Arkkitehdin tuntipalkka

Jerry

Mikä on keskimääräinen arkkitehdin tuntipalkka pientaloa suunniteltaessa?

12

8547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastailija

      n. 60€/h

      • Kuitenkin he

        tarjoavat yleensä könttähinnan suunnittelusta. Se on tietty asiakkaalle varmempaa.


      • axyz
        Kuitenkin he kirjoitti:

        tarjoavat yleensä könttähinnan suunnittelusta. Se on tietty asiakkaalle varmempaa.

        millaisia könttäsummia sitten on tullut suunnitelusta, tai siis montako 60e tuntia on arkkitehti mökkiänne suunnitellut?


      • 6500 euron
        axyz kirjoitti:

        millaisia könttäsummia sitten on tullut suunnitelusta, tai siis montako 60e tuntia on arkkitehti mökkiänne suunnitellut?

        kokonaishinnalla niin kauan, että ei ole arkkitehti tuntipalkoille päässyt. Tuohon hintaan hän toimii myös pääsuunnittelijana. Olisimme kyllä saaneet arkkitehdin ja pääsuunnittelijan vähän alle 3000 eurollakin, mutta kyseinen arkkitehti ei vakuuttanut meitä. Ja olisimme saaneet arkkitehdin myös 12000 eurollakin, eli hintahaarukkaa löytyy, kannattaa kysellä. Talomme on aika suuri ja kolmekerroksinen ja hiukan monimuotoinen sekä hankala tontti, eli itse olemme maksamaamme hintaan ja sillä saamaamme vastineeseen tyytyväisiä. Vielä ei ole rakennuslupaa haettu ja erkkitehti on ainakin neljä kertaa käytnyt tontillakin. Vähän toista kuin talopakettifirmojen "arkkitehtisuunnittelu". Tuntipalkalla asiakas myös saattaa ryhtyä pihtaamaan eikä raaski käyttää suunnitteluun tarpeeksi arkkitehdin työtunteja. Könttähinnalla ei tarvitse miettiä muuta kuin että lopputulos on mahdollisiman hyvä.


      • esko

        Ei 60 €/h saa kunnon arkkitehtia. Laita 20 € lisää ja muista myös alv 22%.


    • Rakennustarkastaja

      Omakotitalon arkkitehtisuunnittelu maksaan noin 850 - 1250 euroa. Tunteja siihen menee noin 200-300 monimuotoisuudesta riippuen.

      Arkkitehti on yleensä myös ns. pääsuunnittelija, koska hän tekee ensimmäisen suunnitelman ja muut suunnittelijat yrittävät korjata siitä sitten toteutuskelpoisen.

      Varoitukseksi voin kertoa erään tilaston josta ei ole melua pidetty. Korjausta vaativien kerrostalokiinteistöjen pääsuunnittelun oli 96 %:sti tehnyt arkkitehti.

      • eräs mies

        tuleehan tosta 4e/tunti, joten suunnitelmat ovat varmasti juuri sellaista kuraa, että pelkillä LVI-suunnitelmilla rakentaa paremman talon.

        Ja mikähän toi "korjausta vaativien kerrostalokiinteistöjen" -tilasto oikein on? Siis millä aikavälillä korjausta vaatineet? kaikkihan ne joskus korjataan, ellei pureta. Ja tietenkin tohon korkeaan prosenttilukuun on pienenä osatekijänä se seikka, että kerrostalot ovat noin 100%:sti arkkitehtien pääsuunnittelemia, kun sitä jo lakikin vaatii.

        Jos (lähes) yksinomaan arkkitehtien pääsuunnittelemista taloista tehdään mikä tahansa tilasto (vaikka mattojen tamppaustarpeesta), niin onhan se aika todennäköistä, että sen talon on silloin suunnitellut arkkitehti, eikö?


      • JiiT

        Nimimerkki Rakennustarkastaja panee taas parastaan.
        Lukijoilla on siis täysi vastuu ;)


      • eräs mies
        JiiT kirjoitti:

        Nimimerkki Rakennustarkastaja panee taas parastaan.
        Lukijoilla on siis täysi vastuu ;)

        Voihan vastaavia tilastoja kehitellä lisää:

        On käynyt ilmi, että leikkauspöydälle kuolleiden potilaiden kirurgina on (lähes) 100%:ssa tapauksia toiminut lääkäri. Tästä tilastosta on välittömästi vedettävä se johtopäätös, että lääkärien virat, potilailleen suorastaan hengenvaarallisina, tulee välittömästi lakkauttaa.


    • arkkitehti vaan

      50 euroa tunnissa laskuttava arkkitehti saa siitä itselleen bruttona noin 15-18 euroa tunnilta, loppu menee ohjelmisto-, vero-, tila yms. kuluihin. Okt-talon suunnitteluun menee n. 200 tuntia, eli kymppitonni. 5000 euron palkkiolla arkkitehdin hankkeesta saama reaalinen bruttopalkka putoaa 8 euroon, kun puolet tunneista tehdään ilmaiseksi. Jos työministeriön minimipalkka on jotain 6 euroa, niin palkkio okt-talon suunnittelusta pitäisi olla 3500 euron luokkaa ettei työlakeja ihan rikottaisi.

      Veikkaisin että omakotitaloja päätöikseen suunnittelevat arkkitehdit ovat todella persaukista sakkia, itse olen yrittänyt pysytellä niistä hommista erossa.

      Sanoisin että keskipalkka on siis se 8 euroa tunnilta näillä 5000 euron kokonaispalkkioilla. Harva tämän palstan keskustelijoista kun tuntuu olevan valmis maksamaan enemmän.

      • huh huh

        Suomessa ei ole määritelty minimipalkkaa. Erityisesti yrittäjät, siis myös monet arkkitehdit, saavat laskuttaa just niin vähän kun haluaa.


    • Rakennesuunnittelija

      Kunnollisiin arkkitehtisuunnitelmiin menee noin kuukausi ja tää valtio laskuttaa aika armottomasti yksityisyrittäjiä. Muistakaa, että miten itse tekisitte työn mistä saisitte huonon palkan? Rakennesuunnitelmiin noin saman verran LVIS-suunnitlmiin suurinpiirtein saman verran. Siis yhteensä työtunteja. Tottakai aikaa kuluu enemmän. Muistakaa myös, että suunnitelkaa ja miettikää pitkään ja hartaasti, sillä suunnittelu vaiheessa rahaa palaa kaikista vähiten ja suurimmat säästöt tehdään. Suunnitteluun kannattaa oikeasti käyttää aikaa ja rahaa, mutta tietenkään kallein ei aina ole se paras.


      Muistakaa myös jako: Arkkitehti suunnittelee tyhjän tilan (miten mahdutaan elämään, miltä kaikki näyttää) ja rakennesuunnittelija suunnittelee miten paikat kestää ja miten toteutukset saadaan käytännöllisesti ja taloudellisesti tehtyä. Niiden haluamiin korjauksiin kannattaa myös suhtautua sen mukaisesti. Arkkitehdit ei ymmärrä juuri statiikasta ja rakennussuunnittelijat eivät tilan riittämisestä. Molempia kannattaa kuunnella!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      299
      3418
    2. 202
      2941
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2524
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      167
      1289
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe