Ihmeiden määrittely ja merkitys

Aivan Ihmeiden oppikurssin alussa määritellään ihmeiden merkitys ja periaatteet. Tässä eräs kohta kiinnitti huomiota liittyen kaikkiin uskonnon nimissä tehtyihin ihmeisiin:

"10. Ihmeiden tarkoitus on ymmärretty väärin, jos niitä käytetään näytösluontoisesti uskon aikaansaamiseksi."

Kyseinen kohta näyttäisi antavan aihetta suhteutua esimerkiksi kaatajapappeihin hieman kriittisesti.

Tässä muutamia muita ihmeiden määrityksiä kirjasta:

"2. Ihmeillä sellaisenaan ei ole merkitystä. Ainoa, jolla on merkistystä, on niiden Alkulähde, Joka on kaukana arvioinnin yläpuolella."

"3. Ihmeitä tapahtuu luonnostaan rakkauden ilmentyminä. Todellinen ihme on se rakkaus, joka ne innoittaa. Tässä mielessä kaikki rakkaudesta alkunsa saava on ihme."

"5. Ihmeet ovat tottumuksia, ja niiden pitäisi tapahtua itsestään. Niiden ei pitäisi olla tietoisesti valvottuja. Tietoisesti valikoidut ihmeet voivat ohjautua väärin.
6. Ihmeet ovat luonnollisia. Kun niitä ei tapahdu, jotain on mennyt vikaan."

"9. Ihmeet ovat eräänlaista vaihtokauppaa. Kuten kaikki rakkauden ilmaisumuodot, jotka ovat aina ihmeellisiä sanan todellisessa merkityksessä, tämä vaihtokauppa kumoaa fyysiset lait. Ne tuovat lisää rakkautta sekä antajalle että saajalle."

"14. Ihmeet todistavat totuudesta. Ne ovat vakuuttavia, koska ne saavat alkunsa vakaumuksesta. Ilman vakaumusta ne rappeutuvat magiaksi, joka on mieltä vailla ja siksi tuhoisaa eli pikemminkin mielen käyttämistä tavalla, joka ei ole luovaa."

"20. Ihmeet herättävät uudelleen tietoisuuden siitä, että kehon sijasta henki on totuuden alttari. Tämän toteaminen johtaa ihmeen parantavaan voimaan.
21 Ihmeet ovat anteeksiantamuksen luonnollisia merkkejä. Ihmeiden kautta otat vastaan Jumalan anteeksiantamuksen laajentamalla sitä muille."

"35 Ihmeet ovat rakkauden ilmauksia, mutta niillä ei kenties aina ole näkyviä vaikutuksia."

"38 Pyhä henki on ihmeiden mekanismi. Hän tunnistaa sekä Jumalan luomukset että sinun harhasi. Hän erottaa todellisen valheellisesta kyvyllään havainnoida täydellisesti pikemmin kuin valheellisesti."

"44 Ihme on ilmaus Kristuksen sisäisestä tiedostamisesta ja Hänen Sovituksensa vastaanottamisesta."

"46 Pyhä henki on korkein kommunikointiväline. Ihmeet eivät käytä tällaista kommunikointitapaa, koska ne ovat tilapäisiä kommunikoinnin välineitä. Kun palaat siihen muotoon, jonka avulla alun perin kommunikoit Jumalan kanssa suoran ilmestyksen välityksellä, ihmeiden tarve on ohi."

1

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a cim la i ne n

      "...anteeksiantamuksen luonnollisia merkkejä. "

      Yllä oleva on samassa linjassa usein täällä toistamani lauseen kanssa:

      Joka rikkomuksensa tunnustaa ja hylkää se saa armon. Tämähän on Raamatullista.

      Siis se joka tekee parannuksen ja saa syntinsä (= harhansa, Jumalanvastaisen ajattelunsa) anteeksi, saa kokea ihmeen, joskus esim. parantumisen tai muun ylitsepääsemättömän vaikeuden poistumisen muodossa. Monilla se ilmenee käytännössä erityisesti sisäisen rauhan ja turvallisuuden kokemisena.

      Oikeat ihmeet toimivat mielestäni aina näin: parannuksenteon kautta. Kysymys ei ole esim. Pyhän Hengen komentelemisesta että tee nyt sitä ja tee tätä! Vaan jos ongelmia on muodossa tai toisessa niin oikea tie on ensin ottaa selville mikä omassa sydämessä täytyy korjata ja sitten korjata se. "44 Ihme on ilmaus Kristuksen sisäisestä tiedostamisesta ja Hänen Sovituksensa vastaanottamisesta." Ja tässähän ei tarvita kaatajapappia, vaan se on jokaisen ihmisen ja Jumalan välinen asia.

      Harjoituskirjan puolella sanotaan näin:

      "Perhaps it is not yet quite clear to you that each decision that you make is one between a grievance and a miracle. "

      Siis jokainen päätös jonka teet on joko valituksenaihe tai ihme.

      "Each grievance stands like a dark shield of hate before the miracle it would conceal. "

      Jokainen valituksenaihe on kuin synkkä kilpi ihmeen edessä jonka se peittää.

      Eli kaikki negatiiviset ajatukset, tyytymättömyyden aiheet, kritiikki ja viha voidaan korvata IHMEELLÄ. Eikö olekin mainio asia! Joka ikinen hetki elämässä on suuren armon hetki, joka ikinen hetki meillä on mahdollisuus valita rakkaudellinen asenne jokaiseen.

      Olen joskus esim. kahvilassa istuessani katsellut ihmisiä, kahvilassa sisällä istuvia ja ulkopuolella ohi kulkevia, ja sanonut mielessäni Jumalalle näin: Kiitos siitä että tuokin ihminen, ja tuo ja tuo ja tuo, on 100 % armahdettu ja Sinun lapsesi, minun veljeni/sisareni. Lihan silmillä katsottuna nämä ihmiset voivat olla minkä näköisiä tahansa: itsekseen höpisevä vanhus, teinipimu, vauvanvaunuja lykkivä muslimirouva, eturauhasongelmista kärsivä virtsanhajuinen vanha ukkeli, elegantti virkanainen tai finninaamainen, 14-vuotias "kovis". Ei väliä. Jumala ei katso henkilöön. Ja niinpä minunkin on yritettävä oppia olemaan katsomatta.

      Arvatkaa millainen olo itselle tulee siitä kun tätä kiittämistä vähän aikaa "harrastaa"! Se rauha ja rakkaus mitä itse silloin koen on kyllä melko ihmeellinen. Tämäkin todistaa minulle että ACIM tietää mitä puhuu. Kuten ACIM sanookin:
      "This course offers a very direct and a very simple learning situation, and provides the Guide Who tells you what to do. If you do it, you will see that it works. Its results are more convincing than its words."


      Entä ihmeiden näkyvä puoli?

      "but the ACTION aspect of the miracle should be Christ-controlled, because of His complete Awareness of the Whole Plan."

      Siitä mikä ihmeteko ja milloin konkreettisesti suoritetaan päättää siis Kristus itse. Ihmeitä ei puristeta väkisin omin voimin vaan ACIM sanoo: "Ask me [Jeesukselta] which miracles you should perform".
      Minusta vaikuttaa monesti siltä että kaatajapapit eivät ole ymmärtäneet tätä kohtaa vaan vetävät omaa "showtaan".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe