lämpöpallohoito

runsaisiin kuukautisiin

sain vasta tietooni kyseisen hoitomuodon, joka käy vain naisille, jotka eivät aio enää hankkia lapsia. Tarkoituksena on lämmön avulla vähentää/poistaa kohdun limakalvoa, jolloin vuoto vähenee tai lakkaa kokonaan.

Kävin hiljattain gynekologilla puhumassa vuoto-ongelmasta. Tätä vaihtoehtoa hän ei edes maininnut. E-pillerit tai hormonikierukka ei minulle sovi. Mieheni on menossa lähiaikoina sterilisaatioon. Itseäni kiinnostaa lämpöpallohoito, sillä kuukautiset kestävät nykyään niin kauan, että menee hermot.

Haluaisinkin tietää millaisia kokemuksia teillä on kyseisestä hoidosta. Pääseekö helposti yleisellä puolella hoitoon? Mikä on hintaluokka yksityisellä puolella? Onko hoito toiminut jne.??

8

11753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemuksia

      kävin noin kuukausi sitten sellaisessa toimenpiteesä mutta se tapahtui sähköllä polttamalla kohdun limakalvot, sama juttu mutta eri vehje... minulla oli kuukautisten kesto 3 viikkoa ja viikkoväliä ja sitä tuli paljon... lääkärini suositteli ja kahdessa viikossa olin jo osastolla siihen aikaan mahtui myös sairaalaan tulotarkastus jossa kohtu mitattiin ja kokeet otettiin.. mutta toimenpide kesti 2 minuuttia ja se tehtiin paikallispuudutuksessa. esilääkitykset ja sen jälkeen lääkäri vähän puudutti piikillä paikkoja ja sitten naksuteltiin aivan kuin jotain lasten nallipyssyä ja homma oli ohi... kotiin samana päivänä ja minun kuukautiseni jäivät sinne sairaalaan. vuotopäivä oli kuudes ja sen jälkeen ei mitään... ei edes supistuksia, veristäjälkivuotoa, ei mitään kipuja.... kaikki kokee tämän jutun erillailla ja tuntemuksia on monia... minulle tämä kävi, no jälkitarkastus on puolenvuoden päästä katsotaan mitä silloin löytyy ja tuleeko seuraavia kuukautisia enään ollenkaan..... reippaasti vain sanomaan lääkärille toiveesi, mahtavatkohan monetkaan lääkärit olla tietoisia mitä tuossa toimenpiteessä oikein tapahtuu kunneivat mainosta sitä enempää.....

    • lääkäriopiskelija

      Eli minkä ikäinen olet? Saattaa olla ettei lääkärisi maininnut asiasta jos olet vielä ns. parhaassa lapsensaanti-iässä. Oletko koittanut lääkehoitoa (traneksaamihappoa, tulehduskipulääkkeitä) vuotoihisi? Kauanko kuukautisesi kestävät ja kuinka runsasta vuoto on? Miksei hormonikierukka/pillerit sovi? Onko ultraääni tehty, ettei siellä ole myooma vuotamassa?

      Hinnoista en osaa sanoa, mutta termoablaatio voidaan tehdä naiselle, jolla on häiritsevän runsaat vuodot ja vähemmän kajoavat toimenpiteet (lääkkeet, kierukka) on kokeiltu tai eivät jostain syystä sovellu. Privaatissakin näitä kyllä ilmeisesti tehdään. Ehkäisyksi toimenpide ei riitä, mutta sitä ei voi tehdä raskautta vielä toivoville naisille. Lisäksi kaikkeen operatiiviseen toimintaan liittyy tiettyjä riskejä, jonka vuoksi termoablaatio ei ihan ensilinjan hoito ole.

      Eli puhuppas asiasta vielä lääkärisi kanssa. Mitä hän viime käynnillä sinulle meinasi hoidoksi?

      • alkup.

        Olen 44 v, joten lapsetkin on jo hankittuna. Lääkehoitoa ei ole kokeiltu. Syön nyt minipillereitä. Kuukautiset kestävät noin 10 päivää. Vuodon määrä ei silti ole mitenkään ylisuuri, luultavastikaan. Vuotoaika kuitenkin on viime vuosina pitkittynyt. Hb on ok. Ehkäisyksi en tätä hoitoa ajatellutkaan. Mieheni on joka tapauksessa menossa sterilisaatioon. Ultraäänitutkimus on tehty ja kaikki kunnossa siltä osin. Lääkärini toi esiin kohdunpoistomahdollisuuden, mutta tämä lämpöhoito on mielestäni paljon pienempi operaatio. Kerrohan vielä, mitä riskejä näet termoablaatiossa?


    • kamomilla

      Minulla on onneksi työn puolesta ns. laaja työterveyshuolto.

      Pääsin työterveyslääkärin lähetteellä Mehiläissen gynelle ja hän kertoi tästä toimenpiteestä. Todettiin, että se sopisi minulle ja pääsin siihen.

      Toimenpide voi tuntua hurjalta ja totta, että olin pari vuorokautta melkoisen kipeä, mutta siinä se sitten olikin. Toimenpiteestä on jo 1,5 vuotta aikaa ja kuukautiseni selviän melkein koko ajan pikkuhoususuojalla! Joskus käytän kaikkein pienintä markkinoilla olevaa suojaa.

      Suosittelen!

    • Marisa

      Minulle tehtiin kohdun lämpöpallohoito vuonna -97.
      Toimenpide ei ollut kivulias, nipisti vain vähän.
      Olen erittäin tyytyväinen koska vuosin niin paljon että söin 7 vuotta vuotoa vähentävää lääkettä. Vuoden kuluttua hoidosta vuoto loppui lähes kokonaan ja nyt vain joskus näytäytyy. Olen 45 v.

      • minävaan2011

        Minulle tehtiin lämpöpallohoito vuosi aikaa, kun mikään muu ei tehonnut runsaisiin kuukautisiin. Suosittelen ehdottomasti jos vaan lapset on jo tehty.


    • Anonyymi

      Just tänään lämpöpallohoidossa käynyt, voin sanoa ettei ollut mikään hirveän mukava kokemus, joka saattoi tosin johtua siitä, ettei ottamani särkylääkkeet kerenny vaikuttaa ennen operaatiota.
      Puudutettiin toki ennen operaatiota, mutta silti kohtu supisteli, niin ku olisin ollut synnyttämässä kolmatta kertaa.
      Onneksi operaatio oli pian ohi ja supistukset loppu kuin seinään, vissiinkin että kumpi tuli.


      Pientä veristä vuotoa on jälkeenpäin, vähäistä alamahakipua, mutta kipulääkkeillä helpottaa.

      Ikää 41 kaks lasta, sterilisaatio tehty, kupari/hormonikierukka ja eri merkkiset pillerit kokeiltu, joten jospa tää auttais kuultaisiin ja runsaisiin kuukautisiin.

      • Anonyymi

        Siis kivuliaisiin ja runsaisiin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe