Savariini historia

Nimetön

Hei, nyt olis apu tarpeen... Sattuuko ketään tietämään savariini historiasta yhtään mitään, milloin tullut, jne... Yritin katsoa netistä mutta ei löytynyt. Kiitos kaikille etukäteen...

4

1718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaria

      esmes Valkeakoskella Savariini-niminen lounaspaikka. tarkoitatko sitä kenties?

      • Nimetön

        Siis savariini on jälkiruoka joka yleistyi 1920 luvulla sillä silloin alkoi kieltolaki ja savariini kostutettiin viinalla...


    • Wanha-Erkki

      A history of two French desserts:
      Ali Baba (Baba au Rhum) and the Brillat-Savarin (Savarin)

      Many dishes of France have wonderful stories/histories attached to their creation. The Baba au Rhum, a classic French dessert, originally came from Poland but quickly became a "naturalized" French dessert with a sprinkling of "spirit".

      According to many sources, Polish Prince Stanislas Leczinski, King Louis XV's father-in-law, introduced this cake while he was in exile and living in Nancy. It probably was a version of Kougelhopf made with rye flour. Popular legend says that the Prince found the cake too dry and so he doused it with some of the rum he had been drinking. It was so good, he gave the command that he would only have his cake this way and he christened it Ali-Baba, in honor of his favorite hero from the Arabian Nights.

      The baba was introduced in Paris in the 1800's by a pastry cook, named Sthorer. He developed the practice of making his babas in advance and then brushing them with rum as they were sold. They quickly became the rage in Paris and Sthorer's fortune was made. He later developed the method of immersing the babas in a rum syrup.

      At about the same time, another similar confection, knows as a fribourg was being developed in Bordeaux and across town in Paris the Julien Brothers were creating the Brillat-Savarin as a rival to the baba. Basically, they just left out the raisins. But the famous gastronome Brillat-Savarin gave them the recipe for the soaking syrup, so they named their creation after him. Eventually, the Brillat was dropped and it is now known as a savarin. And the rest, as they say, is history -- history you can eat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      97
      8624
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      47
      4249
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1936
    4. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      37
      1488
    5. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1460
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      34
      1199
    7. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      12
      1170
    8. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      877
    9. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      862
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      29
      837
    Aihe