Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mies otti ja

erosi kirkosta!

Ollaan suunniteltu pienimuotoisia häitä, johon ajattelin kuuluvan kirkollisen kauniin vihkimisen ja viikonloppuhäämatkan. Ja mies ilmoitti eronneensa juuri kirkosta! Olin kyllä sanonut toivoneeni kirkkovihkiäisiä ja että vaikkei hän olekaan uskovainen, pyysin ajattelemaan minua ja olemaan kirkossa vielä nyt sen ensi vuoden. Mutta ei... minä kai sitten ajattelen häntä ja maistraatissa mennään... vitsi olen todella pettynyt.

10

1945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luovuta

      Älä vielä luovuta niiden kirkkohäiden suhteen. Se riittää että sinä kuulut kirkkoon niin teillä on mahdollisuus ja sinulla oikeus mennä halutessasi kirkossa naimisiin. Minun tapauksessani nyt jo vaimoni ei kuulu kirkkoon mutta minä kuulun ja kirkossa siis meidät vihittiin. Joten jos kirkkohäät haluat niin siitä vaan!!!

      • tss

        tätä on varmaa lukuisat kerrat käsitelty tälläkin foorumilla. Jos haluatte kirkkovihkimisen täytyy molempien kuulua kirkkoon. Jos vain toinen kuuluu kirkkoon menette ensin maistratissa naimisiin ja lisäksi on mahdollisus saada kirkossa avioliiton siunaus, kaava lienee aika samanlainen kuin "normaali vihkiminen".


      • pappi5

        jos toinen ei kuulu mihinkään kirkkoon, niin ei vihitä kirkossa.
        Mutta kuuluuko vaimosi kenties johonkin muuhun usk.yhteisöön tai kirkkoon. Esim helluntalainen ja ev.lut voidaan vihkiä kirkossa.


    • enni

      Mieti vielä haluatko mennä naimisiin miehen kanssa, joka ei keskustele tai edes ilmoita aikovansa erota kirkosta. Taidat joutua tekemään kaikki kuten mies haluaa. Yhdessä noita asioita pitää miettiä ja pohtia ..ottaa kummankin mielipiteet huomioon.niin naisen kuin miehenkin.

      • .........

        Uskonnollinen vakaumus on jokaisen henkilökohtainen asia. Toki olisi kohteliasta ilmoittaa jos eroaa kirkosta, mutta siitä ei todellakaan tarvitse neuvotella puolison kanssa.


    • Leidi

      Oikeastaan saattaa olla niin että miehesi päätti erota kirkosta juuri häiden vuoksi. Jos hän ei ole uskovainen, kirkollinen vihkiminen olisi saatttanut tuntua erityiseltä pelleilemiseltä.

      Ei uskontoon saisi kuulua pelkästään sen vuoksi mitä muut (puoliso) ajattelee asiasta. Uskonto on hyvin henkilökohtainen asia.

      Olen seurannut tällä palstalla monia päinvastaisia esimerkkejä uskonnolla pelleilystä, eli liitytään kirkkoon vain hienojen kirkkohäiden vuoksi ja sitten aiotaan erota uudestaan. Mielestäni sinun miehesi teki suoraselkäisen teon kun erosi kirkosta, eikä jäänyt vääräksi kokemaansa uskontokuntaan vain hienojen häiden vuoksi.

      Sitäpaitsi siviilivihkimisellä saa aivan niin hienot häät kuin haluaa. Valitkaa kaunis paikka, ja liittäkään seremoniaan tärkeiksi kokemianne elementtejä, esim. juhlapuhe, musiikkia, laulua, lausuntaa...

      • naimisiin

        ollenkaan? jos minun avomieheni eroaisi kirkosta, ja olisin nimenomaan halunnut kirkkohäät, ottaisin sen ehkä pienenä vihjeenä siitä, että hän ei halua ollenkaan naimisiin! tämäkin riippuu tietysti henkilöistä, mutta mutta, ehkä hän ei uskalla sanoa sinulle, ettei ole vielä valmis. niitäkin tapauksia on, joissa mies menee naimisiin naisen tahdosta, ja sen muuten näkee miehen naamasta, jos näin on käynyt. ei tosin vaimo itse. onkohan miehesi kosinut sinua?


      • mib

        Olen samaa mieltä. Minä erosin kirkosta viime vuoden lopulla juuri sen takia, että kun en usko niin en usko. En halua mennä naimisiin kirkossa enkä edes siunata avioliittoani siellä, koska en halua siunata avioliittoani johonkin mihin en itse usko yhtään. Uskon rakkauteen, mutta jumalat sun muut pyhät henget ei liity siihen millään tavalla.


    • jeesustelija

      Voi itku.

      Tai itku ja itku.

      Kuulostaa kummalliselta kuviolta. Itse luultavasti olisin ottanut eniten nokkiini siitä, jos mieheke ei sanoisi minulle eroavansa kirkosta. Kyllähän meidän parisuhteessa sen verran tulee puhuttua kaikista asioista, että tuostakaan puhuminen tuskin jäisi vähäiseksi maininnaksi.

      Eipä tässä sinun nyt auta muuta kuin kunnioittaa miehesi päätöstä kirkosta eroamisen suhteen. Olitte kuitenkin keskustelleet kait jollain tasolla asiasta, kun kerta pyysit häntä odottamaan vielä vuoden. Luultavasti yksi syy kiirehtiä eroamistaan olisi se, että välttyisi kirkollisverojen maksulta jatkossa.

      Jos ei muuta niin järkkäät kunnon avioliiton siunauspirskeet. Saat tyydytettyä hengellisen kaipuusi.. tai "oikeiden häiden tunnelman" kaipuun.. mikäli kyse on vain jälkimmäisestä niin annan kyllä miehellesi täydet pisteet kirkosta eroamisesta ;)

    • ...SE MIES

      JÄTÄ SE MIES !!!

      SE MIES EI OLE SINUN ARVOISESI !!!

      TEIDÄN RAKKAUS EI TULE KESTÄMÄÄN, JOS TE AVIOON MENETTE !!!

      ETSI PAREMPI MIES ITSELLESI !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe