Paljonko aikaa

Raven

Paljonko aikaa tarviis kierrokseen Trat- Sihanoukville-Phon Phen-Angor-Poipet? Tarkotus olis mennä helmi tai maaliskuussa Trat:ista Rajanylityspaikalle josta laivalla Sihanoukvilleen, siellä 1-2 yötä ja matkalle kohti Phon Pheniä jossa 1-2 yötä, ja lopuksi Siem reapiin ja Angoriin jossa 2? yötä. Riittääkö viikko kun välimatkoihin kuluu kummiski aikaa. Vai pitäskö tyytyy vähempään ja jättää Angor vielä seuraavaan kertaan? Mitä Phon Phenissä kannattaa tehä ja missä käyvä? entä onko Sihanoukvillessä nähtävyyksiä vai "pelkkiä" rantoja?

4

1574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivirta

      tuskinpa riittää viikko. Itse olin Kambozhassa viikon, reittiä HCMC(Vietnam)-Phnom Penh-Siem Reap-Phnom Penh-HCMC. Eli meillä oli kohteena Angkor Thom, jossa olimme kolme yötä ja matkalla olimme Phnom Penhissä kaksi yötä.
      Angkoriin ei kannata lähteä yhden yön takia, kaksi riittää just ja just, kolme on aika ookoo(jos haluu nähdä muutakin kuin rauniot) ja neljä on jo vähän liikaa.
      Angkoria ei kannata jättää väliin missään nimessä. Se paikka kyllä vie jalat alta kaikessa suuruudessaan ja kauneudessaan. Aivan mieletön mesta! Yks must juttu on kiivetä ANgkor Watin korkeimmalle kohdalle ja katsella avautuvia näkymiä. Alaspääseminen onkin sitten jo oma seikkailunsa...

      Siem Reap on kiva pikku kylä, jossa on paljon hotelleja, majataloja, baareja ja kauppoja.

      Phnom Penh on helvetin iso mesta, jossa ei vieläkään kannata liikuskella ulkona yömyöhään, etenkään humalassa kamera näkyvillä. Ex-puna Khmeerit on nykyisiä "gangstereita", joita ei halua kohdata pimeällä kujalla(ase arsenaali on aika vaikuttava). Aika tylyn näköistä porukkaa.
      Phnom Penhin lähistöllä on Killing Fields, mikä liennee SE paikka joka on nähtävä ja etenkin koettava. Kambodzhan lähi-historia on aika saatanan verinen ja kauhea kaikessa julmuudessaan.

      • Nam

        Lisäksi kannaatta Phnom Penhissä käydä S-21:ssä, mikä on nykyään siis museo, mutta Khmer Rougen aikana toimi tutkintovankilana/keskitysleirinä, miten sitä nyt pitäisikään kutsua. Itse ei käyty Killing Fieldseillä, kun meillä on oli hieman aika pulaa. Meille suositeltiin nimenomaan S-21:stä ja se oli näkemisen arvoinen paikka kaikessa kauheudessaan. Siinä olen samaa mieltää että Angoria Watia ei kannata missään tapauksessa jättää väliin,jos siellä päin maailmaa liikuu. Enemmin jättäisin väliin Phnom Penhin. Me oltiin siellä kaksi päivää ja mulle ainkin se oli ihan riittävä. Just esimerksi toi, että ei kannata hirveesti liikkua enää yksin pimeän tulon jälkeen jne. rajoittaa hieman. Muutoinkin siellä kannattaa olla extra varovainen verrattuna esim. muuhun Kambodzhaan.


      • annaks74
        Nam kirjoitti:

        Lisäksi kannaatta Phnom Penhissä käydä S-21:ssä, mikä on nykyään siis museo, mutta Khmer Rougen aikana toimi tutkintovankilana/keskitysleirinä, miten sitä nyt pitäisikään kutsua. Itse ei käyty Killing Fieldseillä, kun meillä on oli hieman aika pulaa. Meille suositeltiin nimenomaan S-21:stä ja se oli näkemisen arvoinen paikka kaikessa kauheudessaan. Siinä olen samaa mieltää että Angoria Watia ei kannata missään tapauksessa jättää väliin,jos siellä päin maailmaa liikuu. Enemmin jättäisin väliin Phnom Penhin. Me oltiin siellä kaksi päivää ja mulle ainkin se oli ihan riittävä. Just esimerksi toi, että ei kannata hirveesti liikkua enää yksin pimeän tulon jälkeen jne. rajoittaa hieman. Muutoinkin siellä kannattaa olla extra varovainen verrattuna esim. muuhun Kambodzhaan.

        Samat sanat voisin minäkin sanoa... Phnom Penh ei tehnyt vaikutusta muuta kun korkeintaan karmeudellaan. Vietettiin siellä 2 yötä mennen tullen matkalla Saigoniin ja takaisin. Käytiin S-21 museossa ja aika pulan takia Killing fieldsit jäi näkemättä. Kuultiin myöhemmin, että ei jääty paljosta paitsi. Nopeesti tsekkasimme mopokydillä myös suurimman temppelin, kauppahallin, palatsin ja russian marketin. Illalla/yöllä emme uskaltautuneet kaupungille juhlimaan. Sihanoukvillessä vietimme vain yhden yön rankkasateen takia. Rantoja olisi ollut tarjolla, ei paljon muuta. Mopolla kiersimme lähitienoota. Siem Reapinissa vietimme 3 yötä, juuri sopivasti! Kivan pieni paikka, jos ei välitä kerjäläisistä:( Tulimme kaupunkiin iltasella Thaimaasta ja seuraavan päivän kirtelimme keskustaa ja istuskelimme kuppiloissa. Illalla menimme Angoriin katsomaan auringonlaskua (jota ei näkynyt pilvisen sään takia). Seuraavan päivän kiersimme Angorin raunioita ja kolmantena päivänä lähdimme jo aamusta aikaisin kohti Phnom penhia. Eli pikkuisen vähältä tuntuu tuo viikon reissu. Angoria ei kuitenkaan kannattaisi jättää väliin, sanoinkuvaamaton paikka! Kannattaa muistaa, että Kamputseassa liikkuminen on todella hidasta. Olkaahan tarkkana, mitä syötte (meistä kumpainenkin sai mahataudin, eri käyntikerroilla kylläkin) ja jos aiotte Thaimaan rajan läheisyydestä ottaa venekyydin Sihanoukvilleen, niin varautukaa pahaankiin merenkäyntiin.


    • -k-

      Tultiin juuri (18.11) takaisin parin viikon reissulta Thaimaasta ja Kambodzhasta.

      Kambodzhassa olimme vain 5 päivää, kun rupesi aika loppumaan kesken. Ohessa vähän matkakertomusta.

      Bangkokista junalla Aranyaprathetiin, lähtö aamulla 5.55 ja perillä 11.20, maksoi vain B48/hlö, 3 luokassa, ei ilmastointia, mutta auki olevat ikkunat pitivät huolen ilman vaihdosta. Junassa lyöttäydyimme yhteen kahden muun matkalaisen kanssa, jotta saimme tulevat matkakulut jaettua neljällä. Juna-asemalta n. 7km rajalle tuk tukilla B50. Poi Petissä ensin passin tarkastukseen ja sitten viisumia hakemaan. Viisumikulut B1000, samaan aikaan pari muuta matkalaista maksoi B1500 eli kannatta olla varuillaan, kuulemma $20 on virallinen taksa?. Taksimatka maksoi $50, varmaan halvempia tapojakin on, mutta kun päästiin jakamaan kulut neljällä, niin ei paha. Sadekauden jälkeen poi pet-siem reap tie on aivan katastrofaalisessa kunnossa (150 km, 6h).

      Siem reapissa oltiin kaksi yötä (popular guesthouse, $14/yö ilmastoidussa huoneessa), eli yksi päivä Angorissa, toisen päivän olisi vielä jaksanut, mutta tuskin kolmatta, aivan mieletön alue eli kannattaa ehdottomati mennä (liput $20/päivä ja tuktuk $10/2hlö). Siem reapia ei kierrelty ollenkaan kun oli vähän kiirus. Phonm Penhiin oli tarkoitus mennä veneellä ($23/hlö), mutta mokasin ajoituksen ja menimme bussilla ($7/hlö), tie on loistavassa kunnossa n. 5h, Capitol toursin bussi pysähtyi phonm penhissä capitol guesthousen edessä, jossa olimme 2 yötä ($10/yö, ilmastoidussa huoneessa). Käytiin kuoleman kentillä, S-21 ja kansallismuseossa, sekä markkinoilla. Kuten tuli todetua aikamme oli hyvin rajallinen, jos olisi ollut 4 päivää enemmän aikaa olisimme palanneet bangkokiin sihanoukvillen kautta meriteitse. Mutta jouduimme ottamaan lennon Phonm Penhistä Bangkokiin, aamulla klo 8 varattiin lento saman päivän klo 19 lennolle ($125/hlö, alle tunnin lento).

      Ei ehkä vastannut kysymykseesi, mutta vähän pohjaa matkasuunnittelulle. Angorissa kannattaa käydä ehdottomasti, Siem Reapista en osaa kaupunkina sanoa mitään, mutta ainakin maan historian kannalta suosittelisin kiertelemään mielummin Phonm Penhiä. Kuoleman kentän ja S-21 kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, se kuinka oppaat kertovat kuinka esim. lapset oli tapettu ottamalla kiinni jaloista ja hakkaamalla pää puuhun, voi saada isonkin miehen itkemään. Muutenkin maan historia on aika mielenkiintoinen Vietnamin sotaan liittyvine tekijöineen (yleisesti ottaen en ole mikään historiafriikki). Kansallismuseo oli lähestulkoon pelkkiä kivipatsaita täynnä, joten siitä ei jäänyt mitään käteen. Kuninkaanlinnassa ei ollut aikaa käydä, mutta ulosopäin aika mahtavan näköinen. Central Market oli pienoinen pettymys, jos ei kultaketjuista ja vaatteista tykkää. Onneksi kuitenkin käytiin vielä Russian Marketissa, sieltä löytyi lähes kaikki tuliaiset.

      Eli tuskin viikko riittää, melkein jättäisin rannan kiertämisen ensi kertaan, siltä varalta että ensi kertaa ei tulekkaan. Toivottavasti itselleni ainakin tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe