suojattu yhteys?

Mitä tarkottaa kun on menossa rekisteröidyllä nimimerkillä chattiin ja kone varoittaa että olet lopettamassa suojatun yhteyden käytön ja muut voivat tarkastella tietojasi? mitä tietoja voi muut tarkastella?
6489
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 6

Vanhimmat

Koska käyttiksesi mitä todennäköisemmin on windows, lähettää se sinusta jo muutenkin koko ajan tietoa mm. Microsoftin ja CIA:n käyttöön, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi tuosta harmittomasta ilmoituksesta.

Äänestä
  • tohon ei ois kannattanu vaivautua edes sun.

    Äänestä

  • ei niin tyhmä kirjoitti:

    tohon ei ois kannattanu vaivautua edes sun.

    Jos et halua tietää windowsissa olevista vakoilukomponenteista, niin jatka sitten rauhassa tietojesi levittämistä pitkin internettiä.

    Äänestä

  • ... kirjoitti:

    Jos et halua tietää windowsissa olevista vakoilukomponenteista, niin jatka sitten rauhassa tietojesi levittämistä pitkin internettiä.

    ..kiinnostavaa nimimerkin "..." asioissa esim. CIA voisi nähdä?...hehhh...Chattaa rauhassa, sinä alkuperäinen kysyjä, nou hätä! Nämä vainoharhaiset palomuurien rakentelijat luulevat, että joku ihan oikeasti on kiinnostunut heidän pornosurffailuistaan ja ketään kiinnostamattomista tiedostoistaan...HEHH....

    Äänestä

tarkoittaa että tietoliikenne koodataan salaiseksi (kryptataan). Ainostan sinun kone ja se kone jonka kanssa olet yhteydessä tietävät tarvittava(t) salasanat jota tarvitaan sisällön lukemiseen.

Eli vaikka joku verkossa onnistusi kaappaamaan viestin niin ne eivät kuitenkaan saa siitä mitään selvää.

Suojausta käytetään pankkipalveluissa, verkkokaupassa ym. Sitä ei kannata käyttää kaikialla koska kryptaus ja sen purku vie resursseja ja hidastaa täten liikenne.

Sinun ei tarvitse välittää tuosta ilmoituksesta lainkaan.

Suojattu yhteys näkee osoiteriviss (alkaa https: eikä http: sekä siirä että joissakin selaimissa on alapalkissa riippulukon kuva.

Äänestä
  • joo, pistä "rasti" siihen kohtaan, älä näytä tätä ilmoitusta ensikerralla, tai jotain sinnepäin.

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


tyhmä- kirjoitti:

Mitä tarkottaa kun on menossa rekisteröidyllä nimimerkillä chattiin ja kone varoittaa että olet lopettamassa suojatun yhteyden käytön ja muut voivat tarkastella tietojasi? mitä tietoja voi muut tarkastella?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu