Käynnistysongelma P12 2.0

nassin

Taas menin siihen vanhaan vipuun.
Ajoin Sunnuntaina renkaiden vaihdon yhteydessä parkkipaikalla muutaman metrin ja jätin auton siihen yöksi.
Maanantaina aamulla ei auto meinannut millään käynnistyä.
Startata saa pitkän tovin ja sittenkin auto käydä rytkyttelee jonkin aikaa miten sattuu.
Tämä sama ongelma on toistunut useamman kerran samanlaisessa tilanteessa.
Onkos kukaan muu törmännyt tälläiseen käytökseen?

20

8808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rentomieli

      Eli lähinnä omassa N15 Almerassa. Mahdollisesti akku tyhjenee startin jälkeen liikaa tai suihkutus jää odottelemaan pidenpää ajoa ja seos vääräksi. Taitaa olla aika yleinen vaiva uudehkoissa katalysaattoriautoissa, joissa kone ei tahdo lämmetä syksyn viileillä 1- 5 keleillä.

      • putte

        Jos akku tyhjenee niin autoa ei pysty starttaamaan pitkään.

        Softavialtahan tuo vaikuttaa.. Täytynee kokeilla omalla. Ja ihmettelen miksi vika olisi uusissa katalysaattoriautoissa. Softahan resetoidaan käynnistäessä, lämpötila anturi näyttää kylmää ja rikastus laitetaan päälle.

        Eli miksi auto ei käynnistyisi? Joko rikastus ei mene päälle tai lämpötila anturi ei toimi.


      • rentomieli
        putte kirjoitti:

        Jos akku tyhjenee niin autoa ei pysty starttaamaan pitkään.

        Softavialtahan tuo vaikuttaa.. Täytynee kokeilla omalla. Ja ihmettelen miksi vika olisi uusissa katalysaattoriautoissa. Softahan resetoidaan käynnistäessä, lämpötila anturi näyttää kylmää ja rikastus laitetaan päälle.

        Eli miksi auto ei käynnistyisi? Joko rikastus ei mene päälle tai lämpötila anturi ei toimi.

        Joo totta että vikaa softassa kun ei pysty ottamaan kylmää moottoria huomioon. Liekö nissaneissa softa liian yksinkertainen, eli ei toimi joka lämpötilassa 100% varmuudella. Tarkoitin uusilla katalysaattoriautoilla todellakin uusia (vähänkuluttavia) bensa-autoja joissa usein bensan säästö näkyy kylmillä ilmoilla huonona reagoimisena, nykimisenä, hitaana lämpenemisenä ja käynnistysongelmina. Esim FSI ja twinport.


    • P12 Tekna 2004

      liiankin kanssa! Eli ongelma korjaantui lopulta ohjelmoimalla ECU uudelleen, vaihtamalla se "kuuluisa" anturi ja kaasuläpän asennon korjauksella.

      Onko kulutus ollut suurehko? Itselläni oli luokkaa 12 ja kone tuntui muutenkin puhdittomalta, korjauksen jälkeen 8 ... :))

      Sori mut ei enää mulle lucasin tuotteita, vaihdoin x-trailiin...tehdään japanissa. :)

      • Lucas itse

        Lucaksen virtavehkeitä ei kyllä uusissa Primeroissa ole ei sitten ensimmäistäkään. Et tosiaan taidakkaan omistaa Primeraa, puhumattakaan X-trailin vielä ostaisit.


      • nassin

        8 litran hujakoilla kulutus on pyörinyt ja kulkuahan ei ole koskaan liikaa, mutta sen menee mitä näillä tehoilla voi odottaa.


      • tehoilla
        nassin kirjoitti:

        8 litran hujakoilla kulutus on pyörinyt ja kulkuahan ei ole koskaan liikaa, mutta sen menee mitä näillä tehoilla voi odottaa.

        No ei noin lussu kone polta enempää kun 8

        Koita sillä sitten keretä, pikkutakkimies...


      • QR25DE
        Lucas itse kirjoitti:

        Lucaksen virtavehkeitä ei kyllä uusissa Primeroissa ole ei sitten ensimmäistäkään. Et tosiaan taidakkaan omistaa Primeraa, puhumattakaan X-trailin vielä ostaisit.

        Et sitten ymmärtänyt...aikanaan kun englantilaisia autoja haukuttiin, oli juuri tuo lucas se suurin syy ongelmiin, en siis tarkoittanut sitä kirjaimellisesti ottaa, okay?

        Kysyessäni syitä primeran ongelmiin, viittasivat he hienovaraisesti renaultin suuntaan... :)

        Kyllä mulla 2.5 sport automaatti löytyy pihasta, ei ole vielä 30 000 aikana tarvinnut edes polttimoa vaihtaa.


      • tekna 2.0 sedan

        Kaikenlaiset käynnistyshäiriöt ovat tuttuja täälläkin. Kirjoitin ”Nissan Primera 2002 –mallin viat” –otsikon alle pitkän listan ongelmista joita on autossani ollut viimeisen 3.5v aikana. Näistä jutuista on ollut tällä palstalla keskustelua kauan aikaa sitten ja muistan, että jollain toisellakin autoilijalla oli paljon ongelmia Primeran kanssa kunnes sai tarpeekseen ja hankki X-trailin ja huolet loppuivat kerralla. Ilmeisesti se olit sinä? :)

        Joka tapauksessa, vähän aikaa sitten kävi taas niin, että auto ei meinannut startata vaikka ulkona oli 9 astetta ja edellisenä iltana oli ajettu melkein 200km putkeen! Kyllä minunkin mielestä tuossa autossa on jotain tosi hämärää ja jos ei tämä rupea selviämään jossain vaiheessa niin sitten ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa autoa jos noista ongelmista haluaa päästä.


    • vika

      Vaan ominaisuus!

      Vai mitä pikkutakkimiehet??

    • jiipee

      Minullekin kävi samalla tavalla. Kun siirsin Primeran pihalta talliin, eli auto kävi vain pari minuuttia muutaman tuunin seisomisen jälkeen, niin seuraavana aamuna ei meinannut millään käynnistyä. Vaati valehtelematta toistakymmentä pitkää starttia, ennenkuin pikkuhiljaa rupesi sytyttämään ja lopulta käynnistyi. Syytä moiseen en ole keksinyt, mutta epäilen virheellistä seosta taikka sitten käynnistyksenesto-systeemiä.

    • M777

      Oma P12 starttautti pitkään ja hartaasti aina kun pakkanen meni alle -12 asteen. Vika korjautui vaihtamalla se useilla palstoilla mainittu konkka. Kondensaattorin tunnisteet paketissa on seuraavat condensor-ignit 061226 ja 28351-89902. Löysivät paikallisessa huoltoliikkeessä tollasen hyllystä ja pistivät vanhan tilalle. Nyt toimii pakkasella kuin pakkasella. Ja osahan maksaa noin 8 euroa, että kannattaa ainakin kokeilla.

      • Tami

        Vanha aihe, mutta meikäläiselle tästä oli hyötyä. Kiitos siitä. Kyseisestä vekottimesta ei kuvaa löytynyt mistään, joten alla olevassa linkissä se hintatietoineen.

        http://postimg.org/image/tuxroxsf7/

        Primera 2006, 1.6l


    • Pioottori

      Jännä juttu. Mulle on käynyt samoin useamman kerran ja autona P10 Primera vuosimallia 1995. Jotain samaa on siis säilynyt P12:een =) Itse asiassa näytti hyvinkin tutulta P12 2.0 farmarin konehuone. Käynnistäessä tuntuu ihan kuin sais liikaa ainetta ja meinaa tukehtua...

      • Pioottori

        Eli siis 1.6i koneella -95 primera ei meinaa käynnistyä, jos menee siirtämään muutaman metrin - ei ainakaan lämpimillä keleillä, pakkakeleistä ei tule mieleen että onko tehnyt samaa.


    • Primera 2.0 -03

      Osaatteko kertoa, että mistä moinen konkka löytyy, vai voiko vika olla jossain anturissa.? Mulla nimittäin noita samoja oireita joskus..

      • Rok

        N15 1998 almera ja samaa tekee..


    • kuljettaja nissan

      Mulla almera 1.8 kone joskus tekee tuon jos siirtää hyvin pienen matkan ja seisoo sitten pitempään. Toinen missä sama vika ilmenee niin on jos esim noin pienellä pakkasella eli -4 - -10 sattuu autop pyöriin pari min ja sit sattuu sammuttaan äkäsellä kytkin jalalla niin voi starttuttaa pitkään.

      luultavasti vika on että kone antaa liikaa bensiiniä ja tukehtuu. kyseisen ongelman olen välttänä sillä että jos sattuu äkäsellä kytkin jalalla sammuun auto niin seuraava startti pienellä kaasulla niin ei pääse tukehtumaan bensaan kone ja pelaa hyvin.

      PS. ja jotkut sanoo ettei ruiskukonetta saa kaasulla käynistää. no eipä tuo itellä ainakaan ole 7 vuoden aikana miksikään mennyt pilalle.

      • primera 2.0 -06

        Täällä myös rykimällä nissani käymään. Pienen siirtämisen jälkeen. Pitkään sai startata.


    • glue vent

      Mahtaneeko ns. "liimaventtiili" enää tapahtua uudemmissa autoissa? Eli joku aine jossain bensassa aiheuttaa kylmää/puolilämpimää konetta vähän aikaa käyttäessä venttiilien aukijumimisen jolloin seuraavan kerran startatessa ei ole puristuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe