Dobermannien omistajat

vastuuttomia

Ette tunnu tietavan edes koirankoulutuksen ja kasvatuksen alkeita, miksi otatte dopperin. Teille kuuluisi ainoastaan joku seurakoira rotu. Ei koskaan palveluskoiraa jos ei osaa alkeitakaan koiran koulutuksesta ja elukan aivotoiminnasta joka varsinkin dopperin kohdalla on sita sun tata riippuen sukupuolesta ja kasvattajasta.Palsta antaa selvityksen siihen miksi niin moni dopperi on sekoboltsi murisija ja arvaamaton toisia koiria ja ihmisia kohtaan. AJATELKAA HYVAT IHMISET MINKA RODUN VALITSETTE JOS EI OLE KOKEMUSTA PALVELUSKOIRISTA> DOPPERI ON OK MUTTA VAATII KOKEM

13

2438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tooperi

      Kohteliaisuudesta.
      Juui sne takia, että minulla ei le koirankoulutuksesta kamalan paljoa kokemusta, käynkin dobberini kanssa ohjatuissa tottistreeneissä. Kyllähän tuo nyt ainakin seurata osaa ja istua käskystä.

      Kivaa että koirani on sekoboltsi sellaisen ihmisen mielestä, joka sitä ei ole edes ikinä tavannut.

      • mimmi

        Ihmettelin kans, että mistä hyvästä tällanen kommentti... On se tosi, että dobbereita on valitettavan paljon väärillä ihmisillä. Turha kuitenkin alkaa moittimaan palstalle kirjoittelevia ihmisiä, kun ei tunne tapauksia. Ei kokemuksen puute ole este ottaa dobberia, kun perehtyy rotuun ensin, hankkiutuu kokeneempien ihmisten ohjattavaksi ja on valmis tekemään työtä koiran kanssa.

        Minulle tulee ekana mieleen seuraavanlainen stereotypia väärästä dobberin omistajasta, otetaan koira ulkonäkö syistä (koira on itsetuntoa kohottava asuste, kun liikkuu kylillä). Eikä meinatakkaan koulata, mitä vihaisempi, sen parempi.

        Onneksi osa kasvattajista ei myy koiria näille "pullistelijoille"!


      • mimmi
        mimmi kirjoitti:

        Ihmettelin kans, että mistä hyvästä tällanen kommentti... On se tosi, että dobbereita on valitettavan paljon väärillä ihmisillä. Turha kuitenkin alkaa moittimaan palstalle kirjoittelevia ihmisiä, kun ei tunne tapauksia. Ei kokemuksen puute ole este ottaa dobberia, kun perehtyy rotuun ensin, hankkiutuu kokeneempien ihmisten ohjattavaksi ja on valmis tekemään työtä koiran kanssa.

        Minulle tulee ekana mieleen seuraavanlainen stereotypia väärästä dobberin omistajasta, otetaan koira ulkonäkö syistä (koira on itsetuntoa kohottava asuste, kun liikkuu kylillä). Eikä meinatakkaan koulata, mitä vihaisempi, sen parempi.

        Onneksi osa kasvattajista ei myy koiria näille "pullistelijoille"!

        Dobberit on siinä mielessä vaativa rotu, että koiran luottamus on ansaittava. Ei riitä, että omistaja näyttää olevansa pomo, vaan se pitää tehdä niin, että luottamus ihmisen ja koiran välillä pysyy lujana.


    • eklu58

      Kerroppas nyt miksei dopperi voisi olla ihan ns. kotikoirana, onhan se jo joitakin vuosia sitten saanut seurakoira statuksen. Toki on aktiivinen ja vaatii äksöniä mutta monet muutkin rodut ovat tässä suhteessa samanlaisia.

      Mielestäni pahempi ongelma on kun kerrostaloon otetaan koira joka omaa kovan metsästysvietin jota ei pääse sitten ikinä toteuttamaan. Dopperi taasen vahtii asunnon koosta riippumatta ja suojelee omaa laumaansa juuri niin kuin on aikoinaan jalostettukkin tekemään. Siis normaali dopperi, jätetään ne "pilottitakkiteinien" toopet tästä pois.

      Tommoset jutut lähinnä naurattaa kuten naurattaa kun kuulee ulkona huudon "Rambo HETI tänne" ja näkee alamittaisen kaljupään huutamassa koiralleen joka haluaisi olla niinkuin muutkin koirat. Kasva aikuiseksi niin voit itsekkin ottaa dopperin kaveriksi.

      Niin omani lisäksi en montaakaan toopea tunne mutta ne vähät ovat ihan kotikoiria ja vieläpä hyviä sellaisia, omassa on vielä hieman kasvattamista tässä suhteessa mutta nyt jo uskon siitäkin selvittävän. Voisiko olla niin kun helposti vaaditaan toopelta olemista se urhea/pelottava ja näin ei luonnostaan käykkään niin menee pilalle kun vaaditaan hirveesti olemista "aseena tai turvana", eikä sitten olekkaan.

    • PoliceGirl82

      Mielipittensä kullakin ja surullista kuulla, että kokemuksesi ovat olleet noin huonoja. Ilmeisesti nämä kokemuksesi ovat omasta lähipiiristäsi kaltaisiltasi ihmisiltä, kun noin hyvin olet asiaa ja tilannetta päässyt seuraamaan.

      Minulla on ollut dobberi kotikoirana (perhekoirana) ja tulee aina ensisijaisesti olemaankin, sillä minulle koira ei ole "harrastuskone". Sen ehdoilla edetään ja tehdään sitä, mistä koira tykkää.

      Viestisi lienee provo, jonkalaiset kyllä katoavat palstalta jos valituksia kuuluu. Mielipiteen oikeus on, mutta mene vaikkapa koiranvihaajat.com:in sivuille vaahtoamaan kavereidesi kanssa.

      • Aloittaja

        Ei ollut provo vaan tosiaan kokemuksiin perustuva kannanotto. Itsella ollut useita saksanpaimenkoiria ja tutuilla doppereita jotka ihan ok. MUTTA sitten noita ihmisia kun ottavat palveluskoiran perusteilla no kun on iso ja vihainen koira niin mua ei ainakaan ryosteta, raiskata jne.Tuollaisille eivat vastuuntuntoiset kasvattajat myy sen enempaa dopperia, rotikkaa tai sakemanniakaan. Kaikki suojeluvietin omaavat rodut vaativat omistajalta aiempaa kokemusta ja siksi em. rodut ja monet muut ovat huono ajatus ensimmaiseksi koiraksi. Ainakin lahituttavavista olisi jollain oltava ao.koira ja vaikka sitakautta hankittua kokemusta jos koiran hankkii.


    • palstan vanheta muutamaa päivää, jopa muutamaa viikkoa vanhemmaksi :-)), ennenkuin sen perusteella tuomitaan jonkun tietyn rodun omistajat sekobolseiksi...!

      Kiistän jyrkästi vastuuttomana olon: vanhin dobberini kun kuitenkin ehti lähes 13 vuoden ikään, eikä koskaan kenellekään tuottanut minkäänlaista huolta.

      Ei edes minulle: ja kuitenkin elin hänen kanssaan valtaosan joka päivästä tuolla pitkästi yli kymmenen vuoden taipaleella.

      Ja kyllä väitän ainakin alkeet tuntevani, kun erirotuisia käyttökoiria olen vuosikymmeniä harrastanut... Vaan minkähänlaista koulua ja kokemusta pitäisi olla käynyt, jotta kelpaisi sinulle? -Ihan vain siksi kysyn, että jos vaikka jotakin lisäoppia saamaan johonkin hyvään osoitteeseen.

      Oppia ikä kaikki: lisääkin mielellään kiitos!

    • JJJJJdf

      Doppereissa on kahta "suuntausta" Nämä näyttely viritelmät joiden luonne on sitä jos tätäkin, sitten palveluskäyttöön tarkoitettuja.
      Suomessa kun ei "pysty" noita käyttään palveluskoirana niin ovat sitten juuri tuota näyttely roskaa

    • Toope Hermanni

      "Palsta antaa selvityksen siihen miksi niin moni dopperi on sekoboltsi murisija ja arvaamaton toisia koiria ja ihmisia kohtaan."
      Taidat elää vielä vanhassa ajassa jolloin doppereita pidettiin verikoirina! Itselläni on sellainen ja kiltti kuin mikä..ja se oli minun ensimmäinen koira joten en ole mikään maailman paras kouluttaja. Pyörin koirani kanssa monissa paikoissa joissa on mm.paljon doppereitakin pyörinyt ja en rehellisesti sanoen ole tavannut YHTÄKÄÄN vihaista dopperia ja joka olisi jotenkin arvaamaton. Toi on siis aivan hölynpölyä. Et itse vain tykkää doppereista joten otat sen kannan että dopperit on aina vihaisia yms. Mä kuule tiedän yhden collien joka on todella mielenvikainen joka kuitenkin mielletään Lassieksi eli lasten kaveriksi ja kaikkien pelastajaksi. Todella monet seefferit ovat nykypäivänä todella vihaisia ja aggressivisia vaikka niitä onkin helppo kouluttaa...johtuen varmastikin jalostuksen paljoudesta. Mutta eli vihaisempia rotuja on paljon mitä doobermanni ovat!!!

    • minna

      Että osaa olla raivostuttavia tällaiset tyypit, jotka puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Sen parempaa ja fiksumpaa koiraa, kun dobberi ei maailmassa olekaan. Mistä se kokemus tulee, muuta kuin ottamalla dobberin? Kerta se on ensimmäinen kaikille, pitää vain tietää, millaisen rodun on ottamassa. Lukee ja juttelee sellaisten kanssa, joilla on dobberi.

      Ensimmäinen koirani oli dobberiuros, tosi vahva- luonteinen ja aivan upea koira, jonka kanssa pystyi menemään vaikka minne ja milloin vain. Mutta niinpä sitä pennusta asti kuljettiinkin erilaisissa paikoissa, totutettiin ihmisiin ja muihin koiriin.

      Kyllä sitä useammankin kerran katsottiin hiukan oudosti, kun astuin koirapuiston portista sisään kahden dobberini kanssa (uros ja sille maailman tärkein kaveri, pikkusiskonsa). Ei meillä koskaan ollut - eikä vieläkään ole ongelmia - ei ihmisten, eikä muiden koirien kanssa.

      Narttuni tulee myös kaikien koirien kanssa loistavasti toimeen, päivittäin käymme koirapuistossa. Näyttelyissä ei myöskään koskaan ole ollut minkäänlaista ongelmaa kummankaan koirulini kanssa, eikä myöskään Pk -treeneissä uroksen tai Agilityssä nartun kanssa.

      Sekä koulutettu urokseni - että sohva-peruna -narttudobberini ovat kyllä näyttäneet, millaisia dobberit ovat. Moni ihminen on muuttanut käsitystään julmista, raivoavista verikoirista...

      Älä kuule viitsi tulla puhumaan dobberinomistajien vastuuttomuudesta!!! Jokaisesta rodusta löytyy yksilöitä, jotka jostakin syystä ovat ongelmallisia - eivät dobberit todellakaan ole sen pahempia kuin muunkaan rotuiset koirat - päinvastoin. Eivätkä dobbereiden omistajatkaan ole sen vastuuttomia kuin muut omistajat.

      Sillehän me emme voi ikävä kyllä mitään, että aina joku koiraparka joutuu surkean isännän/emännän kynsiin. Sellaisen, jolle koira on vain esine ja egon jatke.

      Se seurakoirajuttu sitten... Tarkoitatko siis, ettei seurakoiraa tarvitse kasvattaa/kouluttaa? Eli pikku puudeli voi huoletta räyhätä tukehtumiseen asti, silmät ulos pullistuen, omistajan silmäänsä räpäyttämättä tai sitä kieltämättä, kun me dobberini kanssa ohitamme tämän pikkupaholaisen dobberini ilmeenkään värähtämättä...

    • niiiih

      Meneekö vähän yli... Itsellä ollut 3 Dobberia, eikä ne ole muita koirarotuja kummenpia. Selkeät rajat vaan oltava ja johtajuus kunnossa. Ihan niinkuin kaikilla muillakin roduilla. ...Tehän teette rodusta ihan hirveän näillä jutuilla! D..on rotuna todella hellyyden kipeä rakastettava isäntäänsä kunnioittava ja koko perhettään rakastava rotu...Sen ei kuulukkaan pitää muista ihmisistä...sietää kyllä täytyy...

    • ggp

      kerros sitten mistä sitä kokemusta saa?jos ei saa ottaa dobberia?

    • Toni

      Mikähän tääkin sitten oli?! Eli niillä ei saisi olla dopperia jotka kirjoittaa tänne? Jos on jollakin ongelmia koiran kanssa joskus, ei meinaa että olisi huono kouluttaja. Kaikilla on joskus varmasti joku ongelma koiran kanssa rodusta riippumatta ja on tervettä kysyä asiasta muilta. Tuo on aika hyvä sanoo että ei kannata ottaa dopperia jos ei ole kokemusta palveluskoirista. Pakko kai sitä kokemusta jostain on saada. Miten muuten kuin ottamalla palveluskoira? tai sillainhan sitä kokemusta parhaiten saa. Ei minullakaan ole juuri doppereista kokemusta mutta aijon ottaa sellaisen ehdottomasti ja siksi olen ottanu selvää niistä täälläkin foorumilla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe