Kokeilinpa Brassilihaa

Veera

Olipahan mureaa härän sisäfilettä eikä ollut sellaista kalvomäärää kuin kotimaisessa, puolet kalliimmassa lihassa.
Kun liha tuodaan brasiliasta asti sen täytyy olla siellä aika halpaa.
Onkohan ne sääolosuhteet vaikuttamassa siihenkin miten nauta kasvaa??
Vai kasvattajan ahneus tai ahneuden puute ??
Brasilia ei ainakaa eu tukia saa hehhe

72

4562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liäkärj

      Huomisaamuna kieli ja varpaanvälit, ettei ole rakkuloita.
      Nimittäin Brasiliassa on tällä hetkellä naudoilla suu-ja sorkkatautia, ja EU-alueelle lihan tuonti kielletty. Ei ihme että halvalla sait.

      • Toenen liäkräj

        Siinä nemme miten tehokkaasti ne poimivat epäsopivat elintarvikkeet.Voimme syödä turvallisin mielin missä tahansa tuotettua ja kasvatettua ruokaa eikä tarvitse kepuliinien pakkopaidassa jyrsiä niiden kasvattamaa sian paukkulihaa.


    • lihansyöjä

      siellä laiduntavat koko vuoden ilman lisäruokintaa,mitä nyt vähän hormooneja.Alipalkatut hoitajat ja muu riistomeininki tuottaa halpaa lihaa.

      • hellitu

        Niin mutta henkensä pitimiksi hek kauppa käyvät. Oikein hyvä, että on olemassa vaihtoehtoja. Latvialainen juusto on muuten erittäin hyvää. Juustonvalmistuksella on siellä päin maailmaa pitkät perinteet.


      • hyvää....
        hellitu kirjoitti:

        Niin mutta henkensä pitimiksi hek kauppa käyvät. Oikein hyvä, että on olemassa vaihtoehtoja. Latvialainen juusto on muuten erittäin hyvää. Juustonvalmistuksella on siellä päin maailmaa pitkät perinteet.

        mutta onneks et tiedä minkälaisella hygienia tasolla sitä siellä tehdään.... jäis kyllä juustot syömättä ja kehumatta!!!


      • Minna
        hyvää.... kirjoitti:

        mutta onneks et tiedä minkälaisella hygienia tasolla sitä siellä tehdään.... jäis kyllä juustot syömättä ja kehumatta!!!

        Tuolla maaseudulla ajellessa näkee nautojen jaloittelutarhoja, joissa eläimet kahlaa paskassa, rehumuovit lentää ympäri kylää, hajonneita koneita ja pilaantuneita rehupaaleja on kaikkipaikat täynnä. En usko että eläinsuojien sisällä on hoitajilla jotenkin erilainen tyyli. En todellakaan usko kotimaisen karjanhoidon erityisen hyvään hygieniaan.

        Tällaisia tiloja on useita joka kylässä.

        Paljon eripuolilla eurooppaa liikkuneena en ole missään nähnyt näin laajaperäistä huolimattomuutta ja saastaisuutta. Itävallassa erityisesti ja Saksassa navetat on usein siistimpiä ja paremmin hoidettuja kuin monien maatilojen asuinrakennukset täällä.

        Itse uskon balttiasta tulevien elintarvikkeiden olevan aivan moitteettomia laadultaan, maultaan ainakin juustot lyö kotimaisen kirkkaasti.

        On täälläkin siistejä karjatiloja varmaan enemmistö ja kaikki kunnia heille. Olisi varmaan ammatin tulevaisuuden vuoksi syytä alkaa harrastaa vähän alan sisäistä valvontaa.

        Vähänväliä kuulemme uutisia, miten eläimet on jossain kuolleet nälkään tai hukkuneet paskoihinsa. Miten paljon lienee läheltäpiti tapauksia, kun tuollaisia täyskatastrofejakin on paljon.


      • on mureaa
        Minna kirjoitti:

        Tuolla maaseudulla ajellessa näkee nautojen jaloittelutarhoja, joissa eläimet kahlaa paskassa, rehumuovit lentää ympäri kylää, hajonneita koneita ja pilaantuneita rehupaaleja on kaikkipaikat täynnä. En usko että eläinsuojien sisällä on hoitajilla jotenkin erilainen tyyli. En todellakaan usko kotimaisen karjanhoidon erityisen hyvään hygieniaan.

        Tällaisia tiloja on useita joka kylässä.

        Paljon eripuolilla eurooppaa liikkuneena en ole missään nähnyt näin laajaperäistä huolimattomuutta ja saastaisuutta. Itävallassa erityisesti ja Saksassa navetat on usein siistimpiä ja paremmin hoidettuja kuin monien maatilojen asuinrakennukset täällä.

        Itse uskon balttiasta tulevien elintarvikkeiden olevan aivan moitteettomia laadultaan, maultaan ainakin juustot lyö kotimaisen kirkkaasti.

        On täälläkin siistejä karjatiloja varmaan enemmistö ja kaikki kunnia heille. Olisi varmaan ammatin tulevaisuuden vuoksi syytä alkaa harrastaa vähän alan sisäistä valvontaa.

        Vähänväliä kuulemme uutisia, miten eläimet on jossain kuolleet nälkään tai hukkuneet paskoihinsa. Miten paljon lienee läheltäpiti tapauksia, kun tuollaisia täyskatastrofejakin on paljon.

        toi Itävaltalainen hintataso, niin saadaan komeet ja siistit navetat tänne, voitashan ne jaloittelutarhat kans sit päällystää...

        Muuten et sit ole tainnu kulkee itä-euroopan maaseuduilla...aikas rähjästä touhuu kans...


      • Minna
        on mureaa kirjoitti:

        toi Itävaltalainen hintataso, niin saadaan komeet ja siistit navetat tänne, voitashan ne jaloittelutarhat kans sit päällystää...

        Muuten et sit ole tainnu kulkee itä-euroopan maaseuduilla...aikas rähjästä touhuu kans...

        Et siis sinäkään kiellä tätä tosiasiaa; haluaisit siis vaan lisää rahaa jotta saisit jaloittelutarhat kuntoon. Jotkut saavat pidettyä paikat kunnossa jo nykyisillä hinnoilla jotkut ei saa, eikä kukaan heitä pakota sitä tekemään. Minä väitän ettei kyse ole rahasta vaan asenteesta.

        En sen laajemmin ole itäeuroopassa kulkenut kuin vaan Virossa ja Venäjällä mutta noissa en nähnyt yhtään niin paskaista karjatilan ympäristöä enkä kurjassa tilassa olevia elukoita joita kävelymatkan päästä kotoani löydän jo parikin kappaletta. Molemmissa on kyllä isompi ja komeampi navetta kuin mitä Itävallassa juurikaan näkee.

        Jos elukat ui mahaa myöden paskavellissä jaloittelutarhassa niin on turha väittää että sisällä navetassa on siistiä ja että maito on hygieenistä. Niihin ei kukaan edes puutu mitenkään. Vain sellaisiin puututaan joissa karja on kuollut hoidonpuutteeseen ja taitaa niistäkin tulla julkisuuteen vain jäävuoren huippu, taitaa mennä suurin osa elukkarukista vaan honkajoelle ilman mitään kohua.

        Vaatii hyvät laput silmille tai sitten tosi pienen elinpiirin jos uskoo puheet kotimaisten eläinperäisten elintarvikkeiden korkeasta laadusta. Sata kilsaa autoilua vähän sivummalla maaseutujen sorateitä avaa silmät.


      • on mureeta
        Minna kirjoitti:

        Et siis sinäkään kiellä tätä tosiasiaa; haluaisit siis vaan lisää rahaa jotta saisit jaloittelutarhat kuntoon. Jotkut saavat pidettyä paikat kunnossa jo nykyisillä hinnoilla jotkut ei saa, eikä kukaan heitä pakota sitä tekemään. Minä väitän ettei kyse ole rahasta vaan asenteesta.

        En sen laajemmin ole itäeuroopassa kulkenut kuin vaan Virossa ja Venäjällä mutta noissa en nähnyt yhtään niin paskaista karjatilan ympäristöä enkä kurjassa tilassa olevia elukoita joita kävelymatkan päästä kotoani löydän jo parikin kappaletta. Molemmissa on kyllä isompi ja komeampi navetta kuin mitä Itävallassa juurikaan näkee.

        Jos elukat ui mahaa myöden paskavellissä jaloittelutarhassa niin on turha väittää että sisällä navetassa on siistiä ja että maito on hygieenistä. Niihin ei kukaan edes puutu mitenkään. Vain sellaisiin puututaan joissa karja on kuollut hoidonpuutteeseen ja taitaa niistäkin tulla julkisuuteen vain jäävuoren huippu, taitaa mennä suurin osa elukkarukista vaan honkajoelle ilman mitään kohua.

        Vaatii hyvät laput silmille tai sitten tosi pienen elinpiirin jos uskoo puheet kotimaisten eläinperäisten elintarvikkeiden korkeasta laadusta. Sata kilsaa autoilua vähän sivummalla maaseutujen sorateitä avaa silmät.

        Joo tarkoitin sitä, kun ihannoit tilannetta Saksassa ja Itävällassa, että ainakin Itävalta on himskatin kallis maa, ja siellä on myös tuottaja hinnat sen mukaiset, niin kyllä niillä sit jo pitääkin olla paikat kunnossa...oletko muuten koskaan ollut Englannissa maatiloilla siellä on kaikki ihan harmaata ja loppuun ajettua, mutta tuottajahinnatkin on sen mukaiset... ajettu kans ihan alas... siellä vasta uskomatonta touhua näkeekin...

        jos muuten huomaat tilan jossa elukat on mahaansa myöten paskavellissä olen kiinnostunut sen sijainnista...muuten maito-auton kuski ottaa jokaisesta tilalta toimitetusta maitoerästä yksilöidyn näytteen...millä kyllä saadaan selville tuotannon laatu. Bakteeri pitoista maitoa ei oteta vastaan!

        Et taida tietää että jaloittelu tarhat ovat ensi vuonna pakollisia !! ja niitä tullaan valvomaan, myös siisteyden ja toimivuuden osalta... joten sanktioo tulee jos eivät ole määräysten mukaisia

        Muuten miks et sit jo puuttunu??


      • Minna
        on mureeta kirjoitti:

        Joo tarkoitin sitä, kun ihannoit tilannetta Saksassa ja Itävällassa, että ainakin Itävalta on himskatin kallis maa, ja siellä on myös tuottaja hinnat sen mukaiset, niin kyllä niillä sit jo pitääkin olla paikat kunnossa...oletko muuten koskaan ollut Englannissa maatiloilla siellä on kaikki ihan harmaata ja loppuun ajettua, mutta tuottajahinnatkin on sen mukaiset... ajettu kans ihan alas... siellä vasta uskomatonta touhua näkeekin...

        jos muuten huomaat tilan jossa elukat on mahaansa myöten paskavellissä olen kiinnostunut sen sijainnista...muuten maito-auton kuski ottaa jokaisesta tilalta toimitetusta maitoerästä yksilöidyn näytteen...millä kyllä saadaan selville tuotannon laatu. Bakteeri pitoista maitoa ei oteta vastaan!

        Et taida tietää että jaloittelu tarhat ovat ensi vuonna pakollisia !! ja niitä tullaan valvomaan, myös siisteyden ja toimivuuden osalta... joten sanktioo tulee jos eivät ole määräysten mukaisia

        Muuten miks et sit jo puuttunu??

        Harmaatahan siellä on ja jossain myös loppuunajettua mutta samanlaisia rojun täyttämiä paskassaan uivia kartanoita kuin täällä en siellä ole koskaan nähnyt. Tiloilla en ole siellä vieraillut mutta maaseutua ajellut pitkin poikin ja maataloudesta kiinnostuneena olen katsellut ympärilleni. Kokonaisvaikutelma sieltä on että tilat ovat siistejä. En ole nähnyt yhtään sellaista paskassa uivaa karjaa kuin täällä on tavallista.

        Hinnasta voisi vielä jatkaa pitkäänkin. Nautatilat saavat täällä samat tuet kuin muuallakin eu:ssa. Lisäksi kansalliset tuet menee lähes kokonaan eläitiloille ja niistä erityisesti nautatiloille. Maidon litrahinta on korkeimpia EU:ssa, joten rahasta ei pitäisi olla kiinni. Investointitukia nautatilat saavat aivan kaikkeen, jopa uusien eläinten hankkimiseen. Lantalat on voinut tehdä investointituilla ja samoin tukia on saanut navetantaustojen päällystämiseen. Lisäraha ei muuta navetantaustoja siistimmäksi, isännän tai emännän korvienvälissä pitää tapahtua jotain tai yhteiskunnan on pakotettava jotain tapahtumaan siellä. Minusta porkkanat on asian hoitamiseksi olleet olemassa mutta nyt olisi ehkä jo risujen aika.

        Maitoautojen näytteenotto tähtää ymmärtääkseni maidon laatuluokitteluun. Siis jos on paljon bakteereita saa hiemen vähemmän hintaa maidosta. Se kyllä otetaan aika likaisena kuitenkin vastaan. Suuri osa maidosta ei ole parhaassa luokassa, kait.

        Jos sinusta ei ole huonosti hoidettuja epäsiistejä karjatiloja joilta toimitettu maito ei ole parempaa kuin itäeuroopassa niin miten selität sen että jatkuvasti tulee ilmi tiloja, joissa elukat on kuolleet hoidon puutteessa ja lähes hautautuneet paskaansa. Jutut tulee yleensä ilmi vasta kun täysi katastrofi on jo tapahtunut. Useassa uutisessa on sanottu jutun tulleen ilmi kun máitoauton kuljettaja on alkanut ihmetellä että miksei enää tule maitoa tilalta. Siis loppuun asti on maitoa tilalta tullut meijeriin. Yhtä katastrofia kohti on aina lukuisia tapauksia jotka ei etene aivan yhtä pitkälle, niiltäkin menee kokoajan maitoa meijeriin. Suomalainen maito ei ole yhtään parempaa kuin vaikkapa Latvialainen. Se on kyllä elintarvikkeeksi riittävän hyvää samoin kuin Latvialainenkin on ja siitähän oli aluksi kysymys.


      • on mureeta
        Minna kirjoitti:

        Harmaatahan siellä on ja jossain myös loppuunajettua mutta samanlaisia rojun täyttämiä paskassaan uivia kartanoita kuin täällä en siellä ole koskaan nähnyt. Tiloilla en ole siellä vieraillut mutta maaseutua ajellut pitkin poikin ja maataloudesta kiinnostuneena olen katsellut ympärilleni. Kokonaisvaikutelma sieltä on että tilat ovat siistejä. En ole nähnyt yhtään sellaista paskassa uivaa karjaa kuin täällä on tavallista.

        Hinnasta voisi vielä jatkaa pitkäänkin. Nautatilat saavat täällä samat tuet kuin muuallakin eu:ssa. Lisäksi kansalliset tuet menee lähes kokonaan eläitiloille ja niistä erityisesti nautatiloille. Maidon litrahinta on korkeimpia EU:ssa, joten rahasta ei pitäisi olla kiinni. Investointitukia nautatilat saavat aivan kaikkeen, jopa uusien eläinten hankkimiseen. Lantalat on voinut tehdä investointituilla ja samoin tukia on saanut navetantaustojen päällystämiseen. Lisäraha ei muuta navetantaustoja siistimmäksi, isännän tai emännän korvienvälissä pitää tapahtua jotain tai yhteiskunnan on pakotettava jotain tapahtumaan siellä. Minusta porkkanat on asian hoitamiseksi olleet olemassa mutta nyt olisi ehkä jo risujen aika.

        Maitoautojen näytteenotto tähtää ymmärtääkseni maidon laatuluokitteluun. Siis jos on paljon bakteereita saa hiemen vähemmän hintaa maidosta. Se kyllä otetaan aika likaisena kuitenkin vastaan. Suuri osa maidosta ei ole parhaassa luokassa, kait.

        Jos sinusta ei ole huonosti hoidettuja epäsiistejä karjatiloja joilta toimitettu maito ei ole parempaa kuin itäeuroopassa niin miten selität sen että jatkuvasti tulee ilmi tiloja, joissa elukat on kuolleet hoidon puutteessa ja lähes hautautuneet paskaansa. Jutut tulee yleensä ilmi vasta kun täysi katastrofi on jo tapahtunut. Useassa uutisessa on sanottu jutun tulleen ilmi kun máitoauton kuljettaja on alkanut ihmetellä että miksei enää tule maitoa tilalta. Siis loppuun asti on maitoa tilalta tullut meijeriin. Yhtä katastrofia kohti on aina lukuisia tapauksia jotka ei etene aivan yhtä pitkälle, niiltäkin menee kokoajan maitoa meijeriin. Suomalainen maito ei ole yhtään parempaa kuin vaikkapa Latvialainen. Se on kyllä elintarvikkeeksi riittävän hyvää samoin kuin Latvialainenkin on ja siitähän oli aluksi kysymys.

        mutta mä olenkin käyny siellä Englannis niillä tiloilla kahteen otteeseen...
        samaten Latviassa... sen vaan sanon että onneks et oo koskaan ollu Latviassa navetassa lypsyn aikaan...tosin sielläkin uudet navetat on nykyaikaisia, mutta pääosa maidosta tulee...

        joten en viitsi enää tätä jatkaa sen kummemmin...

        uskotaan sit että suomessakin on joitakin pölvästejä jotka uittavat lehmääs paskassa... mutta harmi kun ne kaikki on sinne osunu, se ei voi olla niin yleistä kuin väität...muutama pilaa pourukan maineen...sun (säihkyvissä..) silmissä ;)


      • Eu-avustaja
        Minna kirjoitti:

        Harmaatahan siellä on ja jossain myös loppuunajettua mutta samanlaisia rojun täyttämiä paskassaan uivia kartanoita kuin täällä en siellä ole koskaan nähnyt. Tiloilla en ole siellä vieraillut mutta maaseutua ajellut pitkin poikin ja maataloudesta kiinnostuneena olen katsellut ympärilleni. Kokonaisvaikutelma sieltä on että tilat ovat siistejä. En ole nähnyt yhtään sellaista paskassa uivaa karjaa kuin täällä on tavallista.

        Hinnasta voisi vielä jatkaa pitkäänkin. Nautatilat saavat täällä samat tuet kuin muuallakin eu:ssa. Lisäksi kansalliset tuet menee lähes kokonaan eläitiloille ja niistä erityisesti nautatiloille. Maidon litrahinta on korkeimpia EU:ssa, joten rahasta ei pitäisi olla kiinni. Investointitukia nautatilat saavat aivan kaikkeen, jopa uusien eläinten hankkimiseen. Lantalat on voinut tehdä investointituilla ja samoin tukia on saanut navetantaustojen päällystämiseen. Lisäraha ei muuta navetantaustoja siistimmäksi, isännän tai emännän korvienvälissä pitää tapahtua jotain tai yhteiskunnan on pakotettava jotain tapahtumaan siellä. Minusta porkkanat on asian hoitamiseksi olleet olemassa mutta nyt olisi ehkä jo risujen aika.

        Maitoautojen näytteenotto tähtää ymmärtääkseni maidon laatuluokitteluun. Siis jos on paljon bakteereita saa hiemen vähemmän hintaa maidosta. Se kyllä otetaan aika likaisena kuitenkin vastaan. Suuri osa maidosta ei ole parhaassa luokassa, kait.

        Jos sinusta ei ole huonosti hoidettuja epäsiistejä karjatiloja joilta toimitettu maito ei ole parempaa kuin itäeuroopassa niin miten selität sen että jatkuvasti tulee ilmi tiloja, joissa elukat on kuolleet hoidon puutteessa ja lähes hautautuneet paskaansa. Jutut tulee yleensä ilmi vasta kun täysi katastrofi on jo tapahtunut. Useassa uutisessa on sanottu jutun tulleen ilmi kun máitoauton kuljettaja on alkanut ihmetellä että miksei enää tule maitoa tilalta. Siis loppuun asti on maitoa tilalta tullut meijeriin. Yhtä katastrofia kohti on aina lukuisia tapauksia jotka ei etene aivan yhtä pitkälle, niiltäkin menee kokoajan maitoa meijeriin. Suomalainen maito ei ole yhtään parempaa kuin vaikkapa Latvialainen. Se on kyllä elintarvikkeeksi riittävän hyvää samoin kuin Latvialainenkin on ja siitähän oli aluksi kysymys.

        Osa kirjoituksestasi on varmasti täyttä totta, osa taas ei aivan yhtä totuuden kanssa.

        Osa käytännön töiden toteutuksista ei riipu rahasta tai "ajan puutteesta", vaan tosiaan asenteista ja työn laatuun ja ympäristöasioihin paneutumisesta. Niissä on varmasti joillakin tiloilla korjattavaa. Yksittäisiä tiloja en lähde puolustelemaan. Burn outteja ja sosiaalisia ongelmia on myös (yksinäisillä) karjanpitäjillä. Pahimmillaan lopputulos on tosiaan paskaan hautautuneita nälkään kuolleita eläimiä. Taitaa myös olla tapauksia, että kun yksinäinen sekava täysin uupunut karjanpitäjä on hakeutunut/"määrätty" hoitoon, niin "ihmispuolen hoito" ei ole ymmärtänyt järjestää hoitoa ilman hoitoa jäänelle karjalle?

        Kokonaistilanne maidon laadun osalta lienee hieman erilainen kuin tuot esille.
        Suomalaisen maidon laatuun voit tutustua täällä:
        http://www.maitohygienialiitto.fi/tietoa_maidon_laadusta_04.html

        Suurin osa maidosta, n 97 % maidosta täytää lakisääteiset määräykset maidon laadusta solujen ja bakteereiden osalta. Bakteerit tulevat juuri likaisista (lypsy)olosuhteista ja niiden määrä oli viime vuonna keskimäärin noin 6000. Suurin sallittu bakteeriluku maidossa on 100 000 pmy/ml (=kahden kuukauden geometrinen keskiarvo).
        Kansainvälisesti vertaillen suomalaisen maidon laatu noilla kriteereillä ( homeitiöiden osalta) on huippuluokkaa, EU-alueen parasta Ruotsin kanssa. Norjassa ja Sveitsissä ollaan samalla tasolla.

        Jaloittelutarhat ovat ongelmallisia, jos suuri karjamäärä oleskelee pienellä alueella, jätöksiä tulee. Suomessa en ole tainut käydä semmoisella tilalla parsinavetassa, jolla on pelkkä jaloittelutarha. Toki niitä on. Lehmät yleensä pääsevät laiduntamaan tai ovat sisällä kokonaan. Pihatoissa lehmät pääsevät liikkumaan sisätiloissa, jossa jätökset joko kaavitaan tai menevät ritilöiden läpi.

        Englannissa olen käynyt muutamilla lypsytiloilla, noin 200 lehmää/tila. Totta on se, että pihat ovat pieniä, ahtaita, rakennukset vanhoja "hökötyksiä", siis kiinteät rakennus- ja ylläpitokustannukset painetaan tosi alas / tuotettu maitokg. Yleissiisteys oli ehkä "normaalia perustasoa", mutta esim. joku maitohygieenikko voisi "pillastua" nähdessään lypsyasemien ympäristöt. Ei ehkä ihan samat "kaakelimääräykset" ole siellä mitä täällä. Ja samoin lietettä ei ohjata vesitiiviseen betonisäiliöön, tarpeeksi paksulti savipitoista maata pohjassa ja sivuvalleina kuulema pysäyttää valumat.

        Rakentamisen tukiasioistakin voisit käyttää hieman tarkempaa ilmaisua. Kyllä rakentamisen avustusprosentit ovat korkeita (n. 40-55%, nuorilla vielä enemmän) muttei nyt sentään taida olla 100% kuten ilmaisusta "Lantalat on voinut tehdä investointituilla" voisi ymmärtää.
        Ja lypsylehmien hankintaa ei taida saada mitään tukia, emolehmiin kylläkin.

        Kriittinen saa ja pitää olla asioiden korjaamiseksi, mutta kohtuullinen tosiasioissa pysyminen antaa myös pohjaa perustellulle kritiikille. Ilmasta temmatut väitteet ja liian lavea yleistäminen ei sitä tee. OK?


      • trevi
        Eu-avustaja kirjoitti:

        Osa kirjoituksestasi on varmasti täyttä totta, osa taas ei aivan yhtä totuuden kanssa.

        Osa käytännön töiden toteutuksista ei riipu rahasta tai "ajan puutteesta", vaan tosiaan asenteista ja työn laatuun ja ympäristöasioihin paneutumisesta. Niissä on varmasti joillakin tiloilla korjattavaa. Yksittäisiä tiloja en lähde puolustelemaan. Burn outteja ja sosiaalisia ongelmia on myös (yksinäisillä) karjanpitäjillä. Pahimmillaan lopputulos on tosiaan paskaan hautautuneita nälkään kuolleita eläimiä. Taitaa myös olla tapauksia, että kun yksinäinen sekava täysin uupunut karjanpitäjä on hakeutunut/"määrätty" hoitoon, niin "ihmispuolen hoito" ei ole ymmärtänyt järjestää hoitoa ilman hoitoa jäänelle karjalle?

        Kokonaistilanne maidon laadun osalta lienee hieman erilainen kuin tuot esille.
        Suomalaisen maidon laatuun voit tutustua täällä:
        http://www.maitohygienialiitto.fi/tietoa_maidon_laadusta_04.html

        Suurin osa maidosta, n 97 % maidosta täytää lakisääteiset määräykset maidon laadusta solujen ja bakteereiden osalta. Bakteerit tulevat juuri likaisista (lypsy)olosuhteista ja niiden määrä oli viime vuonna keskimäärin noin 6000. Suurin sallittu bakteeriluku maidossa on 100 000 pmy/ml (=kahden kuukauden geometrinen keskiarvo).
        Kansainvälisesti vertaillen suomalaisen maidon laatu noilla kriteereillä ( homeitiöiden osalta) on huippuluokkaa, EU-alueen parasta Ruotsin kanssa. Norjassa ja Sveitsissä ollaan samalla tasolla.

        Jaloittelutarhat ovat ongelmallisia, jos suuri karjamäärä oleskelee pienellä alueella, jätöksiä tulee. Suomessa en ole tainut käydä semmoisella tilalla parsinavetassa, jolla on pelkkä jaloittelutarha. Toki niitä on. Lehmät yleensä pääsevät laiduntamaan tai ovat sisällä kokonaan. Pihatoissa lehmät pääsevät liikkumaan sisätiloissa, jossa jätökset joko kaavitaan tai menevät ritilöiden läpi.

        Englannissa olen käynyt muutamilla lypsytiloilla, noin 200 lehmää/tila. Totta on se, että pihat ovat pieniä, ahtaita, rakennukset vanhoja "hökötyksiä", siis kiinteät rakennus- ja ylläpitokustannukset painetaan tosi alas / tuotettu maitokg. Yleissiisteys oli ehkä "normaalia perustasoa", mutta esim. joku maitohygieenikko voisi "pillastua" nähdessään lypsyasemien ympäristöt. Ei ehkä ihan samat "kaakelimääräykset" ole siellä mitä täällä. Ja samoin lietettä ei ohjata vesitiiviseen betonisäiliöön, tarpeeksi paksulti savipitoista maata pohjassa ja sivuvalleina kuulema pysäyttää valumat.

        Rakentamisen tukiasioistakin voisit käyttää hieman tarkempaa ilmaisua. Kyllä rakentamisen avustusprosentit ovat korkeita (n. 40-55%, nuorilla vielä enemmän) muttei nyt sentään taida olla 100% kuten ilmaisusta "Lantalat on voinut tehdä investointituilla" voisi ymmärtää.
        Ja lypsylehmien hankintaa ei taida saada mitään tukia, emolehmiin kylläkin.

        Kriittinen saa ja pitää olla asioiden korjaamiseksi, mutta kohtuullinen tosiasioissa pysyminen antaa myös pohjaa perustellulle kritiikille. Ilmasta temmatut väitteet ja liian lavea yleistäminen ei sitä tee. OK?

        Samaa paskaa täälä tyrkytetään. Maito on vasikoiden ja lasten juoma (äidinmaito).


      • Minna
        Eu-avustaja kirjoitti:

        Osa kirjoituksestasi on varmasti täyttä totta, osa taas ei aivan yhtä totuuden kanssa.

        Osa käytännön töiden toteutuksista ei riipu rahasta tai "ajan puutteesta", vaan tosiaan asenteista ja työn laatuun ja ympäristöasioihin paneutumisesta. Niissä on varmasti joillakin tiloilla korjattavaa. Yksittäisiä tiloja en lähde puolustelemaan. Burn outteja ja sosiaalisia ongelmia on myös (yksinäisillä) karjanpitäjillä. Pahimmillaan lopputulos on tosiaan paskaan hautautuneita nälkään kuolleita eläimiä. Taitaa myös olla tapauksia, että kun yksinäinen sekava täysin uupunut karjanpitäjä on hakeutunut/"määrätty" hoitoon, niin "ihmispuolen hoito" ei ole ymmärtänyt järjestää hoitoa ilman hoitoa jäänelle karjalle?

        Kokonaistilanne maidon laadun osalta lienee hieman erilainen kuin tuot esille.
        Suomalaisen maidon laatuun voit tutustua täällä:
        http://www.maitohygienialiitto.fi/tietoa_maidon_laadusta_04.html

        Suurin osa maidosta, n 97 % maidosta täytää lakisääteiset määräykset maidon laadusta solujen ja bakteereiden osalta. Bakteerit tulevat juuri likaisista (lypsy)olosuhteista ja niiden määrä oli viime vuonna keskimäärin noin 6000. Suurin sallittu bakteeriluku maidossa on 100 000 pmy/ml (=kahden kuukauden geometrinen keskiarvo).
        Kansainvälisesti vertaillen suomalaisen maidon laatu noilla kriteereillä ( homeitiöiden osalta) on huippuluokkaa, EU-alueen parasta Ruotsin kanssa. Norjassa ja Sveitsissä ollaan samalla tasolla.

        Jaloittelutarhat ovat ongelmallisia, jos suuri karjamäärä oleskelee pienellä alueella, jätöksiä tulee. Suomessa en ole tainut käydä semmoisella tilalla parsinavetassa, jolla on pelkkä jaloittelutarha. Toki niitä on. Lehmät yleensä pääsevät laiduntamaan tai ovat sisällä kokonaan. Pihatoissa lehmät pääsevät liikkumaan sisätiloissa, jossa jätökset joko kaavitaan tai menevät ritilöiden läpi.

        Englannissa olen käynyt muutamilla lypsytiloilla, noin 200 lehmää/tila. Totta on se, että pihat ovat pieniä, ahtaita, rakennukset vanhoja "hökötyksiä", siis kiinteät rakennus- ja ylläpitokustannukset painetaan tosi alas / tuotettu maitokg. Yleissiisteys oli ehkä "normaalia perustasoa", mutta esim. joku maitohygieenikko voisi "pillastua" nähdessään lypsyasemien ympäristöt. Ei ehkä ihan samat "kaakelimääräykset" ole siellä mitä täällä. Ja samoin lietettä ei ohjata vesitiiviseen betonisäiliöön, tarpeeksi paksulti savipitoista maata pohjassa ja sivuvalleina kuulema pysäyttää valumat.

        Rakentamisen tukiasioistakin voisit käyttää hieman tarkempaa ilmaisua. Kyllä rakentamisen avustusprosentit ovat korkeita (n. 40-55%, nuorilla vielä enemmän) muttei nyt sentään taida olla 100% kuten ilmaisusta "Lantalat on voinut tehdä investointituilla" voisi ymmärtää.
        Ja lypsylehmien hankintaa ei taida saada mitään tukia, emolehmiin kylläkin.

        Kriittinen saa ja pitää olla asioiden korjaamiseksi, mutta kohtuullinen tosiasioissa pysyminen antaa myös pohjaa perustellulle kritiikille. Ilmasta temmatut väitteet ja liian lavea yleistäminen ei sitä tee. OK?

        Väitin, ettei suuri (en siis suurin) osa maidosta ole parasta luokkaa. Tilastosi osoittaa, että noin neljännes maidosta ei ole parasta tasoa, missä on virheeni??

        Mielenkiintoista on kuitenkin linkissäsi se, että kaksi kuukautta voi tuottaa mitä vaan ennenkuin asiaan puututaan. Tuona aikana on otettava neljä näytettä joten aikasen monta kertaa saa "lehmä kusta kiuluun" ennen kuin välttämättä jää asiasta kiinni.

        Aikaisemmin sai lantaloihin avustukset kustannusarvion perusteella määrä prosentin ja joku vuosi sitten oli jokin lantalakampanja tms, jossa prosentti oli hyvin korkea. Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin. Nykyäänhän ei saa enää kustannusarvion perusteella investointiavustusta. Huomaa, että käytin ko lauseessa mennyttä aikamuotoa. Voitko väittää ettei tuo edellä kirjoittamani ole totta??

        Keskusteluun lähdin mukaan kun väitettiin baltiasta lähtöisin olevien elintarvikkeiden olevan laadultaan huonoja heikon hygieniatason vuoksi. Ja annettiin samalla ymmärtää, että täällä asiat ovat kaikinosin mallikelpoisesti. Minä pidän sekä Suomalaisia että baltialaisia elintarvikkeita täysin erinomaisina laadultaan. Kotimainen elintarviketuotanto on minusta puollustamisen arvoista, mutta ei pidä alkaa etsimään rikkaa toisen silmästä ennen kun omat simmut on varmasti puhtaat.


      • Muuttokuorma
        Minna kirjoitti:

        Tuolla maaseudulla ajellessa näkee nautojen jaloittelutarhoja, joissa eläimet kahlaa paskassa, rehumuovit lentää ympäri kylää, hajonneita koneita ja pilaantuneita rehupaaleja on kaikkipaikat täynnä. En usko että eläinsuojien sisällä on hoitajilla jotenkin erilainen tyyli. En todellakaan usko kotimaisen karjanhoidon erityisen hyvään hygieniaan.

        Tällaisia tiloja on useita joka kylässä.

        Paljon eripuolilla eurooppaa liikkuneena en ole missään nähnyt näin laajaperäistä huolimattomuutta ja saastaisuutta. Itävallassa erityisesti ja Saksassa navetat on usein siistimpiä ja paremmin hoidettuja kuin monien maatilojen asuinrakennukset täällä.

        Itse uskon balttiasta tulevien elintarvikkeiden olevan aivan moitteettomia laadultaan, maultaan ainakin juustot lyö kotimaisen kirkkaasti.

        On täälläkin siistejä karjatiloja varmaan enemmistö ja kaikki kunnia heille. Olisi varmaan ammatin tulevaisuuden vuoksi syytä alkaa harrastaa vähän alan sisäistä valvontaa.

        Vähänväliä kuulemme uutisia, miten eläimet on jossain kuolleet nälkään tai hukkuneet paskoihinsa. Miten paljon lienee läheltäpiti tapauksia, kun tuollaisia täyskatastrofejakin on paljon.

        Laita tavarat kasaan ja muuta sinne, kun on niin halpaa. Palkatkin on venäjällä ja baltiassa aivan eri luokkaa. Vali,vali. Kun syö sen verran kun kuluttaa, ruoka ei ole kallista. Väliporrashan sen rahan vie. Omia lapsia ei ikävä kyllä viljely kiinnosta, vaan mahdollisimman hyvä koulutus. Voihan maalla silti asua ja käydä kaupungissa työssä, kuten itsekin teemme koskaPIENI TILA EI KANNATA.


      • EU-avustaja
        Minna kirjoitti:

        Väitin, ettei suuri (en siis suurin) osa maidosta ole parasta luokkaa. Tilastosi osoittaa, että noin neljännes maidosta ei ole parasta tasoa, missä on virheeni??

        Mielenkiintoista on kuitenkin linkissäsi se, että kaksi kuukautta voi tuottaa mitä vaan ennenkuin asiaan puututaan. Tuona aikana on otettava neljä näytettä joten aikasen monta kertaa saa "lehmä kusta kiuluun" ennen kuin välttämättä jää asiasta kiinni.

        Aikaisemmin sai lantaloihin avustukset kustannusarvion perusteella määrä prosentin ja joku vuosi sitten oli jokin lantalakampanja tms, jossa prosentti oli hyvin korkea. Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin. Nykyäänhän ei saa enää kustannusarvion perusteella investointiavustusta. Huomaa, että käytin ko lauseessa mennyttä aikamuotoa. Voitko väittää ettei tuo edellä kirjoittamani ole totta??

        Keskusteluun lähdin mukaan kun väitettiin baltiasta lähtöisin olevien elintarvikkeiden olevan laadultaan huonoja heikon hygieniatason vuoksi. Ja annettiin samalla ymmärtää, että täällä asiat ovat kaikinosin mallikelpoisesti. Minä pidän sekä Suomalaisia että baltialaisia elintarvikkeita täysin erinomaisina laadultaan. Kotimainen elintarviketuotanto on minusta puollustamisen arvoista, mutta ei pidä alkaa etsimään rikkaa toisen silmästä ennen kun omat simmut on varmasti puhtaat.

        Nyt taidan syyllistyä hieman "hiusten halkomisiin", mutta menkööt nyt! EI niin vakavalla mielellä siis! Selvästikin tiedät näistä asioista enemmän kuin monet muut täällä. Eli älä nyt ota "hernettä nenään"!

        RE:"Väitin, ettei suuri (en siis suurin) osa maidosta ole parasta luokkaa. Tilastosi osoittaa, että noin neljännes maidosta ei ole parasta tasoa, missä on virheeni??"

        Se ei ole minun tilastoni, vaan Maitohygienialiiton! Bakteeritilastossa ensimmäisessä luokassa tosiaan on 74,4 % maidosta, mutta myös seuraavat luokat (yht 24.8 %) täyttävät lakisääteisen vaatimuksen. Eli ei oikeastaan ole teknisesti virhettä!

        RE: "Suomalainen maito ei ole yhtään parempaa kuin vaikkapa Latvialainen."

        Tätä pidän virheenä, ero ei ole ehkä laadussa enää iso, mutta lienee mitattavissa noilla solu- ja bakteerikriteereillä. Aukottomasti en pysty todistamaan nykytilannetta. Mutta niinkuin toteat, elintarvikeeksi nykyään kelpaa. 90-puolessavälissä olisi Latvia saanut tuoda EU:hun maitotuotteita, mutta tuonia vaikeutti laatukriteetit http://europa.eu.int/comm/agriculture/publi/peco/latvia/summary/sum_fi.htm

        RE:"Lisäksi kansalliset tuet menee lähes kokonaan eläitiloille ja niistä erityisesti nautatiloille"

        Paljonko on "lähes kokonaan" ja "erityisesti" vaikkapa %:na ilmaistuna? Ymmärtäisin "lähes kokonaan" tarkoittavan tasoa 90-95 %? Meneekö nautatiloille sen verran kaikista kansallisista tuista?


        RE: "Investointitukia nautatilat saavat aivan kaikkeen"
        Pitäneekö täysin paikkaansa? Traktoreihin, puimureihin? Lehmien ostoon? Siemennysmaksuihin, rehuihin jne?
        Ok! Ymmärrän Sinun tarkoittavan "kiinteää tuotantoa" tms..

        Lähinnä tuommoisiin "heittoihin" toivoin sitä tarkempaa ilmaisua, koska kuitenkin ne kohtuu hyvin tietänet?

        RE: Mielenkiintoista on kuitenkin linkissäsi se, että kaksi kuukautta voi tuottaa mitä vaan ennenkuin asiaan puututaan. Tuona aikana on otettava neljä näytettä joten aikasen monta kertaa saa "lehmä kusta kiuluun" ennen kuin välttämättä jää asiasta kiinni.

        Tässä on selkeä virhe, ensimmäisestä "hylkäysrajan" ylityksestä analyysitiedoista lähtee tilalle meijeriltä kirje, jossa käsketään korjata tilanne. ON todistettavasti ollut mm. tapaus, jossa maitoauton näytteenottolaite on ollut rikki, ja "bakterihälytys" tiloille lähteneine kirjeineen on ollut väärä. Tuossa tapauksessa puolelle maidon keräilylenkin tiloista. Tuota laskennallista kahden kuukauden geometristä keskiarvoa käytetään laskettaessa tilityshintaa. Yksi - oikea tai väärä - ylitys ei vielä hinnan laskua tee. Kyse on viljelijän oikeusturvasta.

        RE: Aikaisemmin sai lantaloihin avustukset kustannusarvion perusteella määrä prosentin ja joku vuosi sitten oli jokin lantalakampanja tms, jossa prosentti oli hyvin korkea. Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin. Nykyäänhän ei saa enää kustannusarvion perusteella investointiavustusta. Huomaa, että käytin ko lauseessa mennyttä aikamuotoa. Voitko väittää ettei tuo edellä kirjoittamani ole totta??

        On osin totta. Mutta esim omalta kohdaltani ei ole. Sen ainoan investointiavustuksen, minkä olen saanut- lisälietesäiliön rakentamisen, laskettu kustannusarviosta- kokonaisavustus% jäi noin 28-29 %:iin rahalla maksetuista menoista. Avustus oli laskettu 25 %:lle, käytin omaa huonoa hiekkaa ja traktorityötä, joiden kustannusta en kuitenkaan laskenut ko. kuluihin eli todellinen avustus% oli siis aika lähellä tuota 25.

        RE: "Keskusteluun lähdin mukaan kun väitettiin baltiasta lähtöisin olevien elintarvikkeiden olevan laadultaan huonoja heikon hygieniatason vuoksi. Ja annettiin samalla ymmärtää, että täällä asiat ovat kaikinosin mallikelpoisesti. Minä pidän sekä Suomalaisia että baltialaisia elintarvikkeita täysin erinomaisina laadultaan. Kotimainen elintarviketuotanto on minusta puollustamisen arvoista, mutta ei pidä alkaa etsimään rikkaa toisen silmästä ennen kun omat simmut on varmasti puhtaat."

        Niinkuin edellisessä viestissä kerroin, ei täällä ole kaikki täysin kunnossa maataloustuotanto-olosuhteissa joka paikassa - kuten ei muuallakaan - mutta eettisesti ja hygieenisesti olemme kuitenkin "vertailussa" muihin maihin varsin korkealla.

        Mutta kohtuullinen kotimaisen tuotannon puolustaminen - faktoihin nojaten, kritiikkiä myös esittäen- on kannatettavaa! Siitä hyötynee toivottavasti pitkässä juoksussa sekä tuottaja että kuluttaja ja myös siinä välissä olevat "toimijat" kansantaloutta myöten!


      • EU-avustaja kirjoitti:

        Nyt taidan syyllistyä hieman "hiusten halkomisiin", mutta menkööt nyt! EI niin vakavalla mielellä siis! Selvästikin tiedät näistä asioista enemmän kuin monet muut täällä. Eli älä nyt ota "hernettä nenään"!

        RE:"Väitin, ettei suuri (en siis suurin) osa maidosta ole parasta luokkaa. Tilastosi osoittaa, että noin neljännes maidosta ei ole parasta tasoa, missä on virheeni??"

        Se ei ole minun tilastoni, vaan Maitohygienialiiton! Bakteeritilastossa ensimmäisessä luokassa tosiaan on 74,4 % maidosta, mutta myös seuraavat luokat (yht 24.8 %) täyttävät lakisääteisen vaatimuksen. Eli ei oikeastaan ole teknisesti virhettä!

        RE: "Suomalainen maito ei ole yhtään parempaa kuin vaikkapa Latvialainen."

        Tätä pidän virheenä, ero ei ole ehkä laadussa enää iso, mutta lienee mitattavissa noilla solu- ja bakteerikriteereillä. Aukottomasti en pysty todistamaan nykytilannetta. Mutta niinkuin toteat, elintarvikeeksi nykyään kelpaa. 90-puolessavälissä olisi Latvia saanut tuoda EU:hun maitotuotteita, mutta tuonia vaikeutti laatukriteetit http://europa.eu.int/comm/agriculture/publi/peco/latvia/summary/sum_fi.htm

        RE:"Lisäksi kansalliset tuet menee lähes kokonaan eläitiloille ja niistä erityisesti nautatiloille"

        Paljonko on "lähes kokonaan" ja "erityisesti" vaikkapa %:na ilmaistuna? Ymmärtäisin "lähes kokonaan" tarkoittavan tasoa 90-95 %? Meneekö nautatiloille sen verran kaikista kansallisista tuista?


        RE: "Investointitukia nautatilat saavat aivan kaikkeen"
        Pitäneekö täysin paikkaansa? Traktoreihin, puimureihin? Lehmien ostoon? Siemennysmaksuihin, rehuihin jne?
        Ok! Ymmärrän Sinun tarkoittavan "kiinteää tuotantoa" tms..

        Lähinnä tuommoisiin "heittoihin" toivoin sitä tarkempaa ilmaisua, koska kuitenkin ne kohtuu hyvin tietänet?

        RE: Mielenkiintoista on kuitenkin linkissäsi se, että kaksi kuukautta voi tuottaa mitä vaan ennenkuin asiaan puututaan. Tuona aikana on otettava neljä näytettä joten aikasen monta kertaa saa "lehmä kusta kiuluun" ennen kuin välttämättä jää asiasta kiinni.

        Tässä on selkeä virhe, ensimmäisestä "hylkäysrajan" ylityksestä analyysitiedoista lähtee tilalle meijeriltä kirje, jossa käsketään korjata tilanne. ON todistettavasti ollut mm. tapaus, jossa maitoauton näytteenottolaite on ollut rikki, ja "bakterihälytys" tiloille lähteneine kirjeineen on ollut väärä. Tuossa tapauksessa puolelle maidon keräilylenkin tiloista. Tuota laskennallista kahden kuukauden geometristä keskiarvoa käytetään laskettaessa tilityshintaa. Yksi - oikea tai väärä - ylitys ei vielä hinnan laskua tee. Kyse on viljelijän oikeusturvasta.

        RE: Aikaisemmin sai lantaloihin avustukset kustannusarvion perusteella määrä prosentin ja joku vuosi sitten oli jokin lantalakampanja tms, jossa prosentti oli hyvin korkea. Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin. Nykyäänhän ei saa enää kustannusarvion perusteella investointiavustusta. Huomaa, että käytin ko lauseessa mennyttä aikamuotoa. Voitko väittää ettei tuo edellä kirjoittamani ole totta??

        On osin totta. Mutta esim omalta kohdaltani ei ole. Sen ainoan investointiavustuksen, minkä olen saanut- lisälietesäiliön rakentamisen, laskettu kustannusarviosta- kokonaisavustus% jäi noin 28-29 %:iin rahalla maksetuista menoista. Avustus oli laskettu 25 %:lle, käytin omaa huonoa hiekkaa ja traktorityötä, joiden kustannusta en kuitenkaan laskenut ko. kuluihin eli todellinen avustus% oli siis aika lähellä tuota 25.

        RE: "Keskusteluun lähdin mukaan kun väitettiin baltiasta lähtöisin olevien elintarvikkeiden olevan laadultaan huonoja heikon hygieniatason vuoksi. Ja annettiin samalla ymmärtää, että täällä asiat ovat kaikinosin mallikelpoisesti. Minä pidän sekä Suomalaisia että baltialaisia elintarvikkeita täysin erinomaisina laadultaan. Kotimainen elintarviketuotanto on minusta puollustamisen arvoista, mutta ei pidä alkaa etsimään rikkaa toisen silmästä ennen kun omat simmut on varmasti puhtaat."

        Niinkuin edellisessä viestissä kerroin, ei täällä ole kaikki täysin kunnossa maataloustuotanto-olosuhteissa joka paikassa - kuten ei muuallakaan - mutta eettisesti ja hygieenisesti olemme kuitenkin "vertailussa" muihin maihin varsin korkealla.

        Mutta kohtuullinen kotimaisen tuotannon puolustaminen - faktoihin nojaten, kritiikkiä myös esittäen- on kannatettavaa! Siitä hyötynee toivottavasti pitkässä juoksussa sekä tuottaja että kuluttaja ja myös siinä välissä olevat "toimijat" kansantaloutta myöten!

        taas kerran asiallisesta viestistä!
        Mitäpä tuohon paljon lisäämistä.


      • Minna
        Muuttokuorma kirjoitti:

        Laita tavarat kasaan ja muuta sinne, kun on niin halpaa. Palkatkin on venäjällä ja baltiassa aivan eri luokkaa. Vali,vali. Kun syö sen verran kun kuluttaa, ruoka ei ole kallista. Väliporrashan sen rahan vie. Omia lapsia ei ikävä kyllä viljely kiinnosta, vaan mahdollisimman hyvä koulutus. Voihan maalla silti asua ja käydä kaupungissa työssä, kuten itsekin teemme koskaPIENI TILA EI KANNATA.

        Minä en osta ulkolaista ruokaa sen halpuuden takia. Minun tuloistani ruoka ei vie merkittävää osuutta enkä ole ruoan hintaa mielestäni kritisoinutkaan. Olen kritisoinut sitä, että kotimaista yritetään väittää ylivertaiseksi muihin nähden väittämällä muualla tuotettua kelvottomaksi hygienialtaan. Väitän edelleen baltiassa tuotettujen maitotaloustuotteiden olevan täysin kelvollisia syötäväksi ja myös Suomalaisessa tuotannossa olevan kehittämistä hygieniassa. (huomaa sana myös)

        Minusta on epäisänmaallista ostaa kotimaista tuotetta silloin kun se ei ole kilpailukykyistä. Kannatan kotimaisen ruoan tuotantoa ja tuotannon tukemista niin että se voi pärjätä kuitenkin koko ajan kehittyen samoin kuin kaiken muunkin tuotannon on kehityttävä.


      • Mami
        Minna kirjoitti:

        Minä en osta ulkolaista ruokaa sen halpuuden takia. Minun tuloistani ruoka ei vie merkittävää osuutta enkä ole ruoan hintaa mielestäni kritisoinutkaan. Olen kritisoinut sitä, että kotimaista yritetään väittää ylivertaiseksi muihin nähden väittämällä muualla tuotettua kelvottomaksi hygienialtaan. Väitän edelleen baltiassa tuotettujen maitotaloustuotteiden olevan täysin kelvollisia syötäväksi ja myös Suomalaisessa tuotannossa olevan kehittämistä hygieniassa. (huomaa sana myös)

        Minusta on epäisänmaallista ostaa kotimaista tuotetta silloin kun se ei ole kilpailukykyistä. Kannatan kotimaisen ruoan tuotantoa ja tuotannon tukemista niin että se voi pärjätä kuitenkin koko ajan kehittyen samoin kuin kaiken muunkin tuotannon on kehityttävä.

        "Minusta on epäisänmaallista ostaa kotimaista tuotetta silloin kun se ei ole kilpailukykyistä."

        Koskee myös työtä !!! Kallista suomalaista jota saa ulkomailta halvalla.

        Onko suomalainen työ muka tasaarvoista ulkomaalaiseen verrattuna. Se on kallis työnhinta joka pitää ruuanhinnan korkealla.


      • Minna
        Mami kirjoitti:

        "Minusta on epäisänmaallista ostaa kotimaista tuotetta silloin kun se ei ole kilpailukykyistä."

        Koskee myös työtä !!! Kallista suomalaista jota saa ulkomailta halvalla.

        Onko suomalainen työ muka tasaarvoista ulkomaalaiseen verrattuna. Se on kallis työnhinta joka pitää ruuanhinnan korkealla.

        Kyllä minä sen tiedän. Mutta kehittyneissä maissa työ nyt vaan on kalliimpaa. On kuitenkin pystyttävä kilpailemaan koneellistamalla automatisoimalla ja yleensäkin niillä eduilla joita se kehittyneempi teknologinen taso antaa. Lisäetuna on aina kuljetuskustannukset.

        Sitäpaitsi en sanonut että pitää olla samanhintaista, sanoin kilpailukykyistä, siihen kuuluu myös laatu. Maksan mielelläni laadusta enemmän. On kuitenkin turha väittää meidän omaksi laaduksi sitä mitä tässä keskustelussa on maidon osalta väitetty eli ulkomaisen maidontuotannon kehnoa hygieniaa. Maidon heikko hygienia aiheuttaa tietääkseni ensimmäisenä makuvirheitä juustoon ja Latvialainen edam on selvästi parempaa kuin kotimainen maultaan ja rakenteeltaa.

        Valion jugurtit olivat muutamavuosi sitten aivan kauheita. Koostumus oli sellaista että siinä oli pohjalla paksua sakkaa ja pinnalla sellaista heralientä muistuttavaa ohutta lientä. Mansikkajugustissa ei varmasti ollut yhtään mansikkaa, vain punaista väriainetta. Arla alkoi tuoda tosi hyvää jugurttia tänne ja yllätys yllätys Valionkin jugurtista alkoi löytymään oikeaa mansikkaa. Arla lopetti tuomasta jugurttia ja Valion jugurtista alkoi mansikka vähenemään (kyllä se alkutilaa paremmaksi jäi) Huomaa, etten tiedä kumpi niistä oli halvempaa.

        Nyt pitäisi alkaa parantamaan juustojen laatua muuten loppuu markkinat.


      • Haastaja
        Minna kirjoitti:

        Kyllä minä sen tiedän. Mutta kehittyneissä maissa työ nyt vaan on kalliimpaa. On kuitenkin pystyttävä kilpailemaan koneellistamalla automatisoimalla ja yleensäkin niillä eduilla joita se kehittyneempi teknologinen taso antaa. Lisäetuna on aina kuljetuskustannukset.

        Sitäpaitsi en sanonut että pitää olla samanhintaista, sanoin kilpailukykyistä, siihen kuuluu myös laatu. Maksan mielelläni laadusta enemmän. On kuitenkin turha väittää meidän omaksi laaduksi sitä mitä tässä keskustelussa on maidon osalta väitetty eli ulkomaisen maidontuotannon kehnoa hygieniaa. Maidon heikko hygienia aiheuttaa tietääkseni ensimmäisenä makuvirheitä juustoon ja Latvialainen edam on selvästi parempaa kuin kotimainen maultaan ja rakenteeltaa.

        Valion jugurtit olivat muutamavuosi sitten aivan kauheita. Koostumus oli sellaista että siinä oli pohjalla paksua sakkaa ja pinnalla sellaista heralientä muistuttavaa ohutta lientä. Mansikkajugustissa ei varmasti ollut yhtään mansikkaa, vain punaista väriainetta. Arla alkoi tuoda tosi hyvää jugurttia tänne ja yllätys yllätys Valionkin jugurtista alkoi löytymään oikeaa mansikkaa. Arla lopetti tuomasta jugurttia ja Valion jugurtista alkoi mansikka vähenemään (kyllä se alkutilaa paremmaksi jäi) Huomaa, etten tiedä kumpi niistä oli halvempaa.

        Nyt pitäisi alkaa parantamaan juustojen laatua muuten loppuu markkinat.

        Jogurtista kannattaa tutkia tuoteselosteet, mikäli jogurtti muistuttaa enemmän puuroa kuin velliä, saostamiseen on käytetty yleensä liivatetta.
        Ehkä nyt on päästy bse;stä eroon, ettei siinä liivatteessa mitään vaaraa ole, mutta monikaan ei pidä sen mausta jogurtissa, joten liivatejogurtin tuonti hiipui.

        Vielä neuvo: Sekoita jogurttisi ennen syöntiä, painavammat aineet painuvat pikkuhiljaa pohjalle, jos sitä ei ole liivatteella sidottu.


      • hc-c
        Minna kirjoitti:

        Et siis sinäkään kiellä tätä tosiasiaa; haluaisit siis vaan lisää rahaa jotta saisit jaloittelutarhat kuntoon. Jotkut saavat pidettyä paikat kunnossa jo nykyisillä hinnoilla jotkut ei saa, eikä kukaan heitä pakota sitä tekemään. Minä väitän ettei kyse ole rahasta vaan asenteesta.

        En sen laajemmin ole itäeuroopassa kulkenut kuin vaan Virossa ja Venäjällä mutta noissa en nähnyt yhtään niin paskaista karjatilan ympäristöä enkä kurjassa tilassa olevia elukoita joita kävelymatkan päästä kotoani löydän jo parikin kappaletta. Molemmissa on kyllä isompi ja komeampi navetta kuin mitä Itävallassa juurikaan näkee.

        Jos elukat ui mahaa myöden paskavellissä jaloittelutarhassa niin on turha väittää että sisällä navetassa on siistiä ja että maito on hygieenistä. Niihin ei kukaan edes puutu mitenkään. Vain sellaisiin puututaan joissa karja on kuollut hoidonpuutteeseen ja taitaa niistäkin tulla julkisuuteen vain jäävuoren huippu, taitaa mennä suurin osa elukkarukista vaan honkajoelle ilman mitään kohua.

        Vaatii hyvät laput silmille tai sitten tosi pienen elinpiirin jos uskoo puheet kotimaisten eläinperäisten elintarvikkeiden korkeasta laadusta. Sata kilsaa autoilua vähän sivummalla maaseutujen sorateitä avaa silmät.

        Miksi suotta jättää autoilua vain sataan kilometriin. Ajellaan mieluusti muutama tuhat kilometriä niin saadaan kattavampi otanata. Ja katsotaan ulkomaille vähän pintaa syvemmälle niin varmasti löytyy vähintäänkin saman tasoista "alaarvoista" kohtelua kuin sanoistasi päätellen meillä on. Mielestäni eroavaisuus tulee siinä että Suomessa käydään avoimempaa keskustelua kuin muualla. Täällä otetaan aktiivisesti kantaa ja pyritään kitkemään epäkohtia pois. Kokonaan niitä ei saada pois, mutta yksi ennaltaehkäisty tilanne on jo osa voittoa.

        Mielelläni osoittaisin sinulle virheettömästi hoidetun tilan, mutta ihminen on vajavaisuudessaan aika epävarma yhdistelmä. Varsinkin jos omanarvon tuntevana vaatii parremman palkan työlleen kuin Vanjat rajan tuollapuolella.


      • hc-c
        Minna kirjoitti:

        Väitin, ettei suuri (en siis suurin) osa maidosta ole parasta luokkaa. Tilastosi osoittaa, että noin neljännes maidosta ei ole parasta tasoa, missä on virheeni??

        Mielenkiintoista on kuitenkin linkissäsi se, että kaksi kuukautta voi tuottaa mitä vaan ennenkuin asiaan puututaan. Tuona aikana on otettava neljä näytettä joten aikasen monta kertaa saa "lehmä kusta kiuluun" ennen kuin välttämättä jää asiasta kiinni.

        Aikaisemmin sai lantaloihin avustukset kustannusarvion perusteella määrä prosentin ja joku vuosi sitten oli jokin lantalakampanja tms, jossa prosentti oli hyvin korkea. Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin. Nykyäänhän ei saa enää kustannusarvion perusteella investointiavustusta. Huomaa, että käytin ko lauseessa mennyttä aikamuotoa. Voitko väittää ettei tuo edellä kirjoittamani ole totta??

        Keskusteluun lähdin mukaan kun väitettiin baltiasta lähtöisin olevien elintarvikkeiden olevan laadultaan huonoja heikon hygieniatason vuoksi. Ja annettiin samalla ymmärtää, että täällä asiat ovat kaikinosin mallikelpoisesti. Minä pidän sekä Suomalaisia että baltialaisia elintarvikkeita täysin erinomaisina laadultaan. Kotimainen elintarviketuotanto on minusta puollustamisen arvoista, mutta ei pidä alkaa etsimään rikkaa toisen silmästä ennen kun omat simmut on varmasti puhtaat.

        Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin.

        Yleinen kustannuslaskelmallinen käytäntö nykypäivänä on, että ensinnnäkin omalle työlle lasketaan jo KL:ssä tietty arvo. Yleensä pyritään 10 € tuntipalkkoihin, mutta yleensä taso jää noin 4 €.

        Toiseksi oma maa-aines ei ole ilmaista. Siitä on jossain vaiheessa tilan omistaja joutunut maksamaan. JA kaikissa tapauksissa, koska SPV:nkään kautta tämä "harrastaminen" ammattimaisesti on jouduttu ostamaan itselle jollain tapaa.


      • Minna
        hc-c kirjoitti:

        Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin.

        Yleinen kustannuslaskelmallinen käytäntö nykypäivänä on, että ensinnnäkin omalle työlle lasketaan jo KL:ssä tietty arvo. Yleensä pyritään 10 € tuntipalkkoihin, mutta yleensä taso jää noin 4 €.

        Toiseksi oma maa-aines ei ole ilmaista. Siitä on jossain vaiheessa tilan omistaja joutunut maksamaan. JA kaikissa tapauksissa, koska SPV:nkään kautta tämä "harrastaminen" ammattimaisesti on jouduttu ostamaan itselle jollain tapaa.

        Olisi kiva, jos lukisit viestin johon vastaat.

        Puhuin täysin selkeästi aikaisemmasta investointiavustusmenettelystä, joka vaikuttaa siihen, mikä on nykyään navetantaustojen tila. Tiedän kyllä nykyisen laskentasysteemin pääpiirteittäin. Uuteen systeemiin siirryttäessä oli kova buumi rakentaa ko rakenteita vanhoilla hyvillä ehdoilla koska vanoja ehtoja pidettiin niin hyvinä. Väitän edelleen, että investointiavustukset lantaloiden yms rakentamiseen ylittivät rakentamiskustannukset monilla tiloilla. TE-keskusten suunnittelijat väänsivät kustannusarvioita, joilla avustus oli suurempi kuin menot rakentamisesta. Tottakai laskelmat olivat oikein tehtyjä, ei epäilystäkään, mutta monia kulueriä ei tarvinnut maksaa tilalta ulos.


      • Minna
        hc-c kirjoitti:

        Tiedän tiloja, joiden lantalatyömaasta jäi reilusti rahaa yli koska omaa työtä ja maa-aineksia käytettiin.

        Yleinen kustannuslaskelmallinen käytäntö nykypäivänä on, että ensinnnäkin omalle työlle lasketaan jo KL:ssä tietty arvo. Yleensä pyritään 10 € tuntipalkkoihin, mutta yleensä taso jää noin 4 €.

        Toiseksi oma maa-aines ei ole ilmaista. Siitä on jossain vaiheessa tilan omistaja joutunut maksamaan. JA kaikissa tapauksissa, koska SPV:nkään kautta tämä "harrastaminen" ammattimaisesti on jouduttu ostamaan itselle jollain tapaa.

        Víelä vastaisin tuohon maa-aineksen hintaa koskevaan väitteeseesi. Menee saivarteluksi mutta saivarrellan nyt sitten kun sitä haluat.

        Ostat maa-aineksen tilakaupassa osana tilaa. Myyt tilan, jolloin maa-aineksen otto on laskenut tilasi hintaa. Maa-aineksen hinta on ostohinnan ja myyntihinnan erotus. Tässätapauksessa maa-aines ei kuitenkaan ole siirtynyt pois tilaltasi vaan se on vain vaihtanut paikkaa ja myydessäsi tilan maa-aines menee kaupassa mukana. Ei olisi hinnan pitänyt mitenkään laskea vaikka ko aines onkin eri paikassa. Lisäksi maa-ainekselle on kertynyt lisäarvoa, se on muuttunut hyvin halvasta raakamaasta arvokkaaksi tuotantorakenteeksi joten sen arvo on selkeästi noussut.

        Tiedän kyllä, että kaikki maksaa tilastaan kovan hinnan, myös SPV-kaupoissa. Vaikkapa perinönä saaduista tiloista maksetaan sellainen vero, että suurin osa kaupunkien valittajista jättäisi ko perinnön ottamatta. On minusta väärin, että keskimäärin kahdenkymmenenviiden vuoden välein maataloudesta kupataan hirveän suuret rahamäärät useimmiten ulos koko maaseudulta.


      • EU-avustaja
        Minna kirjoitti:

        Olisi kiva, jos lukisit viestin johon vastaat.

        Puhuin täysin selkeästi aikaisemmasta investointiavustusmenettelystä, joka vaikuttaa siihen, mikä on nykyään navetantaustojen tila. Tiedän kyllä nykyisen laskentasysteemin pääpiirteittäin. Uuteen systeemiin siirryttäessä oli kova buumi rakentaa ko rakenteita vanhoilla hyvillä ehdoilla koska vanoja ehtoja pidettiin niin hyvinä. Väitän edelleen, että investointiavustukset lantaloiden yms rakentamiseen ylittivät rakentamiskustannukset monilla tiloilla. TE-keskusten suunnittelijat väänsivät kustannusarvioita, joilla avustus oli suurempi kuin menot rakentamisesta. Tottakai laskelmat olivat oikein tehtyjä, ei epäilystäkään, mutta monia kulueriä ei tarvinnut maksaa tilalta ulos.

        ..että eri TE-keskuksissa olisi ollut aika erilainen tulkinta tai "laskentatapa" noihin avustusrahoituksiiin, jotka oli laskettu rakennuksen kustannusarvion mukaan. Täälläpäin oli tapa, että kustannusarviosta kyllä tiristettiin kaikki löysä pois eli viljelijät eivät saaneet "ylimääräistä" tukea. Ja nyt kun muistelen joitan muiden muualla asuvien kavereiden vanhoja juttuja "löysyydestä"... Niin pitääpä kysyä, oletko Minna Oulun korkeudelta? Tai paremminkin kokemuksesi tuosta asiasta? Tai sitten Hämeen seutuvilta?


      • Minna
        EU-avustaja kirjoitti:

        ..että eri TE-keskuksissa olisi ollut aika erilainen tulkinta tai "laskentatapa" noihin avustusrahoituksiiin, jotka oli laskettu rakennuksen kustannusarvion mukaan. Täälläpäin oli tapa, että kustannusarviosta kyllä tiristettiin kaikki löysä pois eli viljelijät eivät saaneet "ylimääräistä" tukea. Ja nyt kun muistelen joitan muiden muualla asuvien kavereiden vanhoja juttuja "löysyydestä"... Niin pitääpä kysyä, oletko Minna Oulun korkeudelta? Tai paremminkin kokemuksesi tuosta asiasta? Tai sitten Hämeen seutuvilta?

        Vai että "missäs se neiti asuuu?" vaiheessa mennään. Jospa pysyttäisiin vaan ystävinä toistaiseksi vaikka fiksuin täällä oletkin. Olen kyllä aivan otettu tuosta. :)

        Tuo investointiavustusjuttuhan ei ollut tämän keskustelun alkuperäinen aihe. Ei se minua sinänsä kiinnosta, eikä siinä minusta mitään väärää ole että ihminen voi kovasti työtä itse tekemällä ja älykkäästi olemassa olevia resurssejaan hyödyntämällä saada hiemen rahaa. Sellaista ajettelua pitäisi löytyä enemmänkin. Ja varmaan niillä tiloilla, joilla on ollut voimavaroja parhaiten käyttää noita tukia on ollut myös kykyjä hoitaa eläintenkin olot ja hygienia kuntoon. Ne muut vain pilaa teidän kunnon yrittäjien mainetta. Teidän pitäisi kirjoittaa näitä juttuja joita minä olen muutamassa jutussa kirjoittanut, ei sen pitäisi minua kiinnostaa vaan teitä.

        Järkätkää vaikka nettiin paikka, minne voi nimettömänä ilmoittaa näkemiään paikkoja joissa eläimiä pidetään ala-arvoisesti. Olisin muutaman ilmoituksen tehnyt. Sitten pitäisi vielä löytyä taho joka ihan aikuisten oikeasti tekisi asioille jotain, edes juttelisi asioista ko ihmisten kanssa.

        Tuo alku oli sitten vitsivitsivitsi, jos joku ei huomannut hymiötä. En viitsi mitenkään tarkentaa paikkakuntaani, edes ylimalkaisesti.


      • hämeestä
        EU-avustaja kirjoitti:

        ..että eri TE-keskuksissa olisi ollut aika erilainen tulkinta tai "laskentatapa" noihin avustusrahoituksiiin, jotka oli laskettu rakennuksen kustannusarvion mukaan. Täälläpäin oli tapa, että kustannusarviosta kyllä tiristettiin kaikki löysä pois eli viljelijät eivät saaneet "ylimääräistä" tukea. Ja nyt kun muistelen joitan muiden muualla asuvien kavereiden vanhoja juttuja "löysyydestä"... Niin pitääpä kysyä, oletko Minna Oulun korkeudelta? Tai paremminkin kokemuksesi tuosta asiasta? Tai sitten Hämeen seutuvilta?

        hämeessä ei ainakaan ole maksettu ylimääräistä....


      • Sputnikin kuljettaja
        hellitu kirjoitti:

        Niin mutta henkensä pitimiksi hek kauppa käyvät. Oikein hyvä, että on olemassa vaihtoehtoja. Latvialainen juusto on muuten erittäin hyvää. Juustonvalmistuksella on siellä päin maailmaa pitkät perinteet.

        Oon kuullu,oliko se sitä varpaanväli juustoa.Senhän loppukypsytys tapahtuu saappaassa jossa on jalkasieni viljelmä.


      • Nimetön

        Minkähän takia suomalaista lihaa ei viedä Brasiliaan, kun se on niin erinomaista kotimaisten tuottajien mielestä?


      • ei vastaa
        Nimetön kirjoitti:

        Minkähän takia suomalaista lihaa ei viedä Brasiliaan, kun se on niin erinomaista kotimaisten tuottajien mielestä?

        kulutusta.

        meinaatkos että suomalaisen työn laatu on heikkoa?


    • on mureeta....

      kun kuukausitolkulla laivassa hytkyy ... lihan ph silloin laskee ja pehmentää lihan ja kalvot,sekä auttaa tiettyyn rajaan asti säilyvyydessä jos kuljetus lämpötila on sopiva , jotka suomalaisessa liian tuoreessa lihassa voivat olla "sitkeitä"...
      Tiedätkö muuten montako kasvuhormooni ja antibiootti piikkiä ne saa ennen laitumelle laskemista???
      Se on siellä ihan rutiinia !! ja sitten kehutaan niin luonnonmukasella kasvatuksella ... ei ne sielläkään niin tyhmiä ole...sehän on niille bisnestä... massa tuotantoo se siellä on!!!ja muuten millä se tutkitaan ettei ne saa sitä geenimuunneltua maissia vasikkana ??

      • Veeraz

        mitä muunneltua tahansa.Parempaa se on kuin suomen paskaliha jota mäskillä ja muilla jätepaskoilla syötetän.Lehmän maitoa ei voi kukaan juuri enää juoda kun lehmät ei saa kuin huipputurvottavaa ja lypsettävää keinomyrkytettyä rehua , oikeaa heinää ei viitsi tehdä kukaan.
        Maidosta ei kuulemma saa kunnon juustoakaan, valkuainen heittelee ja muut esanssit.
        On penisilliinejä maidossa jne sinä ne hygiieenit.
        Se on aivan turhaa ja typerää muun maan tuottajia morkata.
        Yrittäjäkin näyttää lapsellisuutensa ja tyhmyytensä jos naapuria valheilla morkkaa.Omia avujaan ja paremmuuttaan toki saa esille tuoda.
        Kyllä se asiakas ( ja kuluttaja ) ei niin tyhmä ole etteikö huomaa mistä on kyse.


      • on mureeta....
        Veeraz kirjoitti:

        mitä muunneltua tahansa.Parempaa se on kuin suomen paskaliha jota mäskillä ja muilla jätepaskoilla syötetän.Lehmän maitoa ei voi kukaan juuri enää juoda kun lehmät ei saa kuin huipputurvottavaa ja lypsettävää keinomyrkytettyä rehua , oikeaa heinää ei viitsi tehdä kukaan.
        Maidosta ei kuulemma saa kunnon juustoakaan, valkuainen heittelee ja muut esanssit.
        On penisilliinejä maidossa jne sinä ne hygiieenit.
        Se on aivan turhaa ja typerää muun maan tuottajia morkata.
        Yrittäjäkin näyttää lapsellisuutensa ja tyhmyytensä jos naapuria valheilla morkkaa.Omia avujaan ja paremmuuttaan toki saa esille tuoda.
        Kyllä se asiakas ( ja kuluttaja ) ei niin tyhmä ole etteikö huomaa mistä on kyse.

        käy kattomassa... niin mä olen tehnyt ja kyllä jäi lihat syömättä...

        Ja mitä tulee nykyajan eläinten rehuihin,niin se sanon että ne kuule tutkitaan paljontarkemmin kuin ihmisen eväät... tiedetään tasan tarkkaan mitä syötetään ja kuinka paljon ei tää oo mitään harrastelua enää niinkuin viime vuosisadalla...

        Ja missä semmoista tietoo levitetään että nykymaidosta ei muka juustoo sais tehtyy... eihän semmoista maitoo mikään meijeri ota vastaan

        En olekkaan vielä tavannu semmoista maitotilaa joka ei heinää tekis... tuntuu olevan tietämättömyyttä...


      • Allerkikko
        on mureeta.... kirjoitti:

        käy kattomassa... niin mä olen tehnyt ja kyllä jäi lihat syömättä...

        Ja mitä tulee nykyajan eläinten rehuihin,niin se sanon että ne kuule tutkitaan paljontarkemmin kuin ihmisen eväät... tiedetään tasan tarkkaan mitä syötetään ja kuinka paljon ei tää oo mitään harrastelua enää niinkuin viime vuosisadalla...

        Ja missä semmoista tietoo levitetään että nykymaidosta ei muka juustoo sais tehtyy... eihän semmoista maitoo mikään meijeri ota vastaan

        En olekkaan vielä tavannu semmoista maitotilaa joka ei heinää tekis... tuntuu olevan tietämättömyyttä...

        Laktoosi-intoleranssi on jokatoisella.
        Maitoa ei voi enää juoda eikä syödä maidosta tehtyjä elintarvikkeita.
        Se on tehomaatalouden tulosta eikä mitään muuta.
        Vai tiedätkö toisin?
        Juuston laatu heittelee, milloin edam on löysää milloin kiinteää....
        johtuu kaikki raaka-aineesta-


      • on mureeta
        Allerkikko kirjoitti:

        Laktoosi-intoleranssi on jokatoisella.
        Maitoa ei voi enää juoda eikä syödä maidosta tehtyjä elintarvikkeita.
        Se on tehomaatalouden tulosta eikä mitään muuta.
        Vai tiedätkö toisin?
        Juuston laatu heittelee, milloin edam on löysää milloin kiinteää....
        johtuu kaikki raaka-aineesta-

        niin laktoosi-intoleranssi johtuu maidon homogenoimisesta.... koitas tila maitoo niin ei tuu laktoosi oireita...se tehrään siksi että maidossa oleva rasva ei nousisi purkissa pintaan...jos maidon rakenne muuttuu meijerissä niin eipä sille tilalla paljoo mahdeta...

        Ettei taas olis ollu mitään tarjous edameja...


      • Homogenoitu
        Allerkikko kirjoitti:

        Laktoosi-intoleranssi on jokatoisella.
        Maitoa ei voi enää juoda eikä syödä maidosta tehtyjä elintarvikkeita.
        Se on tehomaatalouden tulosta eikä mitään muuta.
        Vai tiedätkö toisin?
        Juuston laatu heittelee, milloin edam on löysää milloin kiinteää....
        johtuu kaikki raaka-aineesta-

        Ongelma on homogenointi. Onneksi valiokin tekee luomumaitoa, jota ei pilata turhilla rasvan pilkkomisilla. Myös muutama pikkumeijeri tekee oikeaa maitoa, jossa rasvan koostumusta ei keinotekoisesti tärvellä.


      • kepulimartti
        Homogenoitu kirjoitti:

        Ongelma on homogenointi. Onneksi valiokin tekee luomumaitoa, jota ei pilata turhilla rasvan pilkkomisilla. Myös muutama pikkumeijeri tekee oikeaa maitoa, jossa rasvan koostumusta ei keinotekoisesti tärvellä.

        Mutta sanopa misi maitoa pitää tuottaa, korvaavia kauramaito, soijamaito ym. tuotantokustannukset ovat paljon halvemmat eikä ylituotantoa ole. Maidon tuotanontoo pitää saada tiukemmat kiintiöt. Vientiäkin joudutaan tukemaan.


      • ohranviljelijä
        kepulimartti kirjoitti:

        Mutta sanopa misi maitoa pitää tuottaa, korvaavia kauramaito, soijamaito ym. tuotantokustannukset ovat paljon halvemmat eikä ylituotantoa ole. Maidon tuotanontoo pitää saada tiukemmat kiintiöt. Vientiäkin joudutaan tukemaan.

        ton ohrapirtelön kans...


      • Kävin siellä
        Veeraz kirjoitti:

        mitä muunneltua tahansa.Parempaa se on kuin suomen paskaliha jota mäskillä ja muilla jätepaskoilla syötetän.Lehmän maitoa ei voi kukaan juuri enää juoda kun lehmät ei saa kuin huipputurvottavaa ja lypsettävää keinomyrkytettyä rehua , oikeaa heinää ei viitsi tehdä kukaan.
        Maidosta ei kuulemma saa kunnon juustoakaan, valkuainen heittelee ja muut esanssit.
        On penisilliinejä maidossa jne sinä ne hygiieenit.
        Se on aivan turhaa ja typerää muun maan tuottajia morkata.
        Yrittäjäkin näyttää lapsellisuutensa ja tyhmyytensä jos naapuria valheilla morkkaa.Omia avujaan ja paremmuuttaan toki saa esille tuoda.
        Kyllä se asiakas ( ja kuluttaja ) ei niin tyhmä ole etteikö huomaa mistä on kyse.

        Hehheh...Minäkin käväisin menneinä vuosina katsomassa sitä Brasilian ihmemaata Valtran reissulla, jonka kyllä ihan itse maksoin.
        Kuva puhtaasta brassilihasta oli aivan jotain muuta. Karjat lihotetaan "feedloteissa", joissa tuhansia ja joissakin kymmeniätuhansia eläimiä,
        pampan reunalla avotaivaan alla ja sinne menee rautatie, jonne rahdataan maailman halvinta soijaa,ylijäämävehnää ja broilerinpaskaa, josta kuivattamalla saadaan valkuaisrehua myös.
        Eläinten ruokinta suurpiirteistä; Sieltä rautatien päässä olevasta "rehutehtaasta" kuorma-autoilla kaukaloon seosta jakaen ja kukaan ei ehdi sairaita tai vaivaisia valvomaan, vaan elukan annetaan ensin kuolla ja sitten hiiappiauto korjaa vainajan kentältä kuoppaan.
        ETTÄ SE SIITÄ LUOMUBRASSISTA!!


      • hc-c
        Veeraz kirjoitti:

        mitä muunneltua tahansa.Parempaa se on kuin suomen paskaliha jota mäskillä ja muilla jätepaskoilla syötetän.Lehmän maitoa ei voi kukaan juuri enää juoda kun lehmät ei saa kuin huipputurvottavaa ja lypsettävää keinomyrkytettyä rehua , oikeaa heinää ei viitsi tehdä kukaan.
        Maidosta ei kuulemma saa kunnon juustoakaan, valkuainen heittelee ja muut esanssit.
        On penisilliinejä maidossa jne sinä ne hygiieenit.
        Se on aivan turhaa ja typerää muun maan tuottajia morkata.
        Yrittäjäkin näyttää lapsellisuutensa ja tyhmyytensä jos naapuria valheilla morkkaa.Omia avujaan ja paremmuuttaan toki saa esille tuoda.
        Kyllä se asiakas ( ja kuluttaja ) ei niin tyhmä ole etteikö huomaa mistä on kyse.

        Oikeaa heinää ei enää viitsi tehdä.....
        Jos tietäisit mitä heinäpellolla olo on, kun oikein sattuu sadekesä niin et varmaan huutelisi tuollaisia väittämiä.

        Ajattele kun pellosta saisi vain yhden sadon etelän kolmen sijaan ja pohjoisen kahden sijaan. Peltoa pitäisi olla samassa kertoimessa enemmän.

        Toiseksi penisiliini maitoa ei saa lähettää meijeriin. Lääkkeiden poistuminen eläimen elimistöstä kestää. Yleensä viimeisestä lääkitsemisestä kestää vajaa viikko, kun maito on kelvollista meijeriin.

        Välillä tuntuu syyllisten hakemiseen menevän täällä suurin energiamäärä, vaikka kuitenkin uskon kaikilla olevan sama päämäärä. Puhtaampi kotimainen elintarvike, joka kansantaloudellisesti on kuitenkin välttämättömyys. Vaikka kaikki sitä eivät tunnusta..


      • hc-c
        Allerkikko kirjoitti:

        Laktoosi-intoleranssi on jokatoisella.
        Maitoa ei voi enää juoda eikä syödä maidosta tehtyjä elintarvikkeita.
        Se on tehomaatalouden tulosta eikä mitään muuta.
        Vai tiedätkö toisin?
        Juuston laatu heittelee, milloin edam on löysää milloin kiinteää....
        johtuu kaikki raaka-aineesta-

        Laatu vaihtelee iän mukaan ei raaka aineiden mukaan. VRT. Ei viikon vanha ruisleipä ole uunituore. Sama periaate sopii juustoon. Tuoreena hieman lötkömpi jne.....


      • Mietiskelijä
        Veeraz kirjoitti:

        mitä muunneltua tahansa.Parempaa se on kuin suomen paskaliha jota mäskillä ja muilla jätepaskoilla syötetän.Lehmän maitoa ei voi kukaan juuri enää juoda kun lehmät ei saa kuin huipputurvottavaa ja lypsettävää keinomyrkytettyä rehua , oikeaa heinää ei viitsi tehdä kukaan.
        Maidosta ei kuulemma saa kunnon juustoakaan, valkuainen heittelee ja muut esanssit.
        On penisilliinejä maidossa jne sinä ne hygiieenit.
        Se on aivan turhaa ja typerää muun maan tuottajia morkata.
        Yrittäjäkin näyttää lapsellisuutensa ja tyhmyytensä jos naapuria valheilla morkkaa.Omia avujaan ja paremmuuttaan toki saa esille tuoda.
        Kyllä se asiakas ( ja kuluttaja ) ei niin tyhmä ole etteikö huomaa mistä on kyse.

        Mitähän juomaa ne Brasilian herkkupihvit ovat juoneet? Terveysjuomaa... puhdasta vettä? Näiden suurten farmien tehomaatalous vie monilta ihmisiltä puhtaan juomaveden.


    • Haastaja

      Sielläpäin nautojen valkuaisrehuna käytetään kananlantaa, siinäpä mureuden ja halpuuden salaisuus.

      Siellä muuten tilanomistajat ovat miljardöörejä ja 40 prosenttia brasilialaisista tienaa alle 40 euroa kuukaudessa.
      Ei täälläkään tarvita EU- tai kansallista tukea, mikäli palkat lasketaan 40 euroon kuukaudessa, tippuu tuotantokustannukset enemmän kuin mitä tuet ovat.

      • jalluiz

        Koko ajan marisevat että liian vähän rahaa tuleee, eikö 49 euroa riiträ ilmaisen ruuan, vaatteiden ja asunnon lisäksi?


      • tuhtimies

        Sinun tietosi on meeneiltä ajoiolta ja propagandaa. Mitäs ne Suomalaiset syöttivät eläimille kun kanan munat ja isanliha maistui kalalle. Ja mullit syövät eläinperäistä rehua myös.


      • heltu

        Pitäähän suomalaisten köyhien tulla toimeen 11:sta eurolla.


      • Haastaja
        jalluiz kirjoitti:

        Koko ajan marisevat että liian vähän rahaa tuleee, eikö 49 euroa riiträ ilmaisen ruuan, vaatteiden ja asunnon lisäksi?

        ....mistä saisin sen ilmaisen asunnon?
        Vaatteetkin on ostettuja.
        En ole vielä nähnyt ilmaista ruokaakaan, nyt saan ainoastaan maidon omakustannushintaan, paljonko luulet esim. vehnänviljelijän hyötyvän jos saa ottaa omasta siilosta leipäviljan n. 10 snt kilo, paljonko edestä luulet jaksavasi syödä?

        Vaan sinähän varmaan tarkoititkin, että kun palkat lasketaan 40 euroon, teurastamon työntekijät saavat syödä teurastusjätteet ilmaiseksi ja asunnoksi samanlaiset peltihökkelit kuin brasilian työläisillä:)))))))))

        Suomalaisen lihan hinnassa palkkakustannukset ovat merkittävä tekijä, sillä tuottaja saa lehmästä n. 1 euron LIHAkilolta, hiehosta n.1,5 e ja sonnista n. 2,5 euroa, paljonkos maksoit kaupassa?


      • Haastaja
        tuhtimies kirjoitti:

        Sinun tietosi on meeneiltä ajoiolta ja propagandaa. Mitäs ne Suomalaiset syöttivät eläimille kun kanan munat ja isanliha maistui kalalle. Ja mullit syövät eläinperäistä rehua myös.

        sd-johtoinen yleisradio mainitsi äskettäin 40% brasilialaisista ansaitsevan alle 40 euroa kuukaudessa.


      • 555yyy
        Haastaja kirjoitti:

        ....mistä saisin sen ilmaisen asunnon?
        Vaatteetkin on ostettuja.
        En ole vielä nähnyt ilmaista ruokaakaan, nyt saan ainoastaan maidon omakustannushintaan, paljonko luulet esim. vehnänviljelijän hyötyvän jos saa ottaa omasta siilosta leipäviljan n. 10 snt kilo, paljonko edestä luulet jaksavasi syödä?

        Vaan sinähän varmaan tarkoititkin, että kun palkat lasketaan 40 euroon, teurastamon työntekijät saavat syödä teurastusjätteet ilmaiseksi ja asunnoksi samanlaiset peltihökkelit kuin brasilian työläisillä:)))))))))

        Suomalaisen lihan hinnassa palkkakustannukset ovat merkittävä tekijä, sillä tuottaja saa lehmästä n. 1 euron LIHAkilolta, hiehosta n.1,5 e ja sonnista n. 2,5 euroa, paljonkos maksoit kaupassa?

        Sitten tilalta sitä lihaa mutta ÄLÄ AHNE PASKA PYYDÄ KAUPAN HINTAA !
        Kyllä sitä tilateurastamolihaakin pystyy myymään kun myyt KOHTUUHINTAAN
        Esim 2-5 euroa kilolta saat varmasti suoraan kuluttajilta ja varmasti ostavat.


      • marttiteuv
        Haastaja kirjoitti:

        sd-johtoinen yleisradio mainitsi äskettäin 40% brasilialaisista ansaitsevan alle 40 euroa kuukaudessa.

        Sama palkka riitäisi muuten neuvonta agrologillekin.


      • Haastaja
        555yyy kirjoitti:

        Sitten tilalta sitä lihaa mutta ÄLÄ AHNE PASKA PYYDÄ KAUPAN HINTAA !
        Kyllä sitä tilateurastamolihaakin pystyy myymään kun myyt KOHTUUHINTAAN
        Esim 2-5 euroa kilolta saat varmasti suoraan kuluttajilta ja varmasti ostavat.

        No en varmasti ala teurastamaan, se ei kannata pienessä mittakaavassa, koska kaikkien tilojen, välineiden ja tarkastuksen tason pitää olla sama kuin oikeassakin teurastamossa, joten hinta olisi vielä suurempi kuin kaupassa, koska kustannukset lihakiloa kohden ovat suuremmat kuin suuressa teurastamossa.

        Eräälle isännälle (jolla on myös muuta yritystoimintaa kädet täynnä) joka v*tun konsultti ehdotti tilateurastamon perustamista n. 70 km päähän lähimmästä kaupungista.
        Kaveri nauroi konsultille päin näköä ja sanoi: "Käske niitä työttömiä perustamaan se teurastamo, kyllä minä voin sinne mullit myydä".
        Osuvasti sanottu, vai mitä? :))))))))


    • jouruin....

      kun haet sitä hormooni lihaa ... tulee kuulemma tumma ja vahva parta....

      • John Holmes jr

        Kasvaa minullekin lisää mittaa.
        Sehän on sitten funktionaalinen elintarvike suorastaan brasilian liha.Hyvä!


      • helppo..
        John Holmes jr kirjoitti:

        Kasvaa minullekin lisää mittaa.
        Sehän on sitten funktionaalinen elintarvike suorastaan brasilian liha.Hyvä!

        raakata partansa, kun vesi tulee silmistä ja vaahto suusta! :))


    • retisukeva

      Minä tykkään ainakin brassilihasta, paljon kauniimpia ovat suomalaiset tantat.

      • tanttarainen

        :) vai brassilihaa


      • ainakaa....

        puutu eksoottisia tauteja...ja pitäähän elämässä olla jännitystäkin... kauneudesta ny niin tiedä... ei oo suomalaisen voittanutta !


      • Isäntämiees
        ainakaa.... kirjoitti:

        puutu eksoottisia tauteja...ja pitäähän elämässä olla jännitystäkin... kauneudesta ny niin tiedä... ei oo suomalaisen voittanutta !

        WHO:n tilastojen mukaan suomalaisnaisilla on maailman kaikista naisista eniten klamydiatartuntoja, joten suomiakat ne niitä todellisia tautipesäkkeitä ovat.
        Mä en kyllä suomiakkoja mee viittä metriä lähemmäs


      • tiedän
        Isäntämiees kirjoitti:

        WHO:n tilastojen mukaan suomalaisnaisilla on maailman kaikista naisista eniten klamydiatartuntoja, joten suomiakat ne niitä todellisia tautipesäkkeitä ovat.
        Mä en kyllä suomiakkoja mee viittä metriä lähemmäs

        keneltä ne suomalaiset naiset on ne klamydiatartunnat saanu???


      • Minna
        Isäntämiees kirjoitti:

        WHO:n tilastojen mukaan suomalaisnaisilla on maailman kaikista naisista eniten klamydiatartuntoja, joten suomiakat ne niitä todellisia tautipesäkkeitä ovat.
        Mä en kyllä suomiakkoja mee viittä metriä lähemmäs

        Etpä taida niin lujaa päästä juoksemaan jotta viittämetriä lähemmäksi suomalaista naista pääsisitkään ;) Meidän näköä eikä trveyttä en ala kehumaan mutta sinunlaistesi lähestyessä on kyllä nopeat jalat.


      • Vaivaako joku
        Minna kirjoitti:

        Etpä taida niin lujaa päästä juoksemaan jotta viittämetriä lähemmäksi suomalaista naista pääsisitkään ;) Meidän näköä eikä trveyttä en ala kehumaan mutta sinunlaistesi lähestyessä on kyllä nopeat jalat.

        Mitäs maanviljelijät Minnalle on tehneet kun niin katkera olet, kyllä tuo maatalousvastaisuus pitäisi jotenkin perustella, maanviljelijöiden tuottamalla ruualla sinä kuitenkin elät.


      • Minna
        Vaivaako joku kirjoitti:

        Mitäs maanviljelijät Minnalle on tehneet kun niin katkera olet, kyllä tuo maatalousvastaisuus pitäisi jotenkin perustella, maanviljelijöiden tuottamalla ruualla sinä kuitenkin elät.

        Minä maatalousvastainen?? Ei pidä paikkaansa. Maanviljelijät ovat tehneet minulle paljonkin. Minutkin on tehnyt maanviljelijäpariskunta. Tunnen monia maanviljelijöitä, jotka ovat ihmisenä hienoja ja tekevät hyvää työtä yrityksissään. Kunnioitan heitä.

        Et sitten ilmeidesti osaa lukea, tai et vaan ymmärrä kirjoittamaani. Kritisoin aikaisemmin tuota väitettä että täällä tuotettu ruoka on hygienialtaan jotain ylivertaista ja muualta tuodaan kelvotonta. Se ei pidä paikkansa, Suomalainen ruoka on hyvää ja riittävän hygieenistä mutta niin on muualtakin tuotu. Myös täällä on kehitettävää esim nautatilojen hygieniassa. On surullista, kuinka rajusti monet maanviljelijät on tuosta kehittymisen tarpeesta erimieltä. Minusta jotain olisi vielä täälläkin tehtävissä koskapa vuosittain lehdistä saamme lukea tapauksista joissa elukat on kuolleet hoidonpuutteeseen. Ja itse näemme aivan kaameita maatiloja tuolla syrjäteiden varsilla. Elukat kahlaa paskassa ja kartano on kuin ennevanhaan oli kaatopaikat. Minusta on hassua että aina joku ulkomuolinen, maitoautonkuljettaja tms ilmoittaa asioista viranomaisille, ei koskaan naapurit, onko naapureiden mielestä asiat vielä kunnossa kun navetasta ei ole näkynyt valoja viikkoihin ja eläinten parkuminen alkaa jo loppua, he kyllä aina tietävät asioiden tilasta naapurissaan.

        Tuossa yllä taas kirjoitin sille idiootille joka solvasi kaikkia suomalaisia naisia. Oliko sekin sinusta maatalousvastaista??

        Minä haluan puolustaa kotimaista maataloutta, ehkä sinunkin pitäisi. Pelkkä mantra omasta erinomaisuudesta ei ole puolustamista, itse ehkä uskot siihen mutta ei siihen enää kukaan ajatteleva ihminen usko. euroopassa niin moni elää onnellisena ja terveenä vaikka ei ole ehkä maistanutkaan Suomalaista ruokaa että tuo loru ulkomaisen ruoan kelvottomuudesta on naurettava.


    • puolueeton tarkkailija

      ....mureeksi ja lihaisaksi kun tuupataan hormoonipiikkejä....
      Niitä tuupataan muuten Euroopassakin, niissä maissa, missä valvonta on ilmoitusluonteista.

      • tevim

        No nepä onhyviä sängyssä, mureat ja lihaisat.


      • tietämätö
        tevim kirjoitti:

        No nepä onhyviä sängyssä, mureat ja lihaisat.

        olet ollut brassipihvin kanssa sillai sängyssä...kosteeta varmaan


      • ?????
        tietämätö kirjoitti:

        olet ollut brassipihvin kanssa sillai sängyssä...kosteeta varmaan

        lihahan on silloin pilalla ku siihen kasvaa karvat....


    • heltu

      No myiväthän suomalaisetkin takavuosina voita ja lihaa halvemmalla ulkomaille.

      • heltu

        Tarkennus kotimassa voi ja liha maksoi enemmän kuin siitä esim. Venäjällä saatiin.


    • ei oo..

      ainakaan samas paketis, ellei joltain ole jotain varastettu jossain vaiheessa. Nyt on tapauksessasi riistetty sademetsää kaatamalla se ja raivattu pelloksi, jonka tuottama rehu on kasvattanut brassilihasi hormoonien säestyksellä (hormoonit kasvattaa lihasmassaa, ei kalvoa), harmi vain että se hehtaari ei montaa mullikkaa kasvata, kun se joudutaan hylkäämään tuottamattomana mmaana. Eroosio hoitaa loput, eli sademetsää ei siihen enää tule ainakaan muutamaan tuhanteen vuoteen ja silloinkin sillä edellytyksellä, ettei ihmistä enää ole siellä pilaamassa luontoa.

      • metsämies

        Ei ole sademetsiä meilläkään vaan pahin mahdollinen "eroosio" eli maajussit syövät syöpänä ja jäytävät rottana koko suomen kansantaloudemn.


      • kaikista parasta olisi
        metsämies kirjoitti:

        Ei ole sademetsiä meilläkään vaan pahin mahdollinen "eroosio" eli maajussit syövät syöpänä ja jäytävät rottana koko suomen kansantaloudemn.

        lopettaa koko ruuantuotanto, sehän on ihan turhaa saahan kaupasta muutenkin leipää.
        ;)


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      119
      1682
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1498
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      37
      943
    4. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      879
    5. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      38
      831
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      796
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      43
      758
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      740
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      738
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      720
    Aihe