Missä Sahaja foorumi?

Joogasta kiinnostunut

Olen käynyt joskus lukemassa Suomen Sahaja sivuilla heidän foorumiaan. Hehänn eivät kait täällä enää vastaile mutta perustivat oman kysymys ja vastaus foorumin.

Nyt foorumi on poissa! Siellä oli alkanut tosi mielenkiinntonen keskustelu seksuaalisuudesta joka minuakin kiinnostaa kun olen Sahajaa kokeillut ja mietin näitä asioita. Minusta ne siveys ja muut puheet on monesti olleet kauniita nykyajan seksin korostuksen keskellä mutta sitten toisaalta tuntuu että he näkee seksuaalisuuden jotenkin likasempana kun se on.

Sahaja foorumin moderaattori lopetti koko seksuaalisuus keskustelun ja sano että heidän näkökulma on tullu nyt selväksi, seksuaalisuudella ei oo mitään tekemistä henkisen kasvun ja Sahajan kanssa ja seksi on lasten tekoa varten.

Ja sitten kohta koko foorumi poistettiin. Jäi vaan mieleen kysymys MIKSI! Jos täällä on Sahaja joogeja niin moni varmaan haluaa teiltä vastauksen.

Jos seksuaalisuus keskustelu on niin paha niin miksette vaan poistaneet niitä viestejä josta ette tykänneet? Foorumi voi olla tärkeä paikka monelle kysyä jotain mikä tulee mieleen, ei kaikilla ole mahdollisuutta käydä koko ajan Sahaja tapaamisissa tai niitten jälkeen kyselemässä.

16

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emma

      samaa minäkin ihmettelin voi vaan arvailla mistä kyse....

    • Revolveri

      Tuollaista se on noiden nk. "valkoisten joogien" seuroissa, että pyrkiessä puhtauteen aletaan lakaisemaan maton alle. Käy niin, että onkin asioita, joihin ei ole vastauksia, ja joista ei saa puhua. Omassa puhtoisessä kotipesässä voi "puhtojoogi" uskoa olevansa kaiken saastan yläpuolella, mutta entä oman turvallisen linnakkeen ulkopuolella? Horjuuko jalansija? Todella puhtaan joogin kädessä koiranpaskakin muuttuu timanteiksi. Tosi sankari ei kaadu muutamaan huonoon vaibreissöniin. Hän ottaa ne ja muuttaa ne, transmutoi.

      • seksuaalisuus

        voi olla puhdasta?


      • Revolveri
        seksuaalisuus kirjoitti:

        voi olla puhdasta?

        Niin, miksei?


    • varo vähän

      Olet kokeillut jo Sahaja Joogaa - hyvä! Ennen kuin kokeilet lisää, käy sivuilla www.uskontojenuhrientuki.fi (lue erityisesti kohdat rahankiskonnasta ja lasten huonosta kohtelusta)

      Hyviä mietiskelyjä!

      Jos haluat lisää harrastuksia, niin alapa repiä sen Shri-ämmän naaman kuvia kahviloiden, kirjastojen yms. tilojen seinistä. Hesassa kenttää riittää: kunto kasvaa ja mieli senkun paranee. Tuomitkaa minut helvettiin Sahaja - enkä Shri-norsunaama kiroaa minut jo tänään!!!

    • sivusta seuraaja

      Sinä olet kokeillut Sahaja Joogaa, mutta et vielä riittävästi. Sinulle ei olla kerrottu liikkeestä korkeintaan kuin että se on ilmaista rentoutumista ja Shri Mataji on liikkeen perustaja. Sinä et mahdollisesti tiedä, että

      1. Sahaja Joga on uskonto, joka pitää kaikkia muita uskontoja negatiivisten ihmisten touhuja. Vaikka aloittelijoille sanotaan, että jokainen voi "Sahailla" uskonnosta riippumatta, Sahaja Joga nähdään olevan silti muiden uskontojen yläpuolella.

      2. Sahaja Joga ei ole maksutonta. Vaikka noviiseille sanotaan, ettei henkisyydestä voi maksaa, ennen pitkää heitä aletaan painostaa osallistumaan "pujiin", Intian matkoille yms. joiden hinnat ovat poskettomia. Sahaajien Intian matkat sisältävät paljon ilmaa: törkyhintaisilla matkoilla nukutaan alkeellisissa olosuhteissa jne. Ja mihinkö rahat lopulta menevät? Sinulle sanotaan, että Sahaja Joga -projekteihin (tms. epämääräinen vastaus) mutta Sahaja on iso bisnes. Sinunkin rahasi ylläpitävät muutaman henkilön hulppeaa elintasoa. Shri Mataji on esim. ökyrikas.

      3. joogit syyllistyvät lastensuojelurikkomuksiin. Lapsia lähetetään ensimmäisen kerran jo 4-vuotiaina Italiaan ilman vanhempiaan useiksi kuukausiksi. Ko. lasten keskuksia on Italiassa ja Intiassa. Joogit uskovat, etteivät lapset kuulu vanhemmille vaan koko Sahaja Joga -yhteisölle. Esimerkiksi eräs henkilö kertoi huvittuneena, kuinka hänen 9-vuotias tyttönsä ei puhunut Intiassa vietetyn 9 kk:n jälkeen enää suomea. Heh heh, tosi hauskaa.

      4. joogit suhtautuvat seksiin hyvin puritanistisesti ja ankarasti. Liikkeen piirissä on myös järjestetyt avioliitot ovat yleisiä. Avosuhteita ei sallita.

      Rakas alkuperäinen. Sinä olet huomannut jo jotakin epäilyttävää. Käy todellakin noilla uskontojen uhrien kotisivuilla, ja lue teksti tarkasti. Ei ole sattumaa, että ajauduit seksuaalikeskusteluun, ja huomasit, ettei Sahaja Joga ole välttämättä sitä, mitä sinulle on uskoteltu. Tavallinen ja liikunnallinen joogakin voi olla ihan hyvä kokemus ilman henkisiä sitoumuksia. Olet oikeasti tekemisissä vakavan asian kanssa!

      • järkyttynyt

        >>>Lapsia lähetetään ensimmäisen kerran jo 4-vuotiaina Italiaan ilman vanhempiaan useiksi kuukausiksi.>>>

        Nuorin Suomesta lähetetty ei ollut vielä täyttänyt kolmeakaan. Näin olen kuullut. Mikseivät lastensuojeluviranomaiset puutu tälläiseen?


      • varo vähän
        järkyttynyt kirjoitti:

        >>>Lapsia lähetetään ensimmäisen kerran jo 4-vuotiaina Italiaan ilman vanhempiaan useiksi kuukausiksi.>>>

        Nuorin Suomesta lähetetty ei ollut vielä täyttänyt kolmeakaan. Näin olen kuullut. Mikseivät lastensuojeluviranomaiset puutu tälläiseen?

        Kyllä ne puuttuvat, jos asiasta tehdään kunnon ilmoitus. Paitsi, että kuka nyt naapurinsa, työkaverinsa tai kampaajansa käräyttäisi. Tiedoksi vaan, että ilmoitukset lastensuojeluviranomaisille voidaan tehdä myös nimettömänä!

        Mulle on aivan sama, vaikka aikuiset ihmiset pyyhkisivät seteleillään Shri Matajin paremman pään. Mutta kun lapset otetaan hörhöilyyn mukaan, niin siitä on leikki kaukana.


      • emma

        olisi kiva kuulla itse sahaajien kommentteja mikäli käyvät sivuilla vaikka sivut ovatkin vähän ei niin täydellisiä


      • Aino

        Sinä kuule levität nyt väärää tietoa ihmisille! Mikä ei ole oikein! Ärsyttää!!!


      • Entinen sahaaja
        Aino kirjoitti:

        Sinä kuule levität nyt väärää tietoa ihmisille! Mikä ei ole oikein! Ärsyttää!!!

        Olen samaa mieltä kanssasi, Aino. Ainakin osittain. Esitän tässä omat kommenttini nim. Tiukkaa faktaa esittämiin väitteisiin. Mikäli sinusta jokin muukin Tiukan tieto on väärä, niin voit varmaan kertoa mikä.


        >>> 1. Sahaja Joga on uskonto, joka pitää kaikkia muita uskontoja negatiivisten ihmisten touhuja. Vaikka aloittelijoille sanotaan, että jokainen voi "Sahailla" uskonnosta riippumatta, Sahaja Joga nähdään olevan silti muiden uskontojen yläpuolella.>>>

        Sahaja Yogassa ei pidetä muita uskontoja negatiivisten ihmisten touhuna, vaan elämänpuun oksina tai jumalaisen ilmoituksen eri puolina. Tässä olen eri siis mieltä "Tiukan" kanssa. Mutta tämä kunnioitus on lähinnä periaatteellista. Tiukka on kyllä oikeassa siinä, että käytännön tasolla muita uskontoja saatetaan kaihtaa, pitää negatiivisina tms. Muitten modernien gurujen ympärille keskittyneitä kultteja ei pidetä edes lähtökohdiltaan jumalaisina. Sahaja-joogit kokevat catch-ilmiöitä (negatiivisuuksien imeytymistä chakroihinsa) muitten uskontojen tilaisuuksissa, esim. kirkossa. Käytännössä kukaan normit täyttävä joogi ei harjoita muuta uskontoa kuin Sahaja Yogaa. Sahaja Yoga kyllä sisältää paljon elementtejä muista uskonnoista.

        >>>2. Sahaja Joga ei ole maksutonta. Vaikka noviiseille sanotaan, ettei henkisyydestä voi maksaa, ennen pitkää heitä aletaan painostaa osallistumaan "pujiin", Intian matkoille yms. joiden hinnat ovat poskettomia. Sahaajien Intian matkat sisältävät paljon ilmaa: törkyhintaisilla matkoilla nukutaan alkeellisissa olosuhteissa jne. Ja mihinkö rahat lopulta menevät? Sinulle sanotaan, että Sahaja Joga -projekteihin (tms. epämääräinen vastaus) mutta Sahaja on iso bisnes. Sinunkin rahasi ylläpitävät muutaman henkilön hulppeaa elintasoa. Shri Mataji on esim. ökyrikas.>>>

        Tässä olen Tiukan kanssa samaa mieltä muuten paitsi että pujiin ja Intian-matkoihin ei joogeja tarvitse painostaa. He haluavat mukaan ihan itse. Luulen että kaikki joogit nauttivat pujista ja Intian-matkoista. Matkojen uskotaan myös nopeuttavan henkistä kasvua, olikos se nyt niin että yksi Intian-matka vastaa kolmea vuotta tavallista sahaja-meditaatiota.

        >>>3. joogit syyllistyvät lastensuojelurikkomuksiin. Lapsia lähetetään ensimmäisen kerran jo 4-vuotiaina Italiaan ilman vanhempiaan useiksi kuukausiksi. Ko. lasten keskuksia on Italiassa ja Intiassa. Joogit uskovat, etteivät lapset kuulu vanhemmille vaan koko Sahaja Joga -yhteisölle. Esimerkiksi eräs henkilö kertoi huvittuneena, kuinka hänen 9-vuotias tyttönsä ei puhunut Intiassa vietetyn 9 kk:n jälkeen enää suomea. Heh heh, tosi hauskaa.>>>

        Tässä ei taida olla mitään epäselvää. Paitsi että olen kuullut huhuja että tuo Italian koulu olisi siirretty jonnekin muualle Italian liiderin sähläilyjen takia. En myöskään tiedä, ovatko nuo lasten lähettämiset sinänsä Suomen lain mukaan rikoksia, vaikka lastensuojeluviranomaiset ovat niihin joskus puuttuneetkin.

        >>>4. joogit suhtautuvat seksiin hyvin puritanistisesti ja ankarasti. Liikkeen piirissä on myös järjestetyt avioliitot ovat yleisiä. Avosuhteita ei sallita.>>>

        Riippuu mitä tarkoitetaan puritaanisella ja ankaralla. Joogit eivät kiellä ehkäisyä tai ihaile aviollista selibaattia. Toisaalta seksi nähdään tiukasti vain avioliittoon kuuluvana asiana eikä homoseksuaalisuutta hyväksytä.


    • Meditoiva

      Olen todella pahoillani aiheuttamastani hämmennyksestä. Tarkoituksenani ei ollut aiheuttaa foorumin sulkemista, vaan esitin vain muutaman, mielestäni asiallisen, kysymyksen seksuaalisuudesta. Ehkä minun täytyy jatkaa vastausten etsimistä sisimmästäni meditaation avulla.

      Ystävällisin terveisin
      Meditoiva

      • ei anteeksi

        Syvimmät kiitokset! Juuri sinun kaltaisiasi ajattelevia yksilöitä tämä maailma tarvitsee. Näitkö tuon edellisen tyypin: hänelle on kerrottu ettei demokratiaan kuulu sananvapaus. Ja hän uskoo sumeilematta, vaikka moinen asia opitaan koulussa jo kuudennella luokalla.

        Sinä teet oikein esittäessäsi kysymyksiä. Asialliseen kysymykseen sinulla on oikeus saada asiallinen vastaus. Kaikkea hyvää sinulle. Mene vaan rohkeasti Uskontojen uhrien tuen kotisivulle, ja lue, mitä siellä Sahailusta kerrotaan. Et sinä joudu siitä pahojen henkien valtaan! Toivon, että sinäkin pääset Shri Matajista ja muista möröistä eroon.


    • Heh

      Kuulostaa juuri sahajajoogalta. Avataan oma kiva pikku foorumi, että etsijät ja aloittelijajoogit voivat kysellä kivoja pikku kysymyksiä.

      Mutta sitten kun joku esittää vähän visaisempia kysymyksiä (seksiä!?! apua!) niin sormi menee suuhun. Kysymystenhän piti olla kivoja ja palvella sitä yhtä tehtävää: ihmisten saamista sahaajien iloiseen joukkoon.

      Toisaalta pitäisi antaa sahaajista rento, ajassa kiinni oleva, vapautunut ja spontaani kuva, mutta toisaalta on niin vaikea sovittaa yhteen omia uskomuksia ja käsityksiä tuon kuvan kanssa eikä ihan poskettomasti voi valehdellakaan.
      Karmea ristiriita. Kun joku sitten vielä lipsauttaa sen totuuden (seksi on vaan lasten tekoa varten eikä seksuaalisuudella ole mitään tekemistä henkisen kasvun kanssa eikä asiasta enää keskustella, piste) niin sekin on tosi noloa. Ei sitä nyt pitäisi kaikkea kaikille kertoa. Voivat pelästyä, eivätkä liitykään joukkoon. Parempi lopettaa koko foorumi. Joogaahan ei voi ymmärtää muuten kuin meditaation kautta, joten keskustelu ylipäätään on ihan turhaa.

      Sahajajoogassa pelätään syvällistä keskustelua, jossa on muitakin näkökulmia kuin yksi ainoa oikea. Keskustelu saattaa herättää ajatuksia. Ajatukset saattavat herättää epäilyksiä. Ja epäilykset ne vasta kamalia ovat, menee chakratkin tukkoon.

      Ja seksistä on NIIN noloa keskustella. Kunnon joogi ei sellaisia asioita ajattele.

    • Nimetön

      Voi olla että vastailen liian myöhään, kun keskustelu ei taida olla niitä tuoreimpia.Täällä ei tosiaan taida sahaja yogeja liikuskella kuin vain satunnaisesti ja harvakseltaan. Itsekään en ole tänne koskaan kirjoitellut enkä aikoihin lueskellu. Nytkin päädyin tänne juorupalstalle, kun ois pitäny seminaarityötä alkaa tekemään.
      Vastauksena myös "meditoivalle", vastaus ja kysymyspalstaa ei lopetettu pelkkkien yksittäisten seksuaalikysymysten takia, se ei siis ollut mitenkään vikasi.

      Kysymyspalsta on tärkeä ja nykyäänkin kysymyksiä voi lähettää mailina suoraan sahaja yogan mailiosoitteeseen, jolloin saa vastauksen suoraan itsellensä!

      Minustakin kysymykset ja vastaukset seksuaaliaiheeseen liittyen olivat kiintoisia ja ymmärrän että seksualisuuden suhde henkisyyteen/sahajayogaan kiinnostaa. Vastaukset aiheeseen olivat mielestäni hyviä ja kattavia

      Se foorumi oli sellainen kokeilu,jota ylläpitävät parisen yogia harrastuksekseen. Nähtävästi foorumin jatkuva ylläpito oli näille henkilöille sillä hetkellä liian sitovaa.
      Forumeita on erilaisia, toiset ovat avoimen keskustelun forumeita, kuten tämä ja Sahajajooga forum oli avoimien kysymysten ja vastausten forum. Kyseinen forum ei varsinaisesti ollut tarkoitettu yleiseen keskusteluun, vaan kysymyksiin ja vastauksiin. Forumin oli tarkoitus palvella asiaamme eli Sahaja yogaa. Forum ei siis ollut sen tyylinen, jossa haetaan erillaisia näkemyksiä ja mielipiteitä ja lopuksi rähinöidään siitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä(:. Esim tämä forum palvelee kyseistä tarkoitusta.

      Kuulin Sahaj. forumin ylläpitäjiltä, että kysymys ja vastaus palstan keskustelut: kysymykset ja vastaukset voisi tulevaisuudessa koota nettisivuille luettavaksi(myös seksuaalikysymykset). Tosin se tuleeko palstaa tai tuleeko se n.10 vuoden pikku viiveellä,on täysi arvoitus, jota ei osaa ratkaista ilman ennustajan lahjoja(:.

      En jaksa otta seksuaalikysymykseen nää enempää kantaa, koska tarkoitukseni oli vain vastata foorumin lakkauttamiseen, mutta mainitsen kuitenkin jotain: Seksi on yksi pariskunnan keskenäisen rakkauden ilmenemisen muoto,eikä se kuulu muille. Eihän aarteita pidä levitellä ympäri katuja, vaan sitä pitää suojata, kuten aarretta arkussa.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe