Markkinatutkimus työnä (puhelinhaastattelija)

noh3264

Onko kellään kokemusta puhelinhaastattelijan työstä (ei myyntityö)?

Eli kysymyksessä homma, jossa tehdään puhelinhaastatteluja yksityisille ja yrityksille. Palkkaus tulee suoriteperusteisesti eli joku euro/onnistunut haastattelu.

Tällaista työtä näyttää olevan tarjolla todella paljon ja kiinnostaisikin tietää lisää siitä, millaista työ on käytännössä. Millaisiin ansioihin on mahdollisuus päästä? Entä osaatteko suositella jotain tiettyä markkinatutkimusyritystä? Onko sopimukset kirjoitettu miten pitkäksi aikaa? Entä miten on lomien kertymisen jne kanssa... Ylipäätään kaikki tieto olisi tervetullutta.

Kiitos.

11

9959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opiskelija

      oon ollut tekemässä puhelinhaastatteluja sekä ovelta ovelle -haastatteluja...palkkaus on yleensä suoritekohtainen ja vaihtelee todella paljon...lomia ei kerry, koska esim. palkkauskin on haastattelun perusteella, ei viikkotuntien perusteella. Yleensä oon tienannu 8-12 euroo/tunti. Ovelta ovelle -haastatteluis itse tienasin paremmin, yleensä aina oli väh. 12 euroo/tunti, joskus jopa 20 euroo/tunti, mut työ on perseestä! Tosi stressaavaa, ku ei oo kiinteet palkkaa, joten en enää mee sinne ja otan opintolainaa!

    • löytyy

      Haluatko ensin hyvät vai huonot uutiset...
      No, plussana kyseisestä työstä (tein provikkapohjaisena muutaman kuukauden) voin mainita sen, että sosiaaliset taitosi kehittyvät. Tästä ominaisuudesta on hyötyä mitä tahansa työtä hakiessa jatkossa.

      Omassa puhelinhaastettelu-työpaikassani oli myös mukava ja nuorekas ilmapiiri, tauoilla pääsi välillä purkamaan turhautumiaan.

      Huonona puolena on ehdottomasti mainittava se, ettei kyseisellä työllä ainakaan oman kokemukseni mukaan elätä itseään. Tein ihan uskomattoman surkeaa tulosta ja kuukaudessa saattoi käteen jäädä verojen jälkeen n. 100e (ei onneksi sentään ainoa tulonlähde silloin)! Motivaationi tuskin oli mitään huippuluokkaa, mutta olit miten innostunut haastattelija tahansa, aina ei ansioidensa kertymiseen todellakaan voi vaikuttaa. Äärimmäisen epävarmaa siis.

      Markkinointitutkimusten idea ei loppujen lopuksi välttämättä ole kaukana puhelinmyynnistä, sillä tutkimuksia teettävät omaa (piilo)mainostustaan levittävät yksityiset firmat, joiden mukaisesti kysymykset on aseteltu. Välillä ne näytöltä luettavat litaniat tuntuivat erittäin myyntihenkisiltä (en tosin tiedä, onko kaikissa markkintointitutkimuksia teettävissä puh.haast.yrityksissä näin).

      Kansalaisilla on ennakkoluuloja näitä tutkimuksia kohtaan, ja monelle "häirittävälle" on aivan yks hailee, ajaako puhelimen päässä asiaansa markkinointitutkimusta tekevä haastattelija vai puhelinmyyjä.

    • Janne-Iiro

      Terve! Olin viime kesänä puhelinhaastattelijana ja olen nyt pyrkimässä siihen taas. Työ oli mielestäni hirvittävän hauskaa ja työpaikallani IROresearchissa Helsingissä oli todella mukava ilmapiiri. Pomot olivat kivoja ja reiluja. Palkkauskin oli kohdallaan. Kävin maanantaista perjantaihin kello 8-13, ja palkka olis siis suoriteperusteinen. Minulla noin 700-800 euroa/kuukausi. Kesäloma oli kaikilla heinäkuussa. Työajat olivat täysin vapaita. Haastattelun kautta sinne pääsin, mutta sai käsittääkseni sanoa itsensä irti milloin halusi ja käydä töissä milloin halusin, kunhan vähintään kolme vuoroa viikossa. Suosittelen lämpimästi puhelinhaastattelua, se on huippuduuni!

    • eräs haastatteluja tekevä

      Hei!
      Huomasin viestiketjun ja toivon, että joku lukee sitä edelleen, vaikka näyttääkin olevan jo yli 1,5 vuotta vanha ketju.

      Markkinatutkimuksia koskevan puhelinpalvelujen ja yhteyskeskuksien tessin sopijapuolet ovat PAM ja työnantajaliitto (en muista kyseisen yhdistyksen nimeä). Valitettavasti tessiä ei kaikkien yrityksien tarvitse käyttää, koska alalla ei juuri kukaan ole järjestäytynyt. Tämän takia sitten työstä ei makseta oikein kunnon palkkaa. Olen myös kuullut, että joissakin firmoissa ei edes tehdä työsopimusta, vaan työntekijät ovat ns. free lancereita (Voimassa ollut juttua).

      Mutta, jos sinulla on työsopimus ja sen mukaan työpaikalla noudatetaan tessiä, työstä tulisi maksaa joko tuntipalkka tai takuupalkka (joka kuitenkin olisi väh. tuntipalkan verran). Siis mitkään tahtipalkkaussysteemit eivät ole tessin mukaisia. Tällä hetkellä alimman palkkaluokan mukaan palkkaa tulisi saada 7,72 €/h (ja harjoittelijan 6,56 €/h). Itse olen joutunut asian viemään viranomaisten ratkaistavaksi. Jos jollakulla on sama tilanne eikä työnantaja suostu maksamaan tessin mukaista palkkaa (kannatta tark. että työpaikalla se on palkkauksen peruste) ota yhteis työsuojelupiiriin tai Pamiin.

      • Satoja haastatteluja tehnyt

        Säälittävää apuraha/sossu-valitusta. Minusta puhelinhaastattelu-duuneissa juuri parasta oli se, että palkkaus tuli tuloksen mukaan, ei ollut mikään ongelma tehdä kaksi kertaa enemmän haastatteluja kuin rivimies keskimäärin ja tienata silloin myös kaksi kertaa enemmän. Kaikki joille ei suoritepalkkaus sovi niin parempi jäädä sitten työttömyysrahoja anomaan ja istumaan sosiaalitoimistoihin.

        Jos kokee että haastattelutyö on "myyntiä" eikä kyseinen duuni maistu, niin sitten on myös sitä syytä välttää eikä uikuttaa täällä ja urputtaa että ei makseta kiinteätä tuntipalkkaa moisille uikuttajille...


      • rom1
        Satoja haastatteluja tehnyt kirjoitti:

        Säälittävää apuraha/sossu-valitusta. Minusta puhelinhaastattelu-duuneissa juuri parasta oli se, että palkkaus tuli tuloksen mukaan, ei ollut mikään ongelma tehdä kaksi kertaa enemmän haastatteluja kuin rivimies keskimäärin ja tienata silloin myös kaksi kertaa enemmän. Kaikki joille ei suoritepalkkaus sovi niin parempi jäädä sitten työttömyysrahoja anomaan ja istumaan sosiaalitoimistoihin.

        Jos kokee että haastattelutyö on "myyntiä" eikä kyseinen duuni maistu, niin sitten on myös sitä syytä välttää eikä uikuttaa täällä ja urputtaa että ei makseta kiinteätä tuntipalkkaa moisille uikuttajille...

        haista vittu, häiritsekö itseä että työstä saa pohjapalkka. Vai onko itelläs parempi motivaatio kun palkka on pienempi kuin työttömyystuki


      • Pavepola

        Kertokaa nyt ihmeessä mistä näitä haastattelutöitä saa.
        Olen eläkkeellä ja jonkun päivän vois uhrata tämmöisellekin.
        Ehdoton vaatimus: Työ kotoa käsin omalla puhelimella.

        Vastaukset: [email protected]


    • Ex-haastattelija

      Sopii ihan hyvin koulun ohelle. Ite tein tota opiskellessa 3-4 iltana viikossa aina jonkun 3-4 tuntia illassa. Kyllä siinä sen jotain n. 500€ kuussa tienas. Joskus kun laskeskelin, niin tuntipalkaksi taisi tulla joku noin 8€/h. Eihän se paljoa ole, mutta harvaa osa-aikaista työtä yhtä vapailla työajoilla pystyy varsinkaan ilman koulutusta tekemään. Paljon enempää ei oikein opiskelijana sovi tienatakkaan, ettei mene tuet takaisinperintään. Oli ihan mukava lisä opintotukeen, eikä tarvinnu lainoja ottaa.

      Työ itsessään aika helppoa verrattuna esim. puhelinmyyntiin. Varsinkin iltaisin kun tekee, niin ihmiset ovat usein vapaalla ja heillä on hyvin aikaa se pari minuuttia käyttää kyselyyn vastaamiseen.

    • nyk.haastattelija

      Palkkaus vaihtelee todella paljon eri tutkimusten ja ennenkaikkea soittorekisterin mukaan. Joskus illasta yli puolet eli 2-3 tuntia voi hyvinkin mennä pelkkiin puhelinvastaajiin ja ei kohderyhmään kuuluville. Näihin ei voi vaikuttaa itse millään tavalla, tällaisilta päiviltä saa takuupalkan 8 eur/h. Jos soittorekisteri ja tutkimus on ok niin silloin ansio itsellä on heti 11-12 eur/h ripeällä työtahdilla. Yli 15 eur tuntipalkat täyttä utopiaa vaikka tekisi haastatteluja pikalukuna nonstoppina. Yleisesti tuntipalkat etätyöntekijöillä alle 10 tunti. Hyvin harvoin omalla ahkeruudella pystyy vaikuttamaan tuntipalkkaan kuin marginaalisesti. Palkka on melko huono työmäärään nähden. Lisäksi haastattelut ovat muutakin kuin pelkkää ruudulta lukua, suurin osa soittajista melko hyvin koulutettuja; korkeakouluopiskelijoita tms.

    • Anonyymi

      Ai että perseestä no huhhuh

    • Anonyymi

      muuten menis hyvin mutta kun se yks hora#¤¤u valvoja aina laittaa mut yhtäkkiä sellaiseen työhön mistä ei saa haastattelua aikaan vaikka kirveellä hakkais.
      Varmaan heidän strategia että kun yks ei tee nollatili hommaa niin se annetaan toiselle mutta tekeekö se seuraava sitten nollatilihommaa???
      Tekisitkö sinä työtä sellaisessa paikassa josta ei saa palkkaa???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe