Vapaapistoolin liipaisu...

loginomi

Vaikka monet vapariampujat ovat säätäneet liipaisun äärimmäisen herkäksi viettää osuma usein vasemmalle tai oikealle; virhe johtunee psykofyysisestä refleksistä, leikillisesti sanottuna ajatusvirheestä!

Tämän virheen korjaamiseksi voisi olla keinona negatiivinen liipaisu, jossa säädettäisiin etuveto ja pito ja vasta liipasimen vapautus lähettisi lyijyn liikenteeseen. Sähkölakausaseessä ( minulla Hämmerlich) idea saattaa olla toteutettavissa!

10

2983

  Vastaukset

  • Ensin ihmettelin onko eroa vetämisellä vai
   työntämisellä.
   Mutta, jos ajatellaan laukaisua jonkinmoisena
   jatkumona kuten jousen virittämistä ja ampumista
   yhtäjaksoina suorituksena niin mikä ettei?
   Mutta eikö silloin puhuttaisi vaistoammunnasta,
   koska tietoinen päätös; milloin liipaisee
   puuttuisi..? Vai mitä tarkoitit?

   • ovat jotenkin samanhenkisiä lajeja, molemmat vaativat hyvää keskittymiskykyä ja kaikesta ylimääräisestä jännittämisestä vapautumista. Molempien lajien tempo on kohtalaisen rauhallinen ( lopussa kiire kuitenkin yllättää kokemattoman), joten vertaus oli osuva.

    Negatiivisella liipaisulla tarkoitin juuri samanlaista " vapauttamista" kuin jouskarissa, silloin jää pois "nyt-hetken nytkähdys" ja tilalle tulee vapauttamisen myönteinen elämys!


  • Muistaakseni oli vapaapistooli TOZ35 mallissa niinsanottu voilaukaisu, jolloin et tajunnut tai tiennyt, milloin laukaisu tapahtuu. Niinollen piti keskittymisen olla kaikenaikaa miltei 110 prossaa, ja tulokset sen keralla kohtuullisia

   • oli, tai on Neuvostoliiton lahja maailman ampujille, todella mainio laite hinta/laatusuhteeseen nähden, ja muutenkin! Täydellisen keskittymisen se vaatii, yhtään mikromilliä ei ole honkkelivaraa; ammunta on hekisesti raskasta! Hyviä tuloksia sillä syntyi, eikä tulokseni ole paljoakaan parantuneet Hämmerlichin kanssa hääriessäni.


  • Eieieieieieieiiiiiiii !!

   Oikean osumisen salaisuus on se, että te ette tee laukaisupäätöstä.

   Vika Ei ole aseessa (tai laseissa, tai korsetissa, tai TUESSA ) vaan ampujassa mitä UIT ja muut olymppiakorsetti hevoslappusilmät eivät ikinä tule tajuamaan

   Laukaisun täytyy olla puristava ei veto.. heti kun te teette päätöksen ja vedätte niin osuma menee ala-vasemmalle oikeakätisellä...

   Kokeilkaa vaikka verrata puristuksen (eli hitaan voimalisäyksen) eroa Vetoon pitämällä kiinni vaikka anticorrol-purkista.

   Puristakaa nopeasti niin koko käsi taipuu vasemmalle, mutta kun puristatte hitaasti (myös laukaisukynnyksen yli) niin se suutin ei heilu väärään suuntaan

   Ja laukaiskaa sormen pehmeällä kärjellä EI nivelellä !

   Jos tämä ei auta niin asentakaa vaikka netti siihen aseeseen mutta ampumaan ette opi

   Amen.

   • ei mene tosiaankaan liipaisuvirheestä johtuva osuma alavasemmalle vaan YLÄOIKEALLE!!! Eipä edellisen kirjoittaja ole varmaan itse ampunut ikinä millään aseella. Harjotelkaa poijjaat ensin ilmapistoolilla ennenkun rupiatte edes harkitsemaan ruutiaseita. Ja sitäpaitsi ilmapistooli on tarkkuusvaatimukseltaan UIT:n lajeista toiseksi tarkin. Kolme kertaa pidemmästä piippuajasta johtuen monien mielistä jopa tarkin laji.


   • väärää tietoa kirjoitti:

    ei mene tosiaankaan liipaisuvirheestä johtuva osuma alavasemmalle vaan YLÄOIKEALLE!!! Eipä edellisen kirjoittaja ole varmaan itse ampunut ikinä millään aseella. Harjotelkaa poijjaat ensin ilmapistoolilla ennenkun rupiatte edes harkitsemaan ruutiaseita. Ja sitäpaitsi ilmapistooli on tarkkuusvaatimukseltaan UIT:n lajeista toiseksi tarkin. Kolme kertaa pidemmästä piippuajasta johtuen monien mielistä jopa tarkin laji.

    Oman kokemuksen kautta voin taata että oikeakätisen pistooliampujan liipaisuvirheet menee yläoikealle. Tietysti jos ampuu päälaellaan niin ehkä sitten napsuu alavasemmalle...


  • Täyttä soopaa.
   Tuskin olet vaparia koskaan edes ampunut kun et edes aseesi nimeä osaa kirjoittaa.

   • Olisit antanut tämänkin jutun painua unholaan. Miksi ihmeessä nostit sen vuosien takaa keskusteluun, jos se on mielestäsi "täyttä soopaa".


  • Noissa tarkkuusaseissa täytyisi olla laukaisu äänellä tai puhaltamalla aiheutetulla paineilmalla/pillillä.

   Panssarilaiva Ilmarisella ollut tykkiupseerilla pilli johon puhaltamalla esim. torpedot lähetetty matkaan, laiva kun on keinunut ja suoritettu tähtäystä niin oikea aikainen laukaisu ollut kaiken A ja O ja on täytynyt olla todella nopea ja näin ollen on keksitty että aivoista suuhun on lyhin matka joten on otettu käyttöön pilli johon puhaltamalla torpedo lähtee matkaan eli kun on havaittu silmin että kohde on tähtäysristikossa on aivoista mennyt kaikkein nopeimmin käsky suuhun.
   Mene ja tiedä, tuo olisi hyvä testata laboratorio olosuhteissa onko oikeasti asia näin? Jospa ne on kokemuksen kautta aikanaan tuon oppineet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   173
   3349