Brügge

ensi kesänä

Olen kuullut, että Brügge on kaunis kaupunki. Kertoisitko, mikä siellä on kivaa ja kaunista nähtävää? Mitä siellä voisi tehdä?

Ollaan keski-ikäinen pari ja suunnitellaan ensi kesänä poikkeavamme siellä automatkalla muutamaksi päiväksi. Ei olla "menomestojen" tarpeessa ;)

12

2683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anni

      Pieni sinänsä ok kaupunki. Kanavia, kävelyä yms.
      Yksi koko päivä (kaksi yötä) riittää. Muuten tulee aika pitkäksi.
      Automatkalla sinänsä on joskus kiva olla useampi yö samassa paikassa; Bruggen tapauksessa läheinen Gent voisi olla sopiva toiseksi päiväksi. (Omat kokemukset molemmista yhdellä päiväretkellä Brysselistä).
      (Käykää muuten katsomassa Han-sur-Lessen luolasto, jos luonnonihmeet vähänkään kiinnostavat (Googlaa).

      • ensi kesänä

        Kiitos luolastovihjeestä, vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Ei meillä oikeastaan ole mikään kiire, kauniissa paikassa voi kävellä parikin päivää kyllä. Gentin kauttakin voisi kyllä ajella.

        Onkohan Brüggesta merelle päin mitään kivaa nähtävää? Tai vaikka kivoja kävely- tai pyöräilyreittejä?


    • Matrix

      Brügge, jota sanotaan euroopaan keskiaikaisimmaksi kaupungiksi. Useat Brüggen rakennuksista kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle.
      Kaupunkiin on kaikista paras tapa tutustua kävellen, koska esim. ydinkeskusta on autotonta aluetta. Keskustasta löytyy Mart-aukio josta löytyy Belgian kaunein kellotorni Belfry. Muita nähtävyyksiä mm. goottilaistyylinen kaupungintalo (alakerrassa turisti info), maistraatti, Pyhän veren basilika-kirkko, kuvernöörin palatsi, Notre Damen kirkko, Groeninge museum.

      Jos kanaalit kiinnostaa niin kaupungissa on kanaaleja n. 15 km verran, eli kannattaa ehdottomasti käydä kanaaliristeilyllä tässä Pohjolan Venetsiaksi kutsutussa kaupungissa. Ei varmasti ole huono vaihtoehto.

      Belgiassa kannattaa maistella kansallisjuomaa eli olutta, valikoimaa löytyy joka makuun. Ja jos haluaa kulinaristisia elämyksiä niin kansallisruokaa eli simpukoita kannattaa myös maistaa jos ei ennestään ole tuttua sapuskaa.

      Tässäpä jotain infoa. Enemmän toimintaa kaipaavalle suosittelen Antwerpeniä ja tietenkin Brysslistäkin saattaa säpinää löytyä. =)

    • Passanger 57

      Uusimmassa Mondossa on mahdollisesti sinua kiinnostava juttu Brüggesta.

    • =))

      Todellakin kannattaa mennä Bruggeen (lausutaan muuten BRÖHÖ,ihan mielenkiinnon vuoksi )
      Kun sukulaisia tulle tänne kyläân ,vien heidät aina sinne,ja jokainen on ollut todella yllättynyt kaupungista.
      Kanava-ajelu on kanssa todella käynnin arvoinen,veneitä lâhtee monesta paikasta.Harmi etten muista hintaa,muuttei se maata kaada,ja rahan edestâ saatte varmasti hienon kokemuksen.
      Bruggen pitsiâ kannattaa ostaa,muttei ihan keskustasta,jos menet hieman sivummalle,niin siellä on jo hinnat jonkun verran halvempia.
      Sitten menen heidän kanssa OOSTENDEEN.Rannikkonkaupunki,ei kaukana Bruggestâ.
      Brugge on hieman kalliimpi kaupunki,koska se eläâ turismista,mutta esim. Oostende on ihan " meidän paikallisten" asuttama kaupunki,joten tunnet sen myös hinnoissa.
      Ja jos aikaa riittäâ,KANNATTAA MENNÄ OOSTENDESTA ENGLANTIIN.Ei maksa montaa euroa,ja matka on todella kiva.Tein sen 10-vuotiaan poikani kanssa.
      ja oli elämys meille molemmille.
      Oikein hauslaa lomaa teille täâllä.

    • pari kertaa Bruggessa käynyt

      "Olen kuullut, että Brügge on kaunis kaupunki. Kertoisitko, mikä siellä on kivaa ja kaunista nähtävää? Mitä siellä voisi tehdä?"

      Keskikaupungilla lähellä toria/aukiota eräällä pikkukadulla oli joitain vuosia sitten olutravintola, jossa oli tarjolla 400 erilaista olutta (olutlista Raamatun paksuinen). Naapurissa kapakka, jossa oli tarjolla 80 erilaista geneveriä.

      Kävin tuossa olutpaikassa - en päässyt listalla kovin pitkälle, kun tuli aloitettua niillä vahvoilla belgioluilla ja pohjalla oli jo tuhti illallinen ruokajuomineen (ja lisäksi piti varautua seuraavaan aamuun, kun olin työmatkalla).

      • Ready X

        Viime kesänä olimme omatoimimatkalla Brysselissä ja Bruggessa. Mekin vierailimme Bruggessa aiemmin mainitussa laajavalikoimaisessa olutravintolassa, sen nimi on t' Brugs Beertje. Tarkempaa tietoa siitä ja muistakin Belgian olutravintoloista voi etsiä sivustolta http://www.posbeer.org/bpo/ ja sieltä klikkaamalla oluenystävän Beligian opas -kohtaa.

        Mekin pidimme erittäin paljon Bruggesta. Vietimme siellä kolme yötä. Belgia on hieno maa, upeaa arkkitehtuuria, hyvää ruokaa ja olutta ja paljon nähtävää. Älkääkä unohtako maistaa katukojusta maukkaita paksuja belgianperunoita kera majoneesin. Rasvaista mutta hyvää.


    • pari kertaa Bruggessa käynyt

      Tuolta löytyy infoa Bruggesta:

      http://www.brugge.be/internet/en/index.htm

      Kuten muissakin kanavakaupungeissa, myös Bruggessa järjestetään kanavaristeilyjä. Museoita riittää ja muutakin nähtävää muutamaksi päiväksi (jos todella on kiinnostunut vanhasta historiallisesta kaupungista, ei yksi päivä riitä kuten jotkut täällä ovat väittäneet).

      Ja rannallahan on belgialaisten oma kesä-/viikonloppulomakohde Zeebrugge.

    • ensi kesänä

      Kiitos kaikille vastanneille! Näyttää siltä, että hyvinkin saamme pari päivää kulumaan kaupungissa. Sekä Mondon jutun suklaakaupat ja tuo olutvinkki saivat meidän perheessä vastakaikua. Ja muutkin paikat ovat varmaan meistä kiinnostavia. Museot, torit, kirkontornit ja semmoiset kuuluvat aina asiaan, samoin kanaaliristeilyt.

      Millainen paikka tuo Zeebrügge on? Katselin netistä, että siellä olisi aika paljon majoitusvaihtoehtoja. Kannattaisiko etsiä majapaikka sieltä? Mitä tekemistä siellä on? Emme yleensä makoile rannoilla, mutta kävely- ja pyöräilymahdollisuudet kyllä kiinnostavat, samoin kaikki kaunis nähtävä.

      • =))

        Zeebrugge on satamakaupunki.jahteja,tankkerilaivoja ja proomuja joka lähtöön;
        Kyllä sieltäkin yöpymispaikkoja löytyy,ja luulen että hintatasoltaan todellakin eriluokkaa kun Bruggesta.
        Jos pitäâ satamista,niin se on siellä todellakin katsomisen arvoinen.( itse kuitenkin pidän paljon enemmän Oostendesta ).Zeebruggessa ei ole paljoa sillain katselemisen arvoista,niinkuin itse Bruggessa.
        Tuli tuossa vielä mieleeni,että Zeebruggesta on mahtavaa ja käytännöllistä ottaa " kust-tram" eli
        koko rannikon kulkeva tram ( siis juna ).Siitä voi hypätä pois missâ kaupungissa tahansa.( muistahan että vâlimatkat täâllä on ihan erilaiset kuin Suomessa,rannikkoa on n.80 km,muistaakseni ).
        Sitten,meidän paikallisten suosikki olut on:DUVEL
        hups,ja tuhtia n.12% joten kannattaa sen juominen jättäâ iltaan...luulisin.
        Jos haluatte taas juoda hanaolutta , sen saatte tilaamalla " pintje" ( lausutaan pintse ).
        LEONIDAS-sulkaakaupat ovat tasan ja taatusti Belgialaista sulkaata myyviâ ja maailman kuulua.Niitä kauppoja löydât joka paikasta,logo on sininen.
        ja sitten:Belgiaan on hyvä muistaa ottaa sadetakki mukaan.Täâllä kun vaihtuu säâtila jopa 2 tunnin aikana auringosta sateeseen,ja päinvastoin.
        Jos minulle vielä tulee jotain mieleen,niin laitan viestiä.
        Toivottavasti nâistä nyt ainakin oli jotain apua .


      • pari kertaa Bruggessa käynyt

        > Millainen paikka tuo Zeebrügge on?

        Tuolta löytyy jotain (ehkä olet jo tämän nähnyt):

        http://www.brugge.be/internet/en/toerisme/omgeving_zeebrugge/index.htm

        Zeebrugge on muutakin kuin satamakaupunki, sen meren rannan puolinen osa on lomakaupunki: hotelleja, huoneistohotelleja, loma-asuntoja, ravintoloita. En tiedä kannattaako siellä majailla, jos enemmän aikaa aikoo käyttää varsinaiseen Bruggeen. Piekmminkin siellä voi pistäytyä Bruggesta käsin.


    • =))

      Kaivoinpa tossa Bruggen esitteen kun mietin että missäs se Michelangelon Madonna ja Lapsi patsas oli: Onze Lieve Vrouw kirkossahan se on.Sen löydât,kun haet korkeimman kirkontornin kanavalta katsottaessa ( 118 metrinen ).Kirkoissa voi valokuvata,muttei puhua ââneen. ( itse lensin kerran ko.kirkosta kun selostin vieraalleni historiaa,ja vielä ihan normaalilla äânellâ )
      Kanava-ajelun tâmän vuotinen hinta oli 5.70 € ja laivat lähtee puolen tunnin välein...noin...Belgiassa ei olla noista ajoista niin turhan tarkkoja,paitsi tietysti bussit, junat ja virastot.
      Niin,ja yleisin päiväruokailu tehdään klo 12-14 vâlillä.Monet ravintolat pitävât silloin pâivän menùn ( dagmenu ) tosi hyväân hintaan.
      Kyllä Bruggessâ teille menoa riittâä,mutta on siellä niitä kuppiloitakin joka nurkassa,ettei ainakaan janoon näânny.
      " twee pintjes,alsjeblieft" ( twee pintses alstinbliift)2 olutta olkaa hyvâ.
      " Dank u" ( dank y )= kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      263
      2501
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1997
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1258
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe