Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rainbow paakkuuntuva valkoinen kissanhiekka

Sanna

Minulla on Rainbowin valkoista paakkuuntuvaa kissanhiekkaa, sellainen 8,5kg (10l) säkki. Otan joka päivä kakat pois ja poistan ne pissapaakut. Mutta kuinka usein se hiekka pitää vaihtaa kokonaan? Kun laitan sitten aina vähän lisää puhdasta hiekkaa paakkujen tilalle ja sekoittelen hiekan että uusi hiekka tasoittuu vanhaan.

Millaiset muiden kokemukset ovat kyseisestä hiekasta? Mulla käytössä vasta ekaa viikkoa.. Onko kuinka taloudellista? Kuluuko paljon? Tällä hetkellä minulla on yksi kissa ja yksi laatikko, mutta alkuvuodesta hän saa kaksi leikkikaveria.. Joten mahdollisimman taloudellinen kissanhiekka olisi kiva.

9

6313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sae

      ei tarvitse vaihtaa kokonaan ennen kuin se alkaa haista (tai kissalla on ripuli, matoja tms). Kun keräilee tarkasti pienetkin likaantuneet hiekanriput, hiekka säilyy kauan hyvänä. Koko hiekka on helpoin vaihtaa niin, että päästää laatikon ihan tyhjäksi hiekasta (eli ei lisää hiekkaa siivousten yhteydessä) ja sitten pesee laatikon ja laittaa uudet hiekat. Näin ei mene hiekkaa hukkaan.

      Kannattaa pitää reilu kerros hiekkaa laatikossa, ettei pissa pääse sotkemaan laatikon pohjaa, silloin paakku hajoaa ja sotkee taatusti koko hiekan.

      Pese laatikkoa kuitenkin välillä, vaikket hiekkaa vaihtaisikaan. Kippaa hiekat vaikka sankoon pesun ajaksi. :)

      Rainbow:n hiekka pölisee aika paljon. Ei ehkä yhden kissan käytössä niinkään haittaa, kun hiekkaa käsitellään suht vähän mutta useammalla kissalla (6kpl) ei ainakaan meillä toiminut mitenkään kummoisesti. Kaikki oli kissoista alkaen valkoisessa hienossa pölyssä ja itse sai niistää pölyräkää pottien siivouksen jälkeen (ei kovin terveellistä!). Vaihdoinkin sitten Kisu-Pisuun, joka on laadultaan hieman parempaa eikä pölise melkein ollenkaan. Hintakin on halvempi (3,40e 4kg, 20kg 11,?e). ;)

      • Anonyymi

        Miten se pöly vaikuttaa kissan henkitysteihin?
        Saako hä astman siitä pölystä?
        Paakuntuko se pöly henkityiteissä?
        Osaako kukaan vastata, kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se pöly vaikuttaa kissan henkitysteihin?
        Saako hä astman siitä pölystä?
        Paakuntuko se pöly henkityiteissä?
        Osaako kukaan vastata, kiitos.

        Sisältää bentoniittia, joka on kaikista savilaaduista hienojakeisinta ja imukykyisintä, todellista "myrkkyä" hengitysteille ja silmille.

        Oma suosikkini kissanhiekoista oli rainbowin silikaattinen kissanhiekka, eli vaalea silikageeli. Aluksi voi laittaa entisen päälle, että kissa tottuu käyttämään uutta materiaalia.


    • samaa hiekkaa!

      Meillä on kanssa samaa hiekkaa. Tällä hetkellä kissojakin on kolme, normaalisti kaksi.
      Olemme todenneet sen meille parhaaksi. On kokeiltu niin paljon eri merkkejä ja vaihtoehtoja etten ees enää muista kaikkien nimiä. Ei se niin hirveesti pölise jos kaataa hieman alempaa sen sinne laatikkoon. Toimii meillä. Hinta on mielestäni hyvä laatuun nähden.
      Ja sekin paljoko sitä hiekkaa on hyyssin ulkopuolella, riippuu paljolti kissasta. Toinen kissoistamme peittää vähä liianki hyvin, potkii sitä hiekkaa joskus vähä lattialle. Toinen taas osaa hommansa ihan hyvin.
      Koko hiekan vaihtaminen riippuu paljonko kissat sitä käyttävätkin. Jos saat hyvin kaikki paskat ja kuset pois, ja hiekka näyttää suhkot hyvältä, kyllä se sitten käyttöön kelpaa. Ja huomaat viimeistään siinä vaihees, kun kissasi ei sitä enää käytä. =) Eiköhän se oma hiekka vain kokeilemalla parhaiten löydy.

    • Pirkkaa

      Ja hyvin on toiminut.Tekee pisseistä kiinteän paukun joka on helppo puhdistaa.
      Mä olen vaihtanut koko hiekan n.kerran kuukaudessa.
      Hiekkaa vaan niin reilusti ettei paakut jää pohjaan kiinni. Lisäät aina tarvittaessa.

    • lisbetruusa

      Käytettiin kyseistä hiekkaa reilun vuoden verran ja oltiin suht tyytyväisiä, sitten eläinkaupasta sai kokeilupakkauksen EverClean -hiekkaa. Meillä oli sitten kaksi laatikkoa käytössä, joissa toisessa tätä uutta ja toisessa rainbown hiekkaa. Ero oli ällistyttävä!! Paakut rainbown hiekassa olivat kaksin tai kolminkertaisia EverCleanin hiekkaan verrattuna ja kitkerä pissan haju puuttui lähes kokonaan! Hintakin on sitten kyllä melko hirmuinen! Vinkkejä kaivattais..

      Sitten tosta puhdistuksesta vielä.. Miten saisi estettyä sen että hiekkaa ei kulkeutuisi kissojen mukana joka paikkaan?

      • lisbetruusa

        Vinkkejä kaivattais lähinnä tohon hiekkalaatikko-ongelmaan..


    • Catman69

      Rainbowin vaalea paakkuuntuva kissanhiekka on heikentynyt laadultaan merkittävästi ! Ennen niin tiivis paakku oli helppo poistaa laatikosta, nyt paakku hajoaa ja murenee helposti pitkin laatikkoa. Paakku ei enää ole todellakaan tiivis. Ainakin meillä on edessä uuden hiekan etsintä.

      • mimmikitty

        Minä olen "tuore" kissan omistaja, olen vasta pari kertaa ostanut rainbown hiekkaa ja tää toinen satsi olikin varsinaista tomua, liekö ne muuttanut koostumusta äskettäin??? Kantautuu meinaan joka paikkaan - edellisen säkin pohjakin oli rakeisempaa kuin tää uusin säkki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe