Vaihtamisesta

onnellinen

Mä en ihan totta voi käsittää, miten joku voi vaihtaa sormuksensa uuteen. Kihlasormuksen vaihdon ehkä jossain tilanteessa vois "hyväksyä", jos vaikka onkin ostettu kihloihin mentäessä halvemmat sormukset jotka ei sitten enää kestä käyttöä. Mutta vihkisormusta ei vain kerta kaikkiaan voi vaihtaa!
Se on siunattu sormus, vihkivalan yhteydessä sormeen ikuisen rakkauden symboliksi pujotettu.
Ei näitä kihla- ja vihkisormuksia vaihdella kuin tavallisia koruja mielialan ja villityksen mukaan.
Periaatehan on, että näitä rakkauden sormuksia ei sormesta pois oteta..

10

2051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jälkeen

      Aivan, minäkään en ymmärrä sitä jos vihkisormus vaihdetaan joskus jo vihkimisen jälkeen uuteen. Mielestäni sillä ei ole enää samanlaista arvoa, koska sitä ei ole siunattu, silloin se on kuin mikä muu tahansa sormus. En ole kyllä kuullut että joku olisi vaihtanut sormuksen, mutta varmasti sellaistakin tapahtuu.

      • siunatut

        Kuukauden kuluttua vihkimisestä tiedän "ne siunatut" sormukset kultasepän puntariin joutuneen= viinantuskassa sepälle myyty...


      • Ent. Eelia-76
        siunatut kirjoitti:

        Kuukauden kuluttua vihkimisestä tiedän "ne siunatut" sormukset kultasepän puntariin joutuneen= viinantuskassa sepälle myyty...

        Mitä ihmettä on viinantuska?? Aivan kuvottava sana.


      • Edellinen nikki
        Ent. Eelia-76 kirjoitti:

        Mitä ihmettä on viinantuska?? Aivan kuvottava sana.

        Viinantuska on niin kova viinanhimo,että myy vaikka kuukausi sitten saamansa vihkisormuksen saadakseen viinaa.
        Nähtyä.


      • sinä sitä
        Edellinen nikki kirjoitti:

        Viinantuska on niin kova viinanhimo,että myy vaikka kuukausi sitten saamansa vihkisormuksen saadakseen viinaa.
        Nähtyä.

        täällä yleistät. Nyt kai puhutaan yleisesti sormuksen vaihtamisesta, tuskinpa kaikki tuntemasi ihmiset ovat sormusta viinantuskissaan myyneet. Dille.


    • halunnut vaihtaa

      mutta kävipä vaan niin että sattuneesta syystä ja olosuhteiden pakosta jouduin ottamaan vihkisormuksekseni aivan erilaisen sormuksen kun olin alun perin kaavaillut. Edelleen se ensimmäinen sormus kummittelee mielessäni ja saattaapa olla vielä niin, että se sormus tulee hankituksi ja vihkisormuksen paikalle.

      Aina ei mene hommat niin kuin suunnittelee, harmi vaan.

    • virrasta poikkeava?

      Voisin veikata, että todella harva ihminen vaihtaa vihkisormusta "kesken kaiken".. Mutta itse voin kuvitella lukeutuvani heihin jossain vaiheessa elämää. Olen lähinnä sitä mieltä, että eihän se avioliitto voi olla siitä sormuksesta kiinni.

      Tähän mielipiteeseeni lähinnä varmaan vaikuttaa sekin, että me emme ole hankkineet kihlasormuksia ja vihkisormuskin on vähän vielä kysymysmerkkinä.. Tosin on vähän sellainen mielikuva, että mikäli kirkossa mielii naimisiin niin se on pakko olla? Korjatkaa mikäli olen väärässä..

      Tietenkin sillä sormuksella/sormuksilla on taatusti sitten paljon tunnearvoa ja voihan se olla niin, että oma mielenikin muuttuu sitten, kun/jos hankimme vihkisormukset meille naimisiin mennessämme.

      Lähinnä tahdoin siis vain sanoa, että meitäkin on jotka haluamme ehkä vaihtaa sen sormuksen.. tai valita sen, ettemme pidä niitä lainkaan.

      Niin ja nyt tietenkin taas täytyy sanoa se, että omilla vanhemmillani en ole nähnyt koskaan sormuksia. Ovat he avioliiton alkuvuosina niitä pitäneet, mutta isän sormus on työssä hioutunut niin ohueksi, ettei hän ole enää uskaltanut pitää sitä sormessa saatika ole halunnut korjauttaa sitä.. äitini puolestaan totesi jossain vaiheessa sormus yhdistelmänsä liian leveäksi ja siirsi ne korurasiaan.. ne nyt sitten siellä ovat muistuttamassa tästä ikuisesta rakkaudesta. Takana vasta vaatimattomat 35 vuotta avioliittoa.

      Mummoani puolestaan en ole nähnyt koskaan ilman sormuksia ja nykyään hän pitää edesmenneen miehensäkin sormusta sormessaan. Että tapoja on niin monia kuin on ihmisiäkin.. :)

    • Flikka

      Toisaalta mietinpä asiaa siltäkin kannalta. Jossain avioliiton vaiheessa voi voi tilanne olla muuttunut niin ettei, nämä siunatut sormukset enää olekkaan sopivat.
      Iän mukana on tullut lisäkiloja, raskaus tai sairaus on turvottunut kädet tai reuma pullottanut nivelet, eikö tällöin ole parempi teettää uudet sopivat sormukset, (jos vanhoja ei voi venyttää/kaventaa) sopiviksi, kuin olla kokonaan ilman tai kärsiä suuria tuskia epäsopivan sormuksen vuoksi. Myös metalliallergia voi estää kokonaan metallisen (kultaisen) sormuksen käytön, tällöin vaihtoehdoiksi jää kokonaan ilman sormusta muovista tms. materiaalisti tehty "kopio".
      Sormushan on ulkoinen, sympolinen merkki liitosta. Ilmankin liitto on pätevä ja yhtä sitova ja muullakin kuin alkuperäisellä sormuksella voi osoittaa ulkopuoliselle olevansa toisen rakas.

      • ent. eelia-76

        No ehkä tässä oli puhe kuitenkin "muuten vaan" vaihtamisesta.. Mitäs järkeä läskisormiin olisi liian pientä sormusta työntää? Kai sitä fanaattisimmat suurentaisivat sormusta, tiedä häntä.


    • Hitusen

      Eihän sormuksen kanssa olla naimisissa. Kyllä siihen tarvitaan ihan toisenlaisia tavaroita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe