6,5x53R

kyselijä

myydänkö missään panoksia kaliiperiin 6,5x53R

18

3384

Vastaukset

 • Mistäkä olet löytönyt moisen kaliberin, kun ei siihen löydy paukkuja kenenkään listoilta,eikä lataustaulukoistakaan löydy moista.

  • sitäminä just kun itekkään en oo kuullu moisesta kaliiperista ja aattelin ostaa kyseisellä kaliiperilla olevan sotilaskiväärin ja aattelin vaan että saisko sellaiseen mistään sopivia panoksia


  • kyseinen ase olisi myös vissiinkin tunnettu myös 25-35win kaliiperissa onko tietoa jos ase olisi tuolla kaliperilla??


 • Jos aseesi on muutoin hyväkuntoinen, niin neuvottele asesepän kanssa, sen muuttamisesta kaliperiin 6,5 X 55 SE.
  Tuo on ruotsinarmeijan sotilaskaliperi ja siihen ei patruunat lopu.

  • ei oo tapana ruotsin puolelta/ruotsista mitään ostaa..


  • Jos aseessa on Mosin Nagant lukko,sen oikea kaliberimerkintä on 6,3x53R. Pesittäminen 6.5x55se:ksi on kyllä hieno idea, mutta yrittäkääpä ampua 6.7mm luoti 6,5mm reiästä.Veikkaan että jostain repeää vaikka Mosin Nagantin lukolla onkin hyvä ylipaineen sieto.


  • Hirvensurma kirjoitti:

   Jos aseessa on Mosin Nagant lukko,sen oikea kaliberimerkintä on 6,3x53R. Pesittäminen 6.5x55se:ksi on kyllä hieno idea, mutta yrittäkääpä ampua 6.7mm luoti 6,5mm reiästä.Veikkaan että jostain repeää vaikka Mosin Nagantin lukolla onkin hyvä ylipaineen sieto.

   Tulee näitä sivuja selaillessa joskus mieleen tiedon määrä, joka ihmisillä on käytössä. Oli se sitten oikeaa tai väärää, niin sitä tarjotaan "faktana".

   Hirvensurman vastaukset ovat useimmiten, lähes aina näköjään oikein. Mutta useiden muiden ehdotukset esim. muuttaa X.YY*53R, joka todennäköisesti on laipakantainen esin urakantaiseen 6.5*55 SW:ksi tuntuu naurettavalta tai ainakin kalliilta. Lisättynä tähän problematiikkaan näiden kaliiberimerkintöjen eroavaisuus todellisista esim. luodin mitoista.

   Suomessa on vuosien varrella porattu, pesitetty jne. muutettu vanhoja mm. sotilasaseiden rautoja mitä ihmeellisempiin mittoihin, josta seuraa se että usein kaliiberimerkintä johtaa pahasti harhaan, jos ei tiedä mistä puhuu.

   Itse en hankkisi käyttööni kovinkaan helposti kaliiberia, jota en löydä CIP tai SAAMI normeista, joiden mitat on kaikkien käytössä. Siellä kuitenkin on monet "villikissat" ja "modifikaatiot", joita suomessa on viljalti. Yleensä "pystykorva", sen iso- tai pikkuveli tai kaveri muutettuna tarpeisiin tai kukkaroon sopivaksi. Esim. 8.2*53R jne. Harvoin kuitenkaan pienenpään luotiin päin.


 • Moi,

  Mikäli kyseessä on kaliberi 25-35 niin silloin se on kaiketi 6,5x52, mutta aikaisemmin myytiin kaliberina 6,3x52. Mulla on vanha haulikkorihla Tikkakoski 45, jossa kiväärikaliberina on tuo kyseinen 6,3/6,5x52 eli 25-35. Kaikkia patruunoita olen kokeillut ja hyvin toimii ja on tarkka. Patruunat on vaan pirun kalliita. Viimeisen erän ostin jenkeistä 1€/kpl. Suomestakin löytyy, mutta ainakin tuplahinta.

 • Saatta olla, ettei enään löydy valmiita panoksia mistään. Latauslaitteita on valmistanut joskus ennen mm.Sako.

  Kyseinen kaliperi on aikoinaan väsätty vanhoista sotilaskivääreistä, kun siviilit eivät saaneet lupia 3-linjaisiin sotilasaseisiin(7.62x53R).Piippu vaihdettiin , hylsyjä oli halvalla tarjolla ja itselatailu kukoisti. Aika ajaa moisten erikoisuuksien ohi. Muitakin vastaavia harvinaiskalipereja esiintyy vielä jonkin verran. .25-35 Win on aivan eri panos, tuntomerkkinä esim. hylsy on paljon solakampi.

  • jaajaa kiitti vaan tiedosta


  • kyselijä kirjoitti:

   jaajaa kiitti vaan tiedosta

   mun on Tampereen asepajan tekemä ja itsekkin olen ihmetellyt,et mistäköhän panoksia sais...itellä on n.20kpl...


  • Tampereelta kirjoitti:

   mun on Tampereen asepajan tekemä ja itsekkin olen ihmetellyt,et mistäköhän panoksia sais...itellä on n.20kpl...

   Mulla sotilaskivääristä tehty, (kärkkäisen tekemä)lähes tälläinen ase 6,3x53R.
   Myynnissä on ollut usein 6,5...
   Onko sama ase, vai eri?
   Supistan 7,62:n hylsyn sopivaksi ja N140:stä ruutia riittävästi ja luodiksi kevyt tai raskas.
   Ase ja holkit 50- luvun alkupuolelta.
   Etuveto pois ja kyllä lähtee pieneen kasaan.


 • 6,5x53R.
  Kylla tuollainen kaliiperi on olemassa venajalla. Se on eri kaliiperi kuin 6,3x53R
  Sita on kaytetty ampumahiihdoa ja rata hirvi kilpailuisa entisea Neuvostiliitosa.

 • Jos löydät jostain kirjan: "Jälleenlataajan käsikirja." Kirjoittaja Timo Hyytinen. Painettu: Gummeruksen Kirjapaino Oy Jyväskylä 1994. Niin siinä on latausohjeet myös tuolle kaliiperille. En laita niitä tähän ymmärrettävistä syistä. E.m kirjassa on hyvät ohjeet jälleenlataukseen. Tietysti sen aikaisille komponenteille.
  Myös Vihtavuoren "Kiväärin -ja pistoolinpatruunoiden latausopas 1/2002" sisältää tuonkin kaliiperin latausohjeet.
  Tuolla patruunalla on lähes samat ominaisuudet kuin .243 Win.

 • Hyvä patruuna on. Sain tällaisen ostettua Lapista, kuulin, että oli ollut sodassa. Todennäköisesti ollut rintamalla. Sodan jälkeen tuo kiväärin on myyjän setä tuonut sodasta palatessaan. Raudat ja lukko siis ollut rintamalla. Piipussa alapuolella on teksti 6.3x52 eli on varmasti tikkakosken tai Valmetin valmistama. Patruunapesä muutettu sitten 53r hylssylle sopivaksi. Rihlannousu on 14" 35cm. Tarkka on pitäisi vaan kiikari asennuttaa että voisi pitemmälle ampua. Varmasti hyvä vielä yli 300m asti aehkäpä pidemmällekin. Ostin tuota varten tkiv 85 tukin puuttuu vaan petausholkki onko jollakin holkkia tai tietääkö mistä saisi.
  Netistä löytyi 1 ainakin.90€
  Suorempi lentorata kuin 243 222rem Mag. Tai 22-250. Mets&Kal lehdessä nro. 3/1999 oli juttua että vuonna 1964 julkaistussa N. Talvenheimon julkaisussa kirjassa 6.3x53r oli sakon valikoiman suorin lentorata.
  Puhetta oli lehdessä että menee 23" Petäjän rungosta läpi. Varmaan siis 18cm puusta kun nuo tuumat on 58.42cm ja piillä 3.14 jaettuna halkaisija 18cm. Pitää kokeilla kun sattuu olemaan nuita alkuperäisiä sako 4.5g kokovaippoja ovat kalliita ei saa enää mistään. Puolivaippojakin on.
  Luoteja on 4 eri sorttia. Voin myydä ehkä pienen erän.
  6.35 Browning /25 acp luotikin käy hyvin vaikka on ohut ja niitä on saatavilla. Liikkeistä.
  Latausvehkeet sakon vasaralataussarja. N110 1.7g 890m/s nyt kokeillut myös N133 ruutia 2g annoksella.
  Onko muilla kokemuksia tästä kaliperista?
  Sako valmisti viimeksi 1970 luvulla patruunaa.

 • Kysäiseppä joltain asesepältä sorvaisko se holkit sulle siihen ja teet ite paukut, ei varmaan ihmeitä maksa :)

 • 6,5x52R patruunaa myydään jos tarkoitat sitä.

  Minulla on 6,5x52R laatikoittain luoteja sekä kokovaippa että puolivaippa ostin lapuan tehtaalta kaikki ennen kuin ne olisi menneet sulattamoon. olen kerännyt tämän kaliiberin komponenttejä kymmeniä vuosia

  6,5x52R tehdasladattuja patruunoita ja
  vanhoja hylsyjä löytyy myös ( lapua, sako, vpt)

  kaikki ovat ylimääräisiä ja myydään kun vaihdoin ykkösluokan drillinkiin.

  jos kiinnostaa ja on tarvetta niin ota yhteyttä

  terveisin tom eklund 0400 877005

  • 12.10.2005 17:23 eli kyselijä kysyi patruunoista lahes 14 vuotta sitten. Kuvitteletko asian olevan vielä ajankohtainen?

   Voisit kertoa kuinka ylipäätänsä löydät näin vanhoja keskusteluita? Käytätkä jotakin hakua, sillä kukaan normaali ei jaksa selata keskusteluita vuosia taaksepäin.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  64
  647
 2. Julman näköinen Martina

  Gaalaan tullessa häntä haastateltiin . Tavallaan.... tavallaan... tavallaan. Koko ajan hoki tavallaan sanaa. Mekko oli kaunis mutta Mara ei oikein on
  54
  643
 3. Nykäsen Pialta pääsi itku

  Nykäsen leski itkee, kun gäntä ei kutsuttu vastaanottamaan Matti Nykäselle Urheilugaalassa myönnettyä palkintoa urheilun Hall of Fameen pääsystä. Palk
  35
  572