onko meitä..

rene31

YH-isiä tosiaan vähän? aina vaan törmää sanontaan että YH-äidit sitä ja tätä. olemmeko me tosiaan niin harvinaisia?

15

967

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vähän

   Olen yh-isä, ja kun tänne joskus kirjoittelen, muut sanovat minua yh-äidiksi, silloin tuntuu ettei yh-isiä olekaan. Tai kaikkien pitäisi olla äitiä, tai luullaan että on vain äitiä.

   • galeina

    Aika vähän teitä kai on, siis verrattuna siihen kuinka paljon yh äitejä on. Hattua nostan kaikilee yh:lle, sekä äideille että isille. Itse en henkilökohtaisesti tunne yhtään yh isää.


   • isii

    ja olen tavallaan itsekin sellainen, vaikka yhteishuoltajuus edelleenkin.


  • täällä yksi

   Olen myös yh-isä ja olenkin ihmetellyt miksi ei ole esim yh-isien asioita ajavaa yhdistystä jne. Koska kyllä kaiken valtakunnan verkostoja ja verenhimoisia asianajajia löytyy kun äiti haluaa ylisuuret elarit mutta miksi meidän asioita ei kukaan puolusta niin hanakasti?

   • Yhäippä

    On niitä


  • salanimi

   Voi kyllä kai meitä on, mutta ei siitä melua pidetä. Matala profiili on parempi. Kaipa naapurit epäilee ja kaupan kassa kun samalle sattuu, muut kai luulevat mitä luulevat tai eivät uhraa ajatustakaan koko asialle niinkuin arvelen.

   • galeina

    Ei sitä toki itseään ns jalustalle tartte nostaa mutta toisaalta aiempi kirjoittaja sanoi siitä, ettei kukaan aja yh-isien asioita. Pitäiskö vähän pitää meteliä itsestään?=) Ehkä on myös niin, että naiset ovat ehkä jo luonnostaan enemmän yhdistysihmisiä, jotka keräävät porukan ja lähtevät selvittämään asioita yhdessä. Joo eivät kaikki ole, ei saisi yleistää. Mutta jos miehet kokoaisivat voimansa, niin ehkä saisitte paljon aikaan sillä saralla, että yh-isien puolta pidettäisiin paremmin. Ei sitä kukaan puolesta lähde tekemään, itse on noustava, kerättävä porukka, oltava aktiivinen, selvitettävä, vaadittava jne jne


  • arttu61

   En tiedä mutta ainakin siltä tuntuu välillä. Tosin me ei kai saada ääntämme kuuluviin, kenties se johtuu sukupuolesta:)

  • Bluesway

   ..pari kohtalotoveria tiedän itseni lisäksi.
   Yh-isyys on joka tapauksessa lisääntyvä perhemuoto - lieneekö se sitten mitenkään toivottava kehityssuunta?

   Joka tapauksessa kyllä meidän yh-miesten pitäisi pitää enemmän meteliä itsestämme ja osoittaa, että pärjäämme lastemme kanssa, vaikka meiltä kieltämättä puuttuukin monia naisille luontaisia ominaisuuksia.

   Ennen kaikkea asennemuutosta kaipasin sosiaali-ihmisille, joille yh-isä näyttää yhä olevan jonkinlainen kummajainen. Minua loukkasi aika tavalla sekä itseni että tyttäreni äidin puolesta, kun saimme kuulla - sosiaalityöntekijän sanomana!!! - että 'äiti on hylännyt lapsensa'. Aika luokaton heitto tältä alan 'ammattilaiselta', koska tosiasiassa äidin ratkaisu jättää tyttö minulle vaati häneltä todella suurta sydäntä ja epäitsekyyttä. Tilanne käytiin läpi erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä exäni kanssa ja kieltämättä lapselle oli siinä tilanteessa parempi jäädä kotiin minun kanssani.

   Tyttäreni äidille ei tuottanut mitään ongelmia se ajatus, että satun olemaan miespuolinen - sääli, että se vaivaa monia muita kanssaihmisiä.

  • Iski

   ja hyvin pyyhkii.En tarvitse sosialihuoltoa apuun missän merkeissä.Siis huoltoapua tai rahallista apua.Komeesti elellään ja elämä hymyileee.

  • Jaana_

   Puolet erovanhemmista on miehiä ja yhteishuolto yleisin huoltajuusmuoto - näin ollen on aika vääristävää puhua yh-äideistä/iseistä. Etävanhempi on yleensä myös "yksinhuoltaja" - elää yksin lastensa kanssa. N 16% erolapsista on kirjoilla isän luona - loput äitinsä luona.

  • Iltamati

   Tiedän muutaman yh isän. Yhdellä on 3 poikaa,yhdellä 2poikaa ja 2 tyttöä(lasten äiti juo ) ja yhdellä on 1 poika.

   • Leskimiehet

    Minäkin tunnen kaksi yh isää molemmat leskiä.


  • Yhenlainenvanhempi

   Oikeita yh-isiä on varmaan vähemmän. Minusta sekä äitien että isien ongelmat ovat paljolti samanlaisia. Tosin naisten esiintuomia. silti on todella vähän sitä keskustelua että meillä on myös tällaista ja enemmän sitä keskustelua että kyllä naisetkin osaa. Hankala sanoa mistä johtuu kun ei tiedä kirjoittajaa onko lähi-isä etä isä vai ehkä uusi puoliso. Monesti tuntuu että jos lapsen asioita hoidellaan samalla retoriikalla kuin täällä niin ei ole ihme että välit on lapsen vanhemmilla huonot. Tällä en nyt viittas kehenkään tässä ketjussa olevaan.

  • päihdeongelmaisenlapsi

   mun isä oli 3 lapsen yh. Erosi äidistäni 90-luvulla. Oisko ollu vielä harvinaisempaa sillo. Nyt sit itse olen yh äiti. Arvostan isääni todella paljon ja äitiäni en yhtään. Yhteinen tekijä mulla ja isälläni on sekin miksi ollaan yksinhuoltajia.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   4160
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   591
   3431
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2616
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2437
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   142
   2081
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   108
   1865
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   196
   995
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   84
   913
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   238
   766
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   156
   720
  Aihe