Savariini historia

Nimetön

Hei, nyt olis apu tarpeen... Sattuuko ketään tietämään savariini historiasta yhtään mitään, milloin tullut, jne... Yritin katsoa netistä mutta ei löytynyt. Kiitos kaikille etukäteen...

4

1750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaria

      esmes Valkeakoskella Savariini-niminen lounaspaikka. tarkoitatko sitä kenties?

      • Nimetön

        Siis savariini on jälkiruoka joka yleistyi 1920 luvulla sillä silloin alkoi kieltolaki ja savariini kostutettiin viinalla...


    • Wanha-Erkki

      A history of two French desserts:
      Ali Baba (Baba au Rhum) and the Brillat-Savarin (Savarin)

      Many dishes of France have wonderful stories/histories attached to their creation. The Baba au Rhum, a classic French dessert, originally came from Poland but quickly became a "naturalized" French dessert with a sprinkling of "spirit".

      According to many sources, Polish Prince Stanislas Leczinski, King Louis XV's father-in-law, introduced this cake while he was in exile and living in Nancy. It probably was a version of Kougelhopf made with rye flour. Popular legend says that the Prince found the cake too dry and so he doused it with some of the rum he had been drinking. It was so good, he gave the command that he would only have his cake this way and he christened it Ali-Baba, in honor of his favorite hero from the Arabian Nights.

      The baba was introduced in Paris in the 1800's by a pastry cook, named Sthorer. He developed the practice of making his babas in advance and then brushing them with rum as they were sold. They quickly became the rage in Paris and Sthorer's fortune was made. He later developed the method of immersing the babas in a rum syrup.

      At about the same time, another similar confection, knows as a fribourg was being developed in Bordeaux and across town in Paris the Julien Brothers were creating the Brillat-Savarin as a rival to the baba. Basically, they just left out the raisins. But the famous gastronome Brillat-Savarin gave them the recipe for the soaking syrup, so they named their creation after him. Eventually, the Brillat was dropped and it is now known as a savarin. And the rest, as they say, is history -- history you can eat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. MIksi suurin osa persuista on alkoholisteja?

      Tätä jäin pohdiskelemaan....
      Maailman menoa
      93
      4079
    2. 61
      3359
    3. Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia

      Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on
      Maailman menoa
      163
      3060
    4. Putin lähti takki auki sotaan....

      Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,
      Maailman menoa
      70
      3012
    5. SDP ylivoimainen ykkönen

      En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.
      Maailman menoa
      81
      2499
    6. Suomalainen lähti ilman takkia sotaan

      Malli oli "kajander", johon kuului pelkästään kokardi, ja sotilaan itse metsästä katkoma puukeppi ryssien huitomiseen.
      Maailman menoa
      5
      2316
    7. Polttomoottoriauto on köyhän merkki

      Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.
      Maailman menoa
      184
      2027
    8. Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!

      ”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a
      Maailman menoa
      28
      2024
    9. Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään

      "Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s
      Yleistä autoilusta
      65
      1982
    10. Kaivattusi ominaistuoksu?

      Itse vastaan juustonaksu 😅
      Ikävä
      95
      1403
    Aihe