Käytättekö kypärää laskiessa?

Kypärän kannalla

Nykyään näkee monia laskettelijoita / lautailijoita joilla on kypärä päässään suojaamassa sitä kalleinta aarretta. Kysymykseni kuuluu, käytätkö sinä kypärää lasketellessa, lautaillessa tai pyöräillessä. Mitä mieltä olet sen käytöstä ja mukavuudesta eri harrastuksissa. Teen tästä juttua kouluun yhteen aiheeseen.

16

4994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iso A

      Käytän kypärää telluillessani

    • Marion.T

      käyttää. Poikani käyttää edelleen, kilpailuissa se onkin nykyään pakollinen, mutta siitä on tullut niin tapa, että kyllä se kypärä päässä on aina kun laudan kanssa rinteeseen lähtee.

      Itse..niin no en käytä, mutta enpä mitää ex-stream temppuja laudan kanssa teekään.

      Lasketellessa en ole käyttänyt koskaan, mutta vetäessäni laskettelukoulua ala-asteen lapsille, vaadin heiltä kypärän käyttöä.

      Pyöräillessä käytän aina kypärää.

      Olen sitä mieltä että pää olisi aina suojattava, ja kypäräpakko rinteissä ei olisi ollenkaan hullumpi idea.
      Kunnon kypärä on hyvä henkivakuutus ja sen käyttömukavuuskin on ihan OK.

      Myös rulaluistellessa ja rullilla hiihdettäessä olisi hyvä käyttää kypärää.

      • laskettelija

        Marion T. meinaatkos sitten jatkossa käyttää kypärää lasketellessakin? Yhtä lailla siinä voi kolahtaa, kuin esim. pyöräilyssä.


      • sinua

        Eli miten voit vaatia niiltä ala-asteen lapsilta ehdotonta kypärän käyttöä, jos et sinä (esimerkkinä) käytä itse kypärää!? Ja tuo kun sanoit, että itse et käytä rinteessä kypärää, kun et tee mitään extreme -temppuja... kuulostaa yhtä tyhmältä kuin se, että "en käytä pyöräillessä kypärää, kun ajan niin hitaasti, että ei voi käydä mitään"!!!

        T: Entinen kypärätön pyöräilijä, joka viisastui!


    • Nimetön

      Käytän toki kypärää lautaillessa, ratsastaessa, mopolla tai pyörällä ajaessa... Olikohan muita viel? Joskus oon melkein naureskellu mun kypärävalikoimalle :)
      Heh, kerran koitin laskee ilman kypärää, ei sitä oikein mitään uskaltanut tehdä. Kypärä tuottaa väärää turvallisuuden tunnetta...? ;) Ja on mul kyl rannetuetkin, turvallisuuteen kannattaa satsata. :)

      Joskus kuulee ku ihmiset selittää et ne ei käytä kypärää koska ei ne oo aikasemminkaa kaatunu ja muka luottaa taitoihinsa. Mut mitä jos joku muu sit laskee päälle? Kyl rinteestä löytyy niitäkin törttöjä jotaka ei ihan hallitte lautaansa/ suksiaan. Vahinkoja sattuu ja toivosin kyl kypärän käyttö lisääntyis vielkin :)

    • pyöräillessä

      Eli olen aloittanut käyttämään pyöräillessä kypärää, ja olen todella tyytyväinen tähän päätökseen, ei sitä oikein enää osaa lähteä polkimille ilman kypärää, vaikka tämä innostus on alkanut vasta tänä kesänä!!! Olen lautaillut monia vuosia elämästäni, ilman kypärää... nyt en ole lautaillut ollenkaan muutamaan vuoteen..., mutta harrastukseni ei kuitenkaan ole vielä loppunut, siinä on nyt vain pieni luova tauko.. Ja olen kyllä päättänyt sen, että kun alan taas laskemaan, niin käyn kyllä ennen rinteeseen menoa kypäräostoksilla!!! Onnea vain sun kyselyn tekemiseen, kuulostaa ainakin meikäläisen mielestä erittäin mukavalta, että joku tekee näinkin tärkeästä aiheesta koulutyön!!! tsemppiä vaan ja pistä ihmeessä vastaavaa kyselyä muihinkin keskustelupalstoille(www-relaa.com , www.fillari-lehti.fi , www.rullis.net) !!!

    • lumilautamies

      ehkä mä kuitenkaan en käytä... NO EI! se oli vitsi tietysti pitää käytää ainaki lumilautailemisessa...ajattele jos kaadut sen jälkeen ku vedät hyypyrist nii tuntuu varmaa ihanalta kulähtee iho,nahka,liha ja aivot :D

    • Bobo_88

      Suosittelen kypärän käyttöä, on meinaan pari kertaa pelastanu pääni(vaikkei sitä oikeen huomaa ;). Vaikka käytin kypärää sain silti aivotärähdyksen kun hain jotain isoo hyppyy, mutta ajattele mitä olisi käynyt ilman kypärää.

    • snoukkis

      kyllä käytän. pienenä (4 vuotiaasta eteenpäin) käytin kypärää ja sitten mentiin kouluun ja jossain välissä oli parin vuoden vaihe jolloin kypärän käyttö oli jostain syystä "nössöä" ;) eli sillon sitä ei tullut käytettyä. mutta kolmestatoista sukseilu ja lautailu vuodesta ehkä vain kolmena en ole käyttänyt kypärää.

      nyt olen kuitenkin jo pitkän aikaa käyttänyt kypärää taas. sen lisäksi että se on turva ja antaa enemmän rohkeutta tehdä juttuja niin se on myös sairaan makee! :D kun valitsee siistin kypärän nii ei halua laskea ilman sitä. tänä syksynä löysin skiexposta ihan törkeen makeen vaaleenpunasen K2:n snoukkakypärän ja oon niin rakastunut siihen ettei tulis kuuloonkaan lähteä laskemaan ilman sitä :)

    • tyttö

      Tietenki. On nimittäin pelastanu pään pari kertaa :). Ja nykyäänhän kypärätki on niin siistei, et niitä on ilo pitää päässä :)

    • 13w

      kannattaa käyttää kypärää meinaan jos kerran kolahtaa saattaa olla kaikki ohi itse käytän lautaillessani lasketellessani pyöräillenisssani minun mieles ei oo mittään ikkää kypärä pakolle

    • baaaaaa

      en käytä, jotenkin se ahdistaa ja en osaa laskee sellanen päässä. en myöskään käytä pyöräillessä.

      pari sellasta läheltä-piti- hetkeä on ollu mut ei sit sen pahempaa. sillon miettii et pitäsköhä käyttää mut en vaan kykene siihen. :D

      • buh buh buh

        Totuttelukysymys. Pidät sitä pari viikkoa laskiessas päässä, niin johan oot jo siihen tottunut eikä enää tunnu siltä että ahistais.


      • Anonyymi

        En käytä kypärää! Ei sitä ole ennenkään käytetty. Edellä menevä laskettelija näyttää sauvoilla merkin mihin suuntaan on kääntymässä, siten takana tuleva valitsee itselleen reitin. Ei tule törmäyksiä. Jos ei osaa antaa sauvamerkkiä ennen käännöstä, mars hiihtokouluun!


    • lumilauta

      Siis olen aloittelija ja eilen olin kolmatta kertaa mäessä laudan kanssa. Oli aika kovat rinteet kun oli ollu vesikeli ja nyt sit oli pakkasta. No aluks laskin ilman kypärää. Sit jostain syystä aattelin että taidampa käydä vuokraamassa kypärän. Luojan kiitos kävin hakee sen, sillä ei menny pitkään kun kaaduin ja löin pään niin että silmissä sumeni vähäks aikaa ja päätä alko särkee! Siitäkin huolimatta että mulla oli kypärä, mitenkähän olis käyny jos mulla ei olis ollu kypärää.. Nyt käyn heti huomenna ostaa oman kypärän ja en enää ikinä laske yhtään mäkeä ilman kypärää! Päässä tuntu ielläkin se tujaus..

    • asdukko

      Käytän kypärää laskettelemassa, mutta en pyöräilyssä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3360
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2882
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2750
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2658
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2554
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2375
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1853
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1787
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      38
      1664
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      150
      1510
    Aihe