Kotiutuminen

minä

Hain tänään marsun itselleni! Mulla on toki aiemminkin ollu marsu, vuosia sitten, mutta kun on päässyt unohtumaan niin kysyisin teiltä, et kuinka kauan marsun kotiutuminen on teillä kestänyt? Siis kun se nyt on aivan jäykkänä nurkassa muuton aiheuttamasta järkytyksestä, niin kauan teillä on mennyt ennen kuin se on alkanut rentoutuneesti puuhailla kaikkea häkissään ym? Mitä sitä voisi edesauttaa? Kiitos!

9

3034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä

      muistan vain viimeisen marsun kotiutumisen,mutta silloin sillä oli kaksi kaveria turvanaan.Kesti viikon ehkä että uskalsi liikkua kunnolla.Mutta ensimmäisillä marsuillani vasta vuoden ikäisinä eivät enää jännittäneet minua.Jos marsusi on yksin,niin kannattaa olla ihan aluksi hiukan pienempi häkki kuin sitten normaalisti,ettei marsulla ole ihan valtavaa "valtakuntaa" ympärillä.Ja tietysti joku pieni heinäkasa on hyvä,ei koppi.Minä pidin alkuaikoina hirveästi sylissä ja juttelin ja silittelin.Se kyllä auttoi varmasti.Ja vähän sylissä herkkupaloja ja sellaista.Itse ainakin viihdyn hyvin marsujeni kanssa vaikka monta tuntia.Eli sinuna pitäisin PALJON sylissä ja juttelisin myös kun se on häkissään

      • Anonyymi

        Mut kun meillä on kolme kissaa ja kaks koiraa nii yks kissoista on aina mun huoneessa ja eikä oo mitää linnaa että vois jossain varastossa pitää eikä ne oo viel vuoden ikäisii


    • Cada.

      marsulle paljon, jotta se oppii tuntemaan äänesi. Pelottavia ääniä kuullessaan rauhoittele marsua puhumalla tasaisella ja ystävällisellä äänellä. Älä pidä jatkuvasti tarjolla pakopaikkaa kuten koppia, jonne marsu mahdollisesti piiloutuisi kyyhöttämään. Anna marsun haistella kättäsi aika ajoin tutustuakseen hajuusi, palkitse se rohkeudesta mutta älä rankaise pelokkuudesta. Kun marsu uskaltaa jo rohkeasti tulla nuuhkimaan ja on rauhoittunut muutosta, nosta se syliisi pieniksi ajoiksi kerrallaan tai anna sen olla jossain lähettyvilläsi häkin ulkopuolella. Pikkuhiljaa se tottuu sinuun, jolloin silittelykin on helpompaa, kun marsu ei ole peloissaan. Rohkeutta ja kärsivällisyyttä peliin. Oma marsuni tottui minuun todella nopeasti, vaikka olikin pentueensa arin ja pelokkain. Tee marsun olo turvalliseksi.

    • kaapo

      ota marsu syliisi vaikka se meinaa mennä karkuun ota rinnan päälle ja puhu ja hiero sen korvia ja juttele sille.Minun marsun kesyyntymiseen meni pari viikkoa ja vieläkin se pyristelee vastaan kun otan syliin vaikka tietää et siellä se paras paikka on.

    • guineabig

      Sinun kannattaisi olla marsusi kanssa hyvin paljon. jos marsusi on ollut sinulla vähän aikaa, niin anna sen kotiutua rauhassa ja yksi syy voi ihan olla että se ikävöi entistä kotiaan tai sitten se vaan voi kaivata kaveria, jonka kanssa se temmeltää.
      p.s. kannattaisi ehkä hankkia marsullesi kaveri itselläni on ollut koko elämäni marsuja. ja kyllä se kaverin hankkiminen auttoi. itse olen kokenut saman kuin sinä.kaverin hankkiminen auttoi.

    • Tipsu.

      Mä sain marsun lauantaina, ne ei oo ilmeisesti vieläkään kotiutunut. Ne kyllä tekee tuolla häkissä vähän kaikenlaista, mut ne pelkää käsittelyä. Mun kaveri (jolla on oma marsu) sanoi et ne alkaa olla kesympiä yhden tai kahden viikon päästä.. :'--)

      • hannaa-a

        1. Juttele marsuillesi niin kauna kunnes ne tunnistavan äänesi ja uskaltautuvat tulla esille eivätkä pelkää.
        2. Kun marsut ovan tottuneet ääneesi anna niile herkkua kädestä, mutta älä yritä silittää. Näin saat marsuusi luottamuksen joka on todella tärkeä. Älä yritä ottaa marsuasi syliisi!
        3. kun marsu uskaltaa syödä kädestäsi hyvin ja on tottunut ääneesi voit koitaa selittää sitä sivulta päin( jos koetat ylhäältä marsu juoksee karkuun koska se luulee että kätesi on esim. kotka) luultavasti marsusi juoksee taas heti pesään, mutta eikun herkku käteen ja uusi yritys, tarvitset paljon kärsivällisyyttä!
        4. kun marsu antaa sinun silittää sitä kunnolla ja olet valmis ottamaan sen syliin, niin sinun täytyy tehdä nopea kiinni otto niin ettei marsu edes ehdi tajuta mitä tapahtui eikä myöskään ehdi juosta pakoon.Älä taaskaan tee sitä ylhäältä. Pidä sen jälkeen marsujasi sylissä joka päivä ja juttele niille ja rapsuttele. Kun marsusi pitää pientä pulputusta niin se tykää...

        Marsusi kesyyntyvät sitä nopeammin mitä enemmän aikaa niiden kanssa vietät. Joillakin marsuolla mee kotiutumiseen ehkä 2kk kun oiset kotiutuvat parissa päivässä!

        Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä :D


    • Tietoamarsuista

      MARSauLLA PITÄÄ OLLA KAVERI MARSUT ON LAUMA ELÄIMIÄ

    • Anonyymi

      No se tarvii kaverin ja marsuthan ei saa olla kovin pitkään yksin ja meillä on kaksi marsuu molemmat on naaraksii mut joo jos sul ei oo sitä toista marsuu se saattaa kuolla yksinäisyyteen ja kantsii leikkii eli ottaa syliin noi kerran päivässä Ja nii edelleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe