Paljonko maksoitte sormuksesta?

heeviskä

Siinähän se tulikin ja kertokaa puhtausluokka ja timattien tms. lukumäärät ym. Ja kaikki hintaan vaikuttavat asiat.

Ja voitte kuvailla myös miltä sormus näyttää.

65

30828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vihkisormukseni

      Minun vihkisormukseni maksoi vähän yli 400 euroa. Sormus on kohinoorin, puhtausluokka 2 eli vain vähäisiä sulkeumia, jotka asiantuntija 10-kertaisella suurennuslasilla voi vaivoin havaita. Sormuksessa kolme timanttia.

      • faktat kuntoon

        Puhtausluokka 2 ei ole mikään timantin laatumääritys Suomessa. FL, VVS, VS,..


    • rivisormus

      10x 0.03 ka Wesselton VVS -timantteja. Hintalapun hinta 1050, maksettiin 800 euroa.

    • Onnellinen

      Minä tulen saamaan oman vihkisormukseni 18.11.05
      Siinä on valko- sekä kelta kultaa ja taisi olla 5-6 timanttia, hintaa sormuksella on 570 euroa.

    • Mimosa

      Keltakultaa, 18 karaatia, leveys 4 mm, kaksi timanttia yksi muu kivi, käsityönä tehty, kivet upotettu toiveitteni mukaan, ja hinta 200€.

    • syysrouva

      Mun sormus suunniteltiin itse ja teetettiin kultasepällä Helsingissä.

      Valkokultaa, leveys 4 mm. Timantteja on viisi: 1x0,15 2x0,04 ja 2x0,02 ct, yhteensä siis 0,27 ct. Kaikki timantit laatua Top Wesselton VS. Hintaa tuli 940 euroa.

    • Tuleva morsian

      5sydämen muotoista syvennystä johon jokaiseen on upotettu kirkkas kivi(vissiin tsirkoneita tms.)Keltaikultainen puolipyöreä malli ja hinta 69€

    • Hippu

      Viisi milliä leveä, 14 karaatin valkokultaa. Yksi Princess-hiottu (neliskulmainen) W Vs timantti, hintaa 960 euroa. Laatukorun Silván- mallistoa.

    • miumau

      mun tänään tilattu kihlasormus on seuraavanlainen: rodinoitu palladiumvalkokultainen sormus, olisko 3 tai 4 mm leveä. 5 * 0.10 karaatin timangit W/VS laatua, hinta 1350 euroa. onkohan liian kallis laatuun nähden?

      • Sormusfani

        On ehdottomasti liian kallis. Itselleni tarjottiin vastaavaa (5x0,1 w/vs) 800 eurolla!


    • zita

      Maksoi 141 euroo,on kaks jännää kuvioo jossa pieniä timanttia en tiijä montako.Kihlasormusta en muista on 10v.aikaa.Sellanen timanttikuvioon hiottu.

    • Kimallus

      Uniikki yksikivinen sormus, timantti 0,6 karaattia, erinomaista laatua. Maksoi noin 3000 euroa.

      Sormukseni on ihana!

    • .......

      Sormus on 14 karaatin kultaa. Siinä on keskellä kukkakameo, ja sen kummallakin puolella pienet smaragdit. Käsityönä tehty ja ikää päälle 120-vuotta. Hintaa sormukselle tuli n. 130 dollaria.

    • sulhanen

      Sormuksen. Se koostuu kahdesta "ympyrästä" jotka onsaranoitu ja aukeavat kahdeksikonmalliin, jolloin siitä tulee myös äärettömyyden symboli.

      Ja tuohon kahdeksikon muotoiseen väliin on tehty kaunis käsinkaiverrus.

      Timanttina on o,57 karaatin hearts & arrows

    • Mimmi

      Valkokultainen, 1 Princess-hiottu 0,60 ca ja sivuilla 16 pinenpientä timanttia.Kivet yhteensä 1,08 ca.Upea!! Myös uniikki.

      • ent. eelia-76

        Minulla vihkisormus on 5mm paksu, 2/3 ruostumatonta terästä ja 1/ 3 14K keltakultaa jossa 1 iso 0,40ca timantti. Ihan minun näköiseni. Maksoi melko vähän, . 450€..muistaakseni.


    • Maikki

      Mitenhän käy, saankohan mä sormusta ollenkaan ku oon niin pihi että okast pois. Enhän mä uskalla mennä minnekkä jos mulla ois yli 200 e arvoinen sormus sormessa.. Hui.

    • vaimolleni

      0.24c River/If briljanttihiotun kiven. Yksinkertainen solitaari viidellä valkokultakrappanalla keltakultarungossa. On tykännyt. Sormus tuloihini nähden oli aika kallis. Olisin halunnut f-luokitellun riverin, mutta lompakko ei antanut enää periksi, kun kiviä käsissäni hypistelin. Onneksi tuokin oli mieluinen...

    • marianneS
    • Carita

      Minulle ostettiin Princess malliston trigology...siinä on princess hiottu timantti W/si laatua..se on niinku 18karaatin palladium värjättyä valokultaa. Siinä on kolme isoa timanttia, näyttää kuulemma sellaselta "kauniit ja rohkeet" sormukselta...sen ovh oli 1890€, mut saatiin se esittelypäivänä 1470€..ja kihlasormuksena mulla on valkokultanen allianssi sormus, timantteja menee sen ympäri kokonaan. Meillä ei pihistelty sormuksen ostossa, koska se kulkee minun sormessa (toivottavasti!) läpi elämän. Ja mieheni sanoi, että kallishan se on mut ok. Ennemmin laitettiin rahaa sormuksiin kun johonkin hääpukuun, joka mulla kuitenkin oli vain yhden päivän päällä..sormus lopun elämääni..eikä sen arvo katoa vuosien saatossa.

    • tavan mukaan

      vihkisormukseni maksoi mieheni yhden kuukauden palkan. Jokapäivä pidettäväksi on näyttävä, herättää huomiota hiekkalaatikolla muiden äitien seurassa. Onpa ainakin minun silmissä kaunis ja rakas.

      • sormeen

        20 timanttia kahdessa rivissä 0,50 karaatin edestä, hinta 1090€.


    • sormus, upotettu 0.10 timan...

      Hintaa en muista, epäilen olleen markoissa 3000mk. On Kultakeskuksen tekemä. Hyvin vaatimaton sormus. Hyvin onnellinen avioliitto jo kohta 10vuotta.

    • timangikas

      Keltakultainen 5mm leveä puolipyöreä sormus, jossa 1 briljantti timantti, puhtaus Vs1 väri wesselton ja painoa 0,55ct. Maksoi 3600€. Älyttömän ihana ja uniikki. Kertarykäsynä kallis, mutta toisaalta se on melkeinpä ainoa oikeasti pysyvä muisto häistä joten saa maksaakin.

    • sormus

      Valkokultainen rinkula, jossa yksi timantti: 0,72 W/VS1 hiontana baguette. Mää tykkään!!! =) Hintaa tuli rapiat 3000 euroa.

      • yhteensä

        keltakultainen rivitimanttisormus 5x 0,20ct eli yhteensä 1ct, wesselton/SI1 sekä miehelle 5mm puolipyöreä kultasormus yhteensä 1200e
        Käytiin tarkistuttamassa sormus ja tiedot pitivät paikkansa. Tehtiin edulliset kaupat.


    • morssian

      Sormus maksoi 2880€. Mieheni rakastaa minua todella paljon!!!

      • 11 ja 4 on ?

        Ei sormuksen hinnalla mun mielestä mitenkään kuvata rakkauden määrää.


      • Emmelina
        11 ja 4 on ? kirjoitti:

        Ei sormuksen hinnalla mun mielestä mitenkään kuvata rakkauden määrää.

        Minun vihkisormukseni maksoi 3700 euroa ja uudeksi vaihdettu kihla 2500 euroa.


    • udhfghfzdj

      Kauheita hintoja täällä! Minulla kihlasormus valkokultaa ja maksoi 69€ ja kun naimisiin menen niin taidan hankkia samanlaisen. En tarkoita mitenkään loukkaavasti tätä, mutta minulla on mielestäni parempiakin paikkoja tuhlata rahojani opiskelija kun olen. Jos olisin vähän paremmissa varoissa niin saattaisinkin miettiä kalliimpaa, onhan ne jotkut niin kauniita. :)

      • vanha liitto

        Olet täysin oikeassa ,kauheita hintoja .Itse olen ollut 25 v avioliitossa ja kihlasormus maksoi 150mk ja vihkisormus vielä vähemmän. Sormuksen hinnalla ei mitään tekemistä rakkauden määrän kanssa.


      • kuinka moni
        vanha liitto kirjoitti:

        Olet täysin oikeassa ,kauheita hintoja .Itse olen ollut 25 v avioliitossa ja kihlasormus maksoi 150mk ja vihkisormus vielä vähemmän. Sormuksen hinnalla ei mitään tekemistä rakkauden määrän kanssa.

        edellisistä on vielä aviossa ja kuinka moni on kertomansa sormuksen jo heivannut mäkeen, tai minne ne vanhat sormukset heivataankaan.


      • Helsingista
        vanha liitto kirjoitti:

        Olet täysin oikeassa ,kauheita hintoja .Itse olen ollut 25 v avioliitossa ja kihlasormus maksoi 150mk ja vihkisormus vielä vähemmän. Sormuksen hinnalla ei mitään tekemistä rakkauden määrän kanssa.

        Olet vain kateellinen. Sun miehes käyttää kaikki rahat viinaan.


    • HappyBride2Be

      Minulla 18 k valkokultainen "antiikkinen" sormus ostettuna Jenkkilästä, keskellä aika massiivinen pyöreä kehys, jota ympyröi timanttirivistö, jatkuen samalla puoleen väliin sormuksen runkoa. Rungossa VI1 laatua olevia pieniä timantteja 1,32 ct (n. 50 kpl) yhteisarvosta ja VV2 /G/Excellent cut laatuinen keskitimantti 1 ct. On aivan ihana, hinta jenkeissä n. 7000$ ja suomen arvioiden mukaan mennään euroissa johonkin 8000 paikkeille. Kyllä sormuksiin kannattaa satsata myös rahallisesti, laatu ja hinta kävelevät usein käsi kädessä. Nee ovat myös loppuelämäksi tarkoitettuja :)

    • Mooniqa

      Noo 11x0.03 VVS timantit, palladiumia mattahionnalla, 990 euroa maksoi. Ja kyllä on hieno kapea sormus timanttikihlan viereen.

    • Tri Rinkula

      1. Kullan paino vaikuttaa olennaisesti hintaan ja ennenkaikkea sormuksen kestoon. Olennaista olisi tietää mitä sormus painaa ja suositeltava paino naisella minimissä 4 grammaa tai on aika heikkoa tekoa ja miehellä ehkä joku 5 g. Jos myyjä ei tiedä painoa ei kyseisestä paikasta kannata sormusta edes ostaa. Kysymyksessä siis kultasormus.

      2. Mitä jalokiviä sormuksessa on ja mikä niiden kovuus on Moshin asteikolla (kovuus mieluummin 8 tai yli). Hyvä olisi tietää kestääkö jalokivi vaikka kuumentamista jos sormusta tarvii tulevaisuudessa juottaa. Mitkä kemikaalit voivat mahdollisesti vaikuttaa jalokiveen. Jos haluaa vaikka helmen tai pehmeän luokan kiven on huomioitava että se saattaa vaurioitua aika helposti.

      3. Mistä materiaalista sormus on tehty, miten sitä voi tulevaisuudessa korjata tai pienentää/suurentaa. Onko sormus rodinoitu ja onko mitään järkeä käydä viemässä sormustaan rodinoitavaksi muutaman vuoden välein ja maksaa tästä.

    • Vanha vaimo

      Hopeinen kaunis sormus, ei timantteja tai muutakaan hörhelöä. Sormukseni ei ole uniikki, eikä edes itse suunnitelyu. Hinta on nykyrahassa 16 euroa.

      Onnellista avioliittoa on kestänyt 20 vuotta. Onnistunut avioliitto ei seuraa kallista sormusta, vaan sen eteen pitää tehdä työtä, lisäksi pitää kunnioittaa ja tahtoa rakastaa puolisoa.

    • Molempi parempi

      Totta puhut, Vanha vaimo, mutta pakko tähän on lisätä, että kallis sormus ei myöskään automaattisesti tarkoita, että avioliitosta tulisi onneton. Samoin kalliit häät eivät tarkoita, että pariskunnan suhteessa olisi automaattisesti jotain pielessä tai että avioliitto ei onnistuisi. Suomalaiseen perinteeseen kuuluu sanonta "vaatimattomuus kaunistaa", mutta jos jollain on vähän kalliimpi maku, niin ei se hänestä huonompaa tee. Kovin usein saa lukea näitä "ruokatunnilla käytiin maistraatissa ja sormus ostettiin halvin mahdollinen ja onnellisia ollaan". Ilman muuta mahdollista, mutta ihan yhtä mahdollista on olla onnellinen, vaikka sormessa killuisi vähän kalliimman luokan sormus ja häät olisivat olleet isot ja kalliit.

    • rakkauden hinta

      Minun vihkisormukseni maksoi 90000e, ja onnellista avioliittoa takana vuodesta 2003.Mieheni rakastaa minua edelleen eniten maailmassa, ja tahtoi jo silloin osoittaa sen..

      • Haha!!!!

        Mikä läppä :D


      • kulta seppä
        Haha!!!! kirjoitti:

        Mikä läppä :D

        Tai sitten jonkun miehellä on rahaa. Kyllä Suomessakin on aika monta rikasta ihmistä joitka haluavat panostaa nimenomaan sormuksiin.


    • Aussilasta

      Kihlasormuksena 18K kultainen sormus, jossa etuosa kokonaan timanttinen. Onpa vaikea kuvailla etta saisi oikean kuvan mutta kuitenkin :)
      Hinta lapussa oli 2000 australian dollaria, mutta taisi se kaupasta lahtea 1500 aussi dollarilla. Miehella on myos 18K valkokultaa jossa kultaiset reunukset, joten sormukset ovat yhteensopivat.

      Naimissiin puolen vuoden paasta ja ai etta kun on nyt vaikea loytaa sopivaa vihkisormusta, tuntuu etta kihlasormus on liian nayttava. Joten olisi se yksinkeraisempikin kelvannut :D mutta tyytyvainen olen sormukseen edelleen, niin omaan kuin tulevan miehenikin.

    • kultamijäs

      Oliko sormuksessa kaikki Suomessa vaadittavat lainmukaiset leimat? Tekijän leima/taiTarkistuleima ja pitoisuusleima. Jos ei niin et voi tietää mitä kultaa se on ja mitä nikkeliä siinä on seosaineena.

    • TulevaVaimo

      Itselläni on kihlasormuksena valkokultainen rivitimanttisormus. Sormuksessa on viisi timanttia ja yksi timantti on 0.05 ct, W/SI. 18 K. Hintaa tälle jäi -25% alennuksen jälkeen 680 €.

      Vihkisormukseksi tulee myös valkokultainen rivitimanttisormus, jossa keskellä on muista isompi timantti, niin ei näytä kauhealta lohkareelta sormessa. Alustavasti olen katsellut sellaista sormusta, jossa on yhteensä 0.30 ct W/VS. Sormuksessa on yhteensä 7 timanttia, joten keskellä oleva isoin on huomattavasti vierustovereitaan massiivisempi. Tämäkin sormus on 18K. Hintaa sormuksella on 1370 €, mutta kyseisessä kultaliikkeessä on töissä ystäväni ystävä, joten eiköhän hintaa saada tuosta ihan mukavasti pudotettua =)

    • Saheeh

      Oma vihkisormukseni on pronssinen Kalevalan Sancta Birgitta, maksoi n. 46 euroa. :)

    • Vaimo 2012

      Me maksoimme minun kihlasormuksestani n. 300 euroa ja miehen rinkulasta reilut 440 euroa. Nuo tuntuivat sopivilta summilta meille työssäkäyville nelikymppisille. Vihkisormukseeni satsaamme varmaan vähän enemmän - puolta omaisuutta en halua miehen siihen kuitenkaan laittavan. Itse pidän ainakin tällä hetkellä arvokkaampana satsauksia yhteisen kotimme remontointiin kuin koruihin. Koruihminen en tosin ole muutenkaan.

    • teetin juuri

      Miehen sormuksen paino 14 grammaa 585 keltakultaa ja minun 10 grammaa 585 keltakultaa. Aika perinteiset, kestävät ja leveyttä molemmilla 7 mm ja profiili tasainen (ei puolipoyöreä siis). Oman mitoituksen mukaan kultasepällä teetetyt. Miehen maksoin jotain 800 euroa ja minun jotain 650 euroa.

    • raha ei ratkaise

      Haluaisin muistuttaa, että sormus ja siihen pantu raha ei ole rakkauden mitta. Sormus sen mukaan millaisesta tykkää ja kuinka paljon on rahaa. itse en halunnut kallista sormusta, koska tuntuu turhalta kantaa sellaista omaisuutta melkein näkymättömänä sormessa. Sain kuitenkin kauniin pienelläkin rahalla, ja pidän siitä todella paljon. Se muistuttaa sitoutumisesta ja rakkaudesta, ei rahasta.

      • 5+14

        Ja omasta mielestäni sormusta valittaessa katsotaan ensin ulkonäkö ja vasta sitten hinta. Tai mies miettii onko hinta sopiva.
        Status ja ego asiahan koko sormus on. Ei käyttötavaraa.
        Jos sormus on halvin mahdollinen (saman hintaista kuin lava olutta) niin eiköhän se muistuta siitä kuinka vähän sitoutumiseen ja kihlaan on muutenkin panostettu.


    • Mimmi87

      Huomasitteko että joku maahantuoja mainosti että sormuksia saisi halvemmalla? Onko kellään kokemusta?

      • tälleen

        On kokemusta. 14k valkokultaa, solitaire, 0,5ct, maahantuojalta 1820 eur. Tarkistettu kultasepällä ja loistoyksilö.


    • joo0o

      Niiltä saa ainakin edullisemmin, ja laadun ja tyylin voi valita aika lailla oman maun mukaan,

    • Morsian vm-66

      Sandbergin v-106-7. Ovh. 2395€, maksoin 1900€.

      • OnnellinenJ

        Mun rakas osti mulle kaks vuotta sitten Kultajousesta Princessin Trilogy 18 karaatin valkokultasormuksen. Timantteja 0,21 0,4 0,21=0,82. Hinta oli tuolloin 2560€. Nykyään saman sormuksen hinta 3490€. Ai miten nopeasti timanttisormusten hinnat nouseekaan.

        Olen todella onnellinen sormuksestani. Kannan sormusta aina mukana, sormessa tai laukussa. Välillä käännän timantit sormen alle kuten kaupoissa ja muilla julkisilla paikoilla, jossa paljon spurguja. Suomessa timanttien esille tuominen on rehvastelua ja siitä saa ilkeät katseet perään. Kun olen ulkomailla, sormukseni timantit on aina esillä, kuut vaan ihailevat.


      • OnnellinenJ
        OnnellinenJ kirjoitti:

        Mun rakas osti mulle kaks vuotta sitten Kultajousesta Princessin Trilogy 18 karaatin valkokultasormuksen. Timantteja 0,21 0,4 0,21=0,82. Hinta oli tuolloin 2560€. Nykyään saman sormuksen hinta 3490€. Ai miten nopeasti timanttisormusten hinnat nouseekaan.

        Olen todella onnellinen sormuksestani. Kannan sormusta aina mukana, sormessa tai laukussa. Välillä käännän timantit sormen alle kuten kaupoissa ja muilla julkisilla paikoilla, jossa paljon spurguja. Suomessa timanttien esille tuominen on rehvastelua ja siitä saa ilkeät katseet perään. Kun olen ulkomailla, sormukseni timantit on aina esillä, kuut vaan ihailevat.

        Sen verran lisään, että timantin väri on Wesselton eli väritön. Ja puhtausluokka SI1 eli sulkeumia, muttei paljain silmin havaittavissa. Kysyin, paljonko maksaa, kun haluaa timantit yhden luokan puhtaampana, kerrottiin että hinta nousee tuhansilla. No, mulle sitten sopi että otan SI luokan sormuksen, kun ei olla miljonäärejä.


    • Primadonna.

      Suomessa tuntuu olevan suurikin rikos, jos on kallis vihkisormus. Köyhä sitä pitää olla, tuohisormus kun on, niin varmasti paljon rakastaa. Eihän rakkautta rahassa nääs mitata.

    • yhdetrinkulatkotkast

      Meil makso kihlat 18900e, muita sormuksia ei olla edes ostettu. Samoilla naimisiin ;)

    • jonnavaan80

      kihlat 2000€, vihki 250€. Vihki oli ikäänkuin täydentämässä ihanaa kihlasormusta.

    • ugle

      Sanotaan nyt vaikka niin, että auton arvo tuplaantuu, kun istun sinne.

    • minä

      Kihlasormus, hopeeta, zirkonia kiviä rivissä ja hintaa oli 49e :)

    • bling

      vihkisormus leveä, valkokultaa. kahdessa rivissä yht 16 timanttia. oisko ollu 0,35 karaatia. alkup. hinta ois ollu yli 2000 mutta erinäisten sattumusten takia saatiin noin 700 e:lla

    • mirvatuulia

      Meidän kihlat 25.11 mies kysyi tulenko sen vaimoksi ja pujotti sormeen terässormuksen yhdellä pienellä timulla. En aijo katsoa mitä se on maksanut. Halusin sormuksen joka kestää, koska hopea tai kulta ei kestä, eikä minulle ois olluväliä onko siinä timanttia, mutta mies sen osti, koska naisella kuulema täytyy olla

    • Tainuli59

      3 euroa, sellainen metalinen, kapea sileä rihkamakoru, miehellä samanlainen. Olemme olleet kahdesti naimisissa keskenämme ja ensimmäisen kerran avioiduttuamme v. 1990 sain 90 mk kullatun sormuksen. Erosimme ja palasimme yhteen ja avioiduimme uudelleen v. 2012. Olisin toivonut esim. kultasormusta mutta mieheni mielestä 3 e sormus riitti kun olemme jo olleet naimisissa ennenkin.

    • askadf

      Meillä ei ole sormuksia lainkaan. Emme kumpikaan käytä koruja, joten ei tullut hankittua naimisiin mennessäkään. Kukaan ei ole asiaa sen kummemmin ihmetellyt.

      • Ei_tarvita

        Samat sanat. Hääseremoniassa käytimme rouvan äidin perinnöksi jättämää sormusta, joka sen jälkeen laitettiin taas kaappiin odottamaan seuraavaa käyttöä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe