Pidetäänkö pojat REHELLINEN palkkavertailu?

karkoski

Yritetään edes kerrankin sellaista REHELLISTÄ galluppia siitä, mitä OMIEN KOKEMUSTEN PERUSTEELLA IHAN OIKEASTI MAKSETAAN ERIPUOLILLA SUOMEA JA ERILAISISSA TYÖTEHTÄVISSÄ...?? Jätetään ne baaripuheet sikseen ja vastataan vaikka anonyyminä, jos ei muuten, mutta kerrotaan, mitä tehdään, missä ja miten ja minkä verran siitä maksetaan...??

Välttämättähän tästä ei taas tässä foorumissa tuu yhtään mitään, mutta yritetään, ihan mielenkiinnon vuoksi..?

Sheriffiltä toivon apua asiattomien viestien poistoon, että tämä olisi sellainen mielekäs luettava niille, joita asia oikeasti kiinnostaa....??


Omat kokemukseni ovat aikuisten oikeesti seuraavat:

Toimiala: Raskaat erikoiskuljetukset puoliperävaunuyhdistelmällä, kokemus alalta yli 12 vuotta, toimialue Suomi, Balttia ja Pohjoismaat. Vähäisessä määrin Venäjä. Yritys sijaitsee etelä-Suomessa.

Palkkaus: Läpituntipalkka, eli ilman mitään lisiä muutamia senttejä yli 12 euroa tunti. Päivärahat. Arkipyhäkorvaukset. Ei muita lisiä. Saa tehdä töitä niin paljon, kuin haluaa, tai on tarjolla.
Tai vaihtoehtoisesti, toisessa firmassa samat hommat, palkka euron verran vähemmän tunnille, kaikki tessin mukaiset lisät, päivärahat, pekkaset, ynm. mitä siellä pykälissä sanotaan. SAA OIKEASTI tehdä kahden viikon jaksossa 120-150h, silloin kun on kiire. Useimmiten on.

230

31800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aihe

      jos pysyy asiallisena.

      Minä olen ajanut n 5v urakalla siten että tunnista tuli markka aikaan n 60 - 75 mk tunti reissusta riippuen. sen jälkeen siirryin säiliö puolelle tunti hommiin sitä tehnyt n 4v ja siellä ollut säiliöpuolen tes palkkauksena. firma on etelä-suomesta. Tunteja kyl ei tehdä paljoa yli 80 ja pyhät pyritään pitämään auto tolpalla varsinkin suurjuhlapyhät.

      • ----------

        Mikä firma? Pieni epäilys on että tiedän....Minkä väriset autot?


      • siitä kyse :))
        ---------- kirjoitti:

        Mikä firma? Pieni epäilys on että tiedän....Minkä väriset autot?

        Et ilmeisesti ymmärtänyt oikein tätä kyselyä. Kyse oli hiukan tarkastella millaista palkkausta on läpi suomenmaan eikä arvailla mistä firmasta on kyse.


    • Läpituntipalkka, alle 4 vuotta ajaneen tuntipalkka nosturinkäyttölisä (pitäs olla se 5% vaan jää 3%:in ;) ). Ei ole vara maksaa, näinhän sitä sanotaan. Muita lisiä ei ole, tai no pekkaset tietty jos ne lisiksi katsotaan. Pyhinä ei ole OIKEASTI pakko ajaa. Jos haluaa, niin saa mennä savotoimaan. Arkipyhinä olen aina lähtenyt töihin, jos on ollut ajamista. Osapäiväraha vähän alle 2 euroa yli "määrätyn" 10,90:nen. Töitä ei ole sen kummemmin rajoitettu, kahteen mieheen ajetaan niin paljon kalikoita, kun vain saadaa liikkeelle (tai siis annetaan ajaa). Itäisessä Suomessa nujutaan.

      Muissa firmoissa tuntipalkkojen suhteen tuntuu olevan yleinen käytäntö tuo läpituntipalkka. Muutamat, joiden tiedän maksavan lisät päälle, ovat kieltäneet ylitöiden teon. Eli tavallaan puun ja kuoren välissä ollaan :))

      Yleensä läpituntipalkalla olevien tuntipalkka on hieman, tai jopa reilustikkin, enemmän kuin taulukkopalkka: n.12-13 euroa. Muutama isäntä tuntuu maksavan puunajossa jopa n. 15 euroa tunnille. Hurjimpien olen kuullut maksavan osapäivärahaa n. 14-14.50 euroa. Muut ei ole baaripuheita, tuo 15 euroa/h vähän mietityttää (aika hurja summa kuitenkin). Mutta totena sitä puhutaan, eikä kukaan ole muutakaan väittänyt ;)

      • jussi

        Paikka pohjois-suomi ja palkka on ihan tessin mukainen lisineen paitsi nosturin käyttö lisää ei tule eikä sunnuntai lisiä. Ylitöitä saa tehdä niin paljon kun haluaa ja viikonloppuisin ei ole pakko ajaa.


      • raju
        jussi kirjoitti:

        Paikka pohjois-suomi ja palkka on ihan tessin mukainen lisineen paitsi nosturin käyttö lisää ei tule eikä sunnuntai lisiä. Ylitöitä saa tehdä niin paljon kun haluaa ja viikonloppuisin ei ole pakko ajaa.

        Siis maksaako tuplatunnit myös. Itse ajan Helsingissä tuntipalkka 10,75 puolipäiväraha 14 euroa perpäivä ilmainen kämppä. 80h maksaa normaalisti, ylityöt puhtaana päivärahoina ja silleen. eli kahden viikon tili noin 1000-1200 lapaseen 100-120 tuntia.


      • raju
        jussi kirjoitti:

        Paikka pohjois-suomi ja palkka on ihan tessin mukainen lisineen paitsi nosturin käyttö lisää ei tule eikä sunnuntai lisiä. Ylitöitä saa tehdä niin paljon kun haluaa ja viikonloppuisin ei ole pakko ajaa.

        eli maksaako yli 80h 50% ja sitten yli 92h 100% kahden viikon jaksossa. Itsellä työ vaihtolava ja rakennustavara-ajoa rakennusliikkeelle, tosin alihankkijalla.


      • Tulee

        12.50 läpitunnin ja päivärahat normaalisti 14/30 euroa. Lisäksi pekkaset normaalisti. Saa ajaa niin paljon kun kiinnnostaa.


    • MAN.TGA

      erillaisia koukkuhommia maa-aineksia ,purkutörkyä,koneita. hyvin monipuolisia koukku hommia maansiirtoliikkeellä pohjoissuomessa.8 akselinen pötkö .ajohommia reipas kymmenen vuotta.roska-auto,säiliö auto(öljy),ja nykyään koukutusta.palkka10,5 kaikki kuukaudessa 170 yli menevät50%,päiväraha tai puolipäiväraha riippuen päivästä pekkanen maksetaan joka tiliin.tunteja ei rajoitettu mitenkään .ainut kuski autolla ja ajot saa järkätä pääsääntöisesti ite.hyvä homma palkka vois olla pikkasen parempi mutta tolla kyllä pärjää.huhtikuusta-joulukuuhun aika kiirettä mutta talvi hiljaisempaa.vapaata saa pitää jos saa ajot järkättyä silleen.tunteja kiireaikanna 220-280kk

    • raju

      mikä on se kahdenviikon netto se on olennaista

      • karkoski

        Syy siihen, että ajattelin aloittaa tämän keskustelun, on juuri se, että toisille "riittää" se palkka, mikä tulee tessin mukaisesti noin 80 tunnista kahdessa viikossa.. tai ainakin ne väittää niin. Ja varmaan pärjäävätkin. Itselleni tulee vakavia taloudellisia ongelmia silloin. En ehkä ikinä tule oppimaan rahan käyttöä...;))

        Jos saamme tämän keskustelun pidettyä mahdollisimman asiallisena, ja suuri osa kirjoituksista on sellaisia, joissa kerrotaan TODELLISET faktat noihin kriteereihin, joita kyselin, niin voidaan itse kukin helposti vertailla, mitä ihan OIKEASTI maksetaan minkäkinlaisesta työstä eripuolilla Suomea, yleensähän kasvotusten keskustellessa saatetaan kuitenkin hieman kaunistella joitain puolia siinä palkkauksessa, mutta mikäli noihin alussa esittämiini kysymyksiin mahdollisimman moni vastaa ihan REHELLISESTI, niin se voi olla mielenkiintoistakin luettavaa...?? LUULEN nimittäin, että palkat on loppujen lopuksi yllättävänkin lähellä toisiaan samanlaisissa kuljetustehtävissä. Todennäköisesti kilpailu ja ammattitaitoisen työvoiman puute on pitänyt siitä huolen...?

        Tottakai myöskin asialliset kommentit ja mielipiteet ovat tervetulleita.


    • puukuski-

      puunajossa,oulun seudulla. tessinmukanen tuntipalkka kaikki lisät(ei ylityölisää,eikä päivärahaa),pekkaset ja lomarahat tulee niiku kuuluu! saa tehä sen mitä haluaa,ei oo pakko tehä ylitöitä. kotona joka päivä,eli ei mitään pitkiä reissuja.

      • pepe

        Kaljan jakelua 10e/h.


    • maksetaa

      Etelä-Suomessa. Irtoperä ja konttiajoa, tessin mukanen palkka, kaikki lisät maksetaan. Tunteja 2viikkoon ~80-110

    • rullakon potkija

      Ajot on puolet jakelua ja puolet runkoajoa. Pohjois-Savolainen alihankkija maksaa pilkulleen TES-palkkaa. Tunteja tulee 2-viikossa 80-90.

      • rullakon potkija

        Viimeiset 5-vuotta palkka on aina tullut ajallaan ja oikein. Maksaa lomaltapaluurahat, pekkaset ym. Vapaata 3-4 päivää viikossa riippuen jaksosta. Tällä pärjää ihan hyvin ja vähän jää sukan varteen, mutta ei kyllä pääse rikastumaan. Niin ja rahtitoverit, sammutetaan ne turhaan palavat sumuvalot. Kiitos!


      • 17v alalla

        juu teen kylläkin kolmea duunia, maksan lainat asunto auto elätän muksut yksin olen nainen.
        teen sivutyönä 120h kaksviikkoa, verotus rankaisee aika PAHASTI käteen noin 900€/2vk
        siihen lisäksi ajan keikkaa ja siitä noin 500€/2vk sillä pitäs selvii elämästä ja kouluttaa muksut maksaa lainat ehtiä nukkua ja se sosiaalinen elämä onkin sitten jäänyt.


    • Maa ja kivi

      Kahden viikon välein 700 euroa käteen jää.

    • aurinkoinen...

      Pääkaupunkiseudun jakelua läpituntipalkka 9,7euroa, noin 200 tuntia kuussa päivärahat tulee päälle

    • palkka

      keskituntipalkka n. 12.3-12.8 euroa riippuu ilta ja yö töistä päivärahat 6h=14e yli 10h 30e lomarahat lomaltapaluurahat ja pekkaset . jää puhtaaksi reilu 10e/tunti

    • opli

      kaukokiidon jakoa,täysperä,11.35h päivärahat ja pekkaset,tunteja 200-240.

    • pässi.

      Lounais-suomessa baltic tankin torpparilla haanpään/viinikan vanhoja ajoja 9e kiinteällä taksalla ilman mitään lisiä. Aika kaukana palkka on säiliötessistä.
      P.S minkä takia haanpään miehet ei nosta meille kättä?

      • zzzzzzz

        ei kannata virittää herätyskelloo aamuks.


      • kuljettajat

        höpö,höpö,,,terveisiä muillekin ERKKITAKKILAISILLE, pidetään nokkapytstyssä.ja perseet penkissä,vaikka bussikuskien puolesta...


      • minä

        Mietippä "hiljaa tykönäs" miks Haanpään miehet
        "ei nosta kättä" ku mikäli ymmärsin oikeen,niin toi "teijän virma" on "kaapannu niiltä ajot"


      • rrrrrrrrrrrr
        minä kirjoitti:

        Mietippä "hiljaa tykönäs" miks Haanpään miehet
        "ei nosta kättä" ku mikäli ymmärsin oikeen,niin toi "teijän virma" on "kaapannu niiltä ajot"

        Et kai mennyt haanpään miehen kirjoittamaan halpaan?? Tunnen kolmekin baltic tankin yrittäjää,niillä ainakin rahdit ja kuskienkin palkat kohdallaan.Ajavat pääosin omista terminaaleista ja terminaaleihin,ei pääse muut kulj.liikkeet väliin. Tosin baltic ajattaa ainakin haminassa ja turussa haanpään autojakin tosi paljon.Ja miten 10 auton yritys voisi heiluttaa 550 auton yritystä....??


      • rrrrrrrrrrrr kirjoitti:

        Et kai mennyt haanpään miehen kirjoittamaan halpaan?? Tunnen kolmekin baltic tankin yrittäjää,niillä ainakin rahdit ja kuskienkin palkat kohdallaan.Ajavat pääosin omista terminaaleista ja terminaaleihin,ei pääse muut kulj.liikkeet väliin. Tosin baltic ajattaa ainakin haminassa ja turussa haanpään autojakin tosi paljon.Ja miten 10 auton yritys voisi heiluttaa 550 auton yritystä....??

        Joo en täysin tunne tuota Balticia,en tienny
        montako autoo ja sillee..,sain vaa tuosta yhestä viestistä tuollasen käsityksen,ku sano palkan olevan paljo huonompi mitä muilla täälä yleensä,ja sit sano et Balticci ajaa "Haanpään ja Viinikan vanhoja ajoja"


    • Tulee

      Liiton maksama 4 viikon jakso 1245e joka jää kateen.Eikä tartte valvoa öitä ja repiä ressiä työ hommilla. Oleilla vain lasten kanssa kotona.

    • aloittelia

      Mulla 8.55€ tunti asfalttimassan ajosta ja kaikki lisät ylityöt ja pekkaset sun muut mitkä kuuluu. 2vkon jaksolta 1200-1600€ käteen mutta tunteja tuli ihan hulluna!
      Nyt lomaillaan kevääseen ja aletaan taas ajamaan!
      Pidetään hyvä mieli ja hyvät joulun odotukset teille töitä rehkiville!!

    • raju

      10,75, ylityöt puhtaana, 14e päiväraha,firma maksaa asunnon, 2vk 1000-1200 lapaseen

    • tinke

      Oon säiliöautohommissa alla yli 10v työt n2viikkoo kuukaudessa(1 auto ja kaksi chafföriä)työaika lakeja noudatetaan tuntipalkka 11.90 kta 15.00 kaikki ulko/kotimaan päivärahat,punaset pv tunnetaan ,pekkaset,yöt,illat,myrkkylisät ja yleensäkkin mitä kuuluu saadakkin kilometreistä kertyy 0.20set/km last/purut kooditettu molemminpuolinenetu(huom!!! jos edellämainitut asiat kestää ne voidaan tehdä myös tuntityönä tyntityöt 20%)Kahteen viikkoon n2500e tilille ja aina ajallaan niin ja kaikki työ varusteet kuten haalarit,hanskatyms tietekin talonpuolesta joten meillä mun mielestä on reilu meininki mutta tähän porukkaan mahtuu kyllä myös niitä jotka narisevat tässäkin talossa.Niin ja se kilpailu rahdeista kyllä se niin on että kun maksaa kuskille oikean palkan niin rahtikin pitäs olla kohdallaan ja sitt joku maksaa 9e läpituneilla ja vie ajon...mutta selaista elämä on.

      • yli 15v ruotsin ajoa

        Olen samassa nykyisin venäläis omistuksessa olevassa,scandinaavian suurimmassa säiliöauto firmassa. Todellinen tuntipalkka n,11euro/tunti.
        Tulet illalla hallille,aamulaivaan, peset autoa vaihdat lamppuja jne,vapaailtanasi. Samoin lateksin pesut välillä n4h/pesukerta,saat koodin mukaisen palkan,n20euroa. Tiedän että sinä,niin kuin moni muukin kollega jättää nämä laskematta työtunteihin, pestään ja puretaan ja lastataan taukoa pitämällä. Sitten kehutaan korkeaa kta. itsesi pettämistä.
        Mitä ajojen ,menettämiseen tulee,on isännän vaikea ja mahdoton perustella kemian firmoille,että kuljettajamme ovat taas lakossa,(esim.tällä kertaa helsingin paikallis bussi liikenteen takia). Totuus jota emme voi unohtaa,itse olemme omaan juomakippaamme kusseet. Älkäämme puhuko toisten firmojen asioista joista emme mitään tiedä,voimme jatkaa keskustelua vaikka laivan saunassa,,,,


      • tinke
        yli 15v ruotsin ajoa kirjoitti:

        Olen samassa nykyisin venäläis omistuksessa olevassa,scandinaavian suurimmassa säiliöauto firmassa. Todellinen tuntipalkka n,11euro/tunti.
        Tulet illalla hallille,aamulaivaan, peset autoa vaihdat lamppuja jne,vapaailtanasi. Samoin lateksin pesut välillä n4h/pesukerta,saat koodin mukaisen palkan,n20euroa. Tiedän että sinä,niin kuin moni muukin kollega jättää nämä laskematta työtunteihin, pestään ja puretaan ja lastataan taukoa pitämällä. Sitten kehutaan korkeaa kta. itsesi pettämistä.
        Mitä ajojen ,menettämiseen tulee,on isännän vaikea ja mahdoton perustella kemian firmoille,että kuljettajamme ovat taas lakossa,(esim.tällä kertaa helsingin paikallis bussi liikenteen takia). Totuus jota emme voi unohtaa,itse olemme omaan juomakippaamme kusseet. Älkäämme puhuko toisten firmojen asioista joista emme mitään tiedä,voimme jatkaa keskustelua vaikka laivan saunassa,,,,

        Totuushan täällä olis tarkoitus ilmoittaa eli autonpesu/muu ylimääräinentyö maksetaan kyllä tuntityönä kun osaa tehdä siitä tuntityökortin eli sulle tiedoksi että kohta 22 aplilla. No noita lampunvaihtoja en ole minäkään kehdannut "laskuttaa".Eli lyhyesti kaikesta yli määräisestä TYÖSTÄ saa kyllä palkan.Kyllä se muuten on kuskienvika että tarkemmaksi on kieltämättä menty esim ennen maksettiin päälipesutkin lisillä esim su -korvaus mutta jotkut idiootit pesi montatuntia autoja ja parhaammat tuli kotoa vartavasten peseen kun sai pyhäkorvauksen.Niin sinulla olis kyllä aika käydä päivittämässä koodilistat nimittäin tänä pv saa esim lateksin l p pesu(keskimäärin 2.5h -0.5h)ja rahana se tarkoittaa n67e ja jos sun tutipalkka on 11e niipä laske siitä onko järkee vai ei ja samalla kun menet päivittää sitä sinun listaa ota selvää miten tää homma toimii mm edellä mainittu lateksi jos menee yli 3h voit tehdä sen tuntityönä.Meillä tämä systeemi on ollut jo 10v käytössä joten eiköhän se kerro myös että toimiva systeemi.Niin ja siitä laivarannasta siellä ollaan ja odotellaan laivaa tauolla tietysti(yleensä alkais tauko muutenkin) ulkomaan pvraha juoksee kun laiva lähtee rannasta.Kun nyt vastaat tähän niin kerro asiat niin kuin ne on. Niin ei tule turhia vääristymiä palkoista.


      • tinke
        yli 15v ruotsin ajoa kirjoitti:

        Olen samassa nykyisin venäläis omistuksessa olevassa,scandinaavian suurimmassa säiliöauto firmassa. Todellinen tuntipalkka n,11euro/tunti.
        Tulet illalla hallille,aamulaivaan, peset autoa vaihdat lamppuja jne,vapaailtanasi. Samoin lateksin pesut välillä n4h/pesukerta,saat koodin mukaisen palkan,n20euroa. Tiedän että sinä,niin kuin moni muukin kollega jättää nämä laskematta työtunteihin, pestään ja puretaan ja lastataan taukoa pitämällä. Sitten kehutaan korkeaa kta. itsesi pettämistä.
        Mitä ajojen ,menettämiseen tulee,on isännän vaikea ja mahdoton perustella kemian firmoille,että kuljettajamme ovat taas lakossa,(esim.tällä kertaa helsingin paikallis bussi liikenteen takia). Totuus jota emme voi unohtaa,itse olemme omaan juomakippaamme kusseet. Älkäämme puhuko toisten firmojen asioista joista emme mitään tiedä,voimme jatkaa keskustelua vaikka laivan saunassa,,,,

        Lakosta olet siinä aivan oikeassa että esim viimekertainen bussikuskien tukilakko oli aivan p....stä!Vielä kun kaikki bussi suharitkaan ei ruvennut"omiaan"tukemaan no ehkä siitä opittiin jotain.Muuten jos olet ollut noin pitkään näissä hommissa niin sulle kuuluu tulla isompi tuntipalkka(otappa selvää).Noista koodeista sen verran vielä että perehdyppäs vielä tarkemmin niihin niin ja ennen kaikkea siihen "piilotettuun porkkanaan"ja oivalla se ja opikäyttämään sitä.Tollainen sinun esimerkki pesusta vaikka se olisikin todellinen niin eihän siinä enää koodit riitä vaan koko työ pitäisi tehdä tunneilla. Niin ja kommenttini muista taloista (viitaten baltik tank tässä muutama vast ylös päin)tieto kopsattu sieltä mutta olettaisin että kuskin palkalla siellä tulosta tehdään.Muista se että meillä on asiat tässä firmassa loppujen lopuksi hyvin.


      • lukutaitoinen kuljettaja

        Verotiedot ovat julkisia,onneksi. En ole nähnyt vielä yhdenkään autonkuljettajan verotulojen kohdalla yli 60 000 euron summaa.Jos puheesi 2500 euron tileistä,puhtaana käteen kahdessa viikossa,pitäisi paikansa,ja ajatellaan päivärahojen kattavan veroprosentin,täytyisi tulojesi olla 60 000/vuosi. osta veropörssi lehti ja tiedät mitä kollegat ansaitsevat,baaripuheet ja nettijutut voidaan unohtaa. ko firmassa,ruotsin ajossa verotettava tulo,pääluottamusmiehellä on 40,9t. ihan hyvä mutta kaukana sanomastasi 2500 euroa/kahdessa viikossa,ja käteen. Harjavaltalaisessa yrityksessä kotimaan ajossa 41,5t.(molemmat löydät lehdestä K-kirjaimen kohtaa)


      • tinke
        lukutaitoinen kuljettaja kirjoitti:

        Verotiedot ovat julkisia,onneksi. En ole nähnyt vielä yhdenkään autonkuljettajan verotulojen kohdalla yli 60 000 euron summaa.Jos puheesi 2500 euron tileistä,puhtaana käteen kahdessa viikossa,pitäisi paikansa,ja ajatellaan päivärahojen kattavan veroprosentin,täytyisi tulojesi olla 60 000/vuosi. osta veropörssi lehti ja tiedät mitä kollegat ansaitsevat,baaripuheet ja nettijutut voidaan unohtaa. ko firmassa,ruotsin ajossa verotettava tulo,pääluottamusmiehellä on 40,9t. ihan hyvä mutta kaukana sanomastasi 2500 euroa/kahdessa viikossa,ja käteen. Harjavaltalaisessa yrityksessä kotimaan ajossa 41,5t.(molemmat löydät lehdestä K-kirjaimen kohtaa)

        Lue tarkemmin jos kuukaudessa on 4viikkoa ja ajetaan 2viikkoa kuukaudessa(toinen kuljettaja ajaa toisen puolen niin SILLOIN KAHDENVIIKON ANSIO ON 2500e haloo ei kukaan siis kukaan saa 5000e puhtaana kk tällä alalla!!!HUOM täällähän piti puhua TOTTA!!!!!


      • tinke
        tinke kirjoitti:

        Lue tarkemmin jos kuukaudessa on 4viikkoa ja ajetaan 2viikkoa kuukaudessa(toinen kuljettaja ajaa toisen puolen niin SILLOIN KAHDENVIIKON ANSIO ON 2500e haloo ei kukaan siis kukaan saa 5000e puhtaana kk tällä alalla!!!HUOM täällähän piti puhua TOTTA!!!!!

        Varmuuden vuoksi sille "lukutaitoiselle" mutta luetunymärtämättömälle:siis viikkotyötä-viikkovapaata-viikkotyötä ja viikkovapaalla ja näin kertyy 2viikontyökertymä josta saa 2500e siis kerran vielä viikon työsta joka tehdään 2kert kk saa 1250e.


      • olin siellä ehkä minäkin

        ja yhtiöllä menee hyvin, kumma jutsku ku ajot vain tahtoo hävitä, onneks tuli bambersteamilta " ehkä hieman himmeeetä rahaa lisää niin saa pintamiehet tähtipäivät" eihän ne narkkarit oo kuitenkaan meidän ongelma....


    • maansiirtoa

      etelä-suomessa maansiirtoa/rakennusta.sisältää aika paljon lapio yms.hommia. kokemusta 8v. liksaa tulee 10e/timma. joka arkipäivä 8h jälkeen 2x50% ja loput 100%. La kaikki tunnit 100% ja su 200%.töitä saa painaa niin paljon kuin ehtii/jaksaa. teen 900-1500e käteen 2 viikossa.

    • onnimanni

      Linja-auto hommissa 12 euroa läpitunti palkalla,joka tunti minkä auto pois hallin pihasta tulee myös palkka,pois lukien tietysti hotelli yöpymiset ja laivalla yöpymiset. Ajo tilausajoa eteläsuomessa ja baltianmaihin.

    • tarvitaan

      eikö palkkaus pitäisi olla tasolla, jolla kaikki pärjää, niin myös isäntä, hesassa väännetty tupo on yhtä kaukana tosi elämästä kuin suuri ja mahtava neuvostoliito oli aikanaan

      • miten sen nyt ottaa

        siis tuon että palkkauksen pitäisi olla sillä tasolla, että isäntäkin pärjäis. Harmi nykyaikana, mutta taksat pitäisi olla niin korkeat, että isännät voisi maksaa kaikki lisät mukisematta. Mut se hintakilpailu... Siinä olet oikeassa että TES palkat voisivat olla paljon korkeammat, mutta ensin taksat ylös


    • 8 vuotta

      ajelen moduuli täysperää etelä suomessa, pyritään siihen, ettei 80/h ylity kahteen viikkoon, palkka on tessin taulukosta yö lisät ja 50% sadaan, mutta ei 100% ja ilta, eikä sunnuntai lisiä, pekkaset saadaan ja päivärahat 10h puolikas ja 12h kokonainen. Käteen jää kahdesta viikosta 800-900 nippa nappa pärjää mut ei paljon ylimääräsille menoille ole varaa, kun ementäkin vielä opiskelee.

    • Kerran reissullansa

      mutta ku saa montakertaa.Asiaan, kaivukonekuskina 10,80 Pekkaset ylityöt ja kyllä pitäs euro saaha lissää.Paljonha sitä aina pitäs.

      • Kukkija

        Ainakin toi peruspalkka pitäis olla 14euroo.Mut taidat olla oppipoika tai tunari,


    • daffi

      On yleensä vaan kesällä lomien aikaan, silloin ja vaan silloin saa tehdä 120-150h, jos silloinkaan.

    • Vanhempi kuljettaja

      Joudun tyytymään jälkimmäiseen. Ensimmäinen olisi parempi jota kannattaisin vieläkin.
      Luxus-hommat,Etelä-Suomesta ja Pohjoismailla liikutaan.
      Paitsi ei saa tehdä kuin max max 120h. Joten tuo -150h on utopiaa... Vanhalla tavalla oli 300-500Euroa palkka parempi vastaavana kahdenviikon aikana. Ja kotona oltiin enempi kuin nyt.

    • rahat pois

      eli isäntä maksaa yli tessin mut ei ylityö lisiä.
      kun menin naimisiin tuli pieni korotus,sama jokaisen lapsen syntymästä ja jopa kersantin natsoista.liitonmiesten rohkaisemana päätin kumminkin vaatia maksamattomat ylityö korvaukset kahden vuoden ajalta uhkaamalla käräjillä.
      isäntä myi mökin ja maksoi.nyt saan yli tessin palkkaa,ja tekemällä työt hidastelemalla pääsen joka päivä ylityö korvauksille.pääle viellä kynä tunnit
      niin minulla on paremmat tulot kun isännällä.
      tuttu lääkäri määrää sairaslomaa aina kun tekee mieli mökille.

      • kehtaa toiset ei jos juttu totta en kyllä hattua
        nosta.


      • milkmään
        rimpjar kirjoitti:

        kehtaa toiset ei jos juttu totta en kyllä hattua
        nosta.

        Maidon keräilyssä mulla tunnit kuukaudessa 160-170. päivä-yö ajot 60/40% noin. meillä työvuorot juoksee aina samalla tavalla 3 vuoroa töitä ja 5päivää vapaata ja taas 3 työtä jne jne.. palkkaa tulee tälle vuodelle kertymään noin 41000e plus puolpäivärahat 12-14kpl kuukaudessa. että tyytyväinen saa olla tilanteeseen

        T:maitomies e-suomi


    • koomikko78

      kk palkka on 2700-3000e ( tuntipalkka urakka ja lisät ) tunteja kahteen viikkoon tulee 80-81
      05-13 aamu ja iltavuoro 13-21 ( ajan roska-autoa ) isolla firmalla, en valita palkastani
      huom tää summa koostuu (urakka palkasta eli astialisästä ja muista lisistä )

    • pärjään kyllä..

      nykyään kpl-tavara on ala. auto on täyspitkä ja palkka on akt'n tes helsinki-lisä yht 14.47 ja siihen päälle kaikki muut lisät mitä kuuluu.
      kokemusta on myös urakkapalkasta enkä pidä sitä huonona vaihtoehtona jos urakka on hyvä.

      • Harjis

        Kapista minäkin nykyään ajelen ja eipä tuo tessin mukainen ptp 13,45 paskan häävi ole, mutta on tässä nyytihommassa ja isossa firmassa sitten puolensakin. Kokemusta on kertynyt monenmoisista työnantajista ja hommista, pöllinajosta roskakuskin hommiin. Joissain firmoissa kuljettajan täytyy toimia kuskina, remonttimiehenä, ajojärjestelijänä ja palkanlaskijana. Palkkaus on monenkirjavaa ja ellei ole jatkuvasti varuillaan, sinua viedään kuin kuoriämpäriä. Joskus on tehty tiliä, mutta on se vaatinut veronsakkin. Olenkin päätynyt siihen lopputulokseen, ettei se raha aina ratkaise.

        Nostaako tuo helsinkilisä yli euron tuntiliksaa?


      • pärjään kyllä
        Harjis kirjoitti:

        Kapista minäkin nykyään ajelen ja eipä tuo tessin mukainen ptp 13,45 paskan häävi ole, mutta on tässä nyytihommassa ja isossa firmassa sitten puolensakin. Kokemusta on kertynyt monenmoisista työnantajista ja hommista, pöllinajosta roskakuskin hommiin. Joissain firmoissa kuljettajan täytyy toimia kuskina, remonttimiehenä, ajojärjestelijänä ja palkanlaskijana. Palkkaus on monenkirjavaa ja ellei ole jatkuvasti varuillaan, sinua viedään kuin kuoriämpäriä. Joskus on tehty tiliä, mutta on se vaatinut veronsakkin. Olenkin päätynyt siihen lopputulokseen, ettei se raha aina ratkaise.

        Nostaako tuo helsinkilisä yli euron tuntiliksaa?

        Niin mä laskin että nostaa.. ei siitä paljon iloa ole kun vastaavasti tunteja ei saa tehdä.
        siinä olet oikeassa että tilin tekemisellä on veronsa. oon kyllä kokenut sen ikävämmänkin puolen entisissä hommissa, niinkuin varmaan yli puolet kuskeista. tarkotan jatkuvan poissaolon perheen luota. Kumpa noi nuoret vaan tajuais että sosiaalista puolta ei saa unohtaa näissä hommissa. elämässä on paljon parempaakin kuin kulkurina oleminen. raha ei tosiaankaan paina vaakakupissa paljoa niin tärkeäasia kuin onkin kun hoksaa mikä loppujen lopuksi on tärkeintä.


      • Harjis
        pärjään kyllä kirjoitti:

        Niin mä laskin että nostaa.. ei siitä paljon iloa ole kun vastaavasti tunteja ei saa tehdä.
        siinä olet oikeassa että tilin tekemisellä on veronsa. oon kyllä kokenut sen ikävämmänkin puolen entisissä hommissa, niinkuin varmaan yli puolet kuskeista. tarkotan jatkuvan poissaolon perheen luota. Kumpa noi nuoret vaan tajuais että sosiaalista puolta ei saa unohtaa näissä hommissa. elämässä on paljon parempaakin kuin kulkurina oleminen. raha ei tosiaankaan paina vaakakupissa paljoa niin tärkeäasia kuin onkin kun hoksaa mikä loppujen lopuksi on tärkeintä.

        Eikä se ole yksin tuo sosiaalinen puoli. Nyt se alkaa huomata, että se tuntuu myös fysiikassa. Ympäripyöreät työpäivät, yövalvomiset, epäsäännöllinen syöminen, roskaruoka jne.
        Ei sitä nuorempana usko puhetta. Olen toisen polven kuski ja isä ei ole vieläkään antanut anteeksi että ryhdyin tähän hommaan. Enää en ihmettele miksi. :D


    • duunari2

      CEMT-liikennettä keskisessä euroopassa, kokemusta n. 8 vuotta.

      -päiväpalkka 112,40€
      --- tulee jokaiselta työpäivältä, on sitten 3h tai 13h, tai jos odotetaan kuormaa maailmalla
      -päiväraha 57,40€
      --- tulee jokaiselle ulkomaan päivälle

      Kuukaudessa työpäiviä yleensä 28, joskus jopa 31.
      Kotimaan ajoa en aja.
      Autot on vanhoja, mutta hommat ja porukka hyviä.
      Olen ainoa suomalainen kuljettaja meillä.

      • kysyis vaan

        kaiffareita? ,...aikoinaan?


      • Ammattimies2

        Taidat puhua paskaa


    • kyl.

      palkka: Tes mukainen,paitsi! 92h jälkeen ei maksa 100% vaan jos haluaa saa ajaa "piippuhyllylle" (ei kiinosta)
      Isäntä ei vittuile,antaa normaaisti tehdä työt.

      • hommat luistaa

        Päivällä saan virallista palkkaa 11e tunti. Yöllä saan ajaa jos huvittaa pimeästi puhtaana käteen 55e yö. Ajelen kolme yötä viikossa, enempää ei jaksa.


    • janis petke ___

      Jakarilla 13€ läpitunti puolikas velli / vrk e-suomi. Työaika 00:00 - 12:00 lisäajot jos nappaa. Auto kotona puhelin.

    • Ammattilainen

      Akt tessi kaikkine lisineen, töitä 70 -130h kahteen viikkoon (jos alle 80h toitä , 80:stä maksetaan) päivärahat , eli se mikä kuskille kuuluu joitakin muita pieniä etuja(oman auton tankkaus noin 70 litraa kuussa naftaa, pesu ja korjaamo käytössä työkaluineen.) Niin elintarvikeajoa täysperällä pohjanmaalta etelä-suomeen.

    • minä vain

      Palkka on tessin mukainen, korotettuna 2,5 euroa tehdyltä tunnilta. Tulee pekkaset, lomarahat, ylityökorvaukset ja kaikki muutkin lisät, kuten pitääkin. Tunteja tulee 80-100 tuntia kahteen viikkoon. Ajan elintarvikkeita.

      • markku-78

        Mä ajan hietaa ja turvesta palakka tuloo aina silloon ku tuloo. Son jotaki knafti kymppin persiis tunti vai oliko se ny jotaki kahareksan eurua tunti. Isäntä sen maksaa ja kehuu vain notta aja poika ja, kerranki saat ajaa. Perset tuuliklasis päästetähän ja teherähän kunnon tiliä. Son vissihi joku kaks tonttua kuus ku tuloo tilille ja son tosi hyvin mummielestä.


      • mönsterås
        markku-78 kirjoitti:

        Mä ajan hietaa ja turvesta palakka tuloo aina silloon ku tuloo. Son jotaki knafti kymppin persiis tunti vai oliko se ny jotaki kahareksan eurua tunti. Isäntä sen maksaa ja kehuu vain notta aja poika ja, kerranki saat ajaa. Perset tuuliklasis päästetähän ja teherähän kunnon tiliä. Son vissihi joku kaks tonttua kuus ku tuloo tilille ja son tosi hyvin mummielestä.

        ja 55 000 egua vuojessa päivärahoineen


      • läpiveto
        mönsterås kirjoitti:

        ja 55 000 egua vuojessa päivärahoineen

        Onko nuo egut jotain hedelmiä? Venäjällä on joissain firmoissa maksettu palkkaa mm. vessapaperilla ja omenoilla. Eräänkin lämpölaitoksen hiilikuskit saavat palkkansa kivihiilenä. Ollaanko Suomessakin jo näin pitkällä? Sitten vielä porvarit puhuvat, että ammattiyhdistykset eivät ole tätä päivää.


    • tietennii oon

      tulloopi 104,24 egee päiväs....elikkäs reilu 2000 e/kk.... Varpaita heiluttelemalla takkatulen loimutessa....

    • Pena K. K

      puolikkaalla E-Suomessa. Yli 12 v raskailla ja nyt n 12,70/h ilta- ja yölisät sekä päivärahat ja pekkaset. Viikonloput vapaat. Ajot lain puitteissa. Työtunteja keskim 11/pvä joista ajoa 5-9 h. Autossa yöpymisiä 1-2 kertaa viikossa. Kalusto ok. Eihän tuo liksa päätä huimaa, mutta aiemmin vuosia Cemt-ajossa eri työnantajilla ajaneena voin sanoa että palkka on ok.

    • 984uhiyb jkds

      reilu 100 e/päivä ja ihan vaan kotosalla niinku tos ylhäällä "varpaita heilutellen".

      • tarmo213

        13,50 läpituntipalkalla mennään, tunteja kahteen viikkon ka: 90. Sama palkka yötä päivää pyhää arkea. Tietenki lisäksi päivärahat. Oulu-Helsinki väliä mennään.


      • Hohhoijaaaa
        tarmo213 kirjoitti:

        13,50 läpituntipalkalla mennään, tunteja kahteen viikkon ka: 90. Sama palkka yötä päivää pyhää arkea. Tietenki lisäksi päivärahat. Oulu-Helsinki väliä mennään.

        oelkkos koskaan laskena paljonko saisit josset oliskaan LÄPITUNTIJULLI ??? Täh ? Hyvä palkkasta porukkaa kun ihan vapaa ehtoisesti lahjoittavat omasta pussistansa virmalle... Kaite siin lintas on ees tupla-siniset lamput katolla karjapuskurit... Ne isäntäs on ostanu muuten sun rahoilla.... Pekkases isäntäs viettää kanarian saarilla.....Sangriaa juuven...


      • mietihän
        Hohhoijaaaa kirjoitti:

        oelkkos koskaan laskena paljonko saisit josset oliskaan LÄPITUNTIJULLI ??? Täh ? Hyvä palkkasta porukkaa kun ihan vapaa ehtoisesti lahjoittavat omasta pussistansa virmalle... Kaite siin lintas on ees tupla-siniset lamput katolla karjapuskurit... Ne isäntäs on ostanu muuten sun rahoilla.... Pekkases isäntäs viettää kanarian saarilla.....Sangriaa juuven...

        KATEUSKO SE SIELLÄ HUUTELEE ??? Vai isäntä kanarialla ja sinäkö firman pidät pystyssä? maksat eläkkeet ja remonttilaskut? hyysäät 2,5kk palkallista vapaata / vuosi joka kuskille ja sinä HAMEMIES murehdit isännän yhden viikon kanarian lomasta ?? voi sinua Rädyn olkipilliä. Heittäkääpä vielä yks tuollainen lakko ja henkselien paukuttelu kehiin niin saadaan taas alan arvostus nousemaan ja lisää rus kilpisiä maanteille.
        Ja minä en ole vielä koskaan kuullutkaan moista, että työntekijä maksaa työnantajalle :)) voi sun juttujas.
        Niin on kuule monia firmoja pilattu tollasten räksyttäjien takia kun enää ei voida pysyä sovitussa. Ei voi joustaa työntekijän kanssa vaikka saisi parempaa palkkaa jos tekisi urakalla tai 3 1 viikkosta. Moni kuski kiroaa tätä yhtä totuuden tavoittelijaa vaikka luulee olevansa aina oikeassa....


      • Asioihin muutos
        mietihän kirjoitti:

        KATEUSKO SE SIELLÄ HUUTELEE ??? Vai isäntä kanarialla ja sinäkö firman pidät pystyssä? maksat eläkkeet ja remonttilaskut? hyysäät 2,5kk palkallista vapaata / vuosi joka kuskille ja sinä HAMEMIES murehdit isännän yhden viikon kanarian lomasta ?? voi sinua Rädyn olkipilliä. Heittäkääpä vielä yks tuollainen lakko ja henkselien paukuttelu kehiin niin saadaan taas alan arvostus nousemaan ja lisää rus kilpisiä maanteille.
        Ja minä en ole vielä koskaan kuullutkaan moista, että työntekijä maksaa työnantajalle :)) voi sun juttujas.
        Niin on kuule monia firmoja pilattu tollasten räksyttäjien takia kun enää ei voida pysyä sovitussa. Ei voi joustaa työntekijän kanssa vaikka saisi parempaa palkkaa jos tekisi urakalla tai 3 1 viikkosta. Moni kuski kiroaa tätä yhtä totuuden tavoittelijaa vaikka luulee olevansa aina oikeassa....

        Se on vaan kumma juttu, kun meillä suomessa nyt vaan sattuu olemaan sellainenkin laki, kuin työehto sopimus. Sitä en ymmärrä miksi on alettu yrittäjäksi, kun tiedetään vallan hyvin menot.
        Sekin on tietenkin totta, sen takiahan yrittäjäksi aletaan, ostetaan muutama auto, ja kuskit ajamaan "TES" palkalla, ilman yli työkorvauksia, ja sitten hymyssä suin siellä saimaan mökin rannalla lasketaan miten paljon jää enemmän viivan alle tällei, ja millä konstilla ja paperilla pyörittämällä saadaan kassaan jäämään lisää rahaa, ja en lässytä leukoja siillä etten asioista tiedä mitään,
        Kokemusta on myös pöydän siltä puolelta, ja sen takia en niitä hommia lopettanut, vaan syyt olivat aivan muut.
        Sitä vaan en ymmärrä miten isännät edes kehtaa sen palkasta repiä vielä ja suoraan kusettamalla nyhtää rahaa lisää itselleen , jotta voi vaimon kanssa nostaa kerran vuoteen molemmille 200.000€ osinkoja, näin meillä :D
        Suosittelen monia muitakin nostamaan kanteen vaan tälläisiä yrittäjiä kohtaan, koska kyseessä on myös veropetos ja sitä on monenkaan turha kiistää, koska jos palkoissa vähänkään kierrellään, niin kierretään muuallakkin, siksi miksi en ole klähtenyt pois tästä firmasta on se itse työ, ja viihdyn ajopaikassa, mutta en kuitenkaan nielä, vaikka iso firma onkin, niin isäntä on vielä rasvaamassa kaltereiden saranoita, ja se on fakta..
        Eli pointti on vaikka vaihtaa firmaa, niin kusetus jatkuu, ellei joku tee siitä loppua..

        Muuten asioihin tule muutosta, jos ei pidä huolta kunnoa ennakkotapauksesta että asiat tutkitaan perin pohjin...


    • AIMO JORTIKKA

      HATUN NOSTON ARVOINEN SUORITUS. MEINAAN SAADA TÄNNE EDES NOIN PALJON ASIALLISIA VASTAUKSIA.

      • ------------------

        Joo eikä ketju ole edes vielä viittä vuottakaan vanhakaan!!! ; )


      • Mullieast
        ------------------ kirjoitti:

        Joo eikä ketju ole edes vielä viittä vuottakaan vanhakaan!!! ; )

        ite ajan elukoita ja tuntipalkka vähän vajaa 15e.päivärahat ja ilta/yö lisät ihan normaalisti.ylityölisiä ei saa mutta ei ole pakko tehdäkkään.pitkästä päivästä(yli12h) saa 2isoa pvrahaa.työpäivät saa ite päättää isäntä ajaa ite kuskin vapaat.siis nuppi hommissa olen itä-suomessa.työ on mukavaa ja saa ite päättää miten hommat hoitaa norm.vkl vapaat.tunteja oon tehnyt noin 180-270 kk.ihan miten on milloinkin kehannut.


      • Mikkoo......
        Mullieast kirjoitti:

        ite ajan elukoita ja tuntipalkka vähän vajaa 15e.päivärahat ja ilta/yö lisät ihan normaalisti.ylityölisiä ei saa mutta ei ole pakko tehdäkkään.pitkästä päivästä(yli12h) saa 2isoa pvrahaa.työpäivät saa ite päättää isäntä ajaa ite kuskin vapaat.siis nuppi hommissa olen itä-suomessa.työ on mukavaa ja saa ite päättää miten hommat hoitaa norm.vkl vapaat.tunteja oon tehnyt noin 180-270 kk.ihan miten on milloinkin kehannut.

        150e joka päivältä paitsi sunnuntaisin vaan päiväraha 60e. Eli päivärahojen osuus on kuukaudessa n. 1800e, muu osuus n.2340e -verot.. karkeesti laskettuna. Ajotunteja kahteen viikkoon tulee se mikä laissa on määrätty eli 90, purkuja ja lastauksia viikon aikana n. 3-6, kilometrejä 3000-4000. 5-6 yötä viikossa menee autossa


      • tare213
        Mikkoo...... kirjoitti:

        150e joka päivältä paitsi sunnuntaisin vaan päiväraha 60e. Eli päivärahojen osuus on kuukaudessa n. 1800e, muu osuus n.2340e -verot.. karkeesti laskettuna. Ajotunteja kahteen viikkoon tulee se mikä laissa on määrätty eli 90, purkuja ja lastauksia viikon aikana n. 3-6, kilometrejä 3000-4000. 5-6 yötä viikossa menee autossa

        Yritetty on laskea paljoko tässä läpituntina häviää, ja se on paljo! Sunnuntait, ja arkipyhät yöt ja illat.. niitä kertyy ja paljo!... Ja johtaja kehtas vielä mainita, että hyvin me sulle maksetaan kokemukseen nähren! (3v kokemusta)

        ei tämä homma niin hauskaa ole että jatkasin jos olis muuta tarjolla!


      • koulussa?
        tare213 kirjoitti:

        Yritetty on laskea paljoko tässä läpituntina häviää, ja se on paljo! Sunnuntait, ja arkipyhät yöt ja illat.. niitä kertyy ja paljo!... Ja johtaja kehtas vielä mainita, että hyvin me sulle maksetaan kokemukseen nähren! (3v kokemusta)

        ei tämä homma niin hauskaa ole että jatkasin jos olis muuta tarjolla!

        elä kato taakse vaan eteenpäin ja vaihda firmaa. En minä ainakaan kehtais sanoa et en oo koulussa oppinut laskemaan tehtävän alussa.. vaan vasta sitten kun olen 3 vuotta harjoitellut.


    • rekkatytttö

      reilun vuoden kokemuksella eteläsuomessa tunti palkka nytten siinä 11,5€ lisiä tulee mitä tulee.. :) ja miehet tällää mittaamassa kuka saa eniten palkkaa.. : )

    • tiedot

      Alalla yli 12v,työ on vuorotyötä välillä siis myös yötöitä,meille maksetaan kaikki kuuluvat lisät (ilta,yö,ylityö ja pyhäpäivänkorvaukset) sekä päivärahat.
      Ajo on täysperällä ajoa,perustuntipalkkani on 13,53 Eur tunnissa,keskituntiansio on tällä hetkellä 15,23Euroa tunnilta.Kahden viikon työtunnit on olleet 80-85 tunnin välillä.
      Pekkasvapaat on ne mitä kuuluukin olla,eli vähintäin kaksi viidenpäivän vapaata vuodenaikana haluamallani aikana, loput pekkaset käytetään arkipyhille jos muuten ei tunnit tule täyteen,harvemmin niitä tarttee käyttää niihin koska teen 10 tunnin vuoroja,käyttämättömät pekkaset on käytetty sitten loppuvuodesta tai siitty sitten seuraavalle vuodelle.

    • KIKI.

      ELI TUO TES:IN MÄÄRÄÄ 11,84 EUROA TUNNISSA, ELI KUORMA-AUTON KULJETTAJAN PALKKA.

      JA PALKAN MAKSU EI LIITY KIEKKOIHIN, TAI RAHTIKIRJOIHIN TMS MITENKÄÄN.

      JA TUO 11,84€/H MAKSU ALKAA SIITÄ KUN NÄYTÄN EKAN KERRAN FLEXIM LÄPYSKÄÄ KELLOKORTTILUKIALLE, JA PÄÄTTYY KUN NÄYTÄN SITÄ TOISEN KERRAN.

      JA PALKKA ON SAMA HOMMASSA KUIN HOMMASSA, ESIMERKKEJÄ:

      ODOTUSAIKA
      PARIN TUNNIN TAUKO KOTONA
      AJO PAKETTIAUTOLLA
      AJO KUORMA-AUTOLLA
      "APUEMIEHENÄ" TOIMIMINEN (ELI JONKUN OPETTAMINEN ISTUEN AUTON KYYDISSÄ ITSE"
      AUTON LASTUAS, PURKU, OMIEN TAVAROIDEN ODOTTAMINEN
      MUUT TYÖNANTAJAN MÄÄRÄÄMÄT TYÖT (LEIPOMINEN, SIIVOUS YMS).

      JA KUN 2 VIIKOSSA TULEE 80 TUNTIA TÄYTEEN, ALKAA MAKSETAAN TUO 11,84€ TUNTIPALKKA 1,5 KERTAIRENA, JA KUN 100 TUNTIA TULEE TÄYTEEN, MAKSETAAN SE 2 KERTAISENA, SEKÄ YÖLISÄ VÄLILLÄ 3:00-6:00.

      LISÄKSI AINA MAKSETAAN VÄHINTÄÄN 4 TUNNIN 15 MINUTIN PALKKA, ESIM VIIME TIISTAINA KUN OLI VAPAATA, KÄVIN VAIHTAMASSA YHDEN KUSKIN VÄÄRIN VIEMAT TAVARAT, AIKAA MENI EHKÄ 10 MIN, JA PALKKAA TULI SE 4:15, REILUA, EIKÖ TOTTA?

      JA TOTTAKAI JOS TYÖT PÄÄTTYY KODIN LÄHELLÄ, VOI TYÖAUTON TYYNESTI JÄTTÄÄ KOTIPIHALLE, TOSIN SILLOIN PITÄÄ "TODELLINEN" LOPETUSAIKA NÄPPÄILLÄ ITSE SEURAAVANA AAMUNA KUN TULEE TÖIHIN, ETTEI MERKKAANNU MITÄÄN 24 TUNNIN TYÖVUOROA ;)

      ELI KUN TEKEE MA-PE JA LAUANTAI PÄÄLLE, NIIN KAHDESSA VIIKOSSA TULEE NOIN 2 TONNIA

    • Ammattimies2

      Meinasin jo vastata kysymykseen mutta luettuani muita vastauksia niin enpä taida vaivautua kun penikat vaan irvailee ja puhuu puuta heinää!

    • Rahtarimiehiä

      Ulkoimalle saksaan ajelen ja sitten sieltä espanjaan ja takaisin suomeen. Palkka noin 5000 euroa kuussa.

      • italo01

        Muutto ajoa eteläsuomessa, palkkaus 14,30h , kaikki pekkaset ekat 12h 50% seuraavat 100% ilta ja sunnuntai lisät. Tunteja 2 vko 80- 100 välillä enemmän. Alalla 8 vuotta


      • ivecoman
        italo01 kirjoitti:

        Muutto ajoa eteläsuomessa, palkkaus 14,30h , kaikki pekkaset ekat 12h 50% seuraavat 100% ilta ja sunnuntai lisät. Tunteja 2 vko 80- 100 välillä enemmän. Alalla 8 vuotta

        Oululainen pullakuski, pakulla. 6-14 huki, liksa 2200/kk ja ilmaset leivät. Töissä samassa firmassa 6,5 vuotta. Nyt ovat ulkoistamassa meitsin ajot isolle paikalliselle lessuvetoiselle firmalle,lähtö tulee heti. Lessuille en tee töitä, on ne sen verta vistoja pomoina. Naama nyrjähti uuden firman pomolla kun luuli että mielissään tulen ja tietty pienemmällä palkalla. Vastasin että vitut, mielummin oon kotona kun sun töissäs.


      • dfsdfdsfdssfdfds

        elä homo jauha paskaa. Lääkärit tienaa tollaisia summia, EI YKSIKÄÄN REKKAMIES


    • Lapin läänissä

      kahden viikon ponnistelu 102 tuntia ja netto n.1600 lisineen( ilta ja yö), niin ja päivärahat päälle (n.150). Muutaman vuoden vetänyt letkua ja seisonut passissa huoltoaseman pihalla tuulessa ja tuiskussa. Metsäauto tiet koluttu ja liukkaat sivutiet nupilla.

      • Talo vaihtunut

        Kotimaan elintarvikeajoa isohkossa firmassa.
        Kaikki maksetaan mitä kuuluukin, ja pekkaset saa pitää.

        Tunteja kahteen viikkoon n: 86-94


      • SF 1191
        Talo vaihtunut kirjoitti:

        Kotimaan elintarvikeajoa isohkossa firmassa.
        Kaikki maksetaan mitä kuuluukin, ja pekkaset saa pitää.

        Tunteja kahteen viikkoon n: 86-94

        työehtosopimuksen mukaan mennään. Kahdessa vuorossa, kolmella kuskilla 6pv/viikko.
        ISON talon sisaryritys, kaikki maksetaan mitä kuuluukin.
        Yli 30v. kuljetusalalla.
        Pohjapalkka reilut 15€/h.


    • mutta mutta

      17 eunoo tunti ja 8 h jälkeen alkaa 2 h 50 % ja loput 100% .... Joka päivä tulee ylitöitä muutama tunti..... Pekkaset tietysti ja ilta ja yölisät ... Viikonloput vapaat....Mut sen verran voin paljastaa että en ole rekkajulli :) :)

    • bulukki

      koekmus alle 4v tessin mukaan 12,61€ eli täysperän palkka, vaikka ajan puolikkaalla kontteja, joskus saattaa olla vasikka vielä hännillä, mut pääsääntösesti ppv. länsisuomessa, bulk-tavaraa (siis konteissa), palkan päälle ilta ja yölisät, ruokarahat(10h), osa(24h) ja kokopäivärahat täysin tessin mukaan. kahden viikon jaksoista yli 80h tulee 50%sta ja 92h tulee 100%:sta. työaika vaihtelee mutta päiväaikaan (4-22). pääsääntöisesti saa ajaa samaa autoa, mutta sitä ajavat muutkin eli ei pääse työautolla aina kotiin. työtä on talvisin 80-95h ja kesällä 115-145h. kerran kuukaudessa teen sunnuntaisin töitä(omasta tahdostani, saisi tehdä useamminkin), niistä tietty sunnuntaipäivän liksa. pääsääntöisesti pääsee kotiin yöksi.

    • KessuK

      Itse ajan jäteautoa kesätöinä. Tullut samalle isolle firmalle tehtyä jo useampi vuosi.

      Mitään ikä/kokemuslisiä en saa.
      80 tuntia takuupalkka kahdelta viikolta, todelliset työtunnit noin 70-75 tuntia kahdessa viikossa.

      Keskituntiansio on vähän päälle 16€/h

      Kahdelta viikolta tulee usein noin 1300€ bruttona. Pahemmin ylitöitä ei ole tarjolla, mutta jos on, niin teen niitä niin paljon kuin saa.

      Säännölliset työajat, ei pakko tehdä ylitöitä edes äärimmäisessä hädässä. Toisaalta autolla ei koskaan pääse kotiin, ja vuorotyötä.

    • rahtia vaan

      Isossa talossa töissä, työ on reissutyötä. Palkkaus on TES ihan kaikkineensa mausteinensa eli myös pekkaset yms. (joku aina sanoo et sillä on tes palkka on, mut kuitenkaan ei oo ylitöitä ja pekkasia eli kertoo vaan et tuntipalkka on tes mukainen)

      2 ajan reissua viikkoon, reissun työtunnit n.20-24 vrk lepo eli 30-35 tuntia vierähtää reissussa.

      Reissut on työvuorolistan mukaisesti.

      Tiippuen ajoista, reissuista yms. yms. palkkaa jää käteen kuukaudessa verojen maksun jälkeen n.1850-2200 €
      Eli omasta mielestä kohtuullisesti, kuitenkin jää sitä vapaatakin ja lomat/pekkaset pyörii ympäri vuoden hyvin ja työkin on usein mielekästä.

      Joku voi saada kuukaudessa enemmänki mutta millä tuntimäärillä ? Mulla on tunnit aina alle 90t.
      80-85t on aika perusmäärä mulla

    • rahti-kanjakuski

      niin vain kävi ,kyllä teillä on hyvät tulot
      prossa palkka (tunti palkka sovittiin) ajoa oli ja sai tehdä erinäisiä kuljetuksia suomi-ruotsi viikot viikon loput jne: palkka tuli miten milloinkin,aloin tuskailla kun ei rahat riitä mihinkään
      no otin laskurin laskin tunnit palkan
      päivärahoineen 6,78 ekua tunti .en tosiaan ole enää heillä.kusettakoon muita

    • 14,10e tunti pekkaset lomat päivärahat.riittää mulle.

      • matkailu avartaa

        30 vuoden kokemuksella sain viimeksi noin 5€/h 55€/ pv raha Cemtissä Euroopassa. Nyt pääsin eläkkeelle ja eläke 800 €/kk brutto, josta vero 170€. Eli netto 630 €.


    • jorkkeli

      myö ajoin helsingis kuorkkii 4kkta yhden kuukauden työtunnit 280h ja palkkaa kuukaudes käteen max 1300e :) tes min 11.84e/h kunnes akt kävin ja selvisi että mua kusetetaan kun sikaa narussa niin siihen loppui työt ja vieläkään ole saanut lopputili rahoja sun muita palkkoja ja palkat tulossa palkkaturvassa työt loppu lokakuussa 2010

    • 87k

      Lasketaas äkkiä mistä reilu 2 tonnia kahteen viikkoon tulee kun tekee 10 tuntia päivässä kuusi päivää viikossa, tuntipalkan ollessa TODELLINEN 11,92€ jonka OIKEASTI maksetaan, eli palkka ei OIKEASTI ole "kakskyt euroo tunnis"

      Tuntipalkka 120 tunnilta 1430,4
      50% ylityöt 20 tunnilta 119,2
      100% ylityöt 20 tunnilta 238,4
      Yölisä 36 tunnilta 85,824
      Vapaapäivätyölisä 20 tunnilta 238,4

      Eli yhteensä tulee 2112,224€ kahteen viikkoon

      Eli "kuukauspalkka" ei kerro oikeasti juuri mitään millainen palkka henkilöllä on...

    • ITCccc

      Ajan omaa pakua kahdelle isolle it-firmalle Helsingissä. Olen "varalla" 07.00-14.30, arkisin josta ajoa muutamia tunteja, eilen ajoin alle tunnin. Laskutan 23500e/kk alvit. Lähinnä komponetteja ja kuriirikeikkoja. Keskiarvolla alle 1000km kuukaudessa. Tätä hävetystä jatkunut jo viidettä vuotta, silti tekevät aina uuden sopimuksen :)... En valita.

      • ITCccc

        Sori, tuli kirjoitusvirhe, kuten moni varmaan huomaskin, tarkoisin siis tietenkin 2350€/kk alv


    • ITCccc

      Sori, mutta ei tullut kirjoitusvirhettä. Kopiotrollit ne näyttää lisääntyvän pääsiäisen lähestyessä. Pelkästään se saksalainen kuljetusfirma laskuttaa toista näistä firmoista melkein miljoonalla eurolla kuukaudessa.

      Onneksi en ryhtynyt ajamaan pullaa tai kaljaa.

    • Kyllähän tämä tästä

      oma auto, ajan parille firmalle 90centti/km,sisältää puoli tuntia lastausta,puoli tuntia purkausta.ylimenevä aika 31.11e/h Plus ALV. Puolet menee kuluhin.jos ei tuu isompaa remonttia. tulee kohtuullisesti toimeen.Välillä pitkii päivii välillä kerkee kirjoitaa tännekkin. Isoompia remontteja kun tulee saapi kyllä ajaa tovin ilmatteeks et loven paikatus.Palkkaa saan noin 2000-2500/kk miinus vero

    • Pölli pöllö

      Puunajoa itä-suomessa 14e tunti puolipäiväraha joka päivälle.Tunteja tulee 200-300.Tilit on isoja mut perheelle jää aika vähän aikaa.

    • Alapo ahtaajan poika

      katselen rekkoja 6-8/h päivässä 5 päivää viikossa ja saan siitä 3000 euroo kuukaudessa puhtaana käteen, tä

    • marjakaapilla ajoa

      Olin alku vuodesta puoliperä- vasikka yhdistelmällä AT:n ajossa, tapahtumia riitti
      veturi 2-aks, Mersu alla Sarviksen tai Orthex'n tekemät renkaat, liukasta ja ahdasta oli, kiinni oltiin polttamalla mentiin mäkiä niin Suomessa kuin Ruotsissa, palkan piti olla AKT:n TES, mutta työnantaja unohti kertoa, että hän vähentää auton kulut ja remontit, hinaukset ja avunpyynnöt palkasta, firmassa venäläisiä kuljettajia ja toimisto henkilökuntaa, systeemi varmaan toimii venäjällä.
      Olisi laittanut minun nimen auton kylkeen silloin olisin ymmärtänyt vähennykset mutta palkkakin olisi ollut toinen.
      Suomeksi sanottuna VITUTTAA TOLLASET TYÖNANTAJAT, saa varoa kun tulee samalle radalle.

    • :::

      ennen pitkiä autoja ajellut nyt vaihtanut hiekkalaatikolle soraa ajamaan ja mitenkäs kävi plkkahan nousi ja reilusti nyt 14euroo ja kaikki lisät päälle!!

    • Lavetti

      Saatana! 13,75 ja iso päikkäri päälle. Helvetti sentään kohta palaa.

    • 87k

      Huvittavaa, että vainka kuinka monta kertaa mainitsit sanan "rehellin" niin silti tuli vastauksia

      Joo, mulla voi olla töitä 6 tuntii päivässä, tai sitten ei ole, mutta saan jokatapauksessa 23500€ kuukaudessa...

      Ja pelkkä palkan kertominen ei meinaa juuri mitään, saan minäkin neljä tonnia kuukaudessa tekemättä mitään liian pitkiä päiviä, mutta ei se ole totuus, totuus on se että mikä on tuntipalkka...

    • ratin taakse joskus

      71,02€/päivässä. 20päivää kuukaudessa!!! menen nukkumaan kun huvittaa ja herään kun jaksan... ei mitään kiirettä minnekkään... kaiken tämän tarjoaa AKT-tk

      • Tympii

        Ajan raksalla kuormakuskina 9,60 tunti.Muija kiertää ehtoisin baareissa.


    • storm86

      Pikkasen reilu 13 euroo tunti, ajan teollisuudelle pakkaus tarvikkeita ja työkaluja, 7,5 tonnin kuorkilla, ja varastohommia siinä sivussa. Ylityö-kielto päällä. Ei voi kehua palkan suuruudella. Mutta toivotaan että leivän syrjässä pysyttäisiin tulevaisuudessakin mikäänhän ei ole varmaa nykypäivänä. viikko-tunnit 37,5 työaika 07:30-16:00.

    • jöpö69

      Maidonkeräilykuski/siirto meijeriin(täysperä). läpitunti n.15e,kokopäivärahat yli 10 tunnin vuorosta 34e ja yli 6 tunnin vuorosta 16e...päivärahat kuittaa verot.Pyhälisät tulee. tunnit 140-180 kuukaudessa. Pekkaset rahana. ihan hyvin olen pärjännyt. Viimeinen valmistunut verotus reilu 40 000€
      Ei ole legendaa.
      Harmittavaa kattoa miten huonoilla palkoilla monia ajatetaan. Ite lopetin ajon kun liikennöitsijä vaihtui..putos palkka noin 12-15% ei sekään huono,mut en öitä viiti valvoa enää sen pudotuksen jälkeen. Nyt mukavaa päivätyötä arkena.pikkuisen pienemmällä palkalla.

      • hoh,hoh

        180 tuntia kertaa 15e tekee 2700 kuukaudessa. 12 kuukautta (jos lomia ei huomioida) tekee 32400e. Ja pekkasista tulee reilu 8000e. Autonkuljettajan laskuoppi.


      • ph
        hoh,hoh kirjoitti:

        180 tuntia kertaa 15e tekee 2700 kuukaudessa. 12 kuukautta (jos lomia ei huomioida) tekee 32400e. Ja pekkasista tulee reilu 8000e. Autonkuljettajan laskuoppi.

        lokakaivojen tyhnennystä isossa firmassa e suomessa.peruspalkka 14,50e/h tes lisät. tunnit 80-110. kahteen viikkoon.työntekoa ei rajoiteta.


    • Aivar

      kuuskolkyt viro-helsinki väliä..

    • sekasafööri

      8,80 tunti ajo on ihan mitä vaan. Autoin pesut ym muut ei kuulu palkkaan. 7 päivää viikos tulee olla lähtövalmiina, muuten kenkää. Pulloja keräilen lisätienestiksi. Muija on oikeissa töissä sentään joten pärjäämme kyllä...

    • huokuu

      Timosella kasettikuskina 10,20€ ruokaraha 8€/pvä

    • jooo

      Täysperällä kurvailen kuormana myrkkyjä 36000e/v brutto. tes vak-lisä= 13.39e/h

    • Ei läpsypelle

      Näköjään liiton kassasta saa miltei jopa paremmin kuin nää läppispellet nilkka suorana ajaen.

      • Saikulle joutunut

        78 Euroa päivässä saa 39000 vuodessa tienaava sairaspäivärahaa joka periaatteessa lasketaan samalla kaavalla kuin ansiosidonnainen päiväraha.


    • jp

      ruotsin ajossa viimevuoden veroll.ansio 39470,99€ töitä tein viime vuona 9 kuukautta,

      • tuunaarii

        paljonko 9 kk tuli työtunteja
        normaali työntekijä tekee vuodessa n 1700 tuntia normaalihommissa


    • ajohommat jo lopetin

      Näyttää ketjun mukaan kuljettajien palkat viime aikoina nousseen reippaasti samalla kuin naftan hintakin on huipussaan ja ajotaksat polkevat paikallaan. Voi vain ihmetellä, miten kuljetusfirmat ovat yleensäkin pystyssä enään. Taitavat yrityksen kustannuksista palkat olla kuitenkin vain se erä, mistä tinkimällä on mahdollista selvitä kovenemassa kilpailussa.

    • amatööri

      Kantoja ja risuja ajelen täyspitkällä, kokemusta pari vuotta. 48 000e tienasin viime vuonna, tuntipalkka 14,50e, lisät tulee, mutta ei prosenttitunteja.

    • pyttyä......

      Rahdinajossa läpituntipalkalla 14.50 tunti. Tunteja viikossa 70-80 tulee. Päivärahoja huonosti, vähemmän kun kirja sanoo. Punakynä vie tunteja yli 10 viikossa ja kilpa-ajoa aina päivät.

      Paljonko häviää vuodenmittaan rahaa, kuka osaa laskea?


      Piste.

      • 87k

        Et kertonut MITÄ ajat, etkä kuinka monta KOKEMUSVUOTTA sinulla on, etkä myöskään kertonut onko firmassa käytössä TUNTIPALKKA tai KAKSIVIIKKOJAKSON palkkaus, unohdit myös kertoa sinä MINÄ PÄIVINÄ ajat, ne päivät on nääs eri hintaisia


      • sama....
        87k kirjoitti:

        Et kertonut MITÄ ajat, etkä kuinka monta KOKEMUSVUOTTA sinulla on, etkä myöskään kertonut onko firmassa käytössä TUNTIPALKKA tai KAKSIVIIKKOJAKSON palkkaus, unohdit myös kertoa sinä MINÄ PÄIVINÄ ajat, ne päivät on nääs eri hintaisia

        Täydet vuodet. Moduuliyhd, massakuormia,kaksvko jakso ja yleensä arkena paitsi lähtöjä sunnuntaina joista ei makseta lisiä. Yöt autossa nukkumista.
        Kiire on kova, taukoja ei saa pitää ja sellaista.


      • Kapitalistiriistäjä
        sama.... kirjoitti:

        Täydet vuodet. Moduuliyhd, massakuormia,kaksvko jakso ja yleensä arkena paitsi lähtöjä sunnuntaina joista ei makseta lisiä. Yöt autossa nukkumista.
        Kiire on kova, taukoja ei saa pitää ja sellaista.

        Penaruitti pitää tauon JUST sillon ku siihen annetaan lupa! Ei kato notkuta baareissa kokoaikaa! Ja kiekot mulkataan sitämukaa, ymmärrätte kyllä.


    • takaperoilia

      Ajat pari-kol vuat viel ja sit "takaperoset.kom" kato juu kehiin....

      • pyttyä......

        Mitä tuo on suomeksi? Kerro.

        PISTE.


    • Frank pettersson

      Pakettiauto kuski helsingissä ( kodinkoneita) 13e tunti. Työnantaja pimitti prosenttitunnit, eli maksaa ylityöt vain normaalitunteina. Pitkiä päiviä ja suhkoht raskasta. Huonot autot.

      • 87k

        Kannattaa muistaa että kyllä ne ylityöt yms saa sitten jälkikäten hakea, et voi sopia TES:iä alempaa palkkaa


    • KUSKIVAA

      Keski-Suomi Kasetti.auto ja lavetti.Jonkinverran koneitten ajoo:Auton huolto viikottain.13e tunti ruoka raha km korvaukset ja pieni puh.korvaus.Pekkaset ja arkipyhä korvaukset myös:Ylitöitä ei rosentilla.Koneita ja laitteita saa lainaan aseveli hintaan.MITENKÄHÄN MÄ PÄRJÄÄN TÄS VERTAILUSSA

      • Kapitalistiriistäjä

        Kohtuu hyvin sulla asiat. Ylityöistä et sitten lisärahaa halua? Kummallista. Ne tekee vuodessa sentään aikamoisen lisäansion. No maksamattomat rahat voi hakea oikeusteitse koska vaan.


      • KUSKIVAA
        Kapitalistiriistäjä kirjoitti:

        Kohtuu hyvin sulla asiat. Ylityöistä et sitten lisärahaa halua? Kummallista. Ne tekee vuodessa sentään aikamoisen lisäansion. No maksamattomat rahat voi hakea oikeusteitse koska vaan.

        Aina pitää olla ÄSSÄ hihassa:Pomot ei uskalla paljoo vinoilla:Muuten voi tulla mulle tili:Sit talveks aasiaan ja pomoille kortti et perhana ku on mukavoo:Ja kysely millos taas ajetaan...


    • Kuljetuspatruuna

      Ammattikuljettajalle kuuluu 18-20€ tuntipalkka (läpitunti). Meillä palkkaus kokemuksen mukaan, uusilla kavereilla TES ja kokeneilla konkareilla jotka ovat kultaakin kalliimpia mielestäni on TES:n päälle 2 - 3€. Ja kaikki kuuluvat lisät tietenkin ja onnistuneiden urakoiden jälkeen palkkakuitin välissä satku tai kaks.

    • uuteennousuun

      meillä ajaa tankar 7 euroo läpitunti ja ahmed ajaa 8 eurolla ku se osaa vähä suomea!!! jussi ajo sitä ennen 15 euroo tunti, yhden laiskan suomipojan hinnalla saatii 2 innokasta turkkilaista ajaa!! ja kuka väittää että kalapuoliperän ajo on nii vaikeeta et siihe ei turkinpoika pysty? liikkuu pakastekontti pikkase paremmi, vuorokauteen käsivarresta etelän satamiin, alkaa kala kestää tuoreena ja saatiin lisää ajoa ku kustannuksien puodottua päästiin tarkistaa hintaa muutama prosenttii huolialle päin. no ens kesänä turkkiin hakee lisää työntekiöitä, ja siellä paikalliset pitää meikäläistä viellä hienona herrasmiehenä ku tarjoon hyväpalkkaista työtä niille!! ei täällä työntekiä kiitä 1200€ tilistä mut nämä mukavat herrasmiehet kyllä!!!!!!!

      • Valhe paistoi läpi!

        Nyt laittelit palstalle sellaista packaa ettei mitään määrää. Et kai sentään kuvittele että joku uskoisi kirjoitustasi?!


    • Nousukapelli

      17,15 euroa tunnilta ja kaikki pekkaset lisät ja iso päiväraha (28eur). Ajot kaikkialla Suomessa ja miltei kaikkea mahdollista, paitsi ei irtotavaraa. Auto uusi, yöt autossa. Välillä menee lauantaille ja välillä joutuu lähtemään sunnuntaina. Palkka on hyvä, mutta työt ja pomot eivät ole mielekkäitä. Mieluummin tekisin jotain puoliperähommaa vaikka kolme euroa pienemmällä tuntipalkalla..

      • Volvo's Scania's

        No kyllä tuon verran rahaa täytyy vähintään saada jos elämänsä myy työlleen ja työnantajalleen. Onneksi aikanaan pääsin tuollaisesta työ on elämäni-tyylisestä oravanpyörästä pois. Parin vuoden autossa elämisen jälkeen totesin ettei suurikaan määrä rahaa korvaa vapaa-aikaa,ihmissuhteita,harrastuksia ja muita mukavuuksia. Pornolehtiinkin naisen korvikkeena kyllästyy yllättävän nopeasti. Ylpeys ja itsetunto ei kuitenkaan antanut alentua huorien paneskelun tasolle. Nykyäänkin autohommissa mutta yöt kotona muijan vieressä.


    • Vaihtari

      Vaihtolava(sora,pienkoneiden kuljetus, romu, roskat) nuppia keskikokoisessa jätepuljussa Etelä-Suomessa 15,5 e/h Ylityöt ja ilta ja yölisät. Pekkasia ei ole mutta vapaata saa tarvittaessa. Välillä 1vko-3kk reissuja isommille työmaille josta saa täydet päivärahat. Firman halli työkaluineen ja pesureineen vapaasti käytettävissä. Tunnit vaihtelee 90-120h/ 2vko. Kesällä voi nousta jopa 140h/2vk. Letkeetä ajelua ja ajot saa sopia ilman pomoa, kunhan tunnit laittaa autolle oikein ja pitää auton kunnossa niin homma pelaa.

      • Vaihtari

        Ainiin lisään vielä että kokemusta 4 vuotta.


    • Miksi, oi miksi ,,,

      Kun kaikki tietää että että kuljetusyritykset rikjkoo lakia erittäin röyhkeästi niin miten on mahdollista ettei tähän kukaan puutu.

      Luulis imagostaan huolehtivan yrityksen katsovan vähän kuljetuskliikkeiden perään, luulis verottajaa ja valtiota vähän kiinnostavan....

      • sairasta hommaa!!

        Miten esim. verottajaa kiinnostaisi kuljetusfirmojen työ-ja ajoaikaojen mahdolliset rikkomukset?

        Kuljetusten tilaajia useimmiten kiinnostaa vain se kuka ajaa halvimmalla ja se kuka ajaa halvimmalla on myös suurin tarve tehdä tulosta jopa lakeja rikkomalla. Imagosta tilaajat kantavat "huolta" näennäisesti kuljetusfirmoistaan mm. julkisuudessa mutta selän takana vain viivan päälle jäävät rahat kiinnostaa.

        Valtiota taas kiinnostaa vain yhteiskunnan rattaiden pyöriminen ja rahavirtojen liikkuminen valtion pohjattomaan kassaan.

        Poliisi ja ammattiliitot pyrkivät saamaan alaa terveemmälle pohjalle mutta valitettavan suuri määrä kuljettajia ihan vapaaehtoisesti ottaa henkilökohtaisen vastuun rikoksista tienpäällä ilman edes pientäkään korvausta mm. ylikuormista,ajo-ja työaikarikkomuksista,ylinopeuksista jne. niin kauan kuin asenne ja moraali kuljetusalaa ja esim. turvallisuutta kohtaan pysyy nykyisellä tasolla ei ala koskaan tule lailliseksi ja terveeksi!


    • näin meillä

      Elintarvikejakelua täysperällä 3 työnantajalle osa-aikaisena ma-su vaihdellen yöllä, aamulla, päivällä...
      4 v. kokemuksella peruspalkka 13,45 €/ h, yö-/iltalisät maksetaan, ylitöistä ei prosentteja. Osapäiväraha (vai ruokarahako nimeltään mikälie) yli 10 h päiviltä 12,80 €. Pekkaset ja lomarahat maksetaan.
      Tunteja 160-280/ kk. Nettona käteen n. 1600 € - 2500 €, vaihtelee reilusti.

      Ja Itä-Suomen alueella siis ja kokemukseen vaikuttaa ammattitutkinto alalta.

      • Anonyymi

        Netto 2500 e on jo kova liksa


    • Anonyymi

      No kin palkasta oli kyse niin 15e/h profikat entisessä firmassa. Ajoin 5 aks. - htc'hen asti. Suurin osa oli sorapuolikkaalla. Kyseinen firma alkoi valehteleen ja vei edut sit loppupelissä jotenka talon vaihto.
      Nyt viimmeinen tuuraus keikka sanoin 30e niin se luvattiin verokirjalla, tosin tiputin sen kohtuuteen ja sain 15.04 e tunnilta puhtaana käteen jotenka tuntipalkka oli jotain 17-18€ tuntumassa.
      Mutta tossa jota luin oli aika jolla meni niin 6 v. Ajoa. Ihan suomessa ajot jos sen lisään tohon vielä.

      Kai tää vastaa jotenkin tohon tuntipalkka juttuin.

      Senja

    • Anonyymi

      Huperilla hajulukkona, ruokapalkalla

      • Anonyymi

        Saan 25€ tunti pimeenä käteen, ja töitä riitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saan 25€ tunti pimeenä käteen, ja töitä riitää.

        Jumankauta juu ,löytyi sielun kumppani. Kaikki rahat kouraan puhtaasti ilman verottajaa.
        Minua ei pätkää kiinnosta saako lapset laadukkaan koulutuksen vai ei. Pitävät sellaista saatana meteliä taloyhtiön pihalla. Iäkäs äitini ainoastaan valittaa koko ajan minusta ja mitä en saa tehdyksi. Ihan sama minä en halua maksaa hänen hoivahommia sitten jossain tulevaisuudessa. Kaikki verot on ihan syvältä, eletään nyt ja tässä hetkessä. Näin on paras. Erittäin hyvä mielipide edellisellä kirjoittajalla. mennään Amerikan malliin jos haluaa turvaa niin itse maksakoon vakuutuksia etukäteen. Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunat on aivan persiistä. se ei toimi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumankauta juu ,löytyi sielun kumppani. Kaikki rahat kouraan puhtaasti ilman verottajaa.
        Minua ei pätkää kiinnosta saako lapset laadukkaan koulutuksen vai ei. Pitävät sellaista saatana meteliä taloyhtiön pihalla. Iäkäs äitini ainoastaan valittaa koko ajan minusta ja mitä en saa tehdyksi. Ihan sama minä en halua maksaa hänen hoivahommia sitten jossain tulevaisuudessa. Kaikki verot on ihan syvältä, eletään nyt ja tässä hetkessä. Näin on paras. Erittäin hyvä mielipide edellisellä kirjoittajalla. mennään Amerikan malliin jos haluaa turvaa niin itse maksakoon vakuutuksia etukäteen. Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunat on aivan persiistä. se ei toimi.

        Näinhän se on nähty suomalaisessa yhteiskunnassa jo pitkään. Jotkut ei maksa veroja , eivätkä halua edes huolehtia omista vanhemmista. Omat vanhemmat jätetään yhteiskunnan armoille ja sen työn eteen ei edes haluta maksaa veroja. Hyvä on jos edes hautajaisiin jaksetaan tallustaa. kaikki palkka pitää saada pimeänä. Mutta kun se oma vanhuus koittaa. Mikä on kohtalo. Ei ole eläkekertymää eläkeyhtiössä. Surkea on luuserin lopulta kohdata arki 65 vuotiaana,kun eläkkeelle jää. ( en kadehdi kyseisen ihmisen kohtaloa)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näinhän se on nähty suomalaisessa yhteiskunnassa jo pitkään. Jotkut ei maksa veroja , eivätkä halua edes huolehtia omista vanhemmista. Omat vanhemmat jätetään yhteiskunnan armoille ja sen työn eteen ei edes haluta maksaa veroja. Hyvä on jos edes hautajaisiin jaksetaan tallustaa. kaikki palkka pitää saada pimeänä. Mutta kun se oma vanhuus koittaa. Mikä on kohtalo. Ei ole eläkekertymää eläkeyhtiössä. Surkea on luuserin lopulta kohdata arki 65 vuotiaana,kun eläkkeelle jää. ( en kadehdi kyseisen ihmisen kohtaloa)

        Näin Suomessa
        Voiko tämä olla totta? Siis että Suomessa on sama määrä virkamiehiä kuin Englannissa jossa on 11 kertaa enemmän ihmisiä eli 55,98 miljoonaa?
        Kyllä verorahat hukkuu
        Kyllä olisi kirveelä töitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin Suomessa
        Voiko tämä olla totta? Siis että Suomessa on sama määrä virkamiehiä kuin Englannissa jossa on 11 kertaa enemmän ihmisiä eli 55,98 miljoonaa?
        Kyllä verorahat hukkuu
        Kyllä olisi kirveelä töitä

        Olisi ollut todella hienoa jos olisit kirjoitukseen liittänyt tiedot ,miten Englannin eli Iso-Britannian kansantalous pyörii. Onko siellä pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta vai tyly keski-eurooppalainen joka perustuu siihen,että jokainen itse maksaa erilaisten vakuutusten muodossa turvasta sairauksia ja vahinkojen varalle. Mitenkä EU:sta irtautunut I-britannia on määritellyt työtehtävät Kuka on virkamies ja viranhaltija. Ei eri maita voi asettaa samalle viivalle vertailemalla virkamiesten määrää. Jokainen maa on kansalaistensa näköinen kokonaisuus. Kansa äänestää vaaleissa ja jokaisella kansalaisella on myös mahdollisuus keskustella oman kansanedustajansa kanssa vaalikausien välillä jos vain itse haluaa kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ja jos tämä esille ottamasi asia on tärkeä niin miksi et liity johonkin puolueeseen ja aja tätä asiaa ja pyri eduskuntaan. Oma mielipiteeni Iso-Britanniasta on sellainen,että joillain menee hyvin,mutta Siellä on valtava määrä kodittomia, maahanmuuttajia ilman asuntoa ja lisäksi häädetään kodeistaan ihmisiä kaduille valtavasti kun he eivät pysty maksamaan vuokria. Yhteiskunta ei pysty tarjoamaan kunnollista hätämajoitusta. Viimeksi pyysin sinua muuttamaan Sveitsiin ja nyt Englantiin (Iso-Britanniaan) jos edes huolivat (Brexit),
        Kun esität näitä mielipiteitäsi niin on hyvin outoa ,ettet halua kommentoida omia ajatuksiasi ollenkaan, vaikka esität rankkoja mielipiteitä, ei synny hyviä keskusteluja lukijoiden kanssa ja se on sääli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi ollut todella hienoa jos olisit kirjoitukseen liittänyt tiedot ,miten Englannin eli Iso-Britannian kansantalous pyörii. Onko siellä pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta vai tyly keski-eurooppalainen joka perustuu siihen,että jokainen itse maksaa erilaisten vakuutusten muodossa turvasta sairauksia ja vahinkojen varalle. Mitenkä EU:sta irtautunut I-britannia on määritellyt työtehtävät Kuka on virkamies ja viranhaltija. Ei eri maita voi asettaa samalle viivalle vertailemalla virkamiesten määrää. Jokainen maa on kansalaistensa näköinen kokonaisuus. Kansa äänestää vaaleissa ja jokaisella kansalaisella on myös mahdollisuus keskustella oman kansanedustajansa kanssa vaalikausien välillä jos vain itse haluaa kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ja jos tämä esille ottamasi asia on tärkeä niin miksi et liity johonkin puolueeseen ja aja tätä asiaa ja pyri eduskuntaan. Oma mielipiteeni Iso-Britanniasta on sellainen,että joillain menee hyvin,mutta Siellä on valtava määrä kodittomia, maahanmuuttajia ilman asuntoa ja lisäksi häädetään kodeistaan ihmisiä kaduille valtavasti kun he eivät pysty maksamaan vuokria. Yhteiskunta ei pysty tarjoamaan kunnollista hätämajoitusta. Viimeksi pyysin sinua muuttamaan Sveitsiin ja nyt Englantiin (Iso-Britanniaan) jos edes huolivat (Brexit),
        Kun esität näitä mielipiteitäsi niin on hyvin outoa ,ettet halua kommentoida omia ajatuksiasi ollenkaan, vaikka esität rankkoja mielipiteitä, ei synny hyviä keskusteluja lukijoiden kanssa ja se on sääli.

        Ihan tuoreeltaan osui napakka kirjoitus silmään. Olen täysin samaa mieltä. Odotan mielenkiinnolla ,että tämä kirjoittaja joka vertasi Englantia ja Suomea perustelisi jotenkin omaa kirjoitustaan. Jos nyt tiukkana mimminä sanon suoraan niin olet hyvillä perusteluilla varustetun vastauksen Englanti- Suomi velkaa meille kaikille lukijoille ja meitä on paljon vaikka kaikki lukijat täällä ei kommentoi. Oma mielipiteeni on se ettei kyseisiä maita voi verrata,koska Englanti on saari jossa kaikki asuu kuin sillit purkissa, taas Suomi on hyvin harvaan asuttu maa. Kaupunkeja ja kuntia on paljon ja niissä on virkoja paljon. Eduskunta päättää näistä asioista ja viimekädessä me äänestäjät. Se on kansan tahto pitää koko Suomi asuttuna ja hyvä niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan tuoreeltaan osui napakka kirjoitus silmään. Olen täysin samaa mieltä. Odotan mielenkiinnolla ,että tämä kirjoittaja joka vertasi Englantia ja Suomea perustelisi jotenkin omaa kirjoitustaan. Jos nyt tiukkana mimminä sanon suoraan niin olet hyvillä perusteluilla varustetun vastauksen Englanti- Suomi velkaa meille kaikille lukijoille ja meitä on paljon vaikka kaikki lukijat täällä ei kommentoi. Oma mielipiteeni on se ettei kyseisiä maita voi verrata,koska Englanti on saari jossa kaikki asuu kuin sillit purkissa, taas Suomi on hyvin harvaan asuttu maa. Kaupunkeja ja kuntia on paljon ja niissä on virkoja paljon. Eduskunta päättää näistä asioista ja viimekädessä me äänestäjät. Se on kansan tahto pitää koko Suomi asuttuna ja hyvä niin.

        Puolisoni asui Lontoossa joitain vuosia sitten ennen kuin tapasimme ja on kertonut tarinoita siitä miten kaikki asiat on vaikeita hoitaa. Kun muuttaa Englantiin niin Sähkö- kaasusopimuksen tekeminen on tosi haastava. Yhteiskunta on niin vanhoillinen ,että jopa kuuma ja kylmävesi tulee eri hanoista. ja kummatkin hanat ovat lavuaarin vastakkaisissa päädyissä. WC vesi menee viemäriin mutta hanoista tuleva menee putkesta ulos suoraan pihalle ja ihan kaupunkialueellakin . Suomessa on totuttu siihen ,että henkilötunnuksella asiat hoituvat,mutta ei Englannissa. Henkilötunnus on ihan vieras asia. Asia on tullut minullekin tutuksi tosi TV sarjasta ulosottomiehet joka MTV 3 on pyörinyt. Jopa ulosmitattavan auton omistajan selvittäminen on iso homma. Suomessa kaikki sinun tulot ja velat viranomainen selvittää hetkessä henkilötunnuksen avulla. Samoin veroilmoitus on valmiiksi täytetty, kaikki on Lainat ja rahastosijoitukset, pienet lisäykset korjaat sitten itse. Olisi ollut luontevampaa kirjoittajalla verrata Suomea esim. Ruotsiin tai Tanskaan. No tämä oli hänen näkemyksensä ja totta mooses ilman perusteluja, ja voin uskoa ettei tämä kirjoittaja tule perustelemaan omia mielipiteitään.


    • Anonyymi

      Nuorten lähtöhalut Suomesta ovat edelleen aivan liian korkeat
      Yhteiskunnan pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta muuttohalukkuus putoaisi ainakin alle 50 prosentin.
      Suomalaisella yhteiskunnalla on monella tapaa peiliin katsomisen paikka.

      • Anonyymi

        Suomaisten nuorten muutto halukkuus ulkomaille ei ole mitenkään kiihtynyt jos ajatellaan keskiasteen koulutustasoa. heille on tarjolla upeita työmahdollisuuksia ihan kotimaassa.
        On todella hyvä ,että korkeamman koulutusasteen opiskelijat muuttavat ulkomaille,se on koko suomenkansan etu. He ovat ulkomailla ja opiskelevat oman alansa työtä ja sitten palaavat Suomeen perustavat perheen. Ovat alansa asiantuntijoita kun palaavat työelämään ja näin Suomi pysyy kehityksen huipulla. Ei ole mitenkään syytä rajoittaa ihmisiä ja heidän liikkuvuutta jos kerran eletään vapaassa euroopassa. Näin asiat on ja piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomaisten nuorten muutto halukkuus ulkomaille ei ole mitenkään kiihtynyt jos ajatellaan keskiasteen koulutustasoa. heille on tarjolla upeita työmahdollisuuksia ihan kotimaassa.
        On todella hyvä ,että korkeamman koulutusasteen opiskelijat muuttavat ulkomaille,se on koko suomenkansan etu. He ovat ulkomailla ja opiskelevat oman alansa työtä ja sitten palaavat Suomeen perustavat perheen. Ovat alansa asiantuntijoita kun palaavat työelämään ja näin Suomi pysyy kehityksen huipulla. Ei ole mitenkään syytä rajoittaa ihmisiä ja heidän liikkuvuutta jos kerran eletään vapaassa euroopassa. Näin asiat on ja piste.

        Itse olen ollut kuljettaja kuljetusyrityksessä 39 vuotta. Meillä on ollut aina perusperiaatteena se tosi asia ,että kuljettaja on yrityksen tärkein voimavara. Se ei tarkoita sitä ,että kilpailisimme palkoilla. Meillä on ollut aina ATK:n palkkataulukot,mutta olemme noudattaneet niitä kirjaimellisesti, ruokarahat, osapäivärahat on maksettu kuten kuuluu.
        Olemme myös viettäneet yhteisiä iltoja esimerkiksi keilahallilla kaatamassa keiloja tai ajamassa mikroautoradalla. Olen töissä isossa yrityksessä ja voin todeta ,että on ollut hauskaa 39 vuotta. Kiitos työnantaja .Suomi on täynnä hyviä työpaikoja ne vain pitää löytää.


    • Anonyymi

      Nuoret lähtee riistosuomesta ja väki vanhenee terveydenhoito tökkii, hyvästi hyvinvointi valtio.

    • Anonyymi

      Edellä mainitut tutkijat mainitsevat neljätoista selkeästi erottautuvaa rikasta valtiota, joilla on myös suuri hyvinvointivaltio: Australia, Kanada, Yhdysvallat, Iso-Britannia, , Irlanti, Belgia, Ranska, Italia, Saksa, Alankomaat, Espanja, Suomi, Norja ja Ruotsi

      • Anonyymi

        Niin ...... ei täältä Suomesta muuta mihinkään yhtään sellaista ihmistä joka lukee Suomi 24 sivustoa. E i todellakaan. He ovat aivan liian laiskoja perehtymään mahdollisen maan kieleen saati sitten kulltuuriin. Jos puhutaan kuljetusalasta niin mitä tällaiset suomalaiset löytäisivät edessään. Kaikissa eurooppalaisissa maissa on ylitarjontaa venäläisisitä, bulgaarialisita tsekeistä puolalaisista kuskeista. Miten suomalainen pärjäisi no ei mitenkään. On aivan turhaa lietsoa epäjärjestystä suomalaiselle kuljetusalallle. Kun kyseessä on suomalainen jakelutyö vaativille asiakkalille joissa on tärkeä suomenkilen osaaminen niin ainoa ammattilainen on suomalainen ( tai somaliainen joka on syntynyt Suomessa) Pääasia ,että kieli on yhteinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ...... ei täältä Suomesta muuta mihinkään yhtään sellaista ihmistä joka lukee Suomi 24 sivustoa. E i todellakaan. He ovat aivan liian laiskoja perehtymään mahdollisen maan kieleen saati sitten kulltuuriin. Jos puhutaan kuljetusalasta niin mitä tällaiset suomalaiset löytäisivät edessään. Kaikissa eurooppalaisissa maissa on ylitarjontaa venäläisisitä, bulgaarialisita tsekeistä puolalaisista kuskeista. Miten suomalainen pärjäisi no ei mitenkään. On aivan turhaa lietsoa epäjärjestystä suomalaiselle kuljetusalallle. Kun kyseessä on suomalainen jakelutyö vaativille asiakkalille joissa on tärkeä suomenkilen osaaminen niin ainoa ammattilainen on suomalainen ( tai somaliainen joka on syntynyt Suomessa) Pääasia ,että kieli on yhteinen.

        Olen todellakin samaa mieltä, jos peruskoulu tökkii, Ammatin valinta on ollut vaikeaa, päädyttiin kuljetusalalle mikä on ihan laadukas ala tulevaisuutta ajetellen. Ei tällainen nuori lähde eurooppaan liivit auki. YES täältä mä tuun meiningillä. Ei todellakaan. Ulkomaille muuttavat lukiossa hyvin pärjänneet ja jatko-opinnoissa vaihto-oppilasvaiheeseen päässeet nuoret aikuiset. Heille se on upea mahdollisuus edetä uralla. Kauppakorkeakoulussa vaihto-oppilas vuosi Californiassa kyseisessä yliopistossa. Vau mikä unelma homma jos kielitaito riittää.Silti se ei takaa ,että loppuelämä olisi yhtä unelmaa jos ihmisen oma elämän hallinta ei ohjaa oikeaan suuntaan.Meillä Suomessa on nyt juuri tapaus jossa valtiohallinnon virkamies (nainen) mokasi omat työtehtävät Hän siteerasi muinasia kirjailijoita,mutta mikään ei auttanut , potkut tuli aina ei auta edes akateemisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen todellakin samaa mieltä, jos peruskoulu tökkii, Ammatin valinta on ollut vaikeaa, päädyttiin kuljetusalalle mikä on ihan laadukas ala tulevaisuutta ajetellen. Ei tällainen nuori lähde eurooppaan liivit auki. YES täältä mä tuun meiningillä. Ei todellakaan. Ulkomaille muuttavat lukiossa hyvin pärjänneet ja jatko-opinnoissa vaihto-oppilasvaiheeseen päässeet nuoret aikuiset. Heille se on upea mahdollisuus edetä uralla. Kauppakorkeakoulussa vaihto-oppilas vuosi Californiassa kyseisessä yliopistossa. Vau mikä unelma homma jos kielitaito riittää.Silti se ei takaa ,että loppuelämä olisi yhtä unelmaa jos ihmisen oma elämän hallinta ei ohjaa oikeaan suuntaan.Meillä Suomessa on nyt juuri tapaus jossa valtiohallinnon virkamies (nainen) mokasi omat työtehtävät Hän siteerasi muinasia kirjailijoita,mutta mikään ei auttanut , potkut tuli aina ei auta edes akateemisuus.

        Peruskoulu on vaikea käydä lävitse, toisenasteen koulutus vaikea tehdä valinta. Aikuusuus on ovella . Täytän 18 vuotta. Ei kunnollista kielitaitoa, ei innostusta yhtään mihinkään. En nyt ainakaan muuttaisi ulkomaille. Ei ole varaa edes muuttaa täällä Suomessa. Pakko asua vanhempien hoivissa. Kun opiskelin kuljettajaksi niin hyvä on ajaa satunnaisija keikkoja kun tuttu firma niitä järjestää, no mieluiten päivällä tai iltayöstä. On kiva nukkua aamulla pitkään. Jotkut festari roudari hommat kiinnostaisi,jos vaikka näkisi siinä samassa Nightwishin tai Apulannan. No näin nuorena ei niin nappaa, jos ei ole duuneja niin aina äiskän keittämä aamupuuro maistuu. Se on muuten super hyvä. Sitten kunnon päivänokoset. Näin se hyvä elämä menee ihan oikeasti kaikki 40 vuotta alalla olleet papparaiset ... relatkaa.....


    • Anonyymi

      Työnteko ei kannata, melkein saman saat kelasta ja jää aikaa pussikaljalle.

      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pussikaljamiehelle ihan vinkkinä. Koko elämä keskimäärin miehillä 75 vuotta ja siitä aikuisena 57 vuotta. Jos ainoa unelma elämässä on tuo pitkä todella pitkä 57 vuotta pussikaljamiehenä on elämäsi todella ankeaa suoraan sanoen raastavaa ja kärsit masennuksesta joka päivä. Ei ole elämässä mitään sisältöä, tissuttelet vain tuota "hevosenkusta" sisääsi aamusta iltaan. Kuten arvostettu olut asiantuntija minulle totesi. Olut kuin olut niin samanlailla kaikki tulee ulos tuohon pisuaariin samana tavarana pissana.
        Mitä tulee työntekoon. Ihminen on ajatteleva "eläin" ja jotta mieliala pysyy hyvällä tolalla ihminen tarvitsee järkevää tekemistä eli työtä. Kun on mielekäs työtehtävä niin on ilo aloittaa jokainen työpäivä. Kuten fiksu nuorisomme uskaltaa nykyisin jopa mediassa julistaa,että mielekäs työ ei välttämättä tarkoita suurta palkkaa pääasia ,että työ on monipuolista ja haastavaa se on työssä viihtymisen edellytys. Jokaisen kuuluu saada tunne siitä,että olen onnistunut ja olen hyvä työssäni jota teen. Tietysti kun ollaan kuljetusalalla niin tärkeää on ,että työehtosopimuksia noudatetaan ja työilmapiiri on hyvä. Silloin syntyy tulosta johon työntekijä ja työnantaja voi olla tyytyväisiä.

        Pahoitteluni. Tarkoitus oli julkaista oma mielipide 1 kerralla. Suomi 24 palvelin jumittui ja ja useiden yritysten jälkeen tuli valtava määrä samaa tekstiä.


    • Anonyymi

      Ilo ilman viinaa on teeskentelyä.

      • Anonyymi

        Kyseinen ilmaisu sopii hyvin ihmisen suuhun jolle alkoholituotteet maistuvat. Tällaisella kansanviisaudella hän torjuu kaikki tosiasiat jotka kertovat alkoholin terveyshaitoista ja siitä millaisia ongelmia se aiheuttaa ihmissuhteissa ja jaksamisessa omassa ja työelämässä. Kun ihminen nauttii alkoholia niin aivojen kyky hallita tunteita ja ajattelukykyä heikkenee. Mennään metafoorisessa usvassa joka antaa mahtavan valheellisen tunteen siitä ,että nyt on meno päällä ja on todella hauskaa siis kyseessä on oikeasti valheellinen ilon ja hauskuuden tunne. Juuri tällaisessa tilassa ihmisille sattuu tapaturmia,liikenneonnettomuuksia, pilataan omat ihmissuhteet. Törmäillään sähköpotkulaudoilla. Ei ollenkaan hauskaa mielestäni.
        1970 -80 luku suomalaisessa rock kulttuurissa on aika surkuhupaisaa ja samalla surullista aikaa.Kaljan ja viinan voimalla mentiin. Pelle Miljoona, Eppu Normaali, Popeda, Juice ja Hurriganes. Alkoholi maistui ehkä jokin muukin ja soitto meni miten meni, ei se mitään pääasia oli ,että "oli hauskaa" lopputulos ei todellakaan hauska. Albert Järvinen kuoli nuorena , Cisse Häkkinen samoin. Juicen elimistön toiminta vaati koneita ja hän itse veti piuhat irti seinästä 50 vuotiaana. Popedan Pate kävi monesti lähellä sitä rajaa. Mutta elämä voitti ja nyt Pate on elämänsä kunnossa . Mies on kuin ihan toinen ihminen ilme on kirkas ja laulu raikaa on ilo katsoa hänen uusia videoita. Eput uivat syvissä vesissä,mutta sieltä noustiin. Olli Lindholm pani korkin kiinni aikaa sitten, silti surullinen loppu. Jos Vesku Loiri ei olisi laittanut korkkia kiinni niin hän tuskin olisi keskuudessamme. Mutta järki voitti.
        Kummelimies Heikki Silvennoinen laittoi korkin kiinni jo kauan sitten ja hän on todella jäätävän hauska tässä komediasarjassa joka kertoo Valkeakosken poliiseista ja aivan mahtava blues-kitaristi. Aito ilo syntyy hyvistä ihmissuhteista, kaverisuhteista,hyvistä harrastuksista. Se on aitoa iloa eikä siihen alkoholia tarvita. Silti hyväksyn sen ,että kohtuudella nautitaan kyseisiä tuotteita . Kohtuullisesti nautittuna on helpompi tutustua uusiin ihmisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseinen ilmaisu sopii hyvin ihmisen suuhun jolle alkoholituotteet maistuvat. Tällaisella kansanviisaudella hän torjuu kaikki tosiasiat jotka kertovat alkoholin terveyshaitoista ja siitä millaisia ongelmia se aiheuttaa ihmissuhteissa ja jaksamisessa omassa ja työelämässä. Kun ihminen nauttii alkoholia niin aivojen kyky hallita tunteita ja ajattelukykyä heikkenee. Mennään metafoorisessa usvassa joka antaa mahtavan valheellisen tunteen siitä ,että nyt on meno päällä ja on todella hauskaa siis kyseessä on oikeasti valheellinen ilon ja hauskuuden tunne. Juuri tällaisessa tilassa ihmisille sattuu tapaturmia,liikenneonnettomuuksia, pilataan omat ihmissuhteet. Törmäillään sähköpotkulaudoilla. Ei ollenkaan hauskaa mielestäni.
        1970 -80 luku suomalaisessa rock kulttuurissa on aika surkuhupaisaa ja samalla surullista aikaa.Kaljan ja viinan voimalla mentiin. Pelle Miljoona, Eppu Normaali, Popeda, Juice ja Hurriganes. Alkoholi maistui ehkä jokin muukin ja soitto meni miten meni, ei se mitään pääasia oli ,että "oli hauskaa" lopputulos ei todellakaan hauska. Albert Järvinen kuoli nuorena , Cisse Häkkinen samoin. Juicen elimistön toiminta vaati koneita ja hän itse veti piuhat irti seinästä 50 vuotiaana. Popedan Pate kävi monesti lähellä sitä rajaa. Mutta elämä voitti ja nyt Pate on elämänsä kunnossa . Mies on kuin ihan toinen ihminen ilme on kirkas ja laulu raikaa on ilo katsoa hänen uusia videoita. Eput uivat syvissä vesissä,mutta sieltä noustiin. Olli Lindholm pani korkin kiinni aikaa sitten, silti surullinen loppu. Jos Vesku Loiri ei olisi laittanut korkkia kiinni niin hän tuskin olisi keskuudessamme. Mutta järki voitti.
        Kummelimies Heikki Silvennoinen laittoi korkin kiinni jo kauan sitten ja hän on todella jäätävän hauska tässä komediasarjassa joka kertoo Valkeakosken poliiseista ja aivan mahtava blues-kitaristi. Aito ilo syntyy hyvistä ihmissuhteista, kaverisuhteista,hyvistä harrastuksista. Se on aitoa iloa eikä siihen alkoholia tarvita. Silti hyväksyn sen ,että kohtuudella nautitaan kyseisiä tuotteita . Kohtuullisesti nautittuna on helpompi tutustua uusiin ihmisiin.

        Yes olen todella samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Mielestäni Heikki Silvennoinen on paras esimerkki ihmisestä joka lopetti viinan juonnin. Kummelin viihdeohjelmat ehkä vieläkin parhaat (kestävät aikaa) Kun vertaa niitä ja Heikki Silvennoisen esittämään poliisiin tässä Valkeakoskeen sijoittuvassa sarjassa. Niin ero on kuin yöllä ja päivällä.
        Nyt hän on tosi särmä äijä joka vetää roolin täydellisesti. Hän on lähes täydellinen näyttelijä ja lisäksi upea kitaristi. Joten viina ei tee täydellistä taiteilijaa, useimmille on käynyt todella surullisesti. Juice, Juhani Aho, Aleksis Kivi ja todella moni muu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yes olen todella samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Mielestäni Heikki Silvennoinen on paras esimerkki ihmisestä joka lopetti viinan juonnin. Kummelin viihdeohjelmat ehkä vieläkin parhaat (kestävät aikaa) Kun vertaa niitä ja Heikki Silvennoisen esittämään poliisiin tässä Valkeakoskeen sijoittuvassa sarjassa. Niin ero on kuin yöllä ja päivällä.
        Nyt hän on tosi särmä äijä joka vetää roolin täydellisesti. Hän on lähes täydellinen näyttelijä ja lisäksi upea kitaristi. Joten viina ei tee täydellistä taiteilijaa, useimmille on käynyt todella surullisesti. Juice, Juhani Aho, Aleksis Kivi ja todella moni muu.

        Ei viina paha ole, kun pysyy kohtuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei viina paha ole, kun pysyy kohtuudessa.

        Viina tuotteena ei ole paha. Auton pissapoikaankin sitä laitetaan jotta vesi ei jäädy talvella.
        Kun sinulla on se 0.35 /0.5 /0.7 /tai perhekoko 1.0 edessäsi. Otat huikan,kaksi, kolme ja sitten vielä neljännen. Onko helppo pysyä kohtuudessa 4:nen kunnon kulauksen jälkeen. Ilta on pitkä ja mikäs tässä huomenna vapaapäivä. Voi ,että taas viina vei mennessään. Sitten aamulla WC pytyllä istuessa vannot ja vakuutat ,että tämä oli nyt tässä ja asiaan pitää saada muutos. Näin se menee todella monella suomalaisella varsinkin viikonloppuisin. Sitä muutosta ei tule koska ei ole miestä/naista tekemään asialle jotain vaikka syytä olisi. Aamulla tahto on kova muutokseen ,mutta lievenee päivällä iltaa kohti ja sama tahti jatkuu.
        Siksi tällaiset julkisuuden henkilöt kuten Heikki Silvennoinen ovat ihmisiä jotka ovat tehneet radikaali ratkaisun ja lopettaneet kokonaan alkoholituotteiden nauttimisen vaikka heille työnpuolesta se on varmasti vaikeampaa kuin tavalliselle pulliaiselle. On kaiken maailman pippaloita joissa tarjoilu pelaa ja näissä tilanteissa saattaa aiheuttaa
        muissa ihmisissä hämmennystä kun kieltäytyy ja pysyy vesilinjalla. Ei ymmärretä jokaisen omaa päätöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viina tuotteena ei ole paha. Auton pissapoikaankin sitä laitetaan jotta vesi ei jäädy talvella.
        Kun sinulla on se 0.35 /0.5 /0.7 /tai perhekoko 1.0 edessäsi. Otat huikan,kaksi, kolme ja sitten vielä neljännen. Onko helppo pysyä kohtuudessa 4:nen kunnon kulauksen jälkeen. Ilta on pitkä ja mikäs tässä huomenna vapaapäivä. Voi ,että taas viina vei mennessään. Sitten aamulla WC pytyllä istuessa vannot ja vakuutat ,että tämä oli nyt tässä ja asiaan pitää saada muutos. Näin se menee todella monella suomalaisella varsinkin viikonloppuisin. Sitä muutosta ei tule koska ei ole miestä/naista tekemään asialle jotain vaikka syytä olisi. Aamulla tahto on kova muutokseen ,mutta lievenee päivällä iltaa kohti ja sama tahti jatkuu.
        Siksi tällaiset julkisuuden henkilöt kuten Heikki Silvennoinen ovat ihmisiä jotka ovat tehneet radikaali ratkaisun ja lopettaneet kokonaan alkoholituotteiden nauttimisen vaikka heille työnpuolesta se on varmasti vaikeampaa kuin tavalliselle pulliaiselle. On kaiken maailman pippaloita joissa tarjoilu pelaa ja näissä tilanteissa saattaa aiheuttaa
        muissa ihmisissä hämmennystä kun kieltäytyy ja pysyy vesilinjalla. Ei ymmärretä jokaisen omaa päätöstä.

        Alkoholi ei sovi läheskään kaikille
        Snapsi päivässä pitää lääkärin loitolla, väittävät ruotsalaistutkijat.
        Ranskalaiset suosittelevat paria lasia viiniä päivässä, mutta
        ruotsalaistutkijoiden mukaan snapsilla voi vähentää jopa tehokkaammin riskiä
        sairastua sydän- ja verisuonitauteihin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkoholi ei sovi läheskään kaikille
        Snapsi päivässä pitää lääkärin loitolla, väittävät ruotsalaistutkijat.
        Ranskalaiset suosittelevat paria lasia viiniä päivässä, mutta
        ruotsalaistutkijoiden mukaan snapsilla voi vähentää jopa tehokkaammin riskiä
        sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

        Snapsi päivässä ei estä ajoa autolla . Ei mittari värähdä. eli taas tehdään tikusta asiaa


    • Anonyymi

      Onneksi meille ole tullut vielä alkolukkoja, haittaa aamulähtöjä

      • Anonyymi

        Alkolukot pitää kieltää lailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkolukot pitää kieltää lailla.

        Onneksi olen isossa yrityksessä töissä ja työt aloitetaan klo 00.00 ja 05.00 välillä. Kukaan ei ole koskaan nukkunut pommiin ja luottamus on täydellinen. Porukka on täysin ajokuntoista. Kukaan ei ole koskaan tässä asiassa mokannut. Alkolukko on todella iso kysymys yrityksessä sellainen periaatteellinen. Alkolukko työautossa tarkoittaa sitä,että työnantaja ei luota omiin työntekijöihin. Olenkin aina ihmetellyt miten niissä koulutakseissa on lehtijuttujen perusteella jäänyt rattijuoppoja niin paljon kiinni,että koulukyydeissä alkolukko on pakoillinen varuste nykyisin. Ei mitenkään edistä kuljettajien ammatin arvostusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi olen isossa yrityksessä töissä ja työt aloitetaan klo 00.00 ja 05.00 välillä. Kukaan ei ole koskaan nukkunut pommiin ja luottamus on täydellinen. Porukka on täysin ajokuntoista. Kukaan ei ole koskaan tässä asiassa mokannut. Alkolukko on todella iso kysymys yrityksessä sellainen periaatteellinen. Alkolukko työautossa tarkoittaa sitä,että työnantaja ei luota omiin työntekijöihin. Olenkin aina ihmetellyt miten niissä koulutakseissa on lehtijuttujen perusteella jäänyt rattijuoppoja niin paljon kiinni,että koulukyydeissä alkolukko on pakoillinen varuste nykyisin. Ei mitenkään edistä kuljettajien ammatin arvostusta.

        Älä juo alkoholia ennen ajoa, äläkä käytä
        minkäänlaisia huumeita tai lääkkeitä, jotka
        voivat heikentää ajokykyäsi. Vältä raskaita
        aterioita ennen ajoa, koska sellaiset voivat
        väsyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä juo alkoholia ennen ajoa, äläkä käytä
        minkäänlaisia huumeita tai lääkkeitä, jotka
        voivat heikentää ajokykyäsi. Vältä raskaita
        aterioita ennen ajoa, koska sellaiset voivat
        väsyttää.

        Rekkakuski ajoi siksakkia
        https://www.itahame.fi/paikalliset/2396469


    • Anonyymi

      Maansiirtoajoa 4 ja 5aks kalustoa. 16,50€/h ja ateriakorvaus. Ylityöt 50% korotuksella. Ylitöitä saa tehdä, jos haluaa. Sunnuntaisin sama 50% .
      Pakkaset maksetaan rahana 4xperustuntipalkka 2-viikkoispalkkaan. Lisäksi arkipyhiltä saa 8x 16,50€.
      Autojen pesuista/ siivouksesta ja huoltotöistä saa palkan, yleensä menee ylityönä, mutta jos on välissä vwnttapäiviä ni silloin pestään autoja yms.
      Firman laskuun saa käydä pesemässä myös omaa autoa.
      Tunteja tulee 90-95/2vkoa se 4 perustuntipalkka pekkasista.
      Autolla saa mennä kotiin tai pitää varikolla. Jos menee kotiin ei saa matkoista työmaalle mitään, jos pitää autoa varikolla saa varikko-työmaa väliltä palkan.

      • Anonyymi

        Saako autoa koristella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako autoa koristella?

        Niin hyvin olennainen kysymys. Joulu on 4 kk kuluttua ja joulukuusi pitäisi varmasti saada hyttiin. Nimikyltti tuulilasin vasempaan reunaan Ok . Ei mitään tiskejä rakennella koelaudan päälle, kahvinkeittimiä huono idea ja ei asenneta mitään kiinteitä rakenteita joissa täytyy porata reikiä. No tyttöystävän (äidin) antama maskotti vielä sallitaan. Näin jakeluauto kuskina kerran kiipesin "koe istumaan " pohjanmaan poikien Scaniaan. Oli rakennettu kunnon tiski koelaudan päälle ja kahvinkeitin siihen viirit ja muut tilpehöörit. Hemmetti näkyvyys ulos oli todella huono. Varsinkin viistoon oikealle. En ollenkaan ihmettele miksi poliisi puuttuu tuolla tienpäällä näihin rakennelmiin ja mielestäni ihan syystä. Kyllä hytistä pitää nähdä ulos esteettömästi. Yksikin alle jäänyt jalankulkija pilaa kuskin elämän , voi jopa ajohommat loppua siihen jos herkkä kaveri on.


      • Anonyymi

        Tälle kirjoittajalle 4 ja 5 aks kalustoa. Hieno työpaikka sinulla. Yksi asia särähti korvaani.Pekkaset maksetaan rahana. Kyllä olen sitä mieltä ,että nämä kullanarvoiset palkalliset vapaapäivät kannattaa pitää vapaana. Niitä ei edes kaikki suomalaiset saa.
        Varsinkin kun on lapsia, vanhuksia joista pitää huolehtia niin on todella hyvä jos on palkallisia vapaa-päiviä tällaisten asioiden hoitoa varten. Se on ok jos saa itse valita pidätkö palkallisen vapaapäivän vai otatko sen rahana. Ainakin varttuneempi kuljettaja ottaa vapaana ja saa esim. pidennetyn viikonlopun.


    • Anonyymi

      Armeijan jälkeen kekkosen aikaan tienasin tuntipalkalla kaappihommissa 28000 markkaa. Koivistosta tuli presidentti ja minusta urakkakuski. Säiliöautoon. 55000 markkaa vuodessa kilsapalkalla.
      Mut pakkosiirrettiin tipanajoon rosenttipalkalle. Ei ollu hyvä asia. Liksa putos kolmasosan.
      Seuraava presidentti ja minä uuteen taloon kilsapalkalla. Kilometrimäärä putos ja palkka nous. Hyvä asia.
      2005 siel tienas tuntimies 28000 ecuu verotettavaa ja urakkamies 38000 euroo samaa laatua.
      Sittemmin hommasin oman yhdistelmän. Ei kumminkaan säiliöhommia.
      2021 nostan 3000 tonnii omalle tilille kuussa firmasta. Maksan tonnin eläkettä ja ennakkoo 500 kuussa.
      Rutto on pienentynny mutt toisaalta ei ole tarvis ajaa yöllä eikä viikonloppuisin.
      Kotiakin vois piipahtaa joka arki-ilta mutta on kertynny noita muita morsiammia, niin…

      • Anonyymi

        Jopas oli taas tarinaa. Jos Kekkosen aikaan ajoi,niin kaiken järjenmukaan tämä tosi epeli miehen pitäisi olla jo sellainen eläkeläinen. On tosi hyvä jos on morsiamia useampia joka pitäjässä. Tuon ikäisenä tuppaa äijät jäämään yleensä yksin,lapset muuttaa pois,jos muija ottaa eron niin todella vaikeaa siis todella vaikeaa on löytää uutta heilaa,siinä sitten yksin köpötellään kotona ja Nesteellä käydään kahvilla jos joku edes joskus vanha työkaveri osuisi samaan aikaan....... mutta ei ne osu. Näin se elämä menee.........................,mutta se kohtaa meidät kaikki 70 vuotiaat joka tapauksessa. Onneksi itse olen vasta 50 ja risat.


      • Anonyymi

        Armeijan jälkeen Kekkosen valtakaudella toimineet kuljettajat ovat jo pääsääntöisesti hautausmailla tuhkapurkissa ja vanhimmat vielä elävät hoivakodissa ja vetelevät viimeisiä henkosia. Jos nyt joku nuori 18 vuotias trolli olisi ollut järkevä niin olisi puhunut Tarja Halosen valtakaudesta. Mutta ei nuoret ääliöt eivät osaa laskea sitä että 1 1 on 2 niin ei voi edellyttää edes historian tuntemusta asioissa mikä on mahdollista ja mikä ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Armeijan jälkeen Kekkosen valtakaudella toimineet kuljettajat ovat jo pääsääntöisesti hautausmailla tuhkapurkissa ja vanhimmat vielä elävät hoivakodissa ja vetelevät viimeisiä henkosia. Jos nyt joku nuori 18 vuotias trolli olisi ollut järkevä niin olisi puhunut Tarja Halosen valtakaudesta. Mutta ei nuoret ääliöt eivät osaa laskea sitä että 1 1 on 2 niin ei voi edellyttää edes historian tuntemusta asioissa mikä on mahdollista ja mikä ei.

        Eläkewaarit rattiin
        https://yle.fi/uutiset/3-12044846


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme että rekat kaatuu.

        Kuka älykääpiö lähtee rekkakuskis, kun seinästä saa rahnää, ja kaupasta kaljaa


    • Anonyymi

      Aikuisen henkilön merkki=pysyy annetussa aiheessa.

    • Anonyymi

      Maansiirtofirman pomo ,moi. Duunarit painaa niska limassa 8ecun tuntiliksalla ja itsellä kk.liksa 34 000€....ei huonolta näytä.

    • Anonyymi

      Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se on viiskymppiä tunti. Mutta ei ole näköjään enää.

    • Anonyymi

      Maansiirto- ja kaivurihommia pääasiassa, keskituntipalkka keskimäärin reilu 15e/h, joskus lähellä 16e/h. Kaikki tulee tessin mukaan, ilta- ja yölisät ylityöt. Talvella maksavat päivystyksestä.

      Vuosiansio noin 40 000e.

    • Anonyymi

      KM-palkka pimeenä käteen, on paras,

      • Anonyymi

        KM-palkka ja pimeänä käteen. Hieno homma..... Mitä sitä huomista turhaan suree, sossusta saa rahaa kun osaa näytellä nöyrää ja todella köyhää.Seurakunnatkin jakaa ruokakasseja kun jaksaa jonossa seisoa. Voi,että sentään. Oletko yhtään miettinyt tulevaisuutta niin sitä kultaista eläkeaikaa jolloin pitäisi nauttia niistä työn hedelmistä mitä todella pitkällä uralla saavuttanut ylipitkillä työpäivillä (laiminlyömällä oma perheen) kun on niin mukava painaa pitkää päivää. KM palkka pimeänä käteen = 0 euroa kertyy työeläkettä. Surkea vanhuus jo kauan ennen sitä kun joudut palvelukotiin ja hoitaja vaihtaa kakkavaippojasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KM-palkka ja pimeänä käteen. Hieno homma..... Mitä sitä huomista turhaan suree, sossusta saa rahaa kun osaa näytellä nöyrää ja todella köyhää.Seurakunnatkin jakaa ruokakasseja kun jaksaa jonossa seisoa. Voi,että sentään. Oletko yhtään miettinyt tulevaisuutta niin sitä kultaista eläkeaikaa jolloin pitäisi nauttia niistä työn hedelmistä mitä todella pitkällä uralla saavuttanut ylipitkillä työpäivillä (laiminlyömällä oma perheen) kun on niin mukava painaa pitkää päivää. KM palkka pimeänä käteen = 0 euroa kertyy työeläkettä. Surkea vanhuus jo kauan ennen sitä kun joudut palvelukotiin ja hoitaja vaihtaa kakkavaippojasi.

        Olen kerännyt huomattavan kiinteistö plus muun omaisuuden pimeillä työllä, kyllä vanhuus on turvatu, ei tarvitse kituuttaa, päinvastoin.


    • Anonyymi

      Kuvitteellinen 30-vuotias Simeoni asuu Helsingissä. Hän tienaa suomalaisen miehen keskipalkan eli 3500 €/kk. Simeonin työnantaja maksaa ostamastaan työpanoksesta 4600 €/kk, mutta Simpalle jää käteen vain 2450€. Loput 2150€ menee tuloveroon (875€), työnantajan eläkemaksuihin (600€), työntekijän eläkemaksuun (160€), pakollisiin vakuutuksiin (140€), sosiaaliturvamaksuihin (80€), työterveushuoltoon jne. Pakolliset eläkemaksut ovat yhteensä 760 euroa kuussa.

      Jos Simeoni jää eläkkeelle nykyistä keskimääräistä eläkeikää 5 vuotta myöhemmin eli 65-vuotiaana, hänen tuleva eläkkeensä on 1840 €/kk. Verojen ja muiden maksujen jälkeen tästä jää käteen vajaa 1600€.

      Jos Simeonin sallittaisiin itse hoitaa eläkkeensä, hänen ei missään tapauksessa kannattaisi olla Kelan asiakas. Laittamalla eläkerahat säästöön hänellä on eläkkeelle jäädessään 320 000 € omaisuus. Jos hän sijoittaa eläkemaksunsa verran kuukausittain, hänellä on eläkkeelle jäädessään helposti 450 000 euroa tai enemmän. Jos Simeoni elää 85-vuotiaaksi (noin 10 vuotta pidempään kuin mitä miehet nykyään elävät), hän voi maksaa itselleen noin 3 500 € kuukausieläkettä, verottomasti. Jos hän kuolee ennen 85 ikävuotta, säästetyt eläkkeet eivät katoa minnekään, vaan hänen lapsensa perivät ne.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe