JELPPIÄ, JELPPIÄ PIAN - BORNEO KUTSUU!!

Matkalla Malesiaan

Hei! Olemme matkustamassa Malesiaan piakkoin. Jos joku on käynyt joskus Borneossa niin millaista retkipakettia suosittelisitte ja onko ehdotuksia matkatoimistoista tai matkanjärjestäjistä?? Entä hintoja? Mistä kannattaa Borneoon lentää, missä käydä (lähinnä Sabahin alue kiinnostaa) ja jos mahkuja niin voiko Brunein yhdistää reissuun helposti. Tarkoitus olisi olla noin 3-4 paivaa viidakossa kiertelemässä ja saman verran rannoilla joko Borneon puolella (saarilla) tai sitten niemimaalla. Lisaksi niemimaan puolella onko ehdotuksia noin 5 paivalle. Varmaankin aika pitkälle keskittyy Kuala Lumpuriin.. aikaa kun on vähän. Jos Brunei saa kehuja ehkä sinnekin sijoitamme muutaman lisäpäivän. Tartteisin vinkkejä pian!! Nöyrä kiitos auttajille!!

8

1721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanskalainen

      Sabahin alue on vaarallinen. Tanskan ulkoministeriö kehoittaa välttämästä alueita joille olet lähdössä (ei niemimaa). Pitää ilmoittaa paikalliseen suurlähetystöön jos aikoo Sabahilla/Borneolla vierailla. Useita länsimaalaisia kidnapattu alueella. Sitä paitsi siellä on surkeat säät seuraavat pari kuukautta.

      • Matkalla Malesiaan

        Moi! Kiitos viestistäsi ja varoituksen sanoistasi. Säästä sen verran, että tosiaan sinne sääennusteet antavat juuri tällä hetkellä aika huonoja ilmoja, mutta tilanteet saattavat siellä kuulemma muuttua piankin ja monesti sadekautenakin kelit ovat ihan hyvät. Turvallisuuspuoli sen sijaan lienee nykyisin monissa maissa suuri kysymysmerkki. Sabah sinänsä on monien sinne matkanneiden kirjoituksista päätellen ihan suht turvallinen paikka, mitään suurempia ongelmia en ole lukenut siellä kenenkään kohdanneen.. etenkin jos ottaa retket joltakin retkenjärjestöjiltä. Suurlähetystöt tosin aina varoittavat aika helposti kaikista vaaroista joskaan en tahdo antaa vähättelevää vaikutelmaa myöskään. Jos siellä sataa rankasti matka sinne jää joka tapauksessa väliin..ikävä kyllä.. Kiitos sinulle!


    • Matkaaja

      Bruneihin suomalainen tarvii viisumin. Sen saa vuorokaudessa esim Kota Kinabalusta Brunein lähetystöstä. Ongelma on vaan se et ne myöntää siellä vain one entry viisumin. Eli et voi siinä tapauksessa mennä maitse Sabahista Bruneihin. Mä lensin ensin KK:sta Labuanille ja sieltä laivalla Bruneihin. Itse Bruneissa ei ole paljoa nähtävää. Bandar Seri Begawanin näkee 2 päivässä.

      Air Asia lentää halvalla Kuala Lumpurista useisiin kohteisiin Borneoon. Myös Malaysia Airlines tarjoaa edullisia lentoja sinne.

      • Matkalla Malesiaan

        Kiitos paljon erityisesti Bruneita koskevista vinkeistäsi! JOs kelit antaa myöten menemme sinne kenties samaa reittiä sinun jalanjälkien perässä. Joko olet itse matkoiltasi kotiutunut... olet joskus aiemminkin vastaillut kysymyksiini joita laittelin eri nimimerkillä. :o)


      • Matkaaja
        Matkalla Malesiaan kirjoitti:

        Kiitos paljon erityisesti Bruneita koskevista vinkeistäsi! JOs kelit antaa myöten menemme sinne kenties samaa reittiä sinun jalanjälkien perässä. Joko olet itse matkoiltasi kotiutunut... olet joskus aiemminkin vastaillut kysymyksiini joita laittelin eri nimimerkillä. :o)

        Olen ollut Suomessa nyt 4 kk. Ankeaa ja kylmää täällä on. Hyvää matkan jatkoa teille!

        Labuan oli mulle pettymys. Jos sitä kautta menette Bruneihin, en suosittele tuhlaamaan aikaa siellä 1-2 päivää kauempaa. Mä jatkoin Bruneista bussilla Mirin ja Sibun kautta Kuchingiin, josta lensin Kuala Lumpuriin.


    • Vellu

      Terve!

      Sabahiin pääsee edullisimmin AirAsialla Kuala Lumpurin kansainväliseltä lentokentältä. Välttämättä ei tarvitse lentää Kota Kinabaluun vaan kohteen voi valita useammastakin kaupungista.

      Mitään matkanjärjestäjää ette välttämättä tarvitse, vaan pärjäätte hyvin myös omillanne jos pieni seikkailu ei ole liikaa hermoillenne :)
      Yöpymiset järjestyy lähes poikkeuksetta aina paikanpäältä, samoin kun kyselee paikallisilta ja tutkii matkaoppaita niin saa hyvin selvää busseista, nähtävyyksiistä yms. tarpeellisesta.

      Riippuen paljonko on aikaa käytettävissä, niin Sabahin voi hyvin kiertää busseilla esim. noin viikossa. Enempi aina parempi.

      Katsokaa matkaoppaasta mieleiset nähtävyydet ja yksinkertaisesti menkää sinne.

      Itse olin juuri noilla seuduilla viime huhtikuussa ja pidin Borneosta erittäin paljon. Ja turvalliseltakin vaikutti.
      Katselkaa kuviani ja hakekaa inspiraatiota jos kiinnostaa :)
      http://tinyurl.com/bjgn8
      (Löytänette Sabahin sieltä)

      Malayn niemimaalla 5 päivää? Ei ole liian pitkä aika. Tuosta ajasta itse viettäisin pari päivää Kuala Lumpurissa ja pari päivää Penangilla. Kuala Lumpurista bussi Penangin saarelle (5 tuntia, 5 euroa), jossa riittää shoppailupaikkoja, taivaallista ruokaa (intialainen - Nasi kandar ja Tandoori kana!) ja muutamia nähtävyyksiä (esim. Kek Lok Si -temppeli).

      Jos huvipuistot kiinnostavat, kannattaa tutustua Genting Highlandsiin (lähellä Kuala Lumpuria).

      Ikimuistoista lomamatkaa!

      • Matkalla Malesiaan

        Hei!! Kiitos vinkeistä! Ne oli hyviä. Taisin vain tehdä pienen virheen... eli me ollaan niemimaalla noin 10 päivää josta viisi rannalla joko idässä tai lännessä. Mutta tällä hetkellä kelit on niin huonot, että liekö matka jää huomattavasti suunniteltua lyhyemmäksi ja jatkamme matkaa Australiaan, jossa aurinko paistaa.:o)


    • kivirta

      itse olimme omatoimimatkalla Sarawakin osavaltiossa, jossa kohteina oli Kuchingin kaupunki(lensimme Malaysia Airlinesilla Johor Bahrusta) josta matkasimme sitten Bakon kansallispuistoon neljäksi päiväksi. Bako on aivan helvetin upea mesta! SInne pääseminen on jo sinällään kokemus; ensin bussilla/taxilla Kuchingista Bako Kampungiin(tai jotain sinne päin, vuosi oli 1999 ja muisti pätkii...)ja sieltä pitkällä veneellä puoli tuntia keskelle viidakkoa. Viimeiset 100 metriä kahlattiin matalassa rantavedessä rinkat selässä.
      Bakossa luonto on todella lähellä; neidän talon pihalla bongasi monitor-liskoja(pirun isoja otuksia), parta-sikoja(aika friikin näköisiä) ja etenkin makaki-apinoita(joita oli jo riesaksi asti.
      Viidakkoon on tehty merkittyjä polkuja(n.3-20 kilsaa) ja siellä todellakin flora ja fauna pääsee oikeuksiinsa. Sieltä löytyy esim kivoja poukamia joissa upeita luonnon hiekkarantoja, kirkasta vettä(n. 40 celsiusta) ja vesiputouksia. Onnistuimme myös bongaamaan nenä-apinoita, jotka on käsittääkseni sukua orangeille. En voi muuta kuin suositella kyseistä kansallispuistoa. Majoitus on vaatimatonta ja se pitää varata etukäteen Kuchingista, jos aikoo jäädä yöksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe