Jälleensyntyminen totta vai tarua?

Faktat puhuvat!

Väestönkasvu. Toinen ongelma, jonka kohtaamme jälleensyntymisen suhteen, on väestönkasvu. Sillä jos jälleensyntyminen pitäisi paikkansa ja joku saavuttaisi aina välillä mokshan eli irtautumisen kiertokulusta, niin pitäisi väkimäärän maapallolla samalla vähetä - tai ainakaan se ei voisi yhtään kasvaa. Eli ihmisiä pitäisi nyt olla paljon vähemmän maan päällä kuin joskus aikaisemmin menneisyydessä.

Miksi asia on kuitenkin juuri päinvastoin? Sillä kun väestönmäärän pitäisi koko ajan vähetä irtautumisten takia, niin onkin se koko ajan lisääntymässä niin, että ihmisiä on nyt n. 10 kertaa enemmän kuin 500 vuotta sitten ja n. 30 kertaa enemmän kuin 2000 vuotta sitten. Maapallolla on itseasiassa juuri nyt enemmän ihmisiä kuin koskaan ja heidän määränsä on koko ajan lisääntynyt vuosisatojen aikana (Todellisuudessa meidän ei tarvi mennä kuin joidenkin vuosituhansien taakse - käyttäen perusteena nykyistä väestökasvua - niin tulee vastaan nollapiste, jolloin ei voinut edes olla ihmisiä. Vrt. 1 Moos 1:28: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa... "). Väkiluvun kasvu onkin varsinainen ongelma jälleensyntymisen kannalta - varsinkin jos jotkut ansiokkaat sielut samanaikaisesti irtautuvat kiertokulusta. Se ei ainakaan todista jälleensyntymisen puolesta, vaan puhuu sitä vastaan.

http://koti.phnet.fi/elohim/synnymekouudelleen

Kannattaa tutkia asia tarkasti!

16

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -Q-

      Olen ennenkin kuullut tämän saman murhemielisen vuodatuksen, tai ainakin samankaltaisen.

      1. Sielujen määrää kukaan ei tiedä. Todennäköisesti niitä on ihan helvetisti!

      2. Osa sieluista on saattanut olla vielä eläinkunnassa tai vaikka toisella planeetalla silloin kun Maassa oli ihmisiä vähän.

      3. Jotkut sielut viihtyvät pitkiäkin aikoja "välitilassa", eikä siellä mitään aikaa ehkä edes olekaan. Iäisyys vain.

      4. On saattanut olla olemassa alueita jotka nyttemmin ovat merenpeitossa. Mikäli niitä alueita päästäisiin tutkimaan, saattaisi ilmetä että tämä nykyinen väestönpaljous ei ole mitenkään ainutlaatuista. (Saattaa tietysti myös olla että aiemmat sivilisaatiot ovat aina tuhoutuneet (esim. komeetan syöksyttyä Maahan), jolloin yksikään sivilisaatio ei ole ehtinyt paisua mahdottomasti.)

      5. Jälleensyntyminen ihmiseksi loppuu vasta kun ihmisenä ollessa on opittu kaikki tarpeellinen. Tällaisia loppututkintoja ei välttämättä tapahdu kovin usein, eli jos ei täältä näytä ketään poistuvan, niin ehkäpä sitten ei poistukaan.

      6. Eräät myös väittävät että tänne on nyt kerääntynyt extrapaljon väkeä todistamaan tiettyjä erikoisia ilmiöitä mitä on ennusteltu tapahtuvaksi.

      • Ei vakuuta

        eipä kuulosta vakuuttavalta parin seikan puheet.


      • totuus ei valehtele
        Ei vakuuta kirjoitti:

        eipä kuulosta vakuuttavalta parin seikan puheet.

        Jälleensyntyminen on mahdottomuus ja vaatii aikamoista uskoa, että voi siihen uskoa. Tai sitten ei paljon ajattele, vaan antaa toisten huijata itteänsä.


      • -Q-
        totuus ei valehtele kirjoitti:

        Jälleensyntyminen on mahdottomuus ja vaatii aikamoista uskoa, että voi siihen uskoa. Tai sitten ei paljon ajattele, vaan antaa toisten huijata itteänsä.

        ...olivatkin niin perusteellisesti ja mittavasti perusteltuja ja vakuuttavia että kyllä minun nyt täytyy heti myöntää erheeni ja ryhtyä materialistiksi.

        xD


      • proPAGANda
        -Q- kirjoitti:

        ...olivatkin niin perusteellisesti ja mittavasti perusteltuja ja vakuuttavia että kyllä minun nyt täytyy heti myöntää erheeni ja ryhtyä materialistiksi.

        xD

        Todellakin loistavaa perustelua!

        Ei voi muuta kuin suu auki jäädä ihmettelemään!

        xD


      • Anonyymi

        Srila Bhakti Bimal Avadhut Maharaj
        Armon ja anteeksiannon tarve

        (12. joulukuuta 2004)



        Toivomme on armahdus, amnestia. Emme voi luottaa oikeudenmukaisuuteen. Jos jokaiselta meiltä kysytään synneistämme, pahoista teoistamme, voimme muistaa useita, vaikka todellisuudessa niitä on valtava määrä. Sen jälkeen pystyisimme ymmärtämään, millaisia todella olemme. Jos katsoisimme itseämme ulkopuolelta — mitä sanomme, mitä teemme, mitä ajattelemme — meillä olisi erilainen käsitys itsestämme. Vaikka emme tekisi mitään, vaan vain ajattelisimme sitä, ero olisi pieni. Jos meille annettaisiin asiakirja-aineisto itsestämme, mutta emme tietäisi, että kyse on meistä itsestämme, toivoisimme syylliselle ankaraa rangaistusta. Olemme jatkuvasti unohduksen tilassa. Saatamme loukata jotakuta. Miten tämä on mahdollista? Ihmistä voidaan loukata paitsi toiminnalla myös toimettomuudella, esimerkiksi olla hymyilemättä hänelle tai olla tervehtimättä häntä. Loukkaamme ihmisiä usein toimettomuudellamme, emme kiinnitä heihin huomiota, olemme uppoutuneet ajatuksiimme. Tai esimerkiksi kerromme jollekulle jotakin hengellisesti tärkeää omasta näkökulmastamme, mutta todellisuudessa loukkaamme häntä. Rikos on teon lisäksi myös laiminlyönti. Muistamme, kuinka usein olimme toimettomia ja hemmottelimme itseämme tai jotakuta.
        k


      • Anonyymi
        -Q- kirjoitti:

        ...olivatkin niin perusteellisesti ja mittavasti perusteltuja ja vakuuttavia että kyllä minun nyt täytyy heti myöntää erheeni ja ryhtyä materialistiksi.

        xD

        https://www.youtube.com/watch?v=WYjxyC78zp4

        l


    • proPAGANda

      Taidat kuulua näihin "en halua uskoa jälleensyntymään vaikka kuinka todistelisitte sitä"-nuoriin kristittyihin mutta esitän tässä nyt muutaman pointin joka tapauksessa.

      En tiedä onko jälleensyntymä totuus vai valhe mutta mielestäni kaikista mahdollisuuksista se on todennäköisin ja järkevin. Buddhalainen Dalai lamakin sanoi, että ei hänkään tiedä onko jälleensyntyminen totta vai tarua ja nauroi päälle.

      Ongelmasi siis on, että mistä sielut tulevat ja miksi ihmisiä(sieluja) sitten on nykyisin niin paljon?

      Kuten kaikissä opeissa myös jälleensyntymä-opissa on erilaisia *koulukuntia*. On vanhoja itämaisia käsityksiä ja sitten uudempia länsimaisia New Age- käsityksiä. Toisaalta sanotaan, että käsitys olisi jo kymmeniä ellei satoja tuhansia vuosia vanha: Niin vanha kuin ihmiset ovat ylipäätänsä etsineet selityksiä kaikkeen.

      Idän oppien mukaan sielu käy kehityksessään läpi eri vaiheita, yksinkertaisemmista monimutkaisempiin olomuotoihin: Kivikunta-> kasvikunta->eläinkunta-> ihmiskunta-> enkelikunta jne. 6 miljardia sielua ihmisissä ei ole kovinkaan suuri joukko jos ajatellaan vaikkapa pelkästään montako sielua esim. kasvikunnassa voisi olla. Ehkä sinun pitäisi kysyä onko mahdollista, että maapallolla onkin lähes ääretön määrä sieluja jos joka kivellä, eläimellä ja kasvillakin on myös sielu?

      Itämaisissa opeissa on myös ajatus, että sielu voi jakaantua useaksi sieluksi eli tavallaan kloonautua. Kaikki ihmisinä olevat sielut voisivat olla siten peräisin muutamasta *alkusielusta* n. miljoonan vuoden takaa ja tämä jakaantuminen jatkuisi edelleen ja vieläpä varsin huimavaa vauhtia.

      Itämaisissa käsityksissä sielu voi myös taantua ihmisestä takaisin eläinkuntaan.

      Lansimaisia käsityksiä kritisoidaan usein siitä, että ne ottavat idän opeista länsimaisia miellyttävät puolet ja julistavat epämiellyttävät puolet harha-opeiksi. Yksi länsimainen käsitys on se, että ihmisessä oleva sielu on aina ollut ihmiskehossa eikä koskaan aiemmin kasvissa, kivessä tai eläimessä. Lännessä ei myöskään yleensä uskota sielun taantumiseen vaan siihen, että jokaisen eletyn elämän jälkeen sielu olisi aina enemmän, ei koskaan vähemmän.

      Nykyiset länsimaiset suuntaukset perustuvat usein ns. kanavoituun tietoon kuten Michael- ja Kryon-kirjallisuuteen. Muitakin jälleensyntymää käsitteleviä kirjoja on nykyisin todella paljon ja niiden tieto on usein keskenään ristiriitaista.

      Jälleensyntymän väitetään olleen länsimaissakin jo tunnettua Jeesuksen seuraajien alkukirkossa ja islamissakin keskiaikaiset sufi-mystikot uskoivat jälleensyntymään.

      New Age- käsityksiä on esimerkiksi ajatus siitä, että maapallolla olisi paljon täällä *vierailevia* sieluja, jotka ovat peräisin muista aurinkokunnista ja galakseista.

      Jotkut lähteet ovat vieläpä väittäneet, että kaikilla ihmisillä ei edes olisi sielua.

      Tietynlaisen *elämänkoulun* läpikäyminen on lähes kaikissa suuntauksissa mainittu. Ajatus siitä, että sielu poistuu *kierrosta* kun kaikki opittavissa oleva on opittu. Toistaiseksi tämä *luonnollinen* poistuma on vielä melko vähäistä sillä suurin osa sieluista on suurinpiirtein kierron keskivaiheilla. Tunnettuja kierrosta
      poistumassa olevia sieluja olisivat olleet mm. Jeesuksen ja Buddhan inkarnaatiot.

      En nyt toistele enempää samoja pointteja kuin Q.

      Vähän sellanen sekametelisoppa tämäkin asia on mutta niin ne tuppaavat olemaan vähän kaikki muutkin ihmisten teoriat ja opit jotka yrittävät todellisuutta jotenkin selittää...

      Jos sinua nyt asia kiinnostaa, niin tässä on yksi helppotajuinen sivusto aiheesta:

      http://www.geocities.com/richard_holmes/reincarnation/faq.htm#c3

      • proPAGANda

        Huomasin jälkikäteen tästä pätkästäsi yhden olettamuksen, joka vaati selvittelyä.

        >>Sillä jos jälleensyntyminen pitäisi paikkansa ja joku saavuttaisi aina välillä mokshan eli irtautumisen kiertokulusta, niin pitäisi väkimäärän maapallolla samalla vähetä - tai ainakaan se ei voisi yhtään kasvaa. Eli ihmisiä pitäisi nyt olla paljon vähemmän maan päällä kuin joskus aikaisemmin menneisyydessä.


      • propagandan poika
        proPAGANda kirjoitti:

        Huomasin jälkikäteen tästä pätkästäsi yhden olettamuksen, joka vaati selvittelyä.

        >>Sillä jos jälleensyntyminen pitäisi paikkansa ja joku saavuttaisi aina välillä mokshan eli irtautumisen kiertokulusta, niin pitäisi väkimäärän maapallolla samalla vähetä - tai ainakaan se ei voisi yhtään kasvaa. Eli ihmisiä pitäisi nyt olla paljon vähemmän maan päällä kuin joskus aikaisemmin menneisyydessä.

        Ajatelkaapa välillä mitä järkeä on elää vain yksi elämä ja sitten joko taivas/helvetti?

        Yksi jälleensyntymisen selitys on se, että yksi elämä on liian lyhyt ja riittämätön, että sen perusteella ihmistä voitaisiin vielä mihinkään tuomita.

        Yksi kaikkein älyttömimmistä "vain yksi elämä"- teorian ongelmista liittyy lapsiin ja vammaisiin.

        Jos lapsi kuolee pienenä niin minne lapsen sielu menee? Taivaaseen vaiko helvettiin? Jos vastaat, että taivaaseenpa tietty niin eikö olisi parempi, että kaikki kuolisivat lapsina niin olisi "taivaspaikka" taattu! Voit tietysti vastata, että lapsi voi joutua helvettiinkin sillä Jumala on niin viisas, että osaa oikeudenmukaisesti tuomita vaikka pienen onnettomuudessa kuolleen lapsenkin.

        Miksi maailmassa sitten on vammaisia, jotka eivät pärjää ilman apua ja ovat kehityksessä esim.6-vuotiaan lapsen tasolla. Meneekö tällainen ihminen kuoltuaan helvettiin vai taivaaseen? Jumala taitaa taas olla hyvin viisas ja osaa kyllä tuomita vammaisenkin, joka ei edes kykene tekemään mitään pahaa elämänsä aikana. Ehkä kaikkien meidän pitäisi olla kehitysvammaisia, jotta "taivaspaikkamme" olisi varmemmalla pohjalla?

        Jälleensyntymään uskovan on helppoa todeta esittämäni ihmiskohtaloiden olevan vain yksi helmi elämien helminauhassa.


    • -Q-

      Elohim-nimen perusteella oletan että aloittaja on sitä mieltä että (juutalais-kristillinen) Jumala tekaisee ikioman sielun jokaikiselle ihmiselle joka tänne tulla tupsahtaa.

      Onko kenellekään ikinä tullut mieleen kuinka älytön määrä sieluja TUOLLAISEEN toimintaan kuluu? Ja mikäli Jumala luo niitä sieluja koko ajan, miten ne voivat olla sitten jo valmiiksi jokainen pilalla niin että heidänkin kohdallaan voidaan puhua jonkinlaisesta syntiinlankeamuksesta tai perisynnistä? No siten tietysti että perisynti koskee fyysistä kehoa? No minkä takia se Jumala sitten laittaa viattomia sieluparkoja syntisiin kehoihin?!

      Jos ikinä itse päätän luopua reinkarnaation ideasta, siirryn todennäköisimmin ateistis-materialistiseen katsomukseen. Sekin kuulostaa loogisemmalta kuin kaikki "elohimeihin" perustuvat jotka olettavat aktiivisen, persoonallisen Jumalan olevan vastuussa kaikesta tästä mitä me täällä saamme aikaiseksi.

      • Saat uskoa

        Saat uskoa niin kuin haluat, saat olla vaikka apinan jälkeläinen tai uskoa kaikein kehittyneen sattumasta.

        Siinpäs sitä uskoa vasta vaaditaankin.. :)


      • hone-y
        Saat uskoa kirjoitti:

        Saat uskoa niin kuin haluat, saat olla vaikka apinan jälkeläinen tai uskoa kaikein kehittyneen sattumasta.

        Siinpäs sitä uskoa vasta vaaditaankin.. :)

        Olet selvästi tajunnut jotain elämästä: jokainen voi uskoa mihin haluaa! Aivan mahtavaa, olen iloinen puolestasi =)


      • -Q-
        Saat uskoa kirjoitti:

        Saat uskoa niin kuin haluat, saat olla vaikka apinan jälkeläinen tai uskoa kaikein kehittyneen sattumasta.

        Siinpäs sitä uskoa vasta vaaditaankin.. :)

        Olen kuullut että "aina sattuu kun tapahtuu". Ts. se että jokin olisi "sattuman sanelema juttu" ei välttämättä liene mahdotonta.

        Apinoista ei kehity kuin apinoita. Sitä kuitenkin pidän todennäköisenä että meillä ja apinoilla on ollut jossakin vaiheessa yhteinen kantamuoto. Mutta en panisi pahakseni mikäli alkukantaisten ihmisten perimää olisi muokattu toisen älyllisen lajin toimesta.

        Mutta palatakseni varsinaiseen aiheeseen eli sattumaan, niin sattuma toimii itsekseenkin, eli se ei siis vaadi uskojien kannatusta tai jonkinlaista "tahtoenergiaa" pysyäkseen yllä. Sattuman vastakohta olisi tietenkin se että kaikessa on aina tarkoitus takana, mutta hieman epäilyttävältä ajatus kaiken tarkoituksellisuudesta vaikuttaa kun vähänkin ajattelee arkista elämäänsä. Jos esim. ajattelen maitopurkkia, avaan tv:n ja näen maitopurkin, niin se on sattuma. Mutta onko sillä tarkoitus? Onko se jumalallinen kehotus mennä ostamaan maitopurkki? Tai lypsämään lehmä?

        Tarkoitukseen panostavat ihmiset herkästi jäävät tumput suorina pähkäilemään kaikkea mahdollista ja mahdotonta että mikä tarkoitus tässä on takana. Olen itse ollut vähän tuon sorttinen ihminen, ja alkaa jo väsyttää. Luulen että 50 % sattumaa ja 50 % tarkoitus olisi mielekkäämpi näkemys maailmankaikkeuden toimimisesta. Tai oikeastaan tarkoitustahan ei tarvita kuin 1 % niin sekin jo osoittaa että on muutakin kuin materia. Mutta saattaa toki olla että Se Jokin on antanut materiaaliselle maailmalle "vapaat kädet" toimia sattuman kautta miten lystää, että Se Jokin voi sitten iloisesti yllättyä kun se tsekkaa että mitä on saatu aikaiseksi.

        Hauskaa miten vähäisistä aineksista joskus saa paljonkin mietiskeltävää. :)


      • pieni laiva
        -Q- kirjoitti:

        Olen kuullut että "aina sattuu kun tapahtuu". Ts. se että jokin olisi "sattuman sanelema juttu" ei välttämättä liene mahdotonta.

        Apinoista ei kehity kuin apinoita. Sitä kuitenkin pidän todennäköisenä että meillä ja apinoilla on ollut jossakin vaiheessa yhteinen kantamuoto. Mutta en panisi pahakseni mikäli alkukantaisten ihmisten perimää olisi muokattu toisen älyllisen lajin toimesta.

        Mutta palatakseni varsinaiseen aiheeseen eli sattumaan, niin sattuma toimii itsekseenkin, eli se ei siis vaadi uskojien kannatusta tai jonkinlaista "tahtoenergiaa" pysyäkseen yllä. Sattuman vastakohta olisi tietenkin se että kaikessa on aina tarkoitus takana, mutta hieman epäilyttävältä ajatus kaiken tarkoituksellisuudesta vaikuttaa kun vähänkin ajattelee arkista elämäänsä. Jos esim. ajattelen maitopurkkia, avaan tv:n ja näen maitopurkin, niin se on sattuma. Mutta onko sillä tarkoitus? Onko se jumalallinen kehotus mennä ostamaan maitopurkki? Tai lypsämään lehmä?

        Tarkoitukseen panostavat ihmiset herkästi jäävät tumput suorina pähkäilemään kaikkea mahdollista ja mahdotonta että mikä tarkoitus tässä on takana. Olen itse ollut vähän tuon sorttinen ihminen, ja alkaa jo väsyttää. Luulen että 50 % sattumaa ja 50 % tarkoitus olisi mielekkäämpi näkemys maailmankaikkeuden toimimisesta. Tai oikeastaan tarkoitustahan ei tarvita kuin 1 % niin sekin jo osoittaa että on muutakin kuin materia. Mutta saattaa toki olla että Se Jokin on antanut materiaaliselle maailmalle "vapaat kädet" toimia sattuman kautta miten lystää, että Se Jokin voi sitten iloisesti yllättyä kun se tsekkaa että mitä on saatu aikaiseksi.

        Hauskaa miten vähäisistä aineksista joskus saa paljonkin mietiskeltävää. :)

        se onkin mielenkiintoinen asia tuo sattuma ja jälleensyntymä.itse en usko sattumaan mahdollisuuteen enkä liioin siihen että kaikista asioista pitäs etsiä jotain suurta tarkoitusta, jotain sen takaa.tuo jalkojen irtoaminen maankamaralta lienee tavallista yleisempää henkisissäpiireissä. maalaisjärjen käyttö,riittävä riittisyys.ovat olleet hyvinä ohjeina itselleni tasapainoillessani tiellä pysyäkseni..tosin siltä lipeäminen tuntuu olevan kovin tavallista (ja helppoa)siksi on hyvä vaihtaa mielipiteitä!.aikaisempiin asioihin viitaten.koska meidän keskuudessakin elää vielä tänäkin päivänä.tietäjiä.kokijoita. jotka pääsevät tutkimaan asioita hengensilmällä.ovat sanoneet:noin 200.v sitten oli viimeinen kerta kun korkea ryhmäsielu vihkiytyi yksilölliseksisieluksi.sen jälkeen maapallolla yksilöllistymisen rajaan kivunneet ruhmäsielut on ohjattu muualle..ja hämärästi muistan että sieluista noin 1/10 osa fyyssisessä palttoossa saman aikaisesti...asiat voi kieltää ..tuomita..epäillä..uskoa..tutkia..ymmärtää..kokea=tietää.ja niitä kaikkia omalla tavallaan,tasollaan. matkallaan huntujen taaa.jossa harhat häviäää;) ...rauhallista mieltä..


    • emil

      kristitylle käännyttäjälle ei ole syytä kertoa näkemystä. koska hän kuitenkin odottaa vaan vuoroaan ja kertoo omat kuuntelematta ollenkaan toista ensin!
      (kuunteluun sisältyy ajatus ja pohdiskelu kertomuksesta jälkeenpäin)

      joka tapauksessa.. kuutiossa maaperässä on elämää enemmänkuin ihmisiä maapallolla. jokainen heistä on potentiaali syntyä ihmisenä tänään. jokainen heistä on saattanut olla ihminen eilen. vaikka meidän äitimme

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe