Kylmää tulossa

eklu58

Hei, usein väitetään ettei koira jolla ei ole aluskarvaa pärjää talven pakkasisilla. Itsellä reilun vuoden ikäinen dobperipoika ja viime talvi pärjättiin ihan hyvin mutta pitäisikö kumminkin jostain takki hommata. Kysymys kuuluu, mistä moisen saisi hankittua. Eläinkaupoissa silmiin pistänyt vain pienikokoisille tehtyjä.

10

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meppuFIU

      Puvun voi teettää Kaarinan eläinpukimolla Puh. numero Fonecta luettelossa sivu 53....

    • tai teettämällä lähinnä. Joku jo laittoikin jonkun tiedon, itse olen teettänyt basenjeille Janutex -nimisessä firmassa. Yhden naisen yritys ja löytyy googlettamalla.

      Itse en ole käyttänyt dobbereilla vaatteita, vaikka napapiirillä asutaankin. Harrastan talvella suksivetoa, ja kun koira saa tehdä töitä, se pysyy kyllä lämpimänä. Vapaana juokseminenkin riittää: vaan jos joutuu koiraa kuljettamaan (ihmisen) kävelyvauhtia hihnassa, niin silloin se kyllä talvipakkasella paleltuu, ja vaatteet ovat siksi (esim. kaupungissa) tarpeen.

      Kyllä se totta on, että nämä aluskarvattomat rodut ovat helisemässä tosipakkasilla. Ei missään nimessä hihnassa kävelyä varttituntia pitempään ilman vaatteita, jos pakkasta on yli 10 astetta. Töitä tehdessä saa olla viisitoistakin astetta, ja 20-30 minuutin lenkki ok ilman vaatteita.

      Yleensä nyrkkisääntönä: jos on niin kylmä (esim. viima) että itsellä tuntuu poskissa pahalta, niin kyllä silloin on koiralle liian kylmä ilman vaatteita. Aluskarvattomalle siis...

    • toope

      Kyllä niitä takkeja löytyy eläinkaupastakin, itse ostin mustista ja mirristä, muistaakseni n. 70 euroo. Eli ei mitään halpoja, mut yhen kun ostaa malliks, ni voi koittaa ite väsätä seuraavan.

      Uroksella tuppaa nuo sukukalleudet jäädä suojattomiksi takinkin kanssa, pitäis joku lisäkappale väsätä. Mutta suosittelen ainakin yhden takin ostettavaksi,kyllä itsellä on ainakin ollut käyttöä, vaikkei tuota pojua kylmyys hidastakkaan:)

    • pohjoisen dobberit

      Itselläni kaksi dobberia (narttuja) ja asumme pohjois Suomessa.Lenkkeilemme paljon koiriemme kanssa säällä kuin säällä (myös kovilla pakkasilla) ja ko.koirien takkeja emme ole tarvinneet. Koirat eivät ole palelleet, ovathan nuo koko ajan liikkeessä. Tosin erittäin kovilla pakkasilla tuntuu, että mieluummin olisi koirien "jalkineille" tarvetta.
      Lämmittäähän tuollainen takki varmasti, omistajankin mieltä, kun kamullakin on takki =)

    • PoliceGirl82

      Ongelmia tosiaankin on koossa. Itse tehtiin Blackylle Jussi-paidasta pusero, ja se toimi todella hyvin. Oli ohut ettei koiraa häirinnyt mutta toisaalta lämmitti.

      Yleensä dobberi kestää jonkin verran kylmää, mutta varsinkin vanhemmat tuntuvat tulevan enemmän kylmänaroiksi. Siksi kannattaisi antaa vaan juoksennella vapaana mahdollisimman paljon ja liikkua ripeästi.

      Itse tehdessä ainakin takista tulee sopiva, eikä se nyt sen kummempaa vaadi kuin ompelukoneen. Sukat usein sopivat isoillekin roduille ja niitä kannattaa kokeilla, sillä usein kylmyys alkaa juuri tassuista.

    • eklu58

      Eipä onnistu itse tehdä tai teettää ja muutenkin haluaisin sen olevan kunnollinen. Mistäs sitä hommaa kunnon remmit ja soljet lukkoineen että sen pukeminen olisi yksinkertaista niinkuin esimerkiksi koiran pelastusliivit. Tarranauhat ei näiden vauhdissa kyllä kestä. Nou hätä kumminkaan jos pakottava tarve tulee niin jotain keksitään.

    • mimmi

      Ei meillä pakkanen muuten ole haitannut, mutta töppöset tuppaavat paleltumaan. Aika hankala tehdä tarpeensa kahdella jalalla, kun palelee...

      • Sanna

        Itsekin olen omalle dobberille hankkimassa talvitakkia, mutta kannattaisiko hankkia myös töppöset? Millaisia niitä on, miten kiinnitys tapahtuu, ja mistä niitä saisi?


      • sepi
        Sanna kirjoitti:

        Itsekin olen omalle dobberille hankkimassa talvitakkia, mutta kannattaisiko hankkia myös töppöset? Millaisia niitä on, miten kiinnitys tapahtuu, ja mistä niitä saisi?

        töppösiä ja takkeja saa mustista ja mirristä


    • Miikkaell

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe