Korvien napsuminen ja lukkiutuminen

Napspoks

Moro, onkohan muilla vastaavia kokemuksia ja sitä myötä neuvoja. Eli korvani ovat olleet jo pidempään (kuukausia) jossain määrin lukossa. Haukotellessa, suuta aukoessa ja nenässä kiinni pidellessä ja puhaltaessa korvat napsuvat kovin mutta tuntuu etteivät aukea missään vaiheessa lopullisesti. Myös pientä piipaamista kuuluu koko ajan. Kävin tk lääkärillä tämän takia ja hän veikkasi että voisi olla jonkinlainen "tuuletus" ongelma jossain korvakäytävässä. Kehotti napsimaan kuurin duactia ja kovasti nenästä kiinni pitäen puhallella. No ei siitä kyllä juuri ollut apua.

Onko tämmöinen paineongelma korvissa miten muuten hoidettavissa? Voisiko ongelma johtua jostain muusta. Vaikkua korvissa ei ole, se on kyllä tutkittu.

Kiitos etukäteen mahdollisista vastauksista.

11

19464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikko-astmaatikko

      Monilla allergikoilla korvat paukkuvat, rutisevat, soivat ja vinkuvat ilman sen kummempaa syytä. Tai siis, syy on varmaankin se, että "rööreissä" on tukkkoisuutta. Korvat, nenäontelo, nielu ja keuhkothan ovat (etenkin meillä) kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

      Jos vaikut on tarkistettu, eikä kipua ole, niin ei kai siinä sen kummempaa. Minulla ainakin ihan tavallinen vaiva. Jos korvasi alkaa kipuilla, niin sitten lääkäriin.

    • täällä,

      toinen korva osittain ollut lukossa jo heunäkuusta alkaen, ilmastointivikaa.
      Duact-kuuri ei auttanut mitään, nyt käytän Nasonex-nenäsuihketta, ensi viikolla taas lääkäriin.
      Korvan tärykalvon puhkaiseminen saattaa, siis saattaa auttaa tässä ilmastointiasiassa, mutta vielä siihen ei omalla kohdallani olla menty.

      T."Puolikuuro"

    • roborock

      että johtuu niskan/hartian seudun lihas jäykkyydestä. Tai voi myös johtua jumissa olevista nikamista. Siihenpä ei sitten autakkaan duact tai tärykalvon puhkaseminen. Koitappa hierontaa ja venyttelyä. Lääkärille voit haistattaa vitun.

    • Tukossa?

      Moi. Samaa tääl mutta mulla meni toisesta kuulo täysin. Eli Tod paha korvatulehdus. Ens napsu ja sit vain lukkoon. Het menin tohtorille joka putsaili (vaik ei paljo ollutkaan) ja totesi tulehduksen. Parisen viikkoa napsu mutta viimme torstaina lukkoon ja en kuule sillä mitään. Suosittelen tohtorille menoa mahd pian. Jos korvani ei aukee loppu viikkoon mennessä, se puhkastaan mitä en todellakaan halua. Nyt tänään aloitin 10pvän kuurin ja toivon saavani kuulon takaisin. Jos olisin pari viikkoa sitten mennyt en olisi vältämättä tässä tilassa. Töihin en voi mennä, tasapaino heittää ja tarvitsen korvia töissä, saikillakaan ei tässä tilassa nauti olostaan.. Toivotaan että pääset eroon napsuttelusta!!

    • Avulias ja masentunut

      Ite joskus tokalla luokalla oltiin uimahallissa ja sen jälkeen muuten vaan puhalsin nenästä pitäen ja tästä seuraen vasen korva lukkiutu niin pahasti, että oma puheääni kaikui korvassa ja öisin oli tinnitusta. Noin viikon kuluttua löysin jostain lääkärikirjasta neuvon,että nenäsuihkeet puhdistavat myös korvakäytäviä hieman. Menetelmä toimi ja kuusi vuotta on korva voinut hyvin. Mutta tänään tulin Joensuusta lentokoneella kotiin ja sattu olemaan korvat jo valmiiksi lukossa flunssan takia. No laskeuduttaessa kummatkin korvat menivät lukkoon, mutta sain toisen korvan auki mutta toista en. Kyllä, arvasit oikein se oli juuri se vasen, joka on ollut lukossa koko päivän, mutta ei niin pahasti kuin viimeksi nyt se vaan kuulee huonommin. Joten päätin käydä ostamassa nenäsuihketta apteekista ja kokeilen nukkumaan mennessä jospa se auttaa.
      Kiva muuten kuulla, että muillakin on ongelmia korvien kanssa koska ehdin jo luulla että olen ainoa, jolla joskus harvoin menee korva todellakin lukkoon. Suosittelen kaikkia ihan vain googlesta etsimään vinkkejä ja kokeilemaan minun menetelmääni, muuten kääntykää lääkärin puoleen. Itteä ainakin jännittää lääkärit, mutta eivät he voi kuitenkaan tehdä mitään mitä ei halua (mitenköhän tämä taas liittyi mihinkään):). Kiitos jos muuten luitte koko tekstin :)

      • Kuuro zombi

        Eipä kestä. Nyt puolentoistavuoden kuluttua on vähän sama vaiva itselläni. Jos ei mene itsestään ohi, taidan ostaa myös sitä nenäsuihketta. Saa nähdä tuleeko valkoinen joulu kuten tulee itsellesi täältä tulevaisuudesta katsoen.


    • kklkkjjkjjjkj

      meinaan kyllä hyvin monella on korvat lukossa flunssa kaudella ja talvisin, sillä jatkuva niiskuttaminen ja niistäminen vetää korvat huomaamattomasti lukkoon. lisäksi kun oikein tuulee ulkona ja on kova,kylmä viima korvat menee siinäkin lukkoon, senkin huomaa vasta sisällä. itselläni varsinkin kun tulen lenkiltä enkä ole suojannut korviani niin ne ovat aika lukossa. mutta seuraile nyt ja tarkkaile aina kausia, jolloin olet mahd. vähän flunssainen ja mieti mikä tilanne keväällä/kesällä.

    • yhh

      Ihanaa, kanssasisaria...Mullakin ollut jo monta kuukautta sama vaiva, haukotellessa, syvään hengittäessä, huutamisessa, juoksemisessa menee vasen korva lukkoon ja en kuule yhtään mitään. Siitä on todellakin haittaa asiakaspalvelutöissä, en kuule heitä ja en kuule jos nimeäni huudetaan tai minulle annetaan ohjeita. Korvani käytiin puhdistamassa muutama viikko sitten, muttei auttanut yhtään. Huomenna lääkäriin, toivottavasti osaavat auttaa :/

    • Vilma31

      Voih, ihanaa kun on täällä kanssasisaria useempikin kappale... Itsellä on korvat vähän tukossa koko ajan, ollut jo viimeisen vuoden ajan. Haukotellessa auttaa pikkusen, kuuluu joka kerta semmonen pieni naksaus, mutta heti kun haukottelu loppuu, tukkoutuu uusiksi. Nenän niistämisen jälkeen pitää nieleskellä hetki, koska korvat menevät lukkoon, ja koko ajan toisessa korvassa tuntuu semmonen pieni paineen tunne. Korvatipat on auttaneet hetkellisesti, nimittäin kuului oikein semmonen pihahdus joka kerta, tunsi miten lähti aina painetta pois... Lentäminen on aivan uskomattoman kivuliasta alas tullessa, itken korviani seuraavaan aamuun asti. Jokainen haukotus, niistäminen ja vaikka vain nielaisu sattuu aivan uskomattoman paljon ja kuuluu raksunaa ja korvat kirjaimellisesti räjähtelevät auki. Sama ongelma jos sukeltaessa tulee paineentasausongelmaa. Viimeksi kun sukeltaessa tuli tuollainen ongelma, ei mennyt yön ylikään ohi, vaan piti mennä terveyskeskukseen: huuhteluttivat korvat - auttoi vähän. Imivät vaikkua - auttoi vähän. Sain antibiootin korvatulehdukseen - auttoi vähän... Nenäsuihketta käytän päivittäin, eikä auta mitään. Duact on ihan yhtä tyhjän kanssa, ei auta tippaakaan ja ainoa vaikutus on suuri väsymys! Lääkäri totesi viime käynnin yhteydessä, että tärykalvoni liikkuvuus on erittäin huono, joten paine ei pääse poistumaan. Minulla on sen lisäksi liian pienet korvakäytävät ja ontelot, sekä toinen korvan käytävä on pienempi kuin toinen - siksi siellä on aina painetta, eikä se poistu.

      Rakastan matkustamista ja lentämistäkin itsessään, mutta miten voisin asiaa hoitaa? En luota enää terveyskeskukseen tippaakaan, joten olisiko seuraava pakollinen ratkaisu kirurginen korvapoliklinikka? Voisiko korvakäytäviä jotenkin leikata? Tärykalvojen puhkaisu auttaisi hetkellisesti, mutta pitäisi tehdä joka lentokerta uusiksi ja uusiksi, eli pysyvä ratkaisu paljon matkustavalle naiselle olisi paljon parempi. Ei ole kiva menettää suurta osaa elämästä kipujen takia :

    • Anonyymi

      Mul ollut vasen korva tukossa 3kk on tutkittu,huuhdeltu,vaikut poistettu,ilmaa puhallettu mikään ei auta,antibiootti kuuri syöty,ei toivoakaan että aukee,ensi viikolla sain ajan että korva kuvataan ja jos jotain löytyy niin sitten tulee leikkaus sanoi lääkäri,kaikkee sitä voikin tulla.

    • Mulle tuli korvaan tunne kuin olisi vähän tukossa. Korvalääkäri arveli, että johtuu allergiasta. Lääke ei auttanut. Sitten alkoi kuukauden päästä kuulua huminaa ja jotkut äänet kaikua toisessa korvassa. Kävin toisella korvalääkärillä. Lähetti kuulotutkimukseen, jossa todettiin, että kuulo oli osittain lähtenyt toisesta korvasta. Pääsin sitten keskussairaalaan tutkimuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe