Huomio agrologit

Nimetön

Olen hakemassa opiskelemaan agrologiksi ja ala kiinnostaisi. Kysyisinkin, jos tällä palstalla agronomeja/alan opiskelijoita seikkailee, että millainen koulutus oikein on ja oliko helppo päästä opiskelemaan? Millaisia työtehtäviä on tarjolla? Kiitokset jo etukäteen!!

20

9227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vallitessa

      voit joutua kouluttautumaan useampaankin kertaan. Agrologeja alkaa olla liikaa. Agronomit voivat perinteisten "hommien" lisäksi työllistyä yritysten, liike-elämän palvelukseen ja konsultoiti palveluihin kotimaasssa ja ulkomailla sekä tietysti yrittäjiksi. Itse työskentelen luonnonvara-alan opettajana. Mutta yrittänyttä ei laiteta, ainahan koulutuksesta on hyötyä. Onnea sinulle tulevissa ponnisteluissa.

    • jore

      Agrologi ja agronomi on kaksi eri asiaa. Agronomiksi opiskellaan korkeakoulussa ja agrologin tutkinnon voi suorittaa ammattikorkeakoulu tasolla. Aikoinaan kun minä opiskelin mustialassa tutkinnot poikkesivat toisistaan aikatavalla. Agrologin tutkinto on huomattavasti käytännönläheisempi. Kannattaa valita omien halujen mukaan haluaako käytäntöä vai teoriaa.

    • AMK logi

      Agrologien palkat on sillä tasolla, että kannattaa harkita min 4 vuoden opiskelun jälkeen työtä, josta palkka on 1700-2000 euroa.

    • Bob-it

      ... prkl miksikään agrologiksi itseäsi lue. Sillä tutkinnolla ei nykyään tee yhtään mitään. Sillä et saa mitään hyvää työpaikkaa, eikä siitä ole suurta hyötyä, jos viljelet omaa tilaa. (No, EU -arkastajaksi tms. töihin voit tällä paperilla päästä... mittailemaan peltolohkoja)

      Agronomi on korkeakoulututkinto, jolla aukeaa useampi ovi, mutta ei silti lukeudu kannattaviin tulevaisuuden tutkintoihin.

      • Bio-ala

        Kyllä kaikki Bio-energiaan ja yleensäkin Geeniteknologiaan ja Bioteknologiaan liittyvät jutut on tulevaisuuden aloja, nää kännykkä ja It-alat on jo tietyllä tavalla kyllästymispisteessä.
        Eihän se tarvi olla nimenomaan agonomin tutkinto, mutta kyllä Bio- ja geeniteknologian aloilla löytyy varmaan hommia agronomeillekkin.


      • Anonyymi
        Bio-ala kirjoitti:

        Kyllä kaikki Bio-energiaan ja yleensäkin Geeniteknologiaan ja Bioteknologiaan liittyvät jutut on tulevaisuuden aloja, nää kännykkä ja It-alat on jo tietyllä tavalla kyllästymispisteessä.
        Eihän se tarvi olla nimenomaan agonomin tutkinto, mutta kyllä Bio- ja geeniteknologian aloilla löytyy varmaan hommia agronomeillekkin.

        Siis eikö tulevaisuudessa tarvitakkaan ruoan tuotantoa? Jännä juttu. Mitä meinasit alkaa syömään?


    • Isäntä

      Sun työ paikkas! Koska ne tekee töitä eikä juo kahvia....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • neljän vuoden koulutuksella

        pääsee maanäytteitä ottamaan.


      • Toinen isäntä

        Ei ole pahemmin opetettu agroloogeille talouden perusasioita.Niinpä tätä joukkoa on helppo vedättää ylisuuriin laajennuksiin.


      • Örkki

        Toi oli vale, tunnen kaksi agrologia jotka kyllä juovat kahvia. Olen nähnyt toisen ottavan santsikupinkin kerran. Ei pitäisi tollai levitellä väärää tietoa jos ei oikeasti tiedä.


    • 985

      Maa- ja metsätieteellisen pääsyvaatimuksiksi olen kuullut, että pitää omistaa ehjät kumisaappaat. Vitsivitsivitsi

    • kleku

      Luonnonvara-alan palkkaus on 20 % jälessä.
      vrt. Agrologit Te-keskus, maaseutukeskus (ProAgria) Keskimäärin jäävät selvästi alle 2000 euron kaikki

      • Ovat monet

        Monet Maaseutukeskusten palkkalistoilla olevat agrlogit, jotka on siellä jollain maatilaneuvojan vakanssilla, niin niillä on itselläkin maatila ja jos ovat nuorempia, niin vanhemmilla on tila ja odottavat vain sukupolvenvaihdosta.


    • rokkimimmi-rv

      Oli ainakin monipuolinen ja jokseenkin käytännönläheinen koulutus, tosin talouspuoli jäi aika lailla heikolle. Mä voin kertoilla lisää sähköpostitse, en viiti täällä sen enempiä alkaa retostelemaan kun ei täällä kuitenkaan koskaan pysytä asiassa minkään kanssa.

      Mutta siis valmistuin viime keväänä, mutta nyt vasta lienen huomannut, että tulevaisuuteni ei olekaan maataloudessa välttämättä, joten itekin olen miettiny jatko-opintoja. Ei paljoa nappaa ryhtyä agrologin papereilla lomittajaks, ei siinä etteikö työ kelpais, mutta siihen hommaan jos olisin halunnu, niin tuskin olisin kuluttanu 7 vuotta lukemalla siihen hommaan, kun olisin päässy samaan ammattiin parissakin vuodessa... Hieman korkeemmalla pitää olla tavoitteet :) Mutta siis se on totta kyllä, että agrologeja tulee liikaa nykyään suhteessa siihen, miten maataloudessa menee tää työpaikkojen kehitys.

      • agrologin

        koulutus oli arvossaan. Huonoilla papereilla ei opistoon päässyt. Nyt agrologi-opiskelijat ovat pääasiassa kaupunkilaisia ja hevostyttöjä. Mitähän tekemistä niillä on maaseudun ammateissa? Näitä huuhailijoita pitäisi kouluttaa yrittäjiksi.


      • amklogii
        agrologin kirjoitti:

        koulutus oli arvossaan. Huonoilla papereilla ei opistoon päässyt. Nyt agrologi-opiskelijat ovat pääasiassa kaupunkilaisia ja hevostyttöjä. Mitähän tekemistä niillä on maaseudun ammateissa? Näitä huuhailijoita pitäisi kouluttaa yrittäjiksi.

        kiinnitin huomion iltapäivälehtien lööppiin. Huippujohtaja Valiolta oli hävinnyt jossain Saimaalla kalaretkellä. Ikävää ja varsin valitettavaa hänen läheisilleen. Agrologi oli hän. Logit näköjään toimivat hyvinkin erilaisissa ammateissa varsinkin palkkataso voi vaihdella tuhansia kuukaudessa vrt.ProAgria--Valio..
        Pankkialalla tai vakuutusalalla voi paikkoja ainakin joskus tulla auki, joten haku vaan päälle


    • Agronainen

      Eipä taida kovin montaa agrologia vastaajien joukossa olla, kun noin pessimistisiä vastauksia satelee, vääristä tiedoista puhumattakaan. Agrologien koulutus on niin yleissivistävää, että harvalla tutkinnolla on mahdollista työllistyä niin laajalle sektorille kuin agrologit pystyvät. Itsestä se on paljolti kiinni ja hyvällä koulutuspohjalla vain mielikuvitus on rajana! Hae ihmeessä opiskelemaan jos ala kiinnostaa, ei oppi ojaan kaada. Sen puute kylläkin helposti!

    • Anonyymi

      Joo pääset lomittajaks-vaikka sekin taitaa loppua.

    • Anonyymi

      Naisagrologeille on yksi uraputkivaihtoehto enemmän tässä perheyritysten luvatussa maassa.

    • Anonyymi

      Kouluttauduin agrologiksi.Sen jälkeen lähihoitajaksi.Nyt on töitä-agrologin tutkinnolla voi pyyhkäistä p...ä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe