kyselisin basenjeja!!!

lola

olisin kysynyt että onko basenji hyvä koira
työtä käyvälle ihmiselle joka käy lenkillä noin
2-4km päivässä tai vähemmän! tiedän jo etteivät basenjit hauku mikä on tietty melko hyvä juttu!
voisitteko kertoa omista basenjeistanne? tämä rotu on ruvennyt kiinnostamaan minua! xD

9

2041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ansku

      http://www.basenji.fi/

      Basenji on maailman ihanin koirarotu. Hieman puolueellista kyllä koska minulla itselläni on maailman ihanin Basenji kaverinani. ;D

      Joku sanoo että Basenji on vaikea, mutta kyllä se on siitä luonteesta kiinni Basenjillakin. Ihmisiäkin on vaikeita miksi ei siis koiriakin.

      Basenji rakastaa yli kaiken pitkiä lenkkejä ja juoksemista vapaana, sellaisessa paikassa tosin vapaana missä ei autoja liiku kilometrien säteellä(saattaa jäädä auton alle kun ei osaa varoa niitä, tyhmä kun on), toimii kuten lapsetkin vapaaksi päästyään että välillä ei kuule eikä näe mitään. Jos kerran löytää kunnollisen Basenjin itselleen ei muita rotuja enää tule katseltua "sillä silmällä".

      • se maailman ihanin basenji voi olla? Tuossahan se äsken pyöri jaloissa :-D

        Anskun tekstistä allekirjoitan kaiken, paitsi hieman säätäisin tuota yhtä lausetta. Nimittäin basenji ei tosiaankaan ole tyhmä. Auton alle se jää siksi helposti, koska se on niin vahvasti riistaviettinen. Eli se juoksee kaiken liikkuvan perässä, ja yrittää käydä kaikkeen liikkuvaan kiinni, tai ainakin saartaa sen, kuten metsästettäessä tehdään.

        En tiedä, tarkoitetaanko vaikealla luonteella mitä ominaisuutta. Vaan jos tarkoitetaan basenjille tyypillistä luonnetta, eli sitä ettei sillä ole päällimmäisenä halua mielistellä ja miellyttää ihmistä, niin sellainen se todella on. Kuin kissa: ihan turha yrittää pakottamalla saada tekemään mitään! Pitää osata suostutella, selittää peusteellisesti toiminnan hyvät puolet, ja mainita millainen on palkkio tehtävän tultua suoritetuksi. Silläkeinoin basenjikin saattaa suostua koiratemppuihin. Jos sattuu huvittamaan, tietty...


    • Basenjin omistaja

      Basenjille ei riitä 2-4 km lenkki päivässä paitsi poikkeustapauksissa, esim. 20 asteen pakkasilla, jolloin koiraa on hyvä viedä ainoastaan sen verran että saa tarpeensa tehtyä. Basenjia on hyvä lenkittää vähintään 6 km päivässä, oman 10-vuotiaani kanssa kävellään usein kymmenenkin kilometria päivässä, nuoret koirat jaksavat huomattavasti tätäkin enemmän. Basenji ei ole vain sohvalla makoileva seuranpitäjä, vaikka se mielellään myös nukkuukin. :D

      • Basuli

        Kyllä ainakin nuoremmasta basenjistani huomaa jos on jäänyt lenkkeily vähemmälle, siitä alkaa tulla aika mahdoton. Pientä kiusantekoa kokoajan ja välillä sisustuksen tuhoamistakin. Basenji on liikkuva koira, omien kanssa olen tehnyt päivävaelluksia ympäri vuoden (talvella taukotakki mukaan myös koiralle). Myös hiihtäminen ja maastopyöräily on mukavaa silloin kun koiratkin pystyy olemaan vapaana. Ainakin omani on nauttineet kun omistajaankin on saatu vähän lisää vauhtia.


    • Hömelö

      Basenjihan ei hauku, mutta ääntä lähtee kyllä. Toisten koirat jodlaavat ja nauravat äänekkäästi, toiset mesoavat ulvomalla tai muuten.. Ei kannata luottaa siihen ettei naapureilta tulisi valituksia. Yksin jäädessään voi basenjikin huutaa kuin syötävä ;)

      • Minä vain

        Joo, moni ikävä kyllä luulee, että basenji olisi aivan äänetön. Meillä ainakin kiljuu kuin syötävä, jos esim. satuttaa itseään.
        Niin ja tuosta lenkityksestä vielä, että meillä on ainakin vaikea saada koiraa pihalle, jos hiemankin on kylmä tai sataa vettä. Eikä meillä ala tavarat hajoaan, jos ei joko päivä ehdi pitkällä lenkillä käydä.


      • sopraanoko?
        Minä vain kirjoitti:

        Joo, moni ikävä kyllä luulee, että basenji olisi aivan äänetön. Meillä ainakin kiljuu kuin syötävä, jos esim. satuttaa itseään.
        Niin ja tuosta lenkityksestä vielä, että meillä on ainakin vaikea saada koiraa pihalle, jos hiemankin on kylmä tai sataa vettä. Eikä meillä ala tavarat hajoaan, jos ei joko päivä ehdi pitkällä lenkillä käydä.

        Juu aivan totta tuo että basulit eivät haukkumattomina kuitenkaan ole hiljaisia, miten yleensä käsitetään. Meidän neiti on reilun vuoden ikäinen eikä ole päivääkään ollut hiljaa. Esimerkkejä:

        Herätys päiväunilta-> Neiti hyppää päälle ja laulaa kunnon serenaadit:D

        Yksin jäädessään-> Pienenä itki ja ulvoi, oikea palosireeni. Nyt onneksi jo tietää ettei tule hylätyksi.

        Elikkä meidän neidin ääniskaala on varsin laaja. Moni on erehtynyt luulemaan että koirani murisee, vaikka vain osoittaa onnellisuuttaan. Mörinä, ilon ulvahdukset ja yleinen höpöttäminen on meillä arkea:)

        Tuosta tuhoamisesta vielä. Meillä on mennyt yksi kännykkä, sohva, muutama kirja, monta muovipussia, vessapaperia (ja paljon!) plus yksi iso petari. On neiti tuhonnut paljon muutakin, nyt ei kaikkea muista... Välillä on meinannut itku tulla kun on astunut ovesta sisään. Mutta silti päivääkään en vaihtaisi pois!!


    • Basenji 1v.

      Me käydään kumpikin töissä ja haukku on yksin kotona (kissa seuranaan). Naapuri käy ulkoiluttamassa päivällä. Mutta aika vähillä vaurioilla on selvitty.

      Basenji on aikasen kovapäinen koira. Kyllä meillä on välillä käyty aikamoista tahtojen taistelua. En suosittele basenjia ihan ensimmäiseksi koiraksi.

      www.basenji.fi sivuilta löydät lisätietoja. Tai miksipä ei suoraan kennelistäkin.

    • Katja

      Juuuu, allekirjoitan myös kaikki mitä tuossa muiden teksteissä sanottiin kyllä! Tottakai koiria on aina yksilöitä, jotkut kovasti ilakoivia ja toiset hyvinkin hiljaisia. Paras kertomaan basenjeista on myös kasvattaja, joka ei ainakaan basenjien piirissä yritä "tyrkyttää" koiria myytäväksi. Tosin uskon että yksikään kasvattaja ei kaunistele totuutta saadakseen useampia koiria myytyä! Soita rohkeasti tai e-mailaa kasvattajalle ja kysy, minä niin ainakin tein ja jipijipi, ylihuomenna on oma basu kotona. Taaperoaikaa odotellessa =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe