pissanäyte?

11v.collie

Collieni on 11v.narttu ja leikkaamaton.Koiralla on ilmeisesti pissatulehdus, kun menemme ulos niin pissaa pitkään ja lenkillä tulee monta pikku pissaa ja haisee kamalalle kun pissit valuu pitkin jalkoja.Soitin eläinlääkärille ja hän sanoi että minun pitää tuoda koiran pissanäyte tutkittavaksi....siis miten se pissanäytteen otto onnistuu kun tämä melkein istuu kun pissii? Ja sitten vielä tyhmääkin tyhmempi kysymys,kun ja jos saan sen pissanäytteen purkkiin niin vienkö koirankin samalla lääkäriin kun vien sen pissanäytteen tutkittavaksi??

10

5976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiara

      ei ollut mitään tyhmää tossa kysymyksessä.. tietenkin voit viedä koiran samaa aikaa lääkäriin jos vaikka siltä tutkitaan eturauhanen samalla. yksi hyvä keino on ottaa vaikka jonkilainen soppakauha, ja kun koira menee pissille laitat soppakauhan siihen alle. sitten kaadat virtsan vaikka jonkinlaiseen purkkiin jossa on kansi ja suljet sen huolella. kyllä aika pienestä virtsamäärästä saa tutkittua esim. stixin ja sakan. siitä sitten tehdään erikseen bakteeriviljely ja antibiootti resistanssi. stixistä näkee kuinka paljon virtsassa on esim. verta, valkosoluja ja ph.

      • Tiara

        tajusin että koira on uros.. joten siltä ei tutkita eturauhasta, koska se on narttu.. mutta muuten aikasempi vastaus on oikein..


    • collieuros

      Hei
      Minulla on myös 11 vuotias collie, uros. Käytin sitä juuri eläinlääkärillä mm. näiden pissavaivojen vuoksi. Todella kannattaa hoitaa tämä vaiva. Minun koirani säikäytti minut todenteolla, kun se vaivojen vuoksi alkoi oireilla.

      Eräänä aamuna collie ei saanut takapäätä nostettua ylös lattiasta. Ja kun autoin sitä tuotti sille liikkuminen vaikeuksia. Koira ei halunnut olla ylhäällä laittoi vain maata, koska takapää ei kantanut.

      Huomasimme että kaikki ei ollut nyt kunnossa, niimpä menin heti eläinlääkärille päivystykseen. Hän otatti pissakokeen koiralta, josta selvisi että oli sekä pissatulehdus että rakkotulehdus, lisäksi oli lymfakasvaimia ja anaalirauhaset laajentuneet. Nämä kaikki tulehdukset ja kasvaimet olivat sen laajusia että ne painoivat ristiselän hermoja josta halvauksen kaltaiset oireet johtuivat.

      Collie sai neljänlaista lääkettä vaivoihin, mm. vahvan antibioottikuurin. Näiden lääkkeiden ansiosta koiramme voi nyt jo huomattavasti paremmin. Mikäli hoitoa ei olisi aloitettu olisi vakava halvaus ollut mitä todennäköinen.

      Kaikkiin koiran vaivoihin tulee kiinnittää ajoissa huomiota ja hakea hoitoa. Sillä jos tarvittavaa hoitoa ei aloiteta ajoissa voivat seuraukset olla hyvinkin kohtalokkaita.

      Pissanäytteen otto vaatii kärsivällisyyttä. Se otettiin kauhaan, kuljin vain koiran perässä ja odotin kun se nosti jalkaa ja silloin laitoin kauhan alle ja sain pissanäytteen.

      Ihmisen paras ystävä on ystävä myös silloin kun se sairastaa ja silloin se ansaitsee myös parasta mahdollista hoitoa. Sillä kun ystävä voi huonosti voi sen omistajakin huonosti.

      Hoidata koirasi pissatulehdus ajoissa, niin kiitoksena siitä saat parhaan ystäväsi pitää vielä luonasi.

      Onnea Teille pissanäytteen otossa.
      t. kanssakulkijat

    • roosa

      Pitkävartinen puhdas saunakauha on hyvä. Tai matalaksi leikattu margariinirasia. Kun koira kyykkää pissille, työnnät purkin varovasti takaapäin alle. Yleensä siihen jää sen verran pissiä, etä näytteen teko onnistuu.
      Pese kiehuvalla vedellä näytteenottoastia.
      Kannattaa kysyä ell. vietkö koirankin. Joskus lääkket annetaan tutkimatta. Joskus ovat hyvinkin tarkkoja tutkimisen kanssa. Aika pitää olla kuitenkin varattuna, jos viet koiran.

      • Nimetön

        lääkkeitä ei saa antaa näkemättä eläintä.. ellei kyseessä ole jatkuva lääkitys kuten epilepsia tai sydänvika, silloin eläintä ei tarvitse tuoda joka kerta näytille kun haetaan ko. lääkkeet.


      • roosa
        Nimetön kirjoitti:

        lääkkeitä ei saa antaa näkemättä eläintä.. ellei kyseessä ole jatkuva lääkitys kuten epilepsia tai sydänvika, silloin eläintä ei tarvitse tuoda joka kerta näytille kun haetaan ko. lääkkeet.

        Kyllä ell. joskus määräävät lääkkeitä näkemättä koiraa. Ja kun ell. on lääkkeen määrännyt, se annetaan.


    • 11v.collie

      Kiitos paljon todella hyvistä neuvoista!Eläinlääkäri sanoi että ei aikaa tarvitse varata.Sitten vaan otan kauhan ja kupin esille ja sihtaan pissin purkkiin ja vien tutkittavaksi.Minulla on muuten toinenkin tyttö collie 10-vuotias jolta on takapää alkanut pettää ja pää toimii mutta takajalat laahustaa ja menee välillä alta...kävimme lääkärissä ja sanoi vaivan olevan perinnöllistä...olivat lihakset surkastuneet rassukalta takajaloista ja lääkäri määräsi b-vitamiinia annettavaksi joka toinen päivä ja on kyllä vähän auttanut,vitamiinia syönyt noin 2kk.

      • 13 vuotiaan omistaja

        sAATTAAPI TAKAJALOISSA OLLA MYÖS NIVELRIKKOA, ELI APTEEKISTA SAA CARTI VET TABLETTEJA ILMAN RESEOTIÄ, JA NE ON JATKUVASSA KÄYTÖSSÄ MEILLÄ TODETTU TODELLA tehokkaiksi- suosittelen..ja pistos sarjoja nivelrikkoon annetaan myös, joka osaltaan vaikuttaa pissan pidätykseen, meillä tehoaa tämäkin...
        Js siitä pissa näytteestä, meille on neuvottu että koiran esinahan alus olisi huuhdottava/putsattava ennen näytteen ottoa, vanoilla koirilla jää pissaa pyörimään, joka taas näyttää tulehdusta, näin vältytään turhilta kuureilta!


    • pissajuttu

      pissanäytteen saa helposti kun pakastepussi rullataan noin 10 sm korkuiseksi. 4kpl ohuita kuminauhoja kiinnitetään pussin reunoihin sen verran pitkät että ylettyy selänpäälle solmittavaksi,toimii ainakin poikakoiralla.

      • pissiliisi

        Kotipissatestiliuskoja saa apteekeista ja webistä saa aika edullisestikin useita testiliuskoja sisältäviäpaketteja. Liuskan voi laittaa suoraan pissasuihkun alle tai kastaa puhtaaseen purkkiin kerättyyn pissaan pakkauksissa on hyvät ohjeet ja tulkintavärikartat. Tulkinta pitää tehdä aika nopeasti n.30s jotkin kohdat ja 2 min jotkut yms. Ei tietenkään korvaa labrakäyntiä mutta antaa varmuutta epäilyksille kun huomaa oireita. Harmitti kun tajusin vasta antibioottikuurin jälkeen noiden kotitestien olemassaolon ja koira kärsi turhaan ja oireili ennenkuin vein lääkäriin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe