Savariini historia

Nimetön

Hei, nyt olis apu tarpeen... Sattuuko ketään tietämään savariini historiasta yhtään mitään, milloin tullut, jne... Yritin katsoa netistä mutta ei löytynyt. Kiitos kaikille etukäteen...

4

1768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaria

      esmes Valkeakoskella Savariini-niminen lounaspaikka. tarkoitatko sitä kenties?

      • Nimetön

        Siis savariini on jälkiruoka joka yleistyi 1920 luvulla sillä silloin alkoi kieltolaki ja savariini kostutettiin viinalla...


    • Wanha-Erkki

      A history of two French desserts:
      Ali Baba (Baba au Rhum) and the Brillat-Savarin (Savarin)

      Many dishes of France have wonderful stories/histories attached to their creation. The Baba au Rhum, a classic French dessert, originally came from Poland but quickly became a "naturalized" French dessert with a sprinkling of "spirit".

      According to many sources, Polish Prince Stanislas Leczinski, King Louis XV's father-in-law, introduced this cake while he was in exile and living in Nancy. It probably was a version of Kougelhopf made with rye flour. Popular legend says that the Prince found the cake too dry and so he doused it with some of the rum he had been drinking. It was so good, he gave the command that he would only have his cake this way and he christened it Ali-Baba, in honor of his favorite hero from the Arabian Nights.

      The baba was introduced in Paris in the 1800's by a pastry cook, named Sthorer. He developed the practice of making his babas in advance and then brushing them with rum as they were sold. They quickly became the rage in Paris and Sthorer's fortune was made. He later developed the method of immersing the babas in a rum syrup.

      At about the same time, another similar confection, knows as a fribourg was being developed in Bordeaux and across town in Paris the Julien Brothers were creating the Brillat-Savarin as a rival to the baba. Basically, they just left out the raisins. But the famous gastronome Brillat-Savarin gave them the recipe for the soaking syrup, so they named their creation after him. Eventually, the Brillat was dropped and it is now known as a savarin. And the rest, as they say, is history -- history you can eat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      45
      3500
    2. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      18
      2901
    3. Menen nyt koisimaan

      Ja en ehkä palaa tänne. Asia on nyt loppuunkäsitelty ja totuus tuli ilmi
      Ikävä
      28
      2584
    4. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      70
      2319
    5. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      18
      2171
    6. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      45
      2073
    7. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      56
      1901
    8. Oletko uhriutuja?

      vaikka itse olet rääkännyt toista ja aiheuttanut ties mitä toiselle.
      Tunteet
      58
      1686
    9. KL: Mari Hynynen avoimena - Jouni-rakkaan ja Joel-pojan välit ovat nämä!

      Mari Hynynen (ent. Perankoski) on naimisissa Jouni Hynysen kanssa. Marilla on edellisestä liitosta yksi lapsi, Joel Vola
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1553
    10. Kenet molemmat

      Sä haluat mies?
      Ikävä
      17
      1465
    Aihe