Ejektoripumpun ilmaaminen

moniakokenut(ko)

Kysymys olisi tuollaisen VirkoPyke pystyynsijoitetun pumpun ja putkijärjestelmän ilmaamisesta.
Ohjeissa neuvotaan irroittamaan ilmanpoistoventtiili ja tulppa (joka on siinä T-liittimessä, joka lähtee pumpulta), tätä ennen sulkuventtiili painesäiliöön oltava suljettu, putki täytään vedellä ja tulppa suljetaan. sitten täyttöpesä auki, eli se pumpun kyljessä oleva "säiliö". ja sitten kaadetaan vettä sinne, pumpun ollessa päällä samanaikaisesti, vettä lisätää siten että se ei ehdi haukata ilmaa. (HUOM. ilmanpoistoventtiili oltava, auki) mutta minun pumpun ilmanpoistoventtiilin tilalla on painemittari, eikös tuon "ilmausruuvin" siis painemittarin takaisin saaminen pumpun käydessä ole melko hankalaa, käsittääkseni vettä tulee sumuna silmille, ja se tietää koko pannuhuoneen tulvimista. ??? Mikäli joku sen tietäis?

13

8909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2004

      Minulla toimii ejektori-pumppu kylmävesilinjasta tulevalla vedellä , jonka tarkoitus on vanhan kattilahuoneen lattiakaivon tyhjentämistä varten, ja käyttö satunaista, esim. kattilahuoneen pesu tai viemäröinnin tukkeutumisen jälki hoitona pesu. Viime kesänä ejektorista loppui tehot, eikä kaivo alkanut tyhjenemään. Suoritin seuraavat toimenpiteet: ejektorille menevä vesiventtiili kiini, ja tulevan veden ja imuputken T-haaran liitokset auki. Heti avattuani T-haaralle tulevan vesiventtiilin, näin että siinä oli ruosteen väristä moskaa, joka esti paineellisen veden ejektorisuuttimelle. Puhdistin moskan pois , ja yhdistin irroitetut liitokset, ja ejektori alkoi toimimaan entistä ehommin. Luulen että ejektorille tuleva kylmävesisuutin/venttiili oli tukkeutunut, kun taloomme tehtiin putki-ja viemäriremontti viimme vuonna, ja vesilinjoja jouduttiin sulkemaan usein, näin sinne pääsi vanhoista putkista moskaa.

      • moniakokenut(ko)

        jouduimme sen vuoksi ottamaan järjestelmästä vedet pois, kun putsasimme ejektorin kaivosta, putket on siis käytetty ylhäällä. Ejektori on putsattu mutta se on mahdollista että se on mennyt uudelleet tukkeeseen.


    • moniakokenut(ko)

      vielä tiedotteeksi,että kaivolta tulevat putket tulevat viistosti alaspäin pumpulle, eli korkein kohta on kaivolla olevat liitokset, joissa on tulpat, joiden kautta on syötetty siemen vesi...

      Mikäli nyt joltain sattuisi löytymään kokemuksen kova ääni!!!

      lisäksi kysymys: voiko vuotava sulkuventtili aiheuttaa ilmaamisen epäonnistumisen? eli se venttiili joka on pumpun ja "kylmävesisäiliön" välissä

    • sitä minä

      ejektori pumput pitäis kieltäääää

    • eroon hankkiutunut

      Tappelin aikani ejektoripumpun kanssa ja ainut tehokas lääke ilmavaivoihin oli porakaivopumppu kaivoon! Kyllä kannatti!!

      • toiset ei

        kuinka hyvä pumppu ejektoripumppu todellisuudessa on.Kestää helposti 20-40 vuotta, eikä ejektori saa ilmaa eikä roskia, kun ejektorin alapuolelle on pantu 10-11 metrin imuputki ja sen alapäässä on rst-sihti.
        Pumpun ilmaus on helpoin suorittaa nostelemalla putkia porareiässä ylös-alas, pumpun ilmaruuvi avattuna ja pumpun ja säiliön välinen venttiili kiinni.Kun ilmaruuvista tulee pelkkää vettä, se suljetaan ja pumppu käynnistetään samalla avataan väliventtiiliä vain vähän. Veden suhina kuuluu kun se menee painesäiliöön, jossa lähtevän veden hana on tietenkin suljettuna.Kun painemittari näyttää 1.5 bar, voi väliventtiiliä avata hiukan lisää ja kun paine on noussut yli 2 barin, sen voi avata kokonaan.
        Näin helppoa se on, kun asian osaa.
        Kokemusta yli 3000 ejektoripumpun asennuksesta.
        Ottakaa tämä viesti talteen omaan sähköpostiinne, en viitsi sitä kirjoittaa aina muutaman kuukauden välillä.


    • Vaihdettiin hajonnut pumppu uus vanhaan samanlaiseen. Ei saatu toimimaan. Vesi "katosi" putkesta/putkista. Putkimies kävi. Ei saatu toimimaan.
      Tänään nostettiin ejektori ylös ja pohjaventtiilihän oli rikki. Nyt pysyy vesi putkissa, ilmausventtiilistä lentää vesi kaaressa, mutta ulostulosta ei tule vettä...paitsi kun pumpun sammuttaa, niin yökkäsee kahvikupin verran pihalle. Onko uusvanha pumppukin rikki vai mikä voi olla vikana?

      • Anonyymi

        Mikä pumppu, niin mietitään.


      • Anonyymi

        Mahtoivatko putket mennä pumpussa väärään järjestykseen. Ejektorille menevä putki lienee ohuempi, mutta kaikenlaista sattuu..


      • Anonyymi

        Sama ongelma täällä, ratkesiko ongelma koskaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama ongelma täällä, ratkesiko ongelma koskaan?

        Noissa uusvanhoissa pumpussa voi olla sekin ongelma, että ne on mitoitettu pienemmälle nostokorkeudelle. Ainakin Grundfosilla oli taulukko, josta passelia ejektoripumppua katseltiin.


      • Anonyymi

        Mitäs se aiheuttaa jos pumpun vaihdon yhteydessä pyörimissuunta muuttui eli moottori pyörii väärään suuntaan?


    • Anonyymi

      Aiheuttaa ainakin palstan aktivoitumisen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe