Savariini historia

Nimetön

Hei, nyt olis apu tarpeen... Sattuuko ketään tietämään savariini historiasta yhtään mitään, milloin tullut, jne... Yritin katsoa netistä mutta ei löytynyt. Kiitos kaikille etukäteen...

4

1678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaria

      esmes Valkeakoskella Savariini-niminen lounaspaikka. tarkoitatko sitä kenties?

      • Nimetön

        Siis savariini on jälkiruoka joka yleistyi 1920 luvulla sillä silloin alkoi kieltolaki ja savariini kostutettiin viinalla...


    • Wanha-Erkki

      A history of two French desserts:
      Ali Baba (Baba au Rhum) and the Brillat-Savarin (Savarin)

      Many dishes of France have wonderful stories/histories attached to their creation. The Baba au Rhum, a classic French dessert, originally came from Poland but quickly became a "naturalized" French dessert with a sprinkling of "spirit".

      According to many sources, Polish Prince Stanislas Leczinski, King Louis XV's father-in-law, introduced this cake while he was in exile and living in Nancy. It probably was a version of Kougelhopf made with rye flour. Popular legend says that the Prince found the cake too dry and so he doused it with some of the rum he had been drinking. It was so good, he gave the command that he would only have his cake this way and he christened it Ali-Baba, in honor of his favorite hero from the Arabian Nights.

      The baba was introduced in Paris in the 1800's by a pastry cook, named Sthorer. He developed the practice of making his babas in advance and then brushing them with rum as they were sold. They quickly became the rage in Paris and Sthorer's fortune was made. He later developed the method of immersing the babas in a rum syrup.

      At about the same time, another similar confection, knows as a fribourg was being developed in Bordeaux and across town in Paris the Julien Brothers were creating the Brillat-Savarin as a rival to the baba. Basically, they just left out the raisins. But the famous gastronome Brillat-Savarin gave them the recipe for the soaking syrup, so they named their creation after him. Eventually, the Brillat was dropped and it is now known as a savarin. And the rest, as they say, is history -- history you can eat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Uskalla lähestyä minua

      Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S
      Ikävä
      60
      6504
    2. Päätin että suostun keskustelemaan

      Jos sellainen tilanne tulee.
      Ikävä
      100
      3362
    3. Oulaskankaan päätöksistä

      https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.
      Oulainen
      25
      2696
    4. EMMINÄ JAKSA OOTTAA KOLMEA VIIKKOA!

      Kyllä se aiemmin parantuu😘
      Ikävä
      21
      2328
    5. Tiedoksi että

      En aijo laittaa viestiä enkä soittaa enkä edes harkitse asiaa.
      Ikävä
      27
      1881
    6. Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!

      Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun
      Suomi24 Blogi ★
      357
      1822
    7. Oikeasti tekisi

      Mieli hypätä sun kaulaan eikä kävellä ohi
      Ikävä
      25
      1610
    8. Miten menee?

      Tykkäätkö minusta nyt vähemmän kun näit minut?
      Tunteet
      32
      1458
    9. Kyllä mä sen joudun tekemään

      Että lähden pois. Itse halusit että tämä menee näin.
      Ikävä
      49
      1452
    10. Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua

      Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n
      Perussuomalaiset
      226
      1423
    Aihe