Juoppous

-----

Usein kuuluu sanottavan raksamiehiä juopoiksi mutta mikähän on tänä päivänä totuus. Jos maanantaiaamuna on krapula niin se ei nyt vielä välttämättä ole juoppoutta mutta heilutaanko raksoilla paljonkin selvässä kännissä ja paljonko siellä on poissaoloja viinan takia.

Itse en juurikaan juo, ja tähtään raksa-alalle. Jos juoppous tosiaan on alalla iso ongelma niin sitten minun pitäisi olla vahvoilla.

19

4823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivusta seuraaja

      Sivusta seuranneena voin sanoa että kyllähän se alkoholi edelleenkin kuuluu raksapuolelle. Ei siellä varsinaisessa kännissä ole kukaan, mutta pienessä maistissa kylläkin. Kahvitauolla otetaan pari keppanaa ja usein on taskumatti jemmassa.

      Mutta siis kännit vedetään viikonloppuna, viikolla vain naukkaillaan. Eikä nyt tietty joka päivä, maanantaisin ja perjantaisin lähinnä.

    • AROSUSI-09

      Ja maalarina aiheuttaisin pettymyksen kaikille tulemalla joku päivä duuniin selvinpäin:D

    • Raksoja kiertänyt

      Itse tässä kohta tulee 55 mittariin ja voi sanoa, että yhtäjaksoisesti nelisenkymmentävuotta tuli hommia painettua. Tosin kierrellen konttorihommissa viimeiset 10 vuotta.

      60-luvun puolivälistä lähtien kuitenkin omat kokemukset ja voin sanoa, että on vähentynyt aivan minimiin entiseen verrattuna. Oikeastaan voi sanoa, että 60-luku oli vielä aika siistiä ja kaatamisen siemen ongelmaksi asti monella kylvettiin 70 ja 80 luvulla. Monetmonituiset kerrat kohtauksia, haimatulehduksia ja klassisia "viinakramppeja" itse tällä ajalla todistin.

      Meno oli aivan hulvatonta usein ja tietyillä raksoilla pelotti olla, kun ei koskaan tiennyt milloin jostain tulee tavaraa niskaan tai tikkaita pitelevä työkaveri ei pysy enää pystyssä...Eikä muuten ollut todellakaan yksi ja ainoa työmaa ja työporukka jota tuli katseltua. Niin isoissa kuin pienessäkin poppoossa riitti aina kaatajia. Joskus vain joku ns. hiljaisen työn tekijä huomaamattomasti tissutteli ja joskus sitten oli sekalaista seurakuntaa koko urakka täynnä. Ainakin iltaisin/öisin niin että kunto ei todellakaan ollut kondiksessa vielä ainakaan aamupäivällä.

      90-luku toi huomattavasti kohonneen kontrollin ja ns. laakista kenkää -systeemin moniin paikkoihin. Ei hoitoonohjauksia ym. tarvinnut paljon laiminlyödä kunnon kaatajan kun ovea näytettiin hyvinkin nopeasti. No...toisaalta monen 70 ja 80-lukujen aikana kunnon pohjan luoneen työkuntokin alkoi hiipua melkolailla jo 90-lukua kuljettaessa.

      Tiukimmista vuosista on aikalailla kontrolli tasoittunut taasen, mutta kyllä ne ajat jolloin päivästä toiseen ympäripäissään olevaa työkaveria jaksettaisiin iankaiken katsella, ovat jo takanapäin. Ketään morkkaamatta, niin "huomaamattomissa" työtehtävissä olevilla taitaa yleisimmin se taskumatti olla matkassa. Suoraan sanoen myös, kyllä ne ovat ulkomaalaiset keikkatyöläiset joilla ehkä eniten tuo huikka maistuu. Mutta tosin monesti ovat sellaisia, ettei alle 2 kirkkaan edes huomaa onko uutta vai vanhaa. Hiukan erilailla käyttäytyvät useimmiten kuin suomalainen jurrissa.

      Nyt 2000 luvulla kyllä voi sanoa, että monissa paikoissa on jo aika nollatoleranssi. Vanhimmat hurjat ajat nähneet raksamiehet alkavat jo pikkuhiljaa käydä vähempiin ja uudet tulokkaat eivät niin sitten enää ota viinaa kaveriksi, kui aikanaan jolloin oli melkeinpä yksi osa tiettyjä työnkuvia.

      Jollain muulla voi olla erilaiset mielikuvat, mutta itse näen asiat näin...

      • Raksoja kiertänyt

        kyllä sitä itsekin tuli joskus varsinkin aikanaan kaadettua tietenkin itsekin. Myönnän, välillä töissäkin. Mutta kyllä se vähän niin oli, että joko iän myötä meno rauhoittui tai sitten viimeistään tähän päivään mennessä alettiin jo kaatua matkalle. Ainakin nyt työkunto alkoi rapistua.

        Eihän nyt juoppo raksamies ollut mikään sääntö, mutta kyllä joukko oli suuri joilla vähintään terveys ehti mennä.


      • Teme79,,,

        Piettää aika hyvin paikkaansa nykyisessä valossa, pidemmältä aikaväliltähän minä en tiedä. Kuitenkin suuremmissa rakennusfirmoissa ei kuitenkaan edes krapulassa olemista katsota hyväksyttäväksi, ja hyvä niin. Pienissä firmoissa ja aliurakoissa työskentelevistähän ei sitten koskaan tiedä.

        Olin aikeissa kerran mennä Helsingissä yhteen firmaan töihin. Olin siellä yhden päivän sitten töissä ja kävi selväksi, että tais olla kaikki työntekijät aivan juoppoja. Viimeistään se paljastui seuraavana aamuna, kun pomo ei tullut töihin. Oli ollut edellisen illan baarissa. En alkanut siinä työsopimusta solmimaan, vaan vaihdoin heti firmaa.


      • AROSUSI-09

        Osa varmaan juonnut itsensä kuoliaiksi.Eräällä työmaalla oli legenda,miten muuan työmies oli vetänyt kaks pulloa kossua vedonlyönnin seurauksena ja delannut siihen paikkaan.80-luvun alussa.


    • ammattikunta..

      Miksi?
      No siksi, että ne kittaa kaikki lasit (he-he).

      • AROSUSI-09

        väitelty,että ovatko ne juopoimmat muurareita vai maalareita...No oli toi hauska juttu:D 1800-luvun ruutulasit varsinkin ovat aika vittumaisia duunata.Yhden ruudun takia joutuu kittaamaan aika monta lasia:D


    • aika kosteaa

      ellei kännissä 2x viikosss niin ei elämää?

    • vaan

      monikaan tule ajatelleeksi, että siellä oli myös alin työnjohto monesti maistissa, se vaan kun ei näy kun tempoo yksin kopissa ja pullo on lukitussa pöytälaatikossa.Ja isot herrat ne vasta velmuja onkin: Puku päällä kun haisee sisulle, niin se katsotaan herrasmieheksi, haalarit päällä kun haisee sisulle niin se on juoppo. :)
      Ja kuinkakohan moni tämän päivän herroista kiskoo
      jotain laitonta aamupalaksi...

      • AROSUSI-09

        olla välillä siinä kondiksessa,että hävettää meikäläistäkin.Ulkomaisille vieraille esitellään mestoja parin promillen tuubassa.


    • tulioltuaitsekinsiellä

      Taitaa olla vähissä nyt raksa kännit vaimitä sanoo vanhan liiton mies

    • Jamppu35

      Kyllähän vielä tänäpäivänä kännisiä työmailta löytyy jopa helsingin keskustan tuntumassa.... en tiedä sitten luentaanko känniksi piriä vetävät 20h päivää painavat virolaiset?

      • kokoomuksen.painajainen

        Huumeseulat pakollisiksi rakennustyömaille. Näytteenottajaksi Rakennusliitto.


    • kakkaapyllyssä

      Joopa...voihan sitä pari koria ottaa keppanaa...pääsee loppuelämän kestävälle saikulle kun vetää sirkkelillä käden poikki.,..

    • Anonyymi

      Opettelee ajoissa juopoksi, muuten erottaudut raksahommissa muista, etkä tule pärjäämään.

    • Anonyymi

      Tornikuskit eivät juo vaan pössyttelevät

      • Anonyymi

        Siellä homma kulkee ja selvää miestä milloinkaan ei näyy


    • Anonyymi

      2. Tim. 1: 9
      Juovuksissa ovat nuo jotka päivälläkin juovat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe