LUONNONIHM., EMERALD., MAIJU..

Kaikenkokenut

Hei!

Ajattelin, ehdottaa, että sivuuttaisimme kaikki noiden nuorten lääkäreiden ym. "asiantuntijoiden" vesikommentit ja utelut.

On ihan turhaa ajanhaaskausta väitellä heidän kanssaan tai todistella heille faktoja.

Heidän ymmärrys ei riitä näihin asioihin, eivätkä he varmaan voi sille mitään. Lääkäreitäkin tarvitaan, sellaisia, jotka eivät ole niin kovin tunteellisia ja ymmärtäväisiä, sillä jonkun täytyy ikävä kyllä tehdä niitä roiseja toimenpiteitäkin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kovaakin lääketiedettä tarvitaan joskus.

Sitten tarvitaan meitä henkisempiä, elämää kokeneita ihmisiä, jotka ymmärtävät toisenlaisia asioita.

Kerran kun kävin homeopaatillani kysyin, että eikö häntä harmita kun toiset vaan vänkäävät, eivätkä usko, eivätkä vain ota homeopatiaa avukseen, vaikka se toisi avun. Hän sanoi, että näkee asian siten, että se joka avun ansaitsee, kävelee hänen luokseen. Itsekin olen huomannut, että toiset ovat päättäneet pitäytyä kovien lääkkeiden parissa ja hehän ovat oikeutettuja sen tien valitsemaan. Itse henk.koht uskon, että jos menee sutta pakoon, tulee karhu vastaan. Ts. joka ei kestä homeopatialla paranemista (sehän on rankkaa ja ikävää useimmiten), ja haluaa vain nopeasti tukahduttavaa hoitoa, joutuu kärsimään vielä enemmän loppupeleissä kun me homeopaattista hoitoa läpikäyneet. Lääkkeistä tulee vain uusia sairauksia, mutta koska ainakin omasta mielestäni sairaudet ovat sitä varten, että opimme jotain (kukapa ruusuilla tanssiessa oppii...), tulee se oppi jossain vaiheessa vastaan itse kullekin.

Jokainen TODELLA kärsinyt tietää, mitä on tuska ja helvetti. Siitä noustaan aitona ihmisenä ylös ja jatketaan paremmilla eväillä eteenpäin. Mehän ymmärrämme, että elämä on lahja, joka pitää osata käyttää oikein, jotta saa elää terveenä. Sellainen, joka kuvittelee elämän olevan vain huvia ja helppoutta, kokee kyllä karvaan pettymyksen. Mutta ME emme voi ihmisiä "käännyttää", vaan se tapahtuu jokaisen omassa päässä omalla ajallaan, toisilla ei koskaan.

En tiedä oletteko samaa mieltä, mutta tässä kun lueskelee näitä juupas-eipäs-juttuja, vahvistuu tämä ilmiö (kukin valistuu ajallaan, toiset ei koskaan) taas todeksi.

Voimmehan vastailla aidosti apua kysyvien ihmisten kysymyksiin ja sivuuttaa nuo "hölskytettyävettä"-älynväläykset, joista käy ilmi, ettei yksikään heistä ole koskaan edes kokeillut homeopatiaa. Kai hekin kyllästyvät lopulta nokkimaan, kun kukaan ei noteeraa.

Hyvää joulun odotusaikaa teille kolmelle ja muillekin luonnonihmisille

28

3619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku toinen

      >>Ts. joka ei kestä homeopatialla paranemista (sehän on rankkaa ja ikävää useimmiten), ja haluaa vain nopeasti tukahduttavaa hoitoa, joutuu kärsimään vielä enemmän loppupeleissä kun me homeopaattista hoitoa läpikäyneet.

    • Kaikenkokenut

      Niin, siis jos tämän viestin otsikko jäi suurista kirjaimistaan huolimatta epäselväksi, toistan vielä;

      tämä viesti on osoitettu ym. kolmelle henkilölle! Jos joku lekuri tai muu "kovis" sitten haluaa tuoda omaa kantaansa julki kuten niimpä-otiskolla kirjoittanut (tiedoksesi muuten, että tuo sana kirjoitetaan niiNpä), voitte toki aloittaa oman keskustelun.

      T. Kaikenkokenut

    • Sara

      Homeopatia on jäänyt minulle myönteisistä ja rankoista kielteisistäkin kokemuksista alueeksi, joka paljossa odottaa vielä vastauksiaan. Menneistä en nyt halua kertoa. Se minkä homeopatia varmuudella tulee opettamaan on erilaisuus. Kahta samanlaista ei ole, eikä tule. Näin ei käy edes silloin, kun kaltaisuus-periaatetta testataan. Tämän vuoksi homeopatia tulee saamaan kritiikkiä, onhan kysymyksessä juuri se seikka, jolta se nimenomaan ponnistaa. Mutta kaikki ajallaan. Tiedemaailma painiskelee aivan eri sektorilla ihmetellessään kemiallisten lainalaisuuksien soveltumattomuutta homeopatiaan. Homeopatia on joka tapauksessa energeettinen hoito, jota ei sovi unohtaa. Miten se kemian tasolla tullaan tulkitsemaan, jää nähtäväksi.

      Jokainen puhuu puolestaan ja siitä, minkä katsoo ymmärtävänsä. Hyviin ihmissuhteisiin kuuluu toisten näkemysten kunnioittaminen. Tästä taas seuraa valinnanvapaus. Pahimpia riskejä on mahdollista välttää ottamalla etukäteen selvää asioista, ja loppu onkin jo sitten, näin ajattelisin, kohtalon käsissä.

      Viesteistäsi kiittäen ja jouluista mieltä jo toivottaen

      P.S. Tulkitsin muuten toisin tuota "hölskytettyä vettä" juttua. Siinä taisi joku veistellä huumorilla tiedemaailmaa, ei niinkään homeopatiaa.

      • Kaikenkokenut

        Kiitos!

        Todella, olen myös oppinut sen, kuinka erilaisia olemme ja kuinka moni käytös selittyy sairaudellakin. Myös sitä paljon miettineenä, että kullakin on oma elämä, eikä meidän tule ylipäätään kovasti toisten elämiin puuttua. Sitten jos joku kysyy, voi toki oman kantansa sanoa.

        Niin, oma näkemykseni on, että kaikilla meillä on täällä tehtävä ja juuri sen takia tarvitsemme erilaisia luonteenpiirteitä (lääkäriluonteisista lastenhoitajiin). Mielestäni on turhaa kinata tällä vesi-tiede-linjalla päivittäin (sitä itsekin tehneenä). Paljon antoisampaa olisi nimenomaan vaihtaa kokemuksia hoidon tuloksista, kestoista, reaktioista, mitkä asiat ovat jääneet täysin tämän kränäämisen varjoon. Kaikkiin viesteihini on tullut noita samoja vastaanhangoituksia ja ne vievät aikaa ja energiaa itse asiasta.

        Jeps, siitä vedenhölskytyksestä. En viitannut mihinkään nimenomaiseen kirjoitukseen (en edes muista, mistä yhteydestä sana jäi mieleeni). Tarkoitin vain ylipäätään tuota vesiepistolaa:)


      • muhku84

        Onko kenelläkään tietoa homeopaattisten lääkkeiden vaikutuksista maksaan? Olen kuullut vähän ristiriitaista tietoa..Osa sanoo että se vaurioittaa maksaa ja toiset sanovat että se ei vaurioita..? Auttaako homeopatia todella? Onko kenelläkään kokemuksia alla mainitsemastani lääkkeestä tai jostakin toisesta?

        Itse olen syönyt lääkettä nimeltä PULSATILLA LM6 noin kuukauden ajan. Aloin syömään lääkettä homeopaatin suosituksesta unuvaikeuksiin ja masennuksen oireisiin. Univaikeudet olivat helpottaneet jo ennen lääkkeet aloittamista, sillä olen käynyt vyöhyketerapiassa yli puoli vuotta. Masennuksen oireet eivät tosin ole paljoakaan lieventyneet, edes lääkkeen syömisen aloitettuani. Suosittelen ainakin vyöhyketerapiaa kaikille, jotka vaan käyvät läpi elämässään vaikeita asioita ja aikoja tai vaikkapa vaan rentoutusmenetelmänä:)

        Kiitos etukäteen jos viitsitte vastata näihin kysymyksiin:)


    • ..taas

      "Ts. joka ei kestä homeopatialla paranemista (sehän on rankkaa ja ikävää useimmiten)"

      Joo, onhan se veden tai sokerirakeiden nauttiminen toki paljon rankempaa ja ikävämpää kuin lääketieteen menetelmät (kuten esim. vatsalaukun tai ohutsuolen tähystys, poskionteloiden punkteeraus jne jne..).

      Sopii muuten hyvin pseudotieteen tunnusmerkkeihin tuollainen 'ei jutella enää eri mieltä olevien kanssa'-ajattelu.

      Oma tarkoitukseni on lähinnä tarjota toisenlaista näkemystä tällä palstalla, sillä voihan olla, että tätä lukee sellaisiakin ihmisiä, joilla ei ole vielä lainkaan tietoa homeopatiasta. On vähintäänkin kohtuullista, että heille kerrotaan kaiken homeopatiahehkutuksen lomassa myös se, että homeopatian tehosta ei ole minkäänlaisia kestäviä todisteita, ja että koko oppi perustuu luonnontieteellisesti ajatellen täysin absurdeille väittämille.

      • Kaikenkokenut

        Voit ihan vapaasti käyttää sitä hoitomuotoa, jota haluat. Kemiallisista lääkkeistä meillä kaikilla on kokemuksia, mutta homeopatiasta ei ole.
        Viittasit tekstissäsi homeopatiasta tietämykseen. Sitä sinulla ei ole. Vasta kun itse kokeilet sitä, voit sanoa omaavasi kokemusta. Me kaikki olemme lukeneet noita kriittisimpiäkin kommentteja, mutta vasta homeopatiaa kokenut tietää sen vaikutuksesta.

        Eli; jos joku kysyy homeopatiasta tällä palstalla joka on tarkoitettu sellaiseen mahdollisuuteen, kai hän on jo kokeillut lääkkeitä ja saanut huomata saman, minkä me; eli lääkkeiden tuomat haittavaikutukset ja ehkä elimistönsä tuhoutumisen.

        Jos olisit fiksu, kunnioittaisit näiden sairaiden ihmisten tilannetta ja olisit hiljaa. Voithan manata meidät lääkäripalstalla. KAIKKI tietävät, että on antibiootit ja tähystykset. Mutta homeopatiasta ei paljoa huudella, kuten sinunkin tietoudestasi ilmenee. Toiset ihmiset eivät ENÄÄ halua jatkaa allopaattien parissa huomattuaan, että lääkäreiltä on konstit kohdallaan loppu.

        Itse olen sanonut, että MYÖS kovaa lääketiedettä tarvitaan. Mutta sen pitäisi olla VIIMEINEN konsti, joka kaivetaan esiin.

        Jos joku sitten haluaa käyttää paljon kipulääkettä, kortisonia ja muita myrkkyjä, se on hänen valintansa. Meitä myrkkyihin kyllästyneitä ja elämänhaluisia on kuitenkin suuri joukko ja nämä sivut ovat tästä VAIHTOEHDOSTA kertomaan.

        Kaikki myös tietävät, että tästä asiasta ollaan kahta mieltä. Sitä toista mieltä (saman jauhamista tieteestä) täällä tuskin kaivataan, ellei KOKEMUSTA aiheesta ole. Sitten kun olet KOKENUT, että kohdallasi homeopatia ei auttanut, TERVETULOA kertomaan se tänne! Niitäkin kokemuksia varmaankin on.


      • ..edelleen
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        Voit ihan vapaasti käyttää sitä hoitomuotoa, jota haluat. Kemiallisista lääkkeistä meillä kaikilla on kokemuksia, mutta homeopatiasta ei ole.
        Viittasit tekstissäsi homeopatiasta tietämykseen. Sitä sinulla ei ole. Vasta kun itse kokeilet sitä, voit sanoa omaavasi kokemusta. Me kaikki olemme lukeneet noita kriittisimpiäkin kommentteja, mutta vasta homeopatiaa kokenut tietää sen vaikutuksesta.

        Eli; jos joku kysyy homeopatiasta tällä palstalla joka on tarkoitettu sellaiseen mahdollisuuteen, kai hän on jo kokeillut lääkkeitä ja saanut huomata saman, minkä me; eli lääkkeiden tuomat haittavaikutukset ja ehkä elimistönsä tuhoutumisen.

        Jos olisit fiksu, kunnioittaisit näiden sairaiden ihmisten tilannetta ja olisit hiljaa. Voithan manata meidät lääkäripalstalla. KAIKKI tietävät, että on antibiootit ja tähystykset. Mutta homeopatiasta ei paljoa huudella, kuten sinunkin tietoudestasi ilmenee. Toiset ihmiset eivät ENÄÄ halua jatkaa allopaattien parissa huomattuaan, että lääkäreiltä on konstit kohdallaan loppu.

        Itse olen sanonut, että MYÖS kovaa lääketiedettä tarvitaan. Mutta sen pitäisi olla VIIMEINEN konsti, joka kaivetaan esiin.

        Jos joku sitten haluaa käyttää paljon kipulääkettä, kortisonia ja muita myrkkyjä, se on hänen valintansa. Meitä myrkkyihin kyllästyneitä ja elämänhaluisia on kuitenkin suuri joukko ja nämä sivut ovat tästä VAIHTOEHDOSTA kertomaan.

        Kaikki myös tietävät, että tästä asiasta ollaan kahta mieltä. Sitä toista mieltä (saman jauhamista tieteestä) täällä tuskin kaivataan, ellei KOKEMUSTA aiheesta ole. Sitten kun olet KOKENUT, että kohdallasi homeopatia ei auttanut, TERVETULOA kertomaan se tänne! Niitäkin kokemuksia varmaankin on.

        Jos kantaa saa ottaa vain sellaisiin asioihin joista on omakohtaista "ensikäden" kokemusta, menee keskustelu muidenkin aiheiden parissa aika hankalaksi.

        Lähipiirissäni muuten on homeopatiaan höyrähtäneitä ja olen kyllä saanut seurata heidän toilailujaan. Useimmiten apua haetaan vaivoihin joita ei ole edes olemassa ja konkreettisten (=vaikea ihottuma) vaivojen kohdalla homeopatiasta ei ole ollut mitään apua.

        Sairainta kuitenkin on, että vuosikausia vaikeista iho-oireista kärsinyt kaverini (joka on ollut koko tuon ajan homeopaatin seurannassa), väittää itse kivenkovaan homeopatian toimivan, vaikka hänen ihonsa on vuosi vuodelta yhä hirveämmässä kunnossa.

        Edelleenkään en usko, että kaikki tälle palstalle eksyvät välttämättä tietävät homeopatiasta muuta kuin mitä homeopaatit itse mainostavat. Nuo homeopaattien korulauseet kuulostavat kieltämättä hyvältä ja asiaan perehtymätön voi helposti kuvitella, että kyse on esimerkiksi jonkinlaisesta yrttilääkinnästä tai jopa lääketieteen yleisesti hyväksymästä hoitomuodosta. Olen omakohtaisestikin kuullut ihmisiltä tuollaisia harhakäsityksiä.

        Mielestäni jokaisen homeopaattiseen hoitoon menevän PITÄISI tietää vähintäänkin se, etteivät homeopaattiset "lääkkeet" useimmiten sisällä ollenkaan minkään sortin vaikuttavaa ainetta, sekä se, että lääketieteen piirissä koko hoitomuotoa tai sen tehoa ei tunnusteta lainkaan. Jokainen on toki täysin vapaa tekemään omat päätöksensä ja menemään halutessaan homeopaatin vastaanotolle, tai vaikkapa enkeliparantajalle, mutta päätöksen tekemiseen tarvittava tieto ei saa tulla pelkästään homeopaattien tai siihen uskovien suusta.


      • Kaikenkokenut
        ..edelleen kirjoitti:

        Jos kantaa saa ottaa vain sellaisiin asioihin joista on omakohtaista "ensikäden" kokemusta, menee keskustelu muidenkin aiheiden parissa aika hankalaksi.

        Lähipiirissäni muuten on homeopatiaan höyrähtäneitä ja olen kyllä saanut seurata heidän toilailujaan. Useimmiten apua haetaan vaivoihin joita ei ole edes olemassa ja konkreettisten (=vaikea ihottuma) vaivojen kohdalla homeopatiasta ei ole ollut mitään apua.

        Sairainta kuitenkin on, että vuosikausia vaikeista iho-oireista kärsinyt kaverini (joka on ollut koko tuon ajan homeopaatin seurannassa), väittää itse kivenkovaan homeopatian toimivan, vaikka hänen ihonsa on vuosi vuodelta yhä hirveämmässä kunnossa.

        Edelleenkään en usko, että kaikki tälle palstalle eksyvät välttämättä tietävät homeopatiasta muuta kuin mitä homeopaatit itse mainostavat. Nuo homeopaattien korulauseet kuulostavat kieltämättä hyvältä ja asiaan perehtymätön voi helposti kuvitella, että kyse on esimerkiksi jonkinlaisesta yrttilääkinnästä tai jopa lääketieteen yleisesti hyväksymästä hoitomuodosta. Olen omakohtaisestikin kuullut ihmisiltä tuollaisia harhakäsityksiä.

        Mielestäni jokaisen homeopaattiseen hoitoon menevän PITÄISI tietää vähintäänkin se, etteivät homeopaattiset "lääkkeet" useimmiten sisällä ollenkaan minkään sortin vaikuttavaa ainetta, sekä se, että lääketieteen piirissä koko hoitomuotoa tai sen tehoa ei tunnusteta lainkaan. Jokainen on toki täysin vapaa tekemään omat päätöksensä ja menemään halutessaan homeopaatin vastaanotolle, tai vaikkapa enkeliparantajalle, mutta päätöksen tekemiseen tarvittava tieto ei saa tulla pelkästään homeopaattien tai siihen uskovien suusta.

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(


      • Joku toinen
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(

        Korostat kovasti, että homeopaattinen hoito kestää vuosia. Ehkä sillä selitetään myös omakohtaiset positiiviset kokemuksesi, luonto nimittäin parantaa. Tarpeeksi kauan kun odotetaan ja tarpeeksi monta kertaa kun vaihdetaan homeopaattia, niin ehkä jonain päivänä sattumalta alkavat vaivatkin helpottaa jostain ihan toisesta syystä, ja sen tyhmempi ihminen laskee homeopatian saavutukseksi.


      • Kaikenkokenut
        Joku toinen kirjoitti:

        Korostat kovasti, että homeopaattinen hoito kestää vuosia. Ehkä sillä selitetään myös omakohtaiset positiiviset kokemuksesi, luonto nimittäin parantaa. Tarpeeksi kauan kun odotetaan ja tarpeeksi monta kertaa kun vaihdetaan homeopaattia, niin ehkä jonain päivänä sattumalta alkavat vaivatkin helpottaa jostain ihan toisesta syystä, ja sen tyhmempi ihminen laskee homeopatian saavutukseksi.

        Noh, itse kirjoitan kirjaa omasta paranemisestani ja siinä on kirjoitettu päiväkirjan tyyliin hoidon eri vaiheita.

        Homeopatia ei todellakaan paranna NAPS mitään, vaan aina ensin tulee pahenemisoireet (hatustako nekin on vetäisty??) ja hoidon kyllä TUNTEE.

        KUKAAN ei ole parantunut kaikista niistä sairauksista, joista minä- itsestään. Päinvastoin, sairautta sain sairauden päälle kun lääkäreitä kuuntelin.

        Kaikenlaista sitä kuulee.. itsestään paranee varmaankin kaikki särytkin- sattumoisin samaan aikaan kun on otettu homeopaattista lääkettä.

        Voisitko edes olla sen verran kohtuullinen, että siirryt näpsäyttelmään näppäriä arvailujasi jollekin toiselle palstalle. Niitä riittää ainakin täällä suomi24:ssä.

        Viet meidän aikaa liikaa.


      • Kaikenkokenut
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        Noh, itse kirjoitan kirjaa omasta paranemisestani ja siinä on kirjoitettu päiväkirjan tyyliin hoidon eri vaiheita.

        Homeopatia ei todellakaan paranna NAPS mitään, vaan aina ensin tulee pahenemisoireet (hatustako nekin on vetäisty??) ja hoidon kyllä TUNTEE.

        KUKAAN ei ole parantunut kaikista niistä sairauksista, joista minä- itsestään. Päinvastoin, sairautta sain sairauden päälle kun lääkäreitä kuuntelin.

        Kaikenlaista sitä kuulee.. itsestään paranee varmaankin kaikki särytkin- sattumoisin samaan aikaan kun on otettu homeopaattista lääkettä.

        Voisitko edes olla sen verran kohtuullinen, että siirryt näpsäyttelmään näppäriä arvailujasi jollekin toiselle palstalle. Niitä riittää ainakin täällä suomi24:ssä.

        Viet meidän aikaa liikaa.

        korjaan sen verran, että säryt kyllä paranevat homeopatialla naps vaan. Nimimerkillä KOKEMUSTA ON.
        Mutta krooniset sairaudet kestävät kauan ja sanon tämän vielä kerran; KAHDEKSAN KYMMENESTÄ IHOTTUMAPOTILAASTA LOPETTAA HOIDON KESKEN, KOSKA OIREET OVAT NIIN VAIKEITA.

        Lukekaa skeptikot; OIREET, JOTKA HOIDOSTA TULEVAT. Niin ja sitten he, jotka eivät jaksa jatkaa hoitoa(itsellänikin ollut hilkulla..), menevät takaisin ihotautilääkärille. Se on surullista ja juuri sen takia tulee sitten käsitys siitä, ettei homeopatia auta. Minulla on ollut helvetillisiä pahenemisoireita, eivätkä ne ole mitään plasebotoiveajattelua.

        Mutta vaivoja on lähtenyt ropisemalla ja nyt elän ilman lääkkeitä. Ennen en voinut päivääkään olla ilman astmakortisonia. Paksustasuolesta tuli verta kun kävin vessassa, hiivaa oli jatkuvasti ja niveliä särki. Näitä oireitahan ei naapuri näe. Ihottuma näkyy ja sen perusteella tehdään sitten johtopäätös, että vielä on sairas.

        Nyt en enää vakuuttele ja todistele. Kaipaisin kuulla toisten KOKEMUKSIA tällä palstalla, mutta jostain muualta täytyy varmaankin onkia niitä kun tällä palstalla parkkeeraavat vain vastavalmistuneet lääkärit, jotka saavat edes jossain päteä. Vastaanotolla punastellaan, mutta täällä ollaan niin tietäväisiä, kunnes näette vuosikausien työn jälkeen, että potilaanne vain rapistuvat silmissä. Sitten ehkä alatte lukea homeopatiakirjoja ja jopa kouluttaudette alalle.


      • ..vastaanottajasta
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(

        "Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu."

        Kauanko se paraneminen sitten oikein kestää? Kaverini on "hoidattanut" ihoaan jo reilusti yli 10 vuotta yhteensä kolmen eri homeopaatin "hoidossa" (toki yksi kerrallaan) ja kahdessa eri kaupungissa.

        Seuraavaan käsitykseen olen päätynyt tätä palstaa seuraamalla: Kun vaivat häviävät nopeasti homeopaattisen "lääkityksen" aloittamisen jälkeen, se todistaa homeopatian toimivuuden. Kun vaivat jatkuvat tai jopa pahenevat homeopaattisen "hoidon" aloittamisen myötä, sekin on normaalia ja todistaa homeopatian toimivuuden. Kun vaivat jatkuvat vuosikausia, sekin on normaalia, sillä voi joutua kokeilemaan monia eri "lääkityksiä" ja etsimään riittävän pätevää homeopaattia. Jälleen se vain todistaa homeopatian toimivuuden. Mikäpä tässä sitten enää todistaisikaan homeopatian toimimattomuutta, varsinkin kun tieteellisiä todisteita eivät homeopaatit kelpuuta?


      • Joku toinen
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        korjaan sen verran, että säryt kyllä paranevat homeopatialla naps vaan. Nimimerkillä KOKEMUSTA ON.
        Mutta krooniset sairaudet kestävät kauan ja sanon tämän vielä kerran; KAHDEKSAN KYMMENESTÄ IHOTTUMAPOTILAASTA LOPETTAA HOIDON KESKEN, KOSKA OIREET OVAT NIIN VAIKEITA.

        Lukekaa skeptikot; OIREET, JOTKA HOIDOSTA TULEVAT. Niin ja sitten he, jotka eivät jaksa jatkaa hoitoa(itsellänikin ollut hilkulla..), menevät takaisin ihotautilääkärille. Se on surullista ja juuri sen takia tulee sitten käsitys siitä, ettei homeopatia auta. Minulla on ollut helvetillisiä pahenemisoireita, eivätkä ne ole mitään plasebotoiveajattelua.

        Mutta vaivoja on lähtenyt ropisemalla ja nyt elän ilman lääkkeitä. Ennen en voinut päivääkään olla ilman astmakortisonia. Paksustasuolesta tuli verta kun kävin vessassa, hiivaa oli jatkuvasti ja niveliä särki. Näitä oireitahan ei naapuri näe. Ihottuma näkyy ja sen perusteella tehdään sitten johtopäätös, että vielä on sairas.

        Nyt en enää vakuuttele ja todistele. Kaipaisin kuulla toisten KOKEMUKSIA tällä palstalla, mutta jostain muualta täytyy varmaankin onkia niitä kun tällä palstalla parkkeeraavat vain vastavalmistuneet lääkärit, jotka saavat edes jossain päteä. Vastaanotolla punastellaan, mutta täällä ollaan niin tietäväisiä, kunnes näette vuosikausien työn jälkeen, että potilaanne vain rapistuvat silmissä. Sitten ehkä alatte lukea homeopatiakirjoja ja jopa kouluttaudette alalle.

        >>Kaipaisin kuulla toisten KOKEMUKSIA tällä palstalla, mutta jostain muualta täytyy varmaankin onkia niitä kun tällä palstalla parkkeeraavat vain vastavalmistuneet lääkärit, jotka saavat edes jossain päteä.


      • Lilleri
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(

        Kahteen otteeseen peräänkuulutat oman kokemuksen ensisijaista merkitystä, ennen kuin saa luvan kommentoida tai jakaa ohjeita ja käsityksiään muille.
        Mielestäni näin ei voi olla.
        Otan esimerkiksi syöpälääkkeet ja syöpiä hoitavat lääkärit ja hoitajat.
        Heillä on runsain mitoin tietoa ja kokemusta syöpäsairauksien hoidosta, mutta lienee harvassa ne hoitojen antajat, jotka ovat antamiaan lääkkeitä itse kokeilleet. Silti hoitoja annetaan, tehoista on tutkimusnäyttöä ja seurantatuloksia.

        Niinpä sanoisinkin, että kuka tahansa päättelykykyinen ihminen voi ja saa kommentoida käsityksensä mukaan täälläkin esitettyjä omalaatuisia kirjoituksia.


      • muhku84
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(

        Miten sitten löysit hyvän homeopaatin? mistä tiesit ettei homeopaattisi ollut hyvä?

        Itse sain tietää omasta homeopaatistani käytyäni vyöhyketerapiassa, että hän on myös homeopaatti...on toissä luontaistuokekeskuksessa Tampereella...

        Itse olen syönyt homeopaattista lääkettä kuukauden verran, eikä vielä ainakaan ole tullut mitään "oireita"? kaunko yleensä kestää että alkavat vaikuttaa? Pahenevatko oireeni vaikka olen käynyt psykoterapiass ja vyähyketerapiassa purkamassa tunteita...?

        Kitos vastauksesta!


      • Anonyymi
        Kaikenkokenut kirjoitti:

        ..on kultaa vai?!!

        Olet kärsimätön, etkä ymmärrä, miksi tuttavasi hoitaa ihoaan homeopatialla. Hoito kestää vuosia ja iho paranee vasta kun muut vaivat on hoidettu. Ihottuma menee todellakin hirveäksi pitkäksi aikaa. Sen tiedän KOKENEENA.

        Kortisonvoiteella ihottumat tukahtuvat hetkessä, mutta sitten tulee astma, jonka jälkeen reumaa, chronin tautia yms.. Siinä lääketieteen konstit. Lääketiede ei ole PARANTANUT yhtään ihottumaa, homeopatia on lukuisia, myönsit sitä tai et.

        Toinen juttu on se, että hyviä asiansa osaavia homeopaatteja ei ole kovin paljoa (nimimerkillä homeopaatteja vaihtanut). Sekin voi olla syy siihen, ettei joku parane ollenkaan.

        Sinun tehtäväsi ei ole kertoa muille omaa jostain lukemaasi mantraa/kantaa, joka ei perustu MIHINKÄÄN omakohtaiseen kokemukseen. Hoitoajat voivat olla vuosia, mutta hoito parantaa. Et välttämättä NÄE sitä, mitä tuttavasi sisältä on parantunut, näet vain rikkinäisen ihon, joka paranee VIIMEISENÄ. Esim. kolmekymppisellä hoito kestää - 3 vuotta.

        Itselläni on parantunut astma kokonaan, haavainen paksusuoli tervehtnyt, reumasäryt jääneet kokonaan, hiivasyndrooma parantunut myös.

        Ymmärrän kyllä kantasi, mikäli saat olla terve. Et selvästikään tarviste apua. Kiitä siitä Luojaasi! Mutta älä hankaloita meidän sairaiden avunhakemista. Itse sain kaikki em. sairaudet LÄÄKETIETEEN ansiosta. Olisin ollut VAIN ihottumainen, ellen olisi lähtenyt lääketieteen matkaan ja jos olisin tuolloin tiennyt homeopatiasta, olisin saanut elää kymmenen tervettä vuotta enemmän. Mutta oppia ikä kaikki!

        Ps. Puhut muuten todella ikävään sävyyn tuttavistasi:(

        Hei,

        Minulla on todella hyviä kokemuksia homeopatiasta, monenlaisiin juttuihin, joihin ei lääkäreiltä ole tullut apua. Toki en vastusta koululääketiedettäkään, kyllä sielläkin paljon osataan, ainakin jotkut lääkärit - eivät kaikki. Olisi tosi kiva kuulla millä tavoin sait apua siihen haavaiseen paksusuolen tulehdukseen, mitä aineita? Itselläni on ilmeisesti vain haavauma alueella, mutta on tosi kipeä. Peräti kolmella erikoislääkärillä on kyllä käyty (ettei kannata kenenkään nyt viisastella sillä), ja vain pelkkää tehotonta rasvaa, muutamaa erilaista saatu. Nyt alkoin jo vähän pelkäämään olisiko pelkän pienen haavauman sijasta ihan varsinainen haavainen paksusuolen tulehdus, tai prokiitti kyseessä, ja mielelläni kuulisin homeopaattisia vinkkejä.


    • Emeraldaura

      kirjoituksestasi. Mielestäni kannatettava ajatus, siis jättää huomiotta.Lienee jokaisen itse päätettävissä mihin leikkiin kulloinkin ryhtyy ja kenen kanssa. Jossain vaiheessa ylitetään kaikki kohtuus plus se raja, jonka jälkeen on turha puhua enää ja parempi luovuttaa viitseliäisyyden, taitojen tai motivaation puutteessa tai kaikenkattavan frustraation lannistamana.
      Olen valmis (ainakin tänään ja tällä hetkellä, hih) suomaan epäilijöille riemuvoiton heidän kysymystensä jäädessä vaille yksityiskohtaista vastausta; syyt siihen jokainen tulkitkoon haluamallaan tavalla. Vain oma ylpeyteni ja oikeassa olemisen haluni saa siinä pienen, mutta niin kirvelevän naarmun. Harkittavakseni siis jää, haluanko olla oikeassa vai onnellinen. Ainoa laiha lohtuni lienee , että sisimmässään moni, tänne vihaisia sanoja kirjoittanut ja vastauksia tivannut, tietää, ettei kaiken rehellisyyden nimessä koskaan aikonutkaan mielipidettään muuttaa...

      Itselleni ainakin on osoittautunut henkisesti ja fyysisestikin hyvin raskaaksi ajautuminen niihin negatiivisiin tunnevirtauksiin, joita monet tänne kirjoitetut viestit sisältävät, varsinkin jos olen erehtynyt itse hiukankin negatiivisesti niihin vastaamaan. Varmaan tässä on kyse siitä, että lopultakin kokonaan sisäistäisin sen, että jokainen elää parhaaksi katsomallaan tavalla ja minun ei tule siihen puuttua vastoin heidän tahtoaan. Harjoittelen edelleen, ehkä joskus opin, oman korkeamman Itseni ohjauksessa.
      Vielä kun saisin mielestäni kitkettyä pois nuo negatiiviset ajatukset, jotka väistämättä heräävät oikein harkitunilkeän kirjoituksen luettuani, eikä "vasen" siten saisi minun kauttani lisää voimaa jatkaen loputtomasti kiertokulkua ihmiskunnassa.

      Eilen taas tein päätöksen etten lue tänään tätä palstaa mutta, tällä kertaa onneksi, rikoin päätökseni, sillä muuten en olisi saanut mieltäni lämmittänyttä viestiä sinulta. Kiitos siis siitä ja hyvää loppuvuotta myös sinulle. Terveiset ja kaikkea hyvää myös Maijulle, Luonnonihmiselle ja muille "asianosaisille".
      Myös kaikille jo tutuksi tulleille skeptikoille kuten Pertti, Jalmari, Antti, Mersault jne. toivotan hyvää; kiitos teille, hyvät opettajani, kun sain teidän avullanne peilata itseäni. Toivon sen kantavan minussa kestävää, kaunista hedelmää; niistähän puu tunnetaan.

      • Kaikenkokenut

        Olipa kaunis viesti! Todellakin, oppia ikä kaikki ja kaikesta jotain..

        Itse henk.koht. ymmärrän sen, elleivät ihmiset jaksa käydä läpi homeopaattista hoitoa, tai kritisoivat sen vaihtelevia hoitotuloksia. Ainoa asia, mikä on suututtanut on ollut se, että väittävät nollaksi. Tuntuu niin hölmöltä kommentilta kun kokemuksia on jo Suomessakin niin paljon. Omalla kohdallani kaikkien silmin on nähtävissä, miten ponnekkaasti pienikin annos vaikuttaa minuun. Moni skeptikko varmaan kuvittelee, että kun otan homeopaattista valmistetta, siirryn johonkin euforiseen tilaan, jonka jälkeen napsista vain, olen tervehtynyt placebovaikutuksesta. Mikäli näkisivät nämä paranemisvaivat kaikkine kauheuksineen, voisi vähän mielipide vesiseoksesta muuttua.

        On minullakin tuttavia, jotka hulluna pitävät kun olen vain sinnikkäästi jatkanut hoitoa kolme vuotta. Hehän (vähän kaukaisimmat tuttavat) ovat vain nähneet sen kortisonilla peitetyn ihon ja kaikki muu vaiva on jäänyt pimentoon. Läheiseni ovat toki nähneet kaiken ja heistä onkin ollut kullanarvoinen tuki. Itsellä kun on usko jo meinannut hiipua, he ovat kannustaneet jatkamaan.

        Minulla on tässä elämänvaiheessa aikaa surffailla täällä palstalla enkä raaskisi jättää tätä iloa. Jään kuitenkin seuraamaan tilannetta. Voihan olla, että tämä kuihtuu kasaan, eli skeptikot ovat onnistuneet päämäärässään. Mutta kuten olemme huomanneet, kyllä ihminen homeopatian löytää, jos niin on tarkoitus.

        Vielä omakohtaisesti huomautan, että koululääketiedettä tarvitaan. Mielstäni sellainen turha mustasukkaisuus tuntuu vaivaavan pelkästään koululääketieteen kannattajia. Yhteistyö olisi se unelma, joka on jo keskisessä ja läntisessä Euroopassa toteutunut.

        Toivotaan:)


    • Luonnonihminen

      Hei,
      kiitos terveisistäsi ja komeasta kannanotostasi. Mä meinasin, kuten Emeraldaura, luopua tämän palstan lukemisesta, mutta onneksi piipahdin vielä tänään ja huomasin viestisi.

      Aion pysyä valitsemallani tiellä... ja kävelen homeopaattini luo kun vointini on huono. Tälläkin hetkellä olen homeopaattisesta hoidossa, mutta kuten sanoit, rankan kokemuksen jälkeen tietää, mitä on parantuminen. Voin paljastaa sinulle vielä unelmanikin, se on oman homeopaattisen "apteekin" luominen pienempien vaivojen yllättäessä.

      Mainitsit, että olet tekemässä julkaisua kokemuksistasi. Hienoa! Ja toivotan sinulle oikein hyvää jatkoa.

      • Kaikenkokenut

        Ihana unelma! Mikään ei estä toteutumasta. Ainakin itse uskon vahvasti, että homeopatian suosio kasvaa kokemusten julkitulon myötä. Kunhan Suomessakin julkkikset alkavat käyttää, eiköhän matkijoita löydy:) Englannissa käyttävät kuninkaalliset, Beckhamit sun muut, joten siellä hoito on hyväksytty. Suomessahan tulee kaikki "vähän" (30 vuotta)jälkijunassa. Ruotsissa ei ole annettu calmetterokotusta nyt kolmeenkymmeneen vuoteen ja nyt Suomessa aletaan POHTIA, josko tämä voitaisiin tehdä meilläkin.

        Hyvää jatkoa!


    • Maijü

      Olen kanssa kyllästynyt näihin iänikuisiin väittelyihin. On hyvin väsyttävää perustella kantaansa ihmisille, joita ei oikeasti edes kiinnosta muu kuin loan heitto homeopaattisen hoidon ja sitä puoltavien ihmisten päälle. Minulle on aivan sama kenellä ihmiset itseään hoidattavat mutta joitain se rassaa niin että tarvii tulla tänne meitä toisellalailla maailmaa katsovia arvostelemaan ja lähes joka ketjuun sekaantua omine ennakkoluuloineen. Joku selittää, että pakkohan se on tulla tänne oikomaan käsityksiä, että viattomat ihmiset ei ihan kaikkea uskoisi ja laittaisi rahojaan roskaan. Jopa sellaista on tullut ainakin rivien välistä luettua, että me täällä kirjoittelevat jotenkin hyötyisimme rahallisesti kun kannustamme ihmisiä homeopaattiseen hoitoon. Aivan kuin tämä olis jotain lahkotouhua. Aikamoista aliarviointia kanssaeläjiään kohtaan sanoisin. Yksinkertaistetaan ihmisiä aivan kuin olisivat jotain aivotonta nuorassa talutettavaa sakkia, jotka pitää pelastaa meidänkaltaisiltamme. Ollaan jopa tietävinään homeopatiaan hurahtaneen kaverin kuntokin paremmin kuin tämä kaveri itse selittää. Aika kornia kaikkinensa. Päivitellään tuntemattomien ihmisten valintoja ja jaellaan niin kovin tietäväisiä kommentteja kuin armonpaloja, että saataisiin pelastettua lankeamaisillaan oleva ihminen. Minua ei ainakaan haittaa, jos joku täällä kyselee ja huomaa, että energiahoito ei ole hänen juttunsa. Se ei kuulu minulle eikä ole minulta pois. Mutta kummasti täällä tuntuu joitain haittaavaan se, että jotkut on valinnut homeopatian pääsääntöiseksi hoidoksi ja kehtaavat vielä kertoa omista kokemuksistaan muille. Mietin vaan, että ketkä täällä palstalla oikeestaan ovatkaan niitä “käännyttäjiä”.

      Olen aika ajoin pyrkinytkin vähentämään vastaamistani noihin väittelykirjeisiin. En halua ajautua vänkäämään sellaisista asioista, jotka minulle on itsestään selvyys ja elämänkatsomus. Se on energiahukkaa (ja sen tuntee ihan konkreettisesti) varsinkin, kun huomaa ettei millään tasolla pääse toisen kanssa yhteyteen. Ihminen oppii elämästä uusia asioita ja mahdollisuuksia, kun aika on kohdallansa kypsä. Kukaan toinen ei voi sitä kehitystä nopeuttaa.

      Kiitos Kaikenkokenut hyvästä ehdotuksestasi. Yritykseni pysytellä väittelyistä sivummalla sai nyt uutta pontta. Kiitos myös Emeraldaura viisaista sanoistasi. Niitä oli jälleen ilo lukea. Luonnonihmiselle toivotan menestystä unelmassaan.

      Mukavaa syksyä ja universaalia rakkaudenenergiaa kaikille…myös meidän skepeille ;)

    • Myös täältä

      Näyttää pahasti siltä, että taaskaan ei löydy tietoa niiltä, jotka itse kuitenkin ilmoittivat asiaa harrastaneensa ja vielä ihmettelevät, ettei oma ideologia tahdo mennä perille. Ehkä teidän pitäisi kerrankin uskaltautuo kokeilemaan faktatiedon jakamista, eikä vain lupailla sitä. Sen sijaan vilkutatte keskustelulle "Bye, bye" ja luikahdatte omaan "Leelian lepotuoliin" itkemään maailman kovuutta ja vakuuttelemaan hengenheimolaisten kesken kuinka hyviä ja henkeviä ihmisiä tässä kuitenkin ollaan.

      On ollut hyvin mielenkiintoista seurata homeopatiaan myönteisesti suhtautuvien henkilöiden erittäin mustavalkoista yleisasennetta: Jos olet eri mieltä, olet kova ja kylmäkiskoinen skepe, kun taas he itse pitävät oikeutenaan omia itselleen sellaisia ominaisuuksia (millähän mandaatilla, ihmettelen kovasti) kuin luonnonmukaisuus, henkevyys, tunteellisuus, ymmärtäväisyys, elämänkokemus jne. Jos ei purematta niele toisten lennokaita väitteitä, niin on automaattisesti äärimmäinen skeptikko. Ikäänkuin todellisessa elämässä ei olisi mitään välimuotoja ääripäiden välillä.

      Tämä allakäyty keskustelu paljastaa mielestäni hyvin konkreettisesti sen, miksi kriittisiä puheenvuoroja kaivataan myös homeopatian saralla. Jos tällaisia virheellisiä tietoja ja neuvoja ei kukaan koskaan korjaa, rupeavat herkkäuskoisemmat ja elämän perusasioista vähemmän ymmärtävät pitämään väittämiä tosina. Näin on mitä ilmeisimmin tapahtunut useimpien täällä kirjoittavien homeopatiaan uskovien kohdalla. En minäkään väitä, että te (tuota "Ammattilaista" lukuunottamatta) tavoittelisitte tästä propagandasta mitään taloudellista hyötyä. Kuitenkin toisten ihmisten harhaanjohtaminen on mielestäni väärin ja tuomittavaa vaikka se tapahtuisikin "hyvässä uskossa ja hyvää tarkoittaen".

      Todellisuuteen herääminen voi olla traumaattista. Muistan itsekin millainen pettymys oli kuulla että Joulupukkia ei oikeasti ole olemassa. Ajatelkaa kuitenkin positiivisesti, te täällä toisianne ryhmähalailevat (mitä ilmeisimmin naispuoliset) homeopatiauskonnon henkisen ja taloudellisen ikeen alla vielä vaikeroivat uhrit (sillä hyväksikäytetyiltä uhreilta te minusta vaikutatte): Tämä orastava tiedostamisen pilkahdus voi olla teille ensimmäinen vapautumisen askel kohti itsenäisen, omilla aivoillaan ajattelevan, laput silmiltään riipinen uuden vuosituhannen järkevän ihmisen elämää. Se se vasta on henkevää, rikastuttavaa ja tuottaa monipuolista elämänkokemusta. Minähän sen tiedän kun sellaista elän!

      • ikeinesi..

        Heh. Onhan tässä jo todettu, ettei lapsen kanssa kannata ryhtyä kinaamaan. Olet lapsen kengissä vielä ja jos joskus valistut, tervetuloa lämpimään joukkoomme:)


      • kirjoittaja
        ikeinesi.. kirjoitti:

        Heh. Onhan tässä jo todettu, ettei lapsen kanssa kannata ryhtyä kinaamaan. Olet lapsen kengissä vielä ja jos joskus valistut, tervetuloa lämpimään joukkoomme:)

        Siinähän sitä taas tuli asiaperustetta kerrakseen.

        Vertaat eri mieltä olevia kinaaviin lapsiin. Kinaava lapsi ei kysele eikä kuuntele asiaperusteita, vaan inttää itsepintaisesti omaa kantaansa. Tässä mielessä vertauksesi kyllä kapsahtaa homeopaattiuskovaisten omaan nilkkaan, sillä tunnetusti asiaperusteet tai reaalimaailma eivät tunnu merkitsevän teille mitään.


      • ..valistus?
        ikeinesi.. kirjoitti:

        Heh. Onhan tässä jo todettu, ettei lapsen kanssa kannata ryhtyä kinaamaan. Olet lapsen kengissä vielä ja jos joskus valistut, tervetuloa lämpimään joukkoomme:)

        Onko valistuminen sitä, että hylätään rationaalinen ajattelu ja palataan keskiaikaisen magian pariin? Hoitamaan sairauksia ravistellulla vedellä ja sepittelemään hatusta vedettyjä teorioita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa?


      • Joku toinen
        ikeinesi.. kirjoitti:

        Heh. Onhan tässä jo todettu, ettei lapsen kanssa kannata ryhtyä kinaamaan. Olet lapsen kengissä vielä ja jos joskus valistut, tervetuloa lämpimään joukkoomme:)

        Jokainen sana edellisessä kirjoituksessa on täyttä totta. Se, että Sinä puolustaudut haukkumalla faktoja puhuvaa kirjoittajaa lapseksi, kertoo vain siitä että sinä olet lapsellinen. Voisit yrittää kertoa miten edellinen kirjoittaja on lapsen kengissä? Koska ei ole vielä ymmärtäny "korkeampia energiavirtoja" tms. cacaa?


    • Anonyymi

      Joo.

      Kyllä tuska ja helvetti kuuluu kaikille teille. Jatkakaa vaan ravisteluvetenne naattimista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3700
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1813
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1384
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      151
      1270
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      165
      913
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      870
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      850
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      49
      830
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    Aihe