kuka on paras kasvattaja?

nf-rotu

Aiomme hankkia perheenjäseneksi newfoundlandinkoiran.

Olemme tutkineet nf-kennelien kotisivuja, mutta niiden perusteella on hankala luoda eri kasvattajista mielikuvaa.

Kuka olisi hyvä ja luotettava kasvattaja?

36

13541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain eli

      larinkallion ja pideraq`s:in koska meillä on nöffejä näistä ja olen saanut niistä tosi kivat koirat ja aina opastusta ja tukea. Olen myös kuullut tutultani, että esim. destellon on kiva. Uskon, että kenneleihin ja niiden omistajiin tutustumalla löydät sellaisen kasvattajan joka on samalla aaltopituudella kanssasi. Jos haluat sitten sellaista terveystietoa hieman koirista ja siitosprosentteja, lonkka- ja kyynärtuloksia tms. tutkailla, niin käy vilkaisemassa KoiraNet tietojärjestelmän sivuja.
      Sieltä löytyy myös kasvattaja ja kennel tietoja (ei osoite tai puhelinnumero tietoja).

      Mitä muuten tarkoitit sillä hyvä ja luotettava kasvattaja, missä määrin siis?

      • pajuu

        Tuon P:llä alkavan kennelin toimintaan on hyvä tutustua tarkkaan etukäteen: vastuullisuus on tosiaan aikamoisen suhteellinen käsite ;-).

        Kannattaa käydä vanhoja lehtiä läpi, ja muodostaa ihan siltäkin pohjalta kuvaa eri kenneleistä.


      • uffe
        pajuu kirjoitti:

        Tuon P:llä alkavan kennelin toimintaan on hyvä tutustua tarkkaan etukäteen: vastuullisuus on tosiaan aikamoisen suhteellinen käsite ;-).

        Kannattaa käydä vanhoja lehtiä läpi, ja muodostaa ihan siltäkin pohjalta kuvaa eri kenneleistä.

        Se ken vanhoja kaivaa, sitä tikulla silmään. -Tai jotenkin näin se meni. En ymmärrä, että jollakin on kanttia alkaa mustamaalaamaan jotakin vain jonkun vanhan tapahtuman vuoksi, joka on aivan toissijainen asia -NYT, tällä hetkellä!
        Meilläkin vain pelkkää hyvää sanottavaa Pideraq`s kennelistä ja sen kennelin kasvattajasta, sekä koirista.

        Ja näin kun kaivelin näitä vanhoja sananlaskuja, niin eikös sitä sanottu, että -Asia on aina katsojan silmissä! ja -Mielipiteistä ei voi kiistellä! =)


      • Tietoinen asiasta
        pajuu kirjoitti:

        Tuon P:llä alkavan kennelin toimintaan on hyvä tutustua tarkkaan etukäteen: vastuullisuus on tosiaan aikamoisen suhteellinen käsite ;-).

        Kannattaa käydä vanhoja lehtiä läpi, ja muodostaa ihan siltäkin pohjalta kuvaa eri kenneleistä.

        Pitäisiköhän sinunkin sitten oppia lukemaan, muutakin kuin rivien välistä.
        Kennel P. nosti akoinaan syytteen yhdistyksen vuosikokouksen toimintaa vastaan ja voitti myös jutun oikeudessa. Se mitä siellä sitten sen aikaisen puh.joht. kirjoituksillaan halusiitse syytettynä parjata oli hänen ihan oma valintansa hoitaa asioita. Harmi että se jollekin meni läpi.


    • =))

      Tämä nyt on huonoin tapa tutustua eri kasvattajiin.Parhain tapa tutustua eri kasvattajiin on että tartut puhelimeesi ja alat soitella kasvattajille.Jututat heitä kaikessa rauhassa ja kyselet rodusta kaikkea mitä haluat tietää,siis kaikkea.Sellainen kasvattaja jolla on aikaa vastailla sinulle ja kertoo rodusta hyvät sekä huonot puolet eikä morkkaa toisia kasvattajia,on minusta erittäin varteen otettava.Ei myöskään pidä tuijotella pelkästään pennun vanhempien saavuttamia näyttelytuloksia,vaan tutustua terveystuloksiin ja luonteen piirteisiin.Toivotan sinulle onnea pennun etsintään ja että kohdallesi osuu sellainen kasvattaja jonka kohdalla tiedät haluavasi pennun juuri tältä kasvattajalta.

      • :))

        Lisäystä sen verran että newfoundlandinkoira yhdistyksen netti sivuilla on lista kasvattajista
        eli www.newfoundland.fi.


    • nf-rotu

      Toivoin kuulevani POSITIIVISIA kokemuksia eri kasvattajista.

      Esim:
      -Missä on avoimia terveystietoja, ei salailua ja terveitä koiria (ei esimerkiksi jalostusta e-lonkkaisilla koirilla)
      -Mistä on pennun ostaja saanut tukea ja neuvoja myöhemminkin
      -Missä on hyvän näköisiä koiria (muutamat tapaamani newfoundlandinkoirat ovat olleet kovin pieniä kooltaan)

      Ja painostavatko kasvattajat näyttelyyn? Se ei kiinnostaisi, mutta haluamme silti paperillisen koiran.

      • tietää

        Paras tapa tutustua ns. virallisiin tuloksiin on Koiranet

        http://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?Rotu=716

        Tietoa löytyy kuvausprosenteista, kuvaustuloksista niin lonkka- ja kyynärnivelten osalta. Lisäksi yhdistyksen kotisivulta voi ladata ilmaisen excel-tiedoston, josta löytää nuo samat kuvaustulokset, cyst-testatut koirat, sydämeltään doppler-testatut (harvinaista) ja silmätutkitut (harvinaista).

        Eli terveyden osalta nämä ovat mitä parhaita tietolähteitä.

        Koiranetistä löytyy myös näyttely- ja koetuloksia. Näyttelytuloksia voi tarkastella monella tavalla: jos kasvattajalla on ollut vaikkapa 50 pentuetta ja valiota on vain muutama, kokonaistuotanto tuskin on kovinkaan laadukasta yksittäisistä huippukoirista huolimatta. Toisaalta suurin osa kasvattajista on pienkasvattajia, ja pentuja syntyy kovin harvakseltaan, eli valioitakaan ei sitten välttämättä ole kovinkaan paljon. Eli kannattaa käydä tuota Koiranetiä ajatuksella läpi.


        Suurin osa kasvattajista tosiaan panostaa eniten näyttelyyn, käyttöpuolta ei niinkään arvosteta. Purenta-, värivikaisia, häntämutkaisia koiria tulee kaikista linjoista, eli jos ei halua näyttelyyn, niitäkin voi kysellä. Jos katsot noita koiranetin tuloksia, niin huomaat ettei monestakaan pentueesta ole näyttelyissä käynyt kuin koira tai pari, jostain ei yhtäkään eli kukaan tuskin pakottaa näyttelyissä käymään, mutta kannattaa sanoa asiasta etukäteen eikä ostaa pentueen ulkonäöllisesti lupaavinta koira kotikoiraksi.

        Uskoisin, että kun otat yhteyttä eri kasvattajiin, niin huomaat heti, kenen kanssa synkkaa ja keneltä niitä neuvoja on mahdollista saada jatkossakin.

        Kasvattajien toiminnan arvioiminen julkisella palstalla on kuitenkin aika lailla arveluttavaa touhua ja usein kiinni täysin siitä keneltä kullakin kertojalla on oma koiransa, mutta josko tuosta koiranetistä olisi apua.


      • nf-rotu

        En olisi voinut uskoa, millainen show kysymuksestäni aiheutuu.

        Halusin vain edelleenkin kuulla positiivisia ihmisten kommentteja eri kasvattajista.

        Tutkin kyllä koira net -sivustoa, mutta sieltäkään en löydä kaikkiin kysymyksiini vastauksia, siksi pyysin ihmisten kommentteja.

        Ei varmastikaan olisi kannattanut.


      • Misu66

        ...suositella Halipulan kenneliä Satakunnassa.
        Kasvattaja aivan loistava tapaus, on käynyt katsomassa ostamaamme nöffi-tyttöä ja me olemme käyneet hänellä näyttämässä neitiä.Olemme yhä usien yhteydessä, vaikka neiti täyttää jo 3v.
        Ei painosta näyttelyihin, mutta toki sitä suosittelee. Kaiken tuen ja neuvon,mitä tarvitset, saat sieltä varmasti. Ja rehellistä tietoa, väliin hauskojakin juttuja nöffien tempauksista; omista ja tuttavien.


    • pandora

      vaikeaahan se nyt on yhtäkkiä panna paremmuusjärjestykseen kenneleitä,jokainen kun tuntuu arvostavan eri asioita..ja tuntemuksieni perusteella tuntuu että nöffi-väki on vähän turhan sisäpiirilämpöistä,ei nähdä omaa pihaa kauemmas.itelläni on nöffi,ja arvostan sitä, että sukusiitosta ei ole yhtään lähisuvussa...

      • jos on voitu...

        jalostaa rotua ilman, että on tarvinnut käyttää sukusiitosta, mutta aina se ei ole mahdollista eikä järkevääkään. Toisaalta sukusiitoksen kanssa on oltava tarkkana, ettei joku sairaus esim. pääse valloilleen.
        Nämä on sellaisia asioita, joista ei voi ainakaan kiistellä, koska rotua linjatessa on joskus käytettävä sukusiitosta ja sillä on saatu hyviäkin tuloksia. Sukusiitos on kuitenkin oltava aina erittäin tarkkaan harkittua ja siihen täytyy olla hyvät perusteet. Kun sukusiitoksiakin tehdään on välillä käytettävä "ulkopuolistakin" koiraa... äh liian vaikea selittää.

        Mutta totta on todellakin ettei kenneleitä pysty eikä tarttekaan laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä jokaisella ihmisellä on oma näkemys asioista.

        Se mitä itse toivoisin lämpimästi näiltä kaikilta nöffi-ihmisiltä, niin kasvattajilta kuin koiran omistajilta... ei olla niin itseriittoisia vaan tehdään tätä yhdessä, että tämä ihana rotu säilyisi sellaisena kuin se on alunperinkin ollut. Eikä vähätellä toisten kasvattaja ominaisuuksia sillä esim. 30 vuodenkin kasvattaja-taipaleeseen mahtuu varmasti monenlaista, koska onhan se melko pitkä aika jo elämästäkin.

        Iloista joulunodotusta kaikille kaksijalkaisille ja nöffeille myös!


    • Kasvattajien ystävä

      Joo, tosi höhlää nimetä kennelnimiä ja vielä moittia jotakin jostakin joskus tapahtuneesta;)
      Osan noista "kennelien" omistajista olen minäkin tuntenut koko( pienen ) elämäni ja soisin asiallisempaa tekstiä.
      Eikö kukaan valvo näitä ketjuja ja poista VIHJAILUJA???
      Etsi tietoa rotujärjestön sivuilta, mene näyttelyyn ja KESKUSTELE IHMISTEN KANSSA!

    • Pikkunallen perhe

      Kokemukseni eri kasvattajista on toki kovin kapea-alainen, olemmehan omistaneet vasta kaksi newfoundlandinkoiraa. Silti tutustuin kasvattajien toimintaan ennen ostopäätöstä. Päädyimme edellisen kanssa Papa Hacedor's kenneliin, josta minulla on vain positiivista sanottavaa. Koirat ovat kauniita, terveitä ja upealuonteisia, eikä pentueita synny liian tiheään tahtiin. Pentumme ollessa puolivuotias sillä havaittiin harvinainen, paha perinnöllinen kasvuhäiriö, jota kasvattajan olisi ollut mahdotonta mitenkään ennustaa. Siihen liittyi kääpiökasvuisuuden lisäksi etupään pahoja kehityshäiriöitä: jalat taittuivat suoraan yhdeksänkymmenen asteen kulmaan. Vikaa ei voinut korjata. Korostan edelleen sitä, ettei sairastuminen ollut mitenkään ennakoitavissa - kyseessä ei ole rotusairaus. Silti tuo ihana kasvattaja tarjoutui antamaan meille uuden pennun seuraavasta pentueesta, vaikka kasvattajan vastuu ei käsittääkseni niin laajalle ulotukaan. Olemme kaiken surumme keskelläkin hyvin iloisia ja kiitollisia tuosta tarjouksesta, josta ei mitenkään olisi voinut kieltäytyä. :) Siksi suosittelen lämpimästi juuri häntä. Ohjeita, tukeaja neuvoja sain aina, vaikka kysymystulvani oli varmasti usein puuduttavan pitkä. Onnea pennunhankintaan!

      Ystävällisin terveisin,

      Pikkunallen perhe

      • Misu66

        ...meidän nöffi-tytön isä on PAPA HACEDOR´S DAGUATELLO.
        Voin myös suositella sen sukuhaaran pentuja.


    • ostaja

      Itse suosittelen puhelinhaastatteluja , jonka peruusteella keskityn uudelleen mielestäni parhaisiin tarkemmin.Vastuuntuntoinen kasvattaja kyllä jaksaa vastata kinkkisiinkin kysymyksiin.
      Itse olen näin toiminut, ja kysellyt niitä ikäviäkin asioita jotka voi tulla eteen.
      Mielestäni kasvattajan aktiivisuus on oleellinen asia.Mitkä mielestäni on jopa näyttelytulokset, mahdolliset koetulokset, sekä kuvauttamiset.
      Silloin mielestäni se kuvastaa ettei tässä rahoja pihdata.Vaan koirat todella on lähellä kasvattajan sydäntä.Itse olen saannut kirjallisena jopa määrätyt takuut koiralle ja ostosopimuksessa on mainittu mitä korvauksia saan jos ilmenee jotain vikaa.Hyvä kasvattaja kyllä haluaa pitää maineensa.Ja on myös valmis korvaamaan vioista jotka ei kennelliiton sopimuksissa edes mainita.
      Aina vboi koiriin vikoja tulla, ja hyvä kasvattaja mainitsee myös nämä.Näyttely"hullut" en leimaisi vaikken sitä niin arvosta, minulle se kuitenkin kertoo että ei vaan teetä pentuja rahan takia.
      Jokainen arvostaa mitä arvostaa, minä arvostan aktiivista rehellistä kasvattajaa.Minulla on vain hyviä kokemuksia, vaikkei kaikkien koirien kanssa ole aina terveydellisesti mennyt hyvin, mutta minulle on myös tarjottu hyviä korvauksia, mikäli olisin halunnut.Kaikki rodut kunnei ole niin terveitä.Sitä ostaa mielellään samasta paikasta kun on saannut hyvän koiran ja kun yhteistyö ei lopu siihen kun rahat napsahtaa kasvattajan tilille.En omista nf, mutta kai tämä' pätee yleensäkin koiriin ja ksvattijiin.

      • Nasse

        Jokaisella kasvattajalla on omat periaattensa ja tavoittensa, mutta muistakaa ettei parane käydä osoittelemaan syytäävällä sormella ketään varsinkaan nimiä tai muita tietoja antaen..

        No asiaan...Tuolta koira.net tietokannasta juu tosiian saa elintärkeää tietoa, sukutaulut, terveystulokset ym.Mutta nekin tulevat sinne viiveellä ja juuri tuolla edellä mainitun sanoihin, että "jos joku kasvattaja on kasvattanut 50 pentuetta ja vain pari valiota" niin voi vain arvailla koirien tasoa, eli ei asiat näin ole, toiset kasvattajat eivät myy kuin suurimmaksi osaksi näyttelyihin pentuja ja toisille koti näyttelyistä huolimatta on tärkeää ja vaikka lupaavan pennun näyttelyharrastuksista kiinnostuneeseen perheeseen myisikin, niin kuinka moni siellä loppujen lopuksi on, koska yleisimmät kasvuhäiriöt tulevat ruokinna/elinympäristön seurauksena ja toiseksi perheillä monesti innostus lopahtaa ennenkuin alkuun edes pääsee.

        Ja myös tilastot koira.net sivuilla ovat hieman harhaanjohtavia, siinä määrin että siellä on kasvattajia joilla on enemmän kuvattuja kasvatteja kuin toisilla, käy useampi kasvatti näyttelyissä kuin toisella ym..Eli yksikään kasvattaja ei voi pakottaa kasvattejaan kuviin ellei perhe vain halua niin he eivät halua, tietysti jos kasvattaja haluaa kustantaa kaikkien kasvattiensa terveystarkastuksen niin sitten, mutta uskoisin että harva lähtee..

        Eli kaikista parasta tietoa saa Yhdistyksen omalta sivulta, tonkimalla, tutkimalla, soittelemalla kasvattajille, pentuvälittäjälle ym. rodun puolella on myös tutkitutettava koirat kystinurian takia, joiden tuloksia ei koira-net sivuilta löydy parhaiten tiedon saa siitäkin kasvattajien omilta kotisivuilta tai esim.pentuvälitykseen ei hyväksytä kuin tutkittujen tai yhdistyksen jäsenten pennut. Eli eikun yhdistyksen sivuille surffailemaan:)


    • eräs tuttu

      on erittäin hyvä ja vastuuntuntoinen kasvattaja, pentuja tulee vaan harvakseltaan... mikä sekin tietty hyvä juttu!!!

      • kasvatin omistaja

        Honkanallen kennel on mielestäni myös täyden kympin arvoinen paikka. Tosin he eivät varmaankaan enää ala pentuja tekeen, sellaisen käsityksen olen saanut. Mutta ainahan voit kysyä. He ovat siellä erittäin vastuuntuntoisia ja ammattitaitoisia. Mitään ei salata. Itselläni on sieltä 6v kasvatti ja vieläkin olemme yhteydessä aika ajoin. Nuevoa ja apua saa kysyä vaikka yöllä. Ja apua ja neuvoja olenkin saanut ja paljon. Kasvattaja on erittäin kiinnostunut kasvateistaan vuosienkin jälkeen ja tykkää kun soittaa ja kertoo kuulumisia. Näyttelyihin ei sielläkään painosteta, mutta ilman muuta tykkäävät, jos koiraa tuomarilla käytetään edes kerran. :) Kukapa ei tykkäis?? Ja on kasvattaja itsekin soitellut ja kysellyt, miten meillä menee. Annan lämpimät suositukset Honkanallen kennelistä sinulle. Samaa voin sanoa Aarnikarhusta. Siellä on myös asiantunteva kasvattaja asialla. Ja varmaan on paljon muitakin, mutta näistä lähimmät kokemukset minulla. Ei muuta kuin puhelin käteen ja kyselemään pentua!


      • nöffejä ja kasvattajia
        kasvatin omistaja kirjoitti:

        Honkanallen kennel on mielestäni myös täyden kympin arvoinen paikka. Tosin he eivät varmaankaan enää ala pentuja tekeen, sellaisen käsityksen olen saanut. Mutta ainahan voit kysyä. He ovat siellä erittäin vastuuntuntoisia ja ammattitaitoisia. Mitään ei salata. Itselläni on sieltä 6v kasvatti ja vieläkin olemme yhteydessä aika ajoin. Nuevoa ja apua saa kysyä vaikka yöllä. Ja apua ja neuvoja olenkin saanut ja paljon. Kasvattaja on erittäin kiinnostunut kasvateistaan vuosienkin jälkeen ja tykkää kun soittaa ja kertoo kuulumisia. Näyttelyihin ei sielläkään painosteta, mutta ilman muuta tykkäävät, jos koiraa tuomarilla käytetään edes kerran. :) Kukapa ei tykkäis?? Ja on kasvattaja itsekin soitellut ja kysellyt, miten meillä menee. Annan lämpimät suositukset Honkanallen kennelistä sinulle. Samaa voin sanoa Aarnikarhusta. Siellä on myös asiantunteva kasvattaja asialla. Ja varmaan on paljon muitakin, mutta näistä lähimmät kokemukset minulla. Ei muuta kuin puhelin käteen ja kyselemään pentua!

        Heippa vaan!
        Tässä kun on nyt kehua retosteltu eri kasvattajia niin haluaisin minäkin sanoa sanasen.
        En aio nostaa yhtäkään kasvattajaa toista korkeammalle vaan pidän kaikkia samalla viivalla.
        Kyllä KAIKKI kasvattajat pitävät enemmän tahi vähemmän yhteyttä kasvatteihinsa ja VARMASTI neuvovat ja opastavat kaikin tavoin ja PARHAANSA mukaan JOS heiltä vaan opastusta kysytään.
        MUTTA kysyvätkö kaikki sittenkään kasvattajaltaan apua eri ongelmiinsa?
        Aika useasti kun tuntuu että kysyvät niitä asioita tällaisilla keskustelupalstoilla,kun apu ja vastaus olisi kuitenkin tullut heti ja nopeasti,kun olisivat viitsineet soittaa heti oman koiransa kasvattajalle! Oma kasvattaja kun on se paras tietäjä ja tuntija kaikenlaisiin kysymyksiin joita eteen tuleepi.Joten otetaanpa itse aina ensimmäiseksi yhteyttä siihen omaan kasvattajaan eikä kysellä muilta :)


    • nöffit

      Itse suosittelisin bernoban kenneliä. Meillä on ollut sieltä sijoituksessa 3 koiraa, 1 bernhandilainen ja 2 nöffiä on juuri nyt. Eli sieltä saa sijoitukseen tai ostettua. Ja kasvattajat on tosi luotettavia ja koirat on näyttelykuntoisia. Lisätietoa saa bernobanin sivuilta. Suosittelen todella lämpimästi.
      Ja vielä on hyvä koira valinta! Meillä vanhenpi nöffi täyttää syyskuussa 10 vuotta! On tosi hyvä luonteisia ja tulee toimeen niin ihmisten ja toisten koirien kanssa. Jos pitäis jotain huonoo löytää rodusta niin se on se turkki. Se vaati todella paljon hoivaa, varsinkis jos koira tykkää uida ja mennä sen jälkeen makaamaa hiekkatielle. Kyllä siinä tulee väkisinkin takkuja.
      Käy vaikka huvikses kattomassa bernoban sivuja. Laita vaan googleen hakusanaks bernoban niin se on siinä.

      • jalostusta?

        Tuota en olisi uskonut kuulevani, että näyttelyt mittaavat sen millä lailla pentuja kasvatetaan ja että siitä pystyy katsomaan, että onko se rahastusta. Näyttelyt ovat yhä enempi kauneuskilpailuja ja siellä pärjää aina vain jokunen nöffi. Jos haluaa näyttelykoiran niin tietenkin kannattaa panostaa sellaiseen linjaan, jossa suositaan ulkomuodollisesti kauniita koiria. Todellisuus on kuitenkin se, että jos sinulla on huonoluonteinen koira niin sinä et tee sillä mitään vaikka se olisi kuinka kaunis. Jos sinulla on hyväluonteinen koira niin vaikka se sattuisi sairastumaan niin sinä pärjäät sen kanssa.
        Näyttelyissä on menty monesti vielä nykypäivänä linjoissa aivan ääripäihin. Nöffeilläkin kuonot lyhenee ja ja turkit lisääntyy. Joitakin koiria ihmettelen suoranaisesti, että miten ne soveltuvat vesipelastukseen turkkinsa puolesta.
        Näyttelyiden tulisi tukea kasvattajia päätöksessään jalostaa koiria. Kaikissa koirissa on virheitä sille ei mitään voi. Jalostaessa on hyvä ottaa huomioon nämä virheet ettei niitä kerrata toisen koiran kanssa. Ulkonäöllisesti upein koira ja se multichampioni ei valitettavasti ole aina se paras jalostuskoira.

        Nöffeillä ilmenee sairauksia niinkuin muillakin roduilla. Vaikka kasvattaja jalostaisi upean näköisiä koiria niin se ei tarkoita, että pentueen kaikki pennut olisivat multichampioneja. Suurin osa menee kuitenkin kotikoiraksi ja rakkaaksi lemmikiksi ja se kannattaa pitää mielessä jalostaessa koiria, että ne omaisivat ihanan luonteen ja hyvän terveyden.
        Itse pidän tärkeänä sitä, että kasvattaja on tukena, kun apua tarvitaan ja muulloinkin. Suosittelenkin tarttumaan luuriin ja soittamaan. Kasvattajia on erilaisia ja jokaisella omanlaisia ajatuksiaan jalostuksesta ja näin jokainen löytää sen oman kasvattajan. Jos sinulle jää yhtään sellainen olo, että et ole tämän kasvattajan kanssa samalla aaltopituudella, niin soita toisella ja odota mieluummin rauhassa mieluista pentua ja sen kasvattajaa, kuin ota pentukuumeessa se hätiköiden.

        Niin ja täytyy tähän loppuun vielä lisätä se, että kehän reunalla seuratessa ei voi nähdä, että millä koiralla on mitäkin. Siellä pärjää sellaisiakin koiria joilla on todella vakavia ongelmia jalostuksellisesti, terveydellisesti jne. Taka-ahdas koira voi omata a lonkat ja hyvin liikkuva vaikka e lonkat. A lonkkaisesta etupäästään puhtaasta pentueesta voi tulla sököä ja D lonkkaisesta ja yksilönä etupäästään esim. 2;sen tuloksista voi tulla terveitä mm. Koiranet on hyvä paikka katsella terveystuloksia, mutta niitä pitää osata katsella ja esim. yksittäisen koiran kohdalla ei joku d lonkka kerro mitään, sillä saattaa olla, että se on ainut suvussaan ja taustat voi olla ok. Kuvaustulosten lisäännyttyä blub indeksit on hyödyllisiä arvioidessa nivelterveyttä, mutta haluan vielä sanoa, että koiranetin tulokseet kertovat vain murto-osan jalostukseenkin käytettävästä koirasta sillä sieltä ei nää sitä mitä se jättää ja minkälainen se on luonteeltaan. Siis mikä eteen... kasvattajat varmaan toivovat aina saavansa tervettä ja hyväluonteista, mutta aina ei käy niin... valitettavasti. Silloin kasvattajan tuki on erityisen tärkeä pennun omistajalle tai omistajille. Toivottavasti löydät mukavan pennun itsellesi :)


      • Alan ammattilaiset
        jalostusta? kirjoitti:

        Tuota en olisi uskonut kuulevani, että näyttelyt mittaavat sen millä lailla pentuja kasvatetaan ja että siitä pystyy katsomaan, että onko se rahastusta. Näyttelyt ovat yhä enempi kauneuskilpailuja ja siellä pärjää aina vain jokunen nöffi. Jos haluaa näyttelykoiran niin tietenkin kannattaa panostaa sellaiseen linjaan, jossa suositaan ulkomuodollisesti kauniita koiria. Todellisuus on kuitenkin se, että jos sinulla on huonoluonteinen koira niin sinä et tee sillä mitään vaikka se olisi kuinka kaunis. Jos sinulla on hyväluonteinen koira niin vaikka se sattuisi sairastumaan niin sinä pärjäät sen kanssa.
        Näyttelyissä on menty monesti vielä nykypäivänä linjoissa aivan ääripäihin. Nöffeilläkin kuonot lyhenee ja ja turkit lisääntyy. Joitakin koiria ihmettelen suoranaisesti, että miten ne soveltuvat vesipelastukseen turkkinsa puolesta.
        Näyttelyiden tulisi tukea kasvattajia päätöksessään jalostaa koiria. Kaikissa koirissa on virheitä sille ei mitään voi. Jalostaessa on hyvä ottaa huomioon nämä virheet ettei niitä kerrata toisen koiran kanssa. Ulkonäöllisesti upein koira ja se multichampioni ei valitettavasti ole aina se paras jalostuskoira.

        Nöffeillä ilmenee sairauksia niinkuin muillakin roduilla. Vaikka kasvattaja jalostaisi upean näköisiä koiria niin se ei tarkoita, että pentueen kaikki pennut olisivat multichampioneja. Suurin osa menee kuitenkin kotikoiraksi ja rakkaaksi lemmikiksi ja se kannattaa pitää mielessä jalostaessa koiria, että ne omaisivat ihanan luonteen ja hyvän terveyden.
        Itse pidän tärkeänä sitä, että kasvattaja on tukena, kun apua tarvitaan ja muulloinkin. Suosittelenkin tarttumaan luuriin ja soittamaan. Kasvattajia on erilaisia ja jokaisella omanlaisia ajatuksiaan jalostuksesta ja näin jokainen löytää sen oman kasvattajan. Jos sinulle jää yhtään sellainen olo, että et ole tämän kasvattajan kanssa samalla aaltopituudella, niin soita toisella ja odota mieluummin rauhassa mieluista pentua ja sen kasvattajaa, kuin ota pentukuumeessa se hätiköiden.

        Niin ja täytyy tähän loppuun vielä lisätä se, että kehän reunalla seuratessa ei voi nähdä, että millä koiralla on mitäkin. Siellä pärjää sellaisiakin koiria joilla on todella vakavia ongelmia jalostuksellisesti, terveydellisesti jne. Taka-ahdas koira voi omata a lonkat ja hyvin liikkuva vaikka e lonkat. A lonkkaisesta etupäästään puhtaasta pentueesta voi tulla sököä ja D lonkkaisesta ja yksilönä etupäästään esim. 2;sen tuloksista voi tulla terveitä mm. Koiranet on hyvä paikka katsella terveystuloksia, mutta niitä pitää osata katsella ja esim. yksittäisen koiran kohdalla ei joku d lonkka kerro mitään, sillä saattaa olla, että se on ainut suvussaan ja taustat voi olla ok. Kuvaustulosten lisäännyttyä blub indeksit on hyödyllisiä arvioidessa nivelterveyttä, mutta haluan vielä sanoa, että koiranetin tulokseet kertovat vain murto-osan jalostukseenkin käytettävästä koirasta sillä sieltä ei nää sitä mitä se jättää ja minkälainen se on luonteeltaan. Siis mikä eteen... kasvattajat varmaan toivovat aina saavansa tervettä ja hyväluonteista, mutta aina ei käy niin... valitettavasti. Silloin kasvattajan tuki on erityisen tärkeä pennun omistajalle tai omistajille. Toivottavasti löydät mukavan pennun itsellesi :)

        Pideraq´s ja Larinkallion kennelin kasvattajat Laila Jansson ja Pertti Hartman ovat kymmeniä vuosia antaneet elämästään tälle rodulle. Ja suuren osan siitä pennunhankkijoille joita ovat aina auttaneet kun sinne yhteyttä otetaan.
        Täysi rauha kuitenkin omistajaperheelle.
        Ja kasvattajilla upeat puitteet koirilleen.


    • Nöffillinen

      Täältäkin plussat Bernobanille!

    • koiraherre

      soit nöffi kasvattajille itselläni nöffi 10v ja landseer 2v hyvä pari pojat

    • on se kummaa kun

      Joka rodusta täällä suomi.24:lla haukutaan kasvattajat. Aina joku laittaa tällaisen "kyselyn" muka ja niin alkaa kasvattajista paskan puhuminen/kehuminen. Joka rodusta löytyy rotujärjestöt ja pentuvälitykset sinne vaan yhteyttä tulee ottaa!!!!

    • Pentu vm07

      Voin suositella Bernoban kenneliä.

      • Lähettäjä

        Mun mielipide tosta on etten suosittele B:tä kenellekään, korostan että tämä mun mielipide, joku toinen voi olla muuta mieltä! Joissakin kenneleissä vaan harjoitetaan pentutehtailua vastuullisissa kulisseissa.


    • Best2

      Ground control ehdottomasti erittäin mukavat ihmiset mukava pieni siisti paikka ja erittäin hyvin kasvatetut koirat.Sieltä saa myös apua jos tulee nöffin kans ongelmia soittakaa ja kysykää sinne!

      • pettynyt4

        GC ei vaan vastannut viesteihin/puheluihin kun sinne yritti ottaa yhteyttä... Mitä sitten kertoo?


    • Uletsikin

      Tän rodun kasvattajissa tuntuu oikeasti olevan ihan höpölöpön porukkaa...Puhutaan yhtä ja tehdään toista. Suomen kielellä sen voisi myös määritellä kusettamiseksi.

      Rotu vaihtui em. seikan vuoksi. Eikä kaduta.

    • Todellaki

      Wave seekersiltä olen oman nöffini hankkinut :)

    • sukurutsa

      Siis nää "hyvät" kasvattajat on kyllä nähty. Sukusiitosta täynnä. Vain raha kiilto silmissä. Kannattaa tutkia sukupuita. Ne kasvattajat jotka ravanneet näyttelyissä ja jotka eivät ajattele kuin koiran ulkonäköä voit unohtaa heti. Kunnianhimoisia pas**n puhujia kannattaa välttää.

    • tsuidui

      wave seeker'siä täälläkin kannatetaan, omani oon sieltä hankkinut ja oon tosi tyytyväinen! (:

    • nti pohjoisen

      Mitä mieltä olette noista pohjoisen Suomen kasvattajista? Tai Oulusta pohjoiseen oikeastaan. Olisi kiva, jos tulevaa pentua ei tarvitsisi kamalan kaukaa etelästä hakea. Ja olisi kasvattaja sitten lähempänä jos tulee jotakin. Kovin monella ei näytä olevan kylläkään pentusuunnitelmia.

      • lansuihinvai

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe