lauantain palkka kertokaas nyt joku

lkajlakjlakjal

Ei tuosta akt:n oppaasta selvää saa.

Eli jos teen töitä arkisin ma-pe 6h/pv ja vielä päälle lauantain 6h. Niin mikä on lauantain palkkka x jotain vai pelkkä x.

Entä jos teen arjet ja sunnuntain? Tai arjet lauantain ja sunnuntain. Kai nyt ammatti-ihmisten pitäisi tietää mitä siitä maksetaan mutta ei kukaan viitsi kertoa. Ei viitsisi tahallaan polkea palkkoja alaspäin.

26

10122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietoa

      Jos teet kuudennen päivän töitä niin silloinhan se on vapaapäiväylityö ja 100 % tunnit. Mutta onko jakson toisella viikolla tuolta päivältä vastaavasti vapaata laitettu työvuorolistaan? Silloin tilanne vähän muuttuu ja 100% tunnit ei ihan varmoja. Pääsääntöisesti pitäis löytyä kahden viikon jaksosta neljä vapaata. Tuo vapaapäiväylityö alkaa sitten varmemmasti olla ansaittu jos näin ei ole. Jos taas teet sunnuntain niin sieltä pitäis saada sunnuntailisät 100 % ja mahdollisesti edelläolevan mukaan vielä vapaapäiväylityöt lisäksi 100 %. Vielä mahdolliset jakson ylityöt joten eiköhän tuolla ala jo tienata. Toinen juttu on vain se että toivottavasti olet AKT:n jäsen ja sinulla on työajat itselläsi ylhäällä. Muuten voit nuo unohtaa ja vain unelmoida isoista rahoista.

      • kjöljö

        Tarkoitus on tehdä lauantaisin 6h ajokeikka ja olen saman yrityksen palveluksessa mutta muissa töissä arkisin 6h/pv. Vapaapäiväkorvaus hämää siksi että tuleeko täyteen kun on vain 6h päiviä. Soitanpa liittoon.


    • Tästä apua

      Jos teet toitä 2-vuoroperiodissa niin prosenttien saaminen alkaa 80h ylittäviltä tunneilta. Jos taas sulle on merkitty työvuorolistaan vapaata ja olet töissä niin 100% vapaapv. korvaus kuuluu maksaa. Vaikutat aika pöntöltä eli neuvonkin menemään linja-auto kuskiksi johonkin isoon yritykseen niin siellä on komu luottamusmies setä joka kertoo missä mennään.

    • vastaus alkup.

      kysymykseen sen enempää erittelemättä vapaapäivä- yms korvauksia. Lauantaille ei kuulu mitään "lauantailisiä", Akt:n hommissa. Paperimiehillä on tilanne hieman toinen. Eli jos teet keikkahommia lauantaisin, normiliksalla mennee ELLEI työnantaja halua välttämättä ylimääräisiä maksella.

      • hmh..

        Sehän on siis viikottaista ylityötä, eli tehdään normaalin työviikon jälkeen.
        Ensimmäisena 8 tuntina palkka on 1,5 kertaisena ja seuraavista sitten 2 kertaisena.


      • asiaa
        hmh.. kirjoitti:

        Sehän on siis viikottaista ylityötä, eli tehdään normaalin työviikon jälkeen.
        Ensimmäisena 8 tuntina palkka on 1,5 kertaisena ja seuraavista sitten 2 kertaisena.

        Jos sulla on ollu viikolla vapaapäivä ja lauantai on viides työpäivä viikolla, niin ei tule kuin normipalkka. Jos on kuudes päivä, niin sataset paukkuu. Terveisiä Schenker Cargolta.


      • siis YLITYÖLISÄ
        hmh.. kirjoitti:

        Sehän on siis viikottaista ylityötä, eli tehdään normaalin työviikon jälkeen.
        Ensimmäisena 8 tuntina palkka on 1,5 kertaisena ja seuraavista sitten 2 kertaisena.

        , ei LAUANTAIlisä mitä kaveri ensin kysyi. Yksinkertaistetaan: teet viikossa yhden päivän töitä, tässä tapauksessa lauantain, tuloksena normaali yhden päivän palkka.


      • asiaa kirjoitti:

        Jos sulla on ollu viikolla vapaapäivä ja lauantai on viides työpäivä viikolla, niin ei tule kuin normipalkka. Jos on kuudes päivä, niin sataset paukkuu. Terveisiä Schenker Cargolta.

        Juurikin näin. Itse tein piitkään (nuorena kun jaksoi tehdä vakituista työtä) työtä jossa viikko oli TI-LA, lauantailta ei tosiaan saanut mitään lisiä.

        Joskus kävin ajamassa maanantaina jonkun jakelulenkin, niin silloin tosiaan tuli lauantailta tuplapalkka ihan automaattisesti


    • llkalkalakölaklaka

      liiton oppaasta tällaisen tekstin luin. Ei ehkä sanatarkasti mutta kuitenkin.

      Kuljettajalle on annettava kaksi vapaapäivää per viikko- neljä per kaksiviikkoa. Jos lauantaisin tehdään töitä on ne korvattava 100% tunteina.

      Eli vaikka olet vain 1h päivässä töissä niin pitäisi saada lauantailta lisät.

      Jos olet arkisin 8h ja siihen vielä lauantain niin tulee sekä lauantai lisä 100% että ensimmäisiltä 12 tunnilta 50% ja loput 100% sunnuntaisin sitten vielä 100% sunnuntailisä.

      • Professional1

        Eli teet aika lyhyttä päivää,saadaksesi ylityökorvaukset,pitää ensin tulla viikko tunnit täyteen,ei taida noilla tunneilla tulla.Huono homma.


      • ffffffffffffff
        Professional1 kirjoitti:

        Eli teet aika lyhyttä päivää,saadaksesi ylityökorvaukset,pitää ensin tulla viikko tunnit täyteen,ei taida noilla tunneilla tulla.Huono homma.

        Eipäs tuo ole ylityö. jos teet 5 päivää viikossa töitä olet ollut töissä. Lauantai työ on vapaapäivätyö. Ylitöistä maksetaan vielä 50% päälle eli lauantaina tehdystä työstä jos olet ollut muina päivinä tuon 8h töissä pitää maksaa 150% tunteja ensimmäisiltä 12 tunnilta.


    • Viikon kuudennelta ja seitsemänneltä työpäivältä tulee maksaa tuplapalkka kaikkien muiden lisien lisäksi.

    • Sikatuoppi

      Älä vaan aja seitsemää päivää putkeen, sit oot itse maksumies:)

      • Miksipäs ei sitä vaikka kerran vois ajaa tommosta putkeen...

        lauantailta tuplapalkka, sunnuntailta tripla ylityöt...

        Esim. varhaisjakelulehtien kuljetuksia jakajille tehdään 7 päivää viikossa, itse joskus tuuraajana tehnyt 8 päivää putkeen, maanantaista maanantaihin.

        Ylitöitä ei tullut koska sen jälkeen oli pitkä vapaa, ja yölenkki kestää vain 5h...

        Miksi noita hommia muuten ei ole ikinä vapaana... no koska ne unelmahommat, kuten tuollainen helppo yötyö tai vaikkapa roskakuskin hommat viedään käsistä, ei edes ehdi julkiseen hakuun kun on jo joku kaverin kaveri tulossa


    • 6 päivää ja vp

      Ajo- ja lepoaika-asetuksen piirissä olevia töitä ei saa tehdä seitsemänä päivänä viikossa. Kuudennen ajovuorokauden jälkeen kun on viimeistään pidettävä viikkolepo. Sopivasti yövuoroja tekemällä on toki mahdollista saada viikolepo täyteen ilman, että tulee kuitenkaan TES:n vaatimia täysiä kalenterivuorokausia vapaata. Lopettaa esim aamuyöllä klo 01.30 ja aloittaa seuraavan päivän iltana klo 22.30, niin saa jo täyden 45 tuntia lyhentämätöntä viikkolepoa, muttei yhtään kalenterivuorokautta vapaata. Miksi muuten piti nostaa ylös keskusteluketju vuodelta 2005? Eiköhän aloittajalle ole asia jo tässä yhdeksän vuoden mittaan selvinnyt.

    • Kuljetuspatruna

      Lauantai on normaali työpäivä, käsittääkseni. Aina ollut. Niin pitäiskö siitä maksaa joku lisäkorvaus?! Heh. No, olen antanut rengin pitää sen vapaata kun ajoakaan niin paljoa nykyään ole. Se on kokolailla sama missä se makaa, läävässään vaiko hytissä. Mutta pliis, ei sinne koko sukua tarvitsisi rehata! Sovittaisko niin!

      Hyvää ajoviikkoa kaikille, ajellaas ihmisiksi ja ei särjetä mitään!

    • launtai

      Mitä lauantai pusisa on

      • LoimaaAuttaaHehheh

        Soita Loimaan liittoon ja kysy sieltä. Buahaahaa......Heh, niitä ei vois vähempää kiinnostaa duunarien hommat, maksetaanko palkat oikein, kusettaako pomo ja onko asiat firmassa muutenkin perseellään.


    • VeljensäVartija

      Tässä tämä taas nähdään kuten jossain viestiketjussa tässä lähiaikoina joku jo kirjoitti,että kuljetusala kuljettajien osalta on jakautunut kahteen leiriin niihin jotka pärjäävät hyvin ja tekevät ihan kohtuullisen tilin työllään ja työnantaja arvostaa heidän työpanostaan ja sitten tähän luuseri porukkaan. Luuseri porukka kirjoittaa tänne ja menestyvät kuskit eivät edes lue tämän sivuston juttuja. Se on hyvin surullista ajatellen suomalaisen kuljettajan tulevaisuutta alalla jos jakaudutaan kahteen eri leiriin ,kun todellisuudessa kaikilla pitäisi olla selkeä visio ja yhteinen tavoite siitä mitä haluamme jotta ammattimme arvostus paranisi. Jokainen alalla oleva on käynyt direktiivikoulutus -
      päiviä ja varmasti on jokaisen kohdalle osunut Kuljetusalan lainsäädäntö ja työaikalakipäivä. Siellä on selkeästi ja kansankielisesti kerrottu miten palkka lasketaan,Kuljetusalalla käytössä oleva periodipalkkausjärjestelmä on varmasti kaikille tuttu ja jokainen tietää miten vapaapäivät pitää sijoittaa jotta lakisääteiset lepoajat toteutuvat. Hän joka muuta väittää on nukkunut koulutuspäivillä tai sitten hän ei ole " se terävin kynä penaalissa tällä alalla" Eli jokainen tietää jos viikossa on jo tehty 5 työpäivää eli 40 tuntia niin 6:sta päivästä tulee korotettu palkka .
      Seuraan mielenkiinnosta näitä keskusteluja täälläkin ,koska teen kuljettajan työn ohella freelancer-juttuja kuljetusalan lehtiin.
      Loimaan kassasta ei ole apua työpaikan ongelmiin, mutta AKT:n toimitsijat kyllä hoitavat hommat jos jäsenmaksut on maksettu . Monesti vain jäsenmaksut on jäänyt maksamatta syystä tai toisesta.
      Siksi ei sitä apua ei sitten saada tiukkoihin tilanteisiin. Loppupeleissä jokainen itse on vastuussa omasta elämästä ja siitä miten pärjää. Jostain syystä nyky-ihminen ei osaa pitää puoliaan vaan antaa periksi niissäkin asioissa jotka voisi hyvin itsekin neuvotella.

      • Anonyymi

        Kyllä AKT ei hoida yhtään mitään. Neuvoo sopimaan työnantajan kanssa työntekijän kannalta huonon vaihtoehdon ja jäsenmaksut kyllä hoidettu.


    • Anonyymi

      Jos seuraavat väitteet täyttyy niin saat vapaapäivätyölisän siltä ekan viikon kuudennelta päivältä eli lauantailta. Suomeksi tuplapalkka
      -Yhden viikon aikana 6 työpäivää
      -2 viikkojakson aikana 11 työpäivää

      • Anonyymi

        Tämän kirjoituksen aloittaja kertoi ,että tekee MA-PE 6 tuntia per päivä eli 30 tuntia(kyseessä siis osa-aikatyö) Siihen lauantai 6 tuntia yhteensä 36 tuntia viikossa . Eli ihan samalla peruspalkalla menee. Kuljetusalalla peruskäytäntö 2 viikon periodipalkkaus 2 x 40 tuntia eli kahdessa viikossa 80 tuntia. Tämän ylittävät tunnit ovat ylityötunteja joista kuuluu maksaa ylityökorvaus. Näin ainakin elintarviketeollisuuden automiesten sopimus sanoo. Voi hyvin olla ,että autonkuljettajien yleissopimuksessa on jotain poikkeamia tästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän kirjoituksen aloittaja kertoi ,että tekee MA-PE 6 tuntia per päivä eli 30 tuntia(kyseessä siis osa-aikatyö) Siihen lauantai 6 tuntia yhteensä 36 tuntia viikossa . Eli ihan samalla peruspalkalla menee. Kuljetusalalla peruskäytäntö 2 viikon periodipalkkaus 2 x 40 tuntia eli kahdessa viikossa 80 tuntia. Tämän ylittävät tunnit ovat ylityötunteja joista kuuluu maksaa ylityökorvaus. Näin ainakin elintarviketeollisuuden automiesten sopimus sanoo. Voi hyvin olla ,että autonkuljettajien yleissopimuksessa on jotain poikkeamia tästä.

        On........ muuten mukava työaika 6 tuntia päivässä. Eihän siinä immeinen ehi muuta kuin työhöntulokahvit hörpätä työkavereiden kanssa ja ihmetellä päivän kuorman pienuutta ja sitten pitää jo alkaa harkita pitäiskö jo lähteä kohti kotia, On teillä nuorilla kolleilla tosi helppo elämä nykypäivänä , minä lapioin koko sorakuorman lavalle ja sitten lähettiin keikalle,saakelin kovaa hommaa oli...........Ne oli aikoja jolloin me miehet oltiin rautaa ja autot oli rautaa, nyt nuoriso on läskiä ja autot on muovia ja jotain hemmetin komposiittia. Eihän näissä uusissa menopeleissä ole edes vaihdekeppiä. Jos ei autossa ole vaihdekeppiä niin se on sama asia kuin sanonta "munaton mies" Kyllä kuskin kuuluu tahti sanoa eikä joku robotti vaihteisto. Huonoon suuntaan menee koko kuljetusala...........


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On........ muuten mukava työaika 6 tuntia päivässä. Eihän siinä immeinen ehi muuta kuin työhöntulokahvit hörpätä työkavereiden kanssa ja ihmetellä päivän kuorman pienuutta ja sitten pitää jo alkaa harkita pitäiskö jo lähteä kohti kotia, On teillä nuorilla kolleilla tosi helppo elämä nykypäivänä , minä lapioin koko sorakuorman lavalle ja sitten lähettiin keikalle,saakelin kovaa hommaa oli...........Ne oli aikoja jolloin me miehet oltiin rautaa ja autot oli rautaa, nyt nuoriso on läskiä ja autot on muovia ja jotain hemmetin komposiittia. Eihän näissä uusissa menopeleissä ole edes vaihdekeppiä. Jos ei autossa ole vaihdekeppiä niin se on sama asia kuin sanonta "munaton mies" Kyllä kuskin kuuluu tahti sanoa eikä joku robotti vaihteisto. Huonoon suuntaan menee koko kuljetusala...........

        Nyt ja tuolloin vuonna 2005 pitäisi olla jotain rajaa huonolle huumorille(vittuilulle).Alkuperäinen kirjoittaja haistatteli suoraa työntekijöille olevinaan nokkela nuori mies. Ihan peruspaska kaveri joka nyt lähes 20 vuoden jälkeen on aivan varmasti meidän keski-ikäisten kuljettajien taakkana eläkemaksuissa, meistä jokainen maksaa hänelle eläkemaksuja jotta hän voi hengailla tuolla ostoskeskusten ja kaljakuppioloiden liepeillä heti aamulla klo 9 jälkeen. Hieno homma.Sellaisia ne 6 tunnin kuskit ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt ja tuolloin vuonna 2005 pitäisi olla jotain rajaa huonolle huumorille(vittuilulle).Alkuperäinen kirjoittaja haistatteli suoraa työntekijöille olevinaan nokkela nuori mies. Ihan peruspaska kaveri joka nyt lähes 20 vuoden jälkeen on aivan varmasti meidän keski-ikäisten kuljettajien taakkana eläkemaksuissa, meistä jokainen maksaa hänelle eläkemaksuja jotta hän voi hengailla tuolla ostoskeskusten ja kaljakuppioloiden liepeillä heti aamulla klo 9 jälkeen. Hieno homma.Sellaisia ne 6 tunnin kuskit ovat.

        Taidan olla suosiolla täysin samaa mieltä. Työtä aidosti tekemällä se leipä tienataan ei tunteja laskemalla. Että oikein harmittaa jos olen rehellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidan olla suosiolla täysin samaa mieltä. Työtä aidosti tekemällä se leipä tienataan ei tunteja laskemalla. Että oikein harmittaa jos olen rehellinen.

        Viimeiset on todella hienoja kommentteja työnteon puolesta. Arvostan suuresti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1899
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1854
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1845
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe