Jeesus ja Karma

Gnostic

Jeesus opetti Karman lakia ja jälleensyntymää. Katolinen kirkko poisti nämä kohdat Raamatusta Konstantinopolin kirkolliskokouksessa 553 jkr. Yksi kristillisen teologian suurimmista virheistä on oppi siitä, että Jeesus olisi sovittanut kaikki meidän syntimme. Jeesus vain kantoi vapaaehtoisesti ja tilapäisesti ihmiskunnan suureksi kasvanutta karmaa. Miten Jeesus on voinut etukäteen sovittaa vaikka murhan, joka tehdään 2000-luvulla? Eikö Jeesus itse sanonut: "Sitä niität mitä kylvät"? Vastuu karman tasapainottamisesta on ihmisellä itsellään. Käyttämällä vapaata tahtoaan, ihminen voi tehdä hyviä ja rakentavia tekoja.
Jeesus näytti meille esimerkillään, miten ylösnousemus saavutetaan. Meidän elämämme tarkoitus on tasapainottaa karmavelkamme, ja tehdä ylösnousemus, kuten Jeesuskin teki.

4

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahula

      Jälleensyntymisoppi vaihdettiin kiirastulioppiin?

    • pieni laiva

      mainitsit tekstin lopussa :Jeesus näytti esimerkillään,kuinka ylösnousemus saavutetaan...kysymys.1.kun näin kirjoitit,mikä on sinun näkemys tästä esimerkistä,mikä se olisi?.mainitsit elämäntarkoituksesta ...se olisi mielestäsi karman maksaminen,ja tehdä ylösnousemus niinkuin jeesus sen teki.. näihinkin 2 kohtaan kuulisin mielelläni sinun näkemyksen...miten sinä olet sen ymmärtänyt...itsekkin olen törmännyt kirjoissa tuohon vuoteen 553jkr..puhuvat historiankirjoissa myös jostain pimeästäkeskiajastakin...mut sitä on taitanut olla viimeiset n.1500.v ...no kaikella on aikansa,ja paikkansa ;)...rauhallista mieltä..

      • esimerkki

        No, eiköhän Jeesuksella ollut monia opetuksia, mutta lähimmäisenrakkaus niissä mielestäni eniten korostuu. Seuraamalla hänen esimerkkiään voi saavuttaa ylösnousemuksen. Ei kait se sen monimutkaisempaa ole.
        Vuonna 325 jkr. pidetyssä Nikean kirkolliskokouksessa Jeesus sai JUMALAN AINOAN POJAN statuksen. Tämä on katolisten kirkkoisien luomaa harhaoppia. Todellisuudessa me kaikki olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Näin Jeesusta alettiin pitämään kaukaisena ja saavuttamattomana hahmona. Todellisuudessa hän oli täysin meidän kaltainen. Hän vain onnistui tasapainottamaan karmansa lukuisten jällensyntymien kautta.


      • Anonyymi
        esimerkki kirjoitti:

        No, eiköhän Jeesuksella ollut monia opetuksia, mutta lähimmäisenrakkaus niissä mielestäni eniten korostuu. Seuraamalla hänen esimerkkiään voi saavuttaa ylösnousemuksen. Ei kait se sen monimutkaisempaa ole.
        Vuonna 325 jkr. pidetyssä Nikean kirkolliskokouksessa Jeesus sai JUMALAN AINOAN POJAN statuksen. Tämä on katolisten kirkkoisien luomaa harhaoppia. Todellisuudessa me kaikki olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Näin Jeesusta alettiin pitämään kaukaisena ja saavuttamattomana hahmona. Todellisuudessa hän oli täysin meidän kaltainen. Hän vain onnistui tasapainottamaan karmansa lukuisten jällensyntymien kautta.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18368310/itamaisesta-filosofiasta-kiinnostuneille
        Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille.

        Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18273516/ihmisen-metafyysinen-rakenne
        Me kaikki tunnemme ihmisen anatomian, mutta entä metafyysinen rakenne?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274310/ihmisen-metafyysinen-rakenne--osa-2
        Toinen esimerkki. Tehdäkseni asian niin selväksi. Vertauskuvallisesti keho on auto. Sielu tämän hienojakoisen kehon kuoressa on tämän auton matkustaja. Jää vielä selvittämättä, kuka on tämän monimutkaisen koneen kuljettaja? Ilmeisesti ei sielu. Sillä jos me olisimme tämän kehon kuljettaja, kaikki tapahtuisi elämässämme täysin niin kuin olemme suunnitelleet. Ja niin ei aina tapahdu. Se tarkoittaa joitakin kohtalon käänteitä, joitakin olosuhteita, joita haluaisimme välttää, mutta meidän on pakko jäädä niihin. Eli sanomme: "Kohtalo on johtanut..." tai minulle on tapahtunut jotakin..... tai jokin kohtalon voima. Eli tiettyyn pisteeseen asti minulla on vapaus, menen näin tai näin, mutta siinä on myös välttämättä jokin ennakointielementti ja tunnemme, että elämässämme on jokin muu voima, jotkut olosuhteet tai kohtalo, joka saa meidät toimimaan toisin kuin haluaisimme.

        Nämä ovat siis vertauskuvallisia esimerkkejä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274383/hienojakoinen-keho
        Mitä tarkoitetaan hienojakoisella keholla, Minulta on kysytty siitä täällä tällä palstalla. Tämä viestiketju on siis ikään kuin täydennys tähän viestiketjuun: ”Ihmisen metafyysinen rakenne”.
        Siis yksityiskohtaisemmin siitä, mitä hienojakoinen keho on, koska on hyvin tärkeää ymmärtää erot, nähdä sielun ja hienojakoisen kehon väliset erot. Valitettavasti ihmiset sekoittavat usein nämä käsitteet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe