Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on "Kuurojen yhteisö"

YAL

Osaako joku valottaa, että mikä on tämä paljon siteerattu kuurojen yhteisö ? Missä se on ? mistä saa tästä yhteisöstä tietoa. Mitä eroa tai yhteneväistä sillä on Kuurojen liiton kanssa.

3

899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -TP-

      Kuurojen yhteisö,joo... Ensinnäkin kerron,että nykyään moni meistä kutsuu mieluummin viittomakieliseksi yhteisöksi (toki kuurojen yhteisö termiä voi käyttää halutessaan). Viittomakieliseksi yhteisöksi siksi kun yhteisössä ei ole vain ainoastaan kuuroja, vaan myös viittovia huonokuuloisia, kuurojen vanhempien kuulevia lapsia,jotka viittovat puhutun kielen rinnalla, kuulevia viittomakielentulkkeja (siis sellaiset tulkit,jotka osallistuvat aktiivisesti viittomakielisten tapahtumiin vapaa-aikoinaan),kuurojen lasten kuulevia vanhempia....

      Viittomakielisiä yhteisöjä näkee useimmiten nimenomaan kuurojen/viittomakielisten yhdistyksissä,joita on eri puolilla Suomea.

      Mutta voidaan myös sanoa,että viittomakielisten yhteisöä näkee siellä,missä tapahtuu. Esimerkiksi kuurojen kulttuuripäivillä, nuorisopäivillä, Kuurojen Liiton Teatteri Totin esityksissä, Kuurojen Liiton järjestämillä leireillä,kursseilla, ja paljon erilaisissa kaiken maailman tapahtumissa.

      Viime viikonloppunakin Helsingissä oli erittäin suuri tapahtuma, Kuurojen Liiton 100v.juhlat (kieltämättä pitkä ikä yhdistystasolla) ,jotka pidettiin Helsingin Messukeskuksessa. Siellä oli sekä kansanjuhlat että pääjuhlat,joissa oli 1400-2000 ihmisiä.Heistäkin suuri osa kuuluu viittomakielisten yhteisöön. Presidenttimme Tarja Halonen oli mukana pääjuhlissa, kun hänet oli kutsuttu pitämään juhlapuhetta ja esittämään onnittelut Kuurojen Liitolle.

      Ensi vuonnakin on tiedossa viittomakielisten kulttuuripäivät Finlandia-talossa,Helsingissä, jotka pidetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Siellä on taide-esityksiä, valokuvaesityksiä,teatteriesityksiä ja paljon muita kulttuuriin liittyviä esityksiä.
      Ne kulttuuripäivätkin ovat pitkiä perinteitä, koska niitä on pidetty lähes 50 vuoden ajan. Siis viittomakielisten/kuurojen yhteisössä.

      Googlettamalla,esim.kirjoittamalla avainsanoja:"Porin kuurojen yhdistys tai jonkun muun paikkakunnan nimi kuurojen yhdistys", "Kuurojen Liitto" yms., niin avautuu varmasti paljon erilaisia juttuja.
      Myös teksti-tv:n s.550 kautta näkee sellaisia,jotka viittaavat viittomakielisten/kuurojen tapahtumiin yms.

      Toivottavasti edellämainitut vastaukset ovat tarpeeksi valaisevia.

      • Kivikuuro

        Lisäisin vielä, että Kuurojen yhteisö on maailmanlaajuinen.


    • Kivikuuro

      Huomenna TV2.sa tulee ohjelma Inhimillinen tekijä: "kuurot ja rohkeat" klo 22.05.
      Varmaan tämän ohjelman välityksellä selviää mikä on kuurojen yhteisö. Kannattaa katsoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe