Vieressä nukkuminen

2*mamma

Minulla on 8 vuotias poika ja 6-vuotias tyttö. Molemmat nukahtavat omiin sänkyihinsä, mutta yöllä sitten hipsivät viereeni. Itseäni se ei häiritse ja tuntuu jopa mukavalta saada pallerot kainaloon.

Mutta muutama tuttavani on nyt ruvennut kummastelemaan, että miten TOKALUOKKALAINEN ja POIKA voi yhä tullä äidin (ja isin) viereen? Ei kuulemma enää normaalia tuossa iässä... Vai onko?

29

7979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poika

      tuossa yks ilta (oli kyllä kipeä) tuli viereen ku isä oli reissussa..
      lapsihan se vielä on vaikka 6lk olis.
      en ole ikinä ajatellut et oli sairasta tai jotain..

      • g-83

        No höh, miksei olisi normaalia?


      • R.P.S.

        Meilläkin on 12.v. tyttö joka ei osaa nukkua ilman äitiä ja leirikoulukin tulossa:(


      • R.P.S.
        R.P.S. kirjoitti:

        Meilläkin on 12.v. tyttö joka ei osaa nukkua ilman äitiä ja leirikoulukin tulossa:(

        En tiedä mitä tehdä:(


      • Anonyymi

        No mitä sairasta se olisikaan ne jotka niin sanovat ovat itse sairaita


      • Anonyymi
        R.P.S. kirjoitti:

        En tiedä mitä tehdä:(

        Kyllä se selviä


    • Pasi

      Meillä nukkuu peruskoululaiset lapset vierellä varsinkin kun toinen vanhemmista on poissa. Joskus tulevat viereen muutenkin. Pääasia on se että osaavat myös nukkua omassa sängyssään. Parempi heidänkin saada nauttia lapsuudestaan niin kauan kuin sitä on. Sosiaalitädit ja koulu huolehtivat kyllä siitä että joutuvat aikuistumaan ennen aikojaan.

      • valtavalta_

        Siis miten sosiaalitädit huolehtii, että joutuu aikuistuun liian aikaisin? Mitä sun lapsesi käy sosiaalitädillä opettelemassa aikuisuutta, vai mikä juttu?


    • kilu

      Vai kysellään että onko normaalia? Mikä tässä maailmassa sitten on normaalia... Antaa lapsen joskus nukkua äitin ja isän välissä vaan, jos kerran haluaa, kunhan nyt ei tule tapa.. eli siis että nukkuu välillä myös omassa huoneessa... veljenpoika on 10 ja nukkuu tosi usein vanhempien vieressä. Normaali jätkän alku on :)

      • siram

        Mieheni on lähes koko elämänsä nukkunut äitinsä ja isänsä välissä, koska viisilapsisessa perheessä, ei iltatähdelle ollut omaa huonetta. Kun sitten mieheni sai sisarusten muutettua oman huoneen, hän silti usein meni äitinsä viereen. Ja kaiken huippu (perheessä legendaksi muodostunut juttu) oli kun hän vielä täysi-ikäisenäkin baari-illan päätteeksi saattoi könytä äitinsä viereen, herättää hänet ja alkaa kertomaan baarireissustaan :D Kuulostaa ehkä jopa hiukan sairaalta, mutta ei se oikeasti ole! Miehellä on äitinsä kanssa oikein lämpimät ja luottamukselliset välit.
        Eli, ei varmasti ole mitään haittaa vaikka lapsenne nukuvat välissänne. Läheisyys lapselle on tärkeää. Ei vanhempien vieressä nukkuminen teee mitään hallaa lapsen kehitykselle tms. Ainakin minun mieheni on täysin normaali, herkästi tunteensa näyttävä, edelleen läheisyydestä nauttiva ja maailman paras isä lapsellemme!


    • äiti

      Älä huoli, asia menee luultavasti itsestään ohi. Meillä poika kömpi mielellään vanhempien väliin vielä 10-vuotiaana, ja avioeron jälkeen 2 vuotta nuoremman siskon kanssa nukkuivat vuorotellen äidin vieressä. 12- vuotiaana veli antoi sitten luvan siskolle 'saat nukkua joka yö äidin vieressä jos haluat'ja siirtyi kokoaikaisesti omaan sänkyynsä. Tänään poika on 15 ja tyttö 13, ja äiti joutuu nukkumaan melkein joka yö yksin. Asiaa ei ole ikinä sen kummemmin meillä pohdittu, eikä omituisena pidetty. Molempien lasten kanssa on lämpimät välit. Ehkä vieressä nukkumista ei kannata kauheasti mainostaa, koska lapset saattavat jossain vaiheessa kokea asian 'nolona'; ja tosi on, että jotkut aikuiset pitävät tuon ikäisen vieressä nukkumista kummallisena. Nauti pikkuisen tuhinasta niin kauan kuin saat, kohta se menee ohi :-)

    • mar.....

      on kun nykyään tuosta vieressä tai jopa samassa huoneessa nukkumisesta lasten kanssa 0n tehty kauhea ongelma. Ennen kun asunnot olivat pieniä niin isotkin perheet nukkuivat samassa huoneessa ja ainakaan jokaisella lapsella ei taatusti ollut omaa huonetta.¨

      Meidän viishenkinen perhe nukkui samassa huoneessa kunnes vasta tuossa kun olimme toisella kymmenellä muutimme isompaan asuntoon ja silloinkin meillä kolmella lapsella oli yhteinen huone jossa sitten asuimme siihen asti kunnes kotoa muutimme.

      Naapurissa oli seitsenhenkinen perhe joka nukkui samassa huoneessa ja ihan täyspäisiähän nuo näyttää olevan eikä mitään perverssejä tai häriintyneitä lainkaan.

      Meilläkin lapsilla on yhteinen huone eikä niillä näy olevan mitään hinkua saada omia huoneita vaikka kyllä anoppia huolestuttaa sekin, minä en ole moksiskaan kun minusta se on ihan luonnollista. Joskus kun mies on matkoilla niin nukutaan muksujen kanssa yhdessä, se on heistä niin hauskaa ja sanovat aina, että silloin nukkuu paljon paremmin.
      Kaipaavat ne lapsetkin läheisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

    • Äiti 4:lle

      välillä vieressä nukkuminen. Turvaahan lapsi sillä hakee.
      Epänormaalia sen sijaan tuttavaperheeni tapaus, jossa lasta oli kielletty tulemasta vanhempien huoneeseenkaan yöllä. Painajaisia nähtyään tyttö sitten itkee eteisen lattialla, kun ei uskalla olla omassa sängyssä, mutta ei uskalla mennä vanhempienkaan luokse. Eli yhtä suuri pelko painajaista ja isää kohtaan. Vanhempienhan pitäisi ensijaisesti olla turvana pienelle.

    • mikä se on?

      On lapsia, jotka pienestä asti pitävät reviirinsä. He eivät tule syliin kuin 10 sekunniksi, kiemurtelevat ja haluavat itte, itte, kaiken.
      Sitten on ne, jotka nukkuvat syliin, kiipeävät vartta pitkin, halivat ja rutistavat.
      Molemmat rakastavat vanhempiaan, kärsivät koti-ikävää poissaollessaan, saattavat itkeä lohduttomasti tarhan ovella jne.

      Kumpi tyyppi on normaali?

      Toiset lapset nukkuvat parivuotiaasta yksin, toiset vielä teini-ikäisinäkin ovat mielissään, kun vanhemmista toinen on poissa ja sänky vapaa.

      Luonteensa mukaan. - Näkyyhän luonteissa eroja muutenkin. Esim. temperamentissa. Eihän sitä kukaan pidä epänormaaleina.

    • Pariton.Isä

      Kun exän 7-vuotias (tokaluokkalainen) tyttö tulee yökylään, hän nukkuu aina vieressäni, vaikka hänellä on omakin sänky toisessa makuuhuoneessa.

    • Tarzja

      Sinä itse kyllä tiedät mikä on normaalia lastesi kanssa. Tuollaisia yleistyksiä tyyliin: "Eihän tuon ikäisen enään pitäsi" ei saisi kukaan laukoa. Lapset ovat yksilöitä, jotkut vaan vaativat enemmän turvaa kuin toiset.

      Meidän tuttavaperheen 14-vuotias poika nukkuu vielä joskus äitinsä kanssa, se voi jo kuulostaakin kummallisemmalta....

      • Anonyymi

        No ne jotka nimittelevät sitä sairaaksi ovat itse sairaita mielikuvitustensa kanssa
        Turvallinen vanhempiei pidä vieressä nukkumista pahana aikansa kutakin


    • Lilja-Orvokki

      kuin vanhempien viereen lapsen tulisi hakeutua?
      Päivällä sattuu ja tapahtuu niin paljon pienen ihmisen elämässä. Yöllä kun herää ja päivän suuret asiat nousevat mieleen on luonnollista hakeutua vanhempien siipien suojaan. Ainakin minun mielestäni.

      Oma 9v poika sanoo jo illalla haluavansa tulla viereen nukkumaan jos päivällä on sattunut jotain suurta tai erikoista. Turvallisuuden tunnettahan hän hakee.

      Samaa tunnetta uskon jo kotoa muuttaneiden lasten hakevan, kun kysyvät voivatko tulla sohvalle nukkumaan. Minusta se tuntuu hienolta, että lapset niin isot kuin pienetkin kokevat kodin ja äidin olevan heidän turvapaikkansa suuressa maailmassa.

      Olen huomioinut lapsiperheissä sellaisen piirteen, että niissä perheissä joissa asutaan tiiviimmin ollaan myös läheisempiä.

      • vanhusäiti

        Jos lapsella on sinä päivänä jotain tapahtunut poikkeavaa eikä kerro edes vanhemmille mutta hakeutuu silti vanhempien tai päävanhemman viereen sänkyyn. Silloin vanhemman pitää antaa olla lapsen nukkua vieressään kun tietää että lapsella/ nuorella on pahaa oloa ja hakee turvallisuutta. Jos arki on ihan normaalia, niin lapsi/nuori nukkuu omassa sängyssä.
        Mutta...jos toistuvasti hakeutuu, silloin on aihetta puuttua ja keskustella, etenkin nuorella.

        Minäkin pienenä hakeuduin äitini viereen kun huomasin että äiti nukkui yksin kun isä oli yövuorossa. Aamulla ihmettelin, miten ihmeessä päädyin omaan sänkyyni, huoneeni oli ns. makuukomero ja siinä ylä- ja alapeti. Kunnes selvisi, kun yövuorosta tullessaan aamulla isäni kantoi minut omaan yläsänkyyni, kun heräsin jostain syystä. Mysteeri selvisi, hehee!Siihen aikaan en silloin ymmärtänyt, että isällä oli vuorotyö, vaan ihmettelin suuresti miksi päädyin aina tiettyinä aikoina omaan sänkyyni vaikka menin äidin viereen nukkumaan.


    • TeePussi

      Älä huolehdi. Samoin meillä lapset kömpivät viereen yöllä, jos sattuvat heräämään. Meillä onkin kyllä aina ollut perhepeti ja vasta viime aikoina ovat lapset ruvenneen nukkumaan omissa pedeissään. Lapseni tosin ovat vasta 2 (-03) & 4 (-01) & 8 (-97) vuotiaita.

    • moimomoimoimiomiomio

      No mä nukuin äidin vieressä vielä 11 vuotiaana, sitten kyllä lopetin. haha mut pakko sanoo et toi lause ''Itseäni se ei häiritse ja tuntuu jopa mukavalta saada pallerot kainaloon.'' oli niiiiin söpö!!

    • elluliini

      oon kaks kuukautta vajaa 18v ja nukun edellee sillon tällön äidin vieressä. Ihan vaan siks et mun mielestä on mukavaa nukkuu sen lähellä koska se on turvallisin ihminen mulle ja nähdään nykyään enää niin harvoin.

      mun mielestä siinä ei oo mitään väärää eikä kummastelemista, äiskän läheisyys on paras tunne koska siinä on ihminen ketä sua eniten koko maailmassa rakastaa.

    • Dalek Caan

      Olen 13-vuotias anorektinen tyttö, ja nukun usein äitini vieressä sillä pelkään kaikkea ;___;

    • Isä

      Mun 9v tyttö nukkuu aina mun vieressäni ollessaan luonani. Se on jotenkin niin itsestäänselvää.

    • KOlmen äiti.,-----

      Täysin normaalia. Jos poika vielä aikuisena änkeää teidän sänkyyn, silloin on jo syytä vieroittaa =)

      Poika on vielä pikkupoika, vasta 8-vuotias ja tarvitsee läheisyyttä ja turvallisuutta pikkulapsen tavoin. Nauttikaa vielä kun voitte. Lapsuusaika menee turhan nopeasti ohitse ja tekemättömät asiat ovat niitä, jotka jäävät kummittelemaan. Älä välitä tuttavien sanomisista, teidän perheen elämä on teidän perheen elämää!

    • Anonyymi

      Muistan itse 6-7 -vuotiaana menneeni isän ja äidin viereen nukkumaan koska sain unen kun haistoin heidän hien ja kuulin kuorsauksen :D

    • Anonyymi

      Mitäpä se muille kuuluu miten jokainen nukkuu. Mulla nukkuu murrosikäinen vieressä. Olen eronnut henkilö siis. Enkä kaipaa puolisoa.

    • Anonyymi

      Antaa lasten tulla, lopettavat sen ikännyttyään. Tuntevat olonsa turvalliseksi

    • Anonyymi

      Antaa tuttavien kummastella. Mitä hittoo muille kuuluu? (Huomasin, vanha aloitus mutta samassa tilanteessa oleville rohkaisuksi. Mikä toiselle sopii, ei välttämättä toiselle käy.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe