hieronnan jälkeen kipuja??

huimaa

olin niska ja hartia hieronnassa ja sen jälkeen kipuja on koko ajan niskassa ja olkapäissä.
ja aina kun on pää alaspäin niin hiumaa kauheesti.
mitä voisin tehdä??että huimaus lakkaisi?

13

36996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säännöllisesti

      käydä säännölisesti hierojalla ettei päästä hartioita niskaa, niin huonoon kuntoon ettei voi hieroa aluksi oikein mitenkään, ja tulee suuret jälkikivut sitten.

      • Iha

        Saatiin työpaikalle hieroja.

        Ekalla kerralla meinasin pudota jaloiltani, kun nousin ylös. Kävellessä huimasi. Verenpainetta on.

        Nyt olen käynyt säännöllisesti ja huimaus on helpottanut.


      • Hieroja
        Iha kirjoitti:

        Saatiin työpaikalle hieroja.

        Ekalla kerralla meinasin pudota jaloiltani, kun nousin ylös. Kävellessä huimasi. Verenpainetta on.

        Nyt olen käynyt säännöllisesti ja huimaus on helpottanut.

        Eikös hierojanne ole maininnut että hieronnan jälkeen tulisi juoda runsaasti vettä, että kuona-aineet, jotka lähtevät liikkeelle hieronnan jälkeen, poistuisivat elimistöstä virtsan mukana nopeaan. Pieni arkuus ja kipu kuuluu asiaan. Syökää magnesiumia ja venytelkää niin pysyy lihakset paremmassa kunnossa


    • azura

      Hieronta on vanha tehokas hoitomuoto kivunlievityksenä. Jos kipu lisääntyy on hoidettava alue ollut tosi jumiintunut. Mene uudeleen hierojallesi ja kerro kivuista ja huimauksesta, han pystyy auttamaan asiaan. Kannattaa jatkaa hierontahoitoja 10 - 30 :kin kertaa joka ajan kans lievittää tilanteen.

    • omena

      Se ei välttämättä auta ollenkaan jos menee uudestaan, voi jopa pahentua.
      Olen elämäni aikana käynyt tasan kaksi kertaa hierojalla, koko vartalo. Ja molemmilla kerroilla olen ollut seuraavat kaksi päivää sairaana. Ensimmäisellä kerralla matka kävellen kotiin (n.1km) oli täyttä tuskaa, joka paikkaan sattui, huimasi ja puolessa välissä oksensin. Nosti kuumeen ym. No, en uskonut sen johtuvan hieronnasta niin kokeilin uudelleen ja sama tulos.
      Mun sympaattinen hermosto on muutenkin ylivilkas, niin hieronta laukaisi täysin ja olo oli aivan kaamea, ei voi edes kuvat.
      Eli hieronta ei sovi kaikille!
      Voithan mennä uudelleen ja kertoa ongelmasta.

      • nimetön

        Noin voimakas reaktio pistää kyllä kysymään, onko sinulla paljon amalgaamipaikkoja. Nimittäin ihmiset, joille amalgaami ei sovi, saattavat kehohoitojen jälkeen tulla kipeiksi.


    • Sama juttu

      Minulla oli aikanaan myös kaikki pehmytkudokset hellänä ja huimaus oli todella kova. Laitoin jääpussin niskaan (oikeammin pidin pussillista pakasteherneitä) ja kylmä auttoi. Minulle se tehoaa hoitona jumiutuneeseen niskaan muutoinkin ja etenkin käsittelyn jälkeen.

    • mepa

      En voi koskaan toitottaa liikaa sitä että KIINNITTÄKÄÄ HUOMIO ERGONOMIAAN!!! Mulla oli sama ongelma joka kerta kun kävin hierojalla. Ja sitä jatkui vuosia. Joka kerta piti tulla taksilla tai kaverin kyydillä kotiin, kun en muuten olisi kyennyt. Voi olla että sulla on lihakset liian jumissa ( kuten minulla oli ) tai sitten nikamissa voi olla jotain häikkää. Ei sen tarvitse olla mitään katastrofaalista, mutta kannattaa tarkistuttaa asia lääkärissä, mikäli säännöllinen hieronta ei helpota tilannetta. Esim mulla löytyi niskasta oikovika, kun jouduin sairaalaan kuutisen vuotta sitten. Niskat meni hieronnasta ja fysioterapiasta huolimatta niin jumiin, etten eräänä aamuna päässyt sängystä ylös. Opettelin sitten kävelemään uudelleen sairaalassa rollaattorin avulla, 25-vuotiaana :) On se mukavaa, suoraan koulun penkiltä "eläkkeelle"... Kaiken tämän aiheutti vain vuosien koulun penkillä istuminen, huonossa asennossa kirjoittaminen kynä sauhuten. Käytännössä siis selkärankani kasvoi kieroon.
      Eli, hyvät ihmiset, kun opiskelette, teette töitä, kotitöitä tms, KIINNITTÄKÄÄ HUOMIO ERGONOMIAAN!!! ja toitottakaa asiaa myös koulussa vanhempainilloissa ym ym, ettei minun kaltaisiani tule lisää tähän maahan. Opiskelu kannattaa, kaikesta huolimatta :)

      • Sportmassager

        Ergonomia on päivän sana. Ihminen on siitä hassu kapistus, että se huomaamattaan liukuu esim. istuessaan aina siihen kaikkein mukavimpaan asentoon, mikä yleensä on ryhdin ja selkärangan kannalta se kaikkein pahin vaihtoehto!! ..siinä samassa mukavassa asennossa kun istuskelee sen muutaman kymmentä vuotta, ei edes niinkään kauaa tarvita, vääntyyy ranka koko ajan vain enemmän ja enemmän hassuun suuntaan, mikä taas aiheuttaa rangan sisällä kulkevien hermojen pinnetiloja. ei ihme, että konttorityötä tekevillä lähes kaikilla on niska- ja hartiakipuja. Korjatkaa omaa asentoanne ihmiset, teistä itsestänne se parannus lähtee. Ja venytelkää niitä hartioitanne! ..kuten joku totesikin jo, hieronta ei sovi kaikille, mutta jatkuvasti toistuva päänsärky (sellainen, mikä aamulla on hävinnyttä ja iltaa kohden pahenee) on yleensä merkki yläselän liian kireistä lihaksista.


    • urheiluhieroja

      Hieronta ei ole kaikille se oikea hoitomuoto, mutta myös hierojissa on eroja. Joten suosittelen kokeilemaan eri hierojia ja varmistamaan että hieroja on koulutettu (koulutettuhieroja/rekisteröityhieroja.
      Hierojalle tulisi myös kertoa verenpaineesta ym. sairauksista sillä jotkin sairaudet/lääkkeet voivat vaikuttaa hierontaan ja jälkituntemuksiin.
      Suosittelen kokeilemaan toisiakin hierojia ja kertomaaan heille kokemuksistasi ja kertomaan myös hieronnan aikana miltä sinusta tuntuu(onko hieronta riittävän voimakasta vai liian voimakasta), sillä jokaisen hierontakerran tulisi olla yksilöllinen ja juuri sinun ongelmaasi keskittyvä. Jos niska hieronnan aikana kokee huonovointisuutta voi ratkaisuna olla asennon vaihdokset(esim.selin makuu). Hieronnan jälkeen loppupäivä tulisi ottaa rauhallisesti(ei rankkoja urheilusuorituksia, jos hieronta on ollut muokkaava)ja muistaa juoda nestettä ja pysytellä lämpimänä.
      Uskalla keskustella hierojan kanssa sillä vain sinä tunnet sen miltä sinusta hieronta tuntuu.

      • fyssari

        Kannattaa todellakin kokeilla toisia hierojia, sillä kaikki hierojat eivät ole ammattitaitoisia, niin kuin ei ole meistä fysioterapeuteistakaan. Jos yläniskaa "runtataan" rajusti varsinkin eteenpäin, niin jos ei oo ollut ongelmaa, niin kohta on. Ehkä suosittelisin käymään myös alansa osaavalla fysioterapeutilla, siis jolla on rankakoulutus, ja antaa hänen tutkia missä kunnossa sun kaularanka on. Pitää myös muistaa, että yhtä ainoaa autuaaksi tekevää hoitomuotoa ei ole olemassakaan. Kannattaa myös miettiä mitä pitäs omalle keholle tehdä, jotta ei tulisi ongelmia...ei siis odottaa niitä ongelmia.


    • tuleeko noutaja?

      tuntuipa tutulta tekstiltä osittain. kävin hierojan jälkeen kaupassa ja kotimatka joka ei oo kauheen pitkä ,niin tuntui ettei jalka nouse,epätodellinen olo,sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja myöhemmin vielä oksettava olo ja nukahtaminen vähän ajan kuluttua. kerroin seuraavalla kerralla tästä hierojalle ja hän kysyi oliko minulla rytmihäiriöitä. ja hän hieroi sitten "hellemmin" niin sitten ei ollut tälläistä karmeata oloa!

    • Anonyymi

      Kävin tänään hierojalla ja lihakset ovat käsittelystä kipeytyneet, mut ei liian kipeät. En ymmärrä, kuinka joku voi oksentaa hieronnan jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe