Totuus uskonnoista

Mosse

Viisauden kultajyvä.

Ajattelin, että ei aina pidä pitää huomiota siinä mitä itse ajattelee, - omassa luovuudessa. Joskus on kiva katsella ympärilleen: viisauden jyviä tipahtelee myös muiden huulilta.

Kysymys herää, KUKA HITTO luo nämä "tuoteperheet", ovatko uskonnot alusta saakka samaa ruskeaa tuubaa, masentavaa "seuraa-johtajaa" -piirileikkiä, jossa todellinen uskonnollinen kokemus ja uskonnollinen persoona saa kyytiä?

Itse kutsun tätä "Apostoli Paavali -ilmiöksi". Meillä on alkutilanne, jossa todellinen luova profeetta sinkoaa epämieluisia totuuksia vasten väestön kasvoja, ja sivaltelee kansanvillitsijänä tuliruoskalla.

Vähän ajan päästä profeetasta on jäljellä muisto, ja tämän muistokukkulan valtaa Apostoli paavali, apostoleista kaunein, ja suurin ja ensimmäisin. Sitten myöhemmät sukupolvet puhuvat "paluusta alkukristillisyyteen", joka tarkoittaa paluuta Paavaliin, eikä suinkaan paluuta Jeesukseen, kuten tyhmempi saattaisi kuvitella.

Kristinusko puhdistettetuna "ylimääräistä krääsästä" on siis puhdasta Paavalia. Minua tämä on ihmetyttänyt, eikä se johdu mistään "johtajista", vaan olen huomannut Paavali-ilmiön kaikissa kristityissä, se on pesiytynyt etenkin ruohonjuuritasolle, tavallisiin perususkovaisiin.

Sahaja yogassa meillä on Jagbir, ja liiderit. Islamissa puhdistuksen suoritti al-Wahhabi 1700-luvulla, Osama bin-Ladenin oppi-isä.

Miksi me ihmiset tyydymme jäljitelmiin? Miksi emme kuuntele mitä alkuperäisillä profeetoilla on sanottavaa; ehkä me emme kestä kuunnella Jumalan sanaa, edes välitettynä, ja siksi sorrumme välittäjien välittäjiin.

>> Uskonto on kuin Microsoft
>> Kirjoittanut: St. Pauli 28.11.2005 klo 19.03

>> Valitessasi minkä tahansa arvon tai etiikan sinulle tuputetaan väen vängällä mukaan kaikenlaista uskonhumppaa. Voisi melkeinpä vertailla uskontoja Microsoftin tuoteperheen kanssa: kun kerran valitset ihan minkä tahansa tuotteen jonka valmistaja on Mikkisofta, niin sen jälkeen koneesi ei mitään muuta hyväksykään. Mikki valvoo ja Mikki ohjaa. Mikki über alles.

>> Ole rebeli! Päätä itse mitä arvomaailmaasi hyväksyt! Älä antaudu Mikin edessä, sillä muillakin on käyttökelpoisia hilavitkuttimia!

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001443&posting=22000000012221504

3

409

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • propagandan poika

   Muakin aina ihmetyttää tää ihmisten "uskonnollisen" logiikan taju: Ensin Jesse sanoo, että hän ei ole hyvä; Jumala on hyvä ja sitten tulee Pave, joka sanoo, ett Jesse on Jumala!

   Kumpaa tässä nyt tulisi uskoa? Jesseä vaiko Pavea? Minä kallistun ainakin Jessen puoleen mutta suurin osa "kristityistä" näyttäs olevan Paven puolella.

   Mikkisofta kuolkoon! Rebel, rebel, forever rebel! Long live Robin Hood!

   • Sara-Kali

    Älä sano Mosselle, mutta tunnen St. Paulin henk.koht. Tosi henk.koht.

    Profeetta on helppo olla. Ei tarvitse oikeasti osata heittää mitään ihmeitä, ei tuoda Jumalan valtakuntaa maan päälle eikä etenkään tarvitse RAKASTAA ketään olentoa. Tulta ja tulikiveä vaan. Profeetta rakastaa Jumalaa, mutta ei näe että Jumala on niissä ihmisissä joille hän puhuu!


  • edelliseen

   Mutta evankeliumi on ikuinen. Lue Johanneksen evankeliumia - etsi ja löydä! Yllättävän helppo juttu.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   2270
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   270
   2219
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1970
  4. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1513
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   78
   1134
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   122
   855
  7. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   45
   766
  8. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   762
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   301
   743
  10. Mietin kuinka ihana oli olla vastarakastunut

   Tekeekö kaikki vasta rakastuneet sitä että laitetaan käsi toisen päälle ja vertaillaan niiden kokoja. Piirretään sydämiä selkään sormin. Arvaillaan mi
   Ikävä
   143
   695
  Aihe