Autonvuokrauksesta kokemusta?

also starving

Niin että mitenhän homma toimii tuolla ja missä hinnoissa liikutaan. Tarkoitus on lähteä joilukuun alussa 2 viikoksi kattelemaan paikkoja. Alussa ollaan 2 yötä havannassa, santiagoon asti olisi kiva ehtiä. Matkanvarrelta pitäisi sitten kattella sen verran paikkoja kun ehtii.
Onko siis kokemustenne mukaan järkeä vuokarata kiesi alle vai kulkea julkisilla?
Budjetti per päivä ei suurensuuri, mielellään alle 50€/nenä, kaverin kanssa kahdestaan matkalla.
Onko mahdollista toteuttaa?
Kommentteja ja ehdotuksia otetaan mielellään vastaan lähtöpaäivään asti eli 5.12.
Kiitos.

15

2400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi ei ?

      ja joko matkatoimiston kautta varaus tai sitten kun olette siellä perillä.Minä olen itse aina vuokrannut lomamaassa ja hyvin on toiminut .Ja voihan vuokrata vaikka mopon jos ei nyt autoa

      • also starving

        kiitos vaan rohkaisusta, mutta vähän tarkempaa tietoa jos jollain olisi tarjota, niin kyllä kelpaa. Eli oisko tollasela budjetilla mahdollisuutta sitä autoa saada käyttöön,
        pääseekö sillä oikeasti kätevämmin liikkumaan kun julkisilla,
        toimiiko vuokrakiesit kunnolla ja mitä tehdä jos se leviää?
        Näihin nyt ainakin jos jollain ois omia kokemuksia niin auttais runsaastikin?

        P.S. Mopoilu välillä Santiago de Cuba-Havanna saattais puuduttaa perseen vähän liian kanssa...


    • rkb

      Itse en ole vuokrannut, mutta hotellissa olleesta turisti-infosta asiaa selvittelin viime vuonna.

      Viikoksi olis saanut pikkuauton (jotain Korean ihmeitä ignis tai daiwa tms) vakuutuksineen ilman km-rajoitusta 350 taalalla, päiväksi jotain 80 taalaa. Lisäksi vakuus sadasta taalasta ylöspäin. Vakuuden mahdollisesti saa takaisin, mutta mielelläänhän ne etsivät jonkun kolhun jonka voivat laittaa vuokraajan piikkiin ja jättää vakuuden sillä perusteella palauttamatta. Että se vakuuskin kannattaa kyllä budjetissa huomioida kulunkina.

      Auton pysäköinti kannattaa suunnitella huolella, kun varaosilla on kysyntää ja bensat lähtee hyvin äkkiä. Vuokra-autoissa on ihan omat letkupatentit sitä varten että vuokraamo saa valuttaa asiakkaan palauttaman auton tankkia tyhjemmäksi, ja sen tekniikan osaa paikallise autoihmiset.

      Kaks rohkeata kaverusta uskaltaa kyllä palkata pimeen taksinkin. Seikkailustahan se käy, ja hyvällä tsägällä tulee halvemmaksi kuin vuokra-auto. Huonolla tsägällä joutuu vähän kävelemään ja/tai liftaamaan. Tsägästä riippumatta pääsee tutustumaan paikalliseen autonkorjaustaiteeseen. Kun vähän kattelee ympärilleen, joku paikallinen kyllä osaa kertoa mistä löytyy ajokuntoinen amerikanauto jonka omistajalla on pikkurahan puute. Eikä kannata pistää hanttiin jos samalla kyydillä kulkee kuskin äiti ja/tai anoppi ja pari mukulaa. Elämys.

    • chiquita

      Olen kyllä vuokrannut auton Kuubassa, mutta sitä ei tule kyllä paljon harrastettua, koska on varsin tyyristä puuhaa. Lisäksi autosta täytyy koko ajan "pitää huolta", eli yksin autoa ei voi jättää, parkkeerata pitää aina vartioiduille paikoille, jos ei kukaan jää autoon yms. Bensakaan ei ole halpaa.

      Paikoin myös tiet ovat Kuubassa sellaisessa kunnossa, että tarvitaan maasturia. Kylttejäkään ei välttämättä löydy, yöllä ajaminen on varsin vaarallista ihan sen takia, että muita teillä kulkijoita (hevoskärryt, pyöräilijät, valottomat autot yms) ei näe, eikä myöskään tien kuntoa....

      Vuokra-autojen kunto vaihtelee myös suuresti, kuuleman(kin) mukaan, ja matkanteko voi yhtäkkiä keskeytyä.

      Toisaalta omalla autolla pääsee sellaisiin paikkoihin, joihin muutoin voi olla vaikea mennä eikä ole sidottu muiden aikatauluihin.

      Sitten kommentti teidän tapaukseenne: autonvuokraus voi olla ihan jees, mutta ottaen huomioon budjettinne ja hyvin lyhyt matkustusaika (Kuubassa matkustaminen ei ole yhtä nopeaa kuin Suomessa eli välimatkat menevät usein hitaammin kuin täällä), suosittelisin ennemminkin julkisten (Viazul-bussit, taksit; myös pitkille matkoille etukäteen sovituin taksoin) kulkuvälineiden käyttöä, varsinkin jos ette osaa espanjaa eikä teillä ole aikaisempaa kokemusta Kuubasta.

      Viazulin reitit, hinnat ja aikataulut löydätte netistä
      www.viazul.cu

      Ette muuten kertoneet, mistä lennätte takaisin Suomeen....?

      • rkb

        Koska vuokrasit viimeksi ? Mikä vuokraamo ja mitä maksoi ? Oliko ongelmia ? Voiko hotellien (nacional) suosituksiin luottaa, kun autoa ei pääse etukäteen tutkimaan vaan se tuodaan hotellille vasta kun on vakuus maksettu ja sopimus tehty ?


      • chiquita
        rkb kirjoitti:

        Koska vuokrasit viimeksi ? Mikä vuokraamo ja mitä maksoi ? Oliko ongelmia ? Voiko hotellien (nacional) suosituksiin luottaa, kun autoa ei pääse etukäteen tutkimaan vaan se tuodaan hotellille vasta kun on vakuus maksettu ja sopimus tehty ?

        Onpa siitä jo pari vuotta aikaa. Ja vuokrasin auton Santiagossa, maasturin. En oikein muista enää hintaa, mutta jotain 70-80 dollaria/päivä se oli.....


    • Atos

      Mielestäni ehdottomasti järkevin ja mukavin tapa katsella Kuubaa parissa viikossa on autonvuokraus.
      V. 2003 tammikuussa maksoi Huynday Atos (Havanatours) yli viikoksi 52$ päivä ja bensa dollarin litra.
      Ajaminen sinänsä ei ole kummempaa kuin muuallakaan, mutta pimeällä on oltava tosi varovainen. Hevos- ja härkä-ajoneuvot käyttävät myöskin moottoriteitä ja tienpinnat saattavat todella yllättää.
      Auton saaminen voi olla vaivan takana, vuokrauspisteitä on paljon, autoja ei. Lahjontakaan ei taida auttaa.
      Netistä ei tällä hetkellä näytä saavan online varauksia ja toisaalta varauskaan ei ole ehdoton tae auton saamisesta sovittuna aikana.
      Ainoa neuvo lienee aloittaa kysely mahdollisimman pian paikanpäällä, tai voisihan sitä sähköpostilla yrittää kysellä.
      Casoissa on usein parkkipaikka pihalla tai talli ja hotelleissa aina, jonne auton voi jättää yöksi, päivisin en erityisesti vahtinut, toki täytyy vähän katsoa. Jonkinnäköistä riesaa on pysäköintivahdeiksi tarjoutuvista ja ikkunanpesijöistä.
      Julkisista lienee Viazul-bussi ainoa käypä vaihtoehto, eikä mitenkään edullinen sekään; esim. Havana-Santiago 75$ suunta/hlö. ja kohdevalikoima kuitenkin aika rajoitettu. Muilla vehkeillä (taksit ehkä varauksella poislukien) ei kahdessa viikossa pitkälle ehdi.
      Omalle kohdalleni ei sattunut yhtä rengasrikkoa lukuunottamatta ongelmia ja uuden vararenkaankin sain heti seuraavasta vuokrauspisteestä.
      Mikäli se budjetti vaan sallii niin suosittelen autonvuokrausta ehdottomasti.

      • chiquita

        Autonvuokrauksessa on tosiaan paljon hyviä puolia, mutta hinta ja saatavuus on kyllä probleema. Jollain vuokrausfirmoilla myöskään tuo auton korjaaminen, vararenkaan toimittaminen tms. ei toimi yhtä sutjakkaasti kuin Atoksen tapauksessa.

        Itse en kyllä helposti jättäisi autoa päivälläkään vartioimatta.

        Hyvällä tuurilla minkäänlaisia ongelmia ei tule. Ja kuten Atos sanoi, autonvuokraus on kyllä mukava tapa nähdä Kuubaa. Varsinkin jos haluatte olla liikkeellä koko ajan ja nähdä mahdollisimman paljon.

        Sen sijaan jos haluatte viipyä aina pari päivää jossakin kaupungissa ja jatkaa sitten matkaa, yhdistelmä Viazul ja vuokrataksi tarvittaessa tulee todennäköisesti selvästi halvemmaksi.


    • Karikuru

      Hola vaan.
      Tulin itse n.2 viikkoa sitten Kuubasta. Olin ystäväni kanssa ns. omatoimimatkalla. Matkustelimme kaksi viikkoa ympäri maata (n.2000km)yleisillä(viazul) ja yksityisillä kulkuneuvoilla.Oman auton vuokraus ei mielestäni ole järkevää.Olen ymmärtänyt ,että ongelmatilanteita on sattunut.Kysy ainakin vakuutusyhtiöltäsi neuvoja.

      Reittinä meillä oli; Havanna, Trinidad, Gamaguey, Santa Lusia, Guantanamo, Baracoa ja takaisin. Asuimme yksityismajoituksissa ja vietimme aikaamme ystävällisien ja välittömien kuubalaisten seurassa. Kokemuksena aivan vertaansa vaille oleva matka. Cuba si.
      Majoitusta Havannassa:
      http://www.bootsnall.com/hostels/d/9327/Casavera.php
      Vera puhuu hyvää englantia.Terveisiä Karilta ja Joukolta.Veralta kannattaa kysyä myös matkalla olevista majoituksista.

      Santiego de Cuba:
      Villa Azul LOURDES BAS y LALO CASAS San Carlos No.486 e/Reloj y Calvario Santiego de Cuba
      Terveisiä tännekin Karilta ja Joukolta.

      ps. Jos käytte Boracoassa asti (kannattaa käydä) niin menkää asumaan ROSA QUINTERO RODRIGUEZ Rodney coutin No.96-B 0/0 juracion y cepero bonilla Baracoa,Guantanamo tel.04-3829 Terveisiä tännekin Karilta ja Joukolta.
      Perheen poika puhuu englantia.Minulla jäi vihreät pitkät housut sinne.XL-kokoa ja housuista saa lahkeet irti vetoketjuilla (shortsit).Tuokaa ne suomeen niin lunastan ne teiltä myöhemmin.Gracias!
      [email protected]

      ¡buen viaje!
      Seikkailija/kullankaivaja

      • Zede

        Minkä hintaisia nuo mainitsemasi casat olivat? Kuuluiko hintaan aamiainen yms? Aika positiivista uskoa, että housut ovat vielä tallella...;)


      • örkki
        Zede kirjoitti:

        Minkä hintaisia nuo mainitsemasi casat olivat? Kuuluiko hintaan aamiainen yms? Aika positiivista uskoa, että housut ovat vielä tallella...;)

        moro zede!
        casat on melkeen aina se 25$yö/huone, max 3hlö. hinta voi nousta, jos haluutte aamiaista tms.. vera on huippu mamma ja sen poika eddy asuu hesas. pystytkö zede viemään yhden kirjekuoren havannaan vaikka hotel habana libreen, jos annan sun mukaan???


      • Zede
        örkki kirjoitti:

        moro zede!
        casat on melkeen aina se 25$yö/huone, max 3hlö. hinta voi nousta, jos haluutte aamiaista tms.. vera on huippu mamma ja sen poika eddy asuu hesas. pystytkö zede viemään yhden kirjekuoren havannaan vaikka hotel habana libreen, jos annan sun mukaan???

        Tiedän ett se casojen normaalihinta on 25, mutta 20 pääsee ja olen kuullut että voi jopa selvitä 15 CUC:lla. Lähinnä sitä ajattelin. Aamiainenkin voi kuulua hintaan jossain casoissa...

        En valitettavasti käy kuin Havannassa vaihtamassa lentokenttää, mutta jos voin toimittaa sen kuoren jonnekin Santiago de Cubassa niin onnistunee.


      • also starving

        Kiitos kaikille kirjoittajille.
        Mikään ei tietysti ole niin varmaa kuin epävarma, mutta alkaa olla alustava reittisuunnitelma valmiina. Täytyypä ottaa mukaan nuo casojen osoitteet. Julistan myös kilpailun Karin housujen löytämiseksi. Tänne saa sitten tulla lesoilemaan jos esimmäisenä ehtii.
        Vamos vaan ja Kuubaan.
        Törmäillään sielläpäin.


      • Zede
        also starving kirjoitti:

        Kiitos kaikille kirjoittajille.
        Mikään ei tietysti ole niin varmaa kuin epävarma, mutta alkaa olla alustava reittisuunnitelma valmiina. Täytyypä ottaa mukaan nuo casojen osoitteet. Julistan myös kilpailun Karin housujen löytämiseksi. Tänne saa sitten tulla lesoilemaan jos esimmäisenä ehtii.
        Vamos vaan ja Kuubaan.
        Törmäillään sielläpäin.

        Näin tehdään. Muistahan kirjoittaa tänne sitten matkaraporttisi.


      • ördäri
        Zede kirjoitti:

        Tiedän ett se casojen normaalihinta on 25, mutta 20 pääsee ja olen kuullut että voi jopa selvitä 15 CUC:lla. Lähinnä sitä ajattelin. Aamiainenkin voi kuulua hintaan jossain casoissa...

        En valitettavasti käy kuin Havannassa vaihtamassa lentokenttää, mutta jos voin toimittaa sen kuoren jonnekin Santiago de Cubassa niin onnistunee.

        aiii santiagoss, no sitt sä ett pysty auttaa. ei mitään.. mä en o itte santiago de cubassa viel käyny, mutt helmikuussa pitäs piipahtaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe