kouluvaatteet

Marjukka74

Olisin kysellyt muilta kakkosluokkalaisten vanhemmilta, onko lapsillanne koulussa toppahaalari tai toppis ja henkselitoppikset/toppahousut jalassa? Meillä tyttö pyöräilee kouluun suht pitkän matkan ja olen laitattanut toppiksen ja henkselitopat jalkaan matkoille, ja välkällä on ollut lupa olla farkuilla. Nyt tyttö kiukkuaa ja väittää, että häntä kiusataan toppapullaksi, kun on toppikset jalassa ja kuomasaappaat jalassa.

Ja kun katsoo noita farkuissa värjöttäviä teinejä ja pienempiä, sydäntäni kylmää laittaa tyttöni farkuissaan pyöräilemään! Olenkin pitänyt pääni, mutta saan joka aamu kiukuttelua ja naapurit sanoo tytön ottavan topat pois mutkan takana. Mites teillä sujuu tämä vaatettaminen?

9

4420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • X-mas

      Meillä ekaluokkalainen tyttö laittaa päällysvaatteiksi henkselittömät toppahousut ja siihen kuuluvan toppatakin. Alla on mukavampi asu (oloasu tai farkut, mitä milloinkin), jota käyttää sitten sisätiloissa. Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut. Muilla oppilailla näyttää olevan suurinpiirtein samanlainen varustus. Niin, ja asumme lapissa eräässä kaupungissa ja koulullamme (alakoulu) on oppilaita 340. Ilmat ovat täällä päin jo aika kylmät eli pelkillä farkuilla ei ulkona pärjää.

    • tyttö kulki koulussa toppahousuissa ilmojen mukaan. Koulumatkaa ei ollut nimeksikään ja kaupungissa asutaan, mutta toppahousut näytti kavereillakin olevan talvella jalassa, välitunnilla sitten olivat "sisähousuissa".

      Meillä vuosisadan kamppailu käytiin kumisaappaista. Syksyllä ei suin surminkaan haluttu kumppareita, kun "muillakaan" ei ole. Asia ratkesi seuraavasti: pojat kuulemma kiusasivat, sanoin tytölle, että mene keskelle vesilammikkoa seisomaan. Muutaman kerran kun pojat kastelivat kumitossunsa, niin meillä jo odotettiin kumpparikeliä.

      Mutta kyllä minäkin muistan, kuinka uusi toppatakki oli liian pullea, en kehtaa laittaa kouluun. Äiti sitten istutti minua kotona takki päällä, että saatiin se "vanhan näköiseksi". Eihän se miksikään muuttunut, kuvittelin vain.

    • toppikset

      Meillä pojat tokalla ja kolmannella luokalla. Viime talvena molemmat käyttivät toppahaalareita, tänä talvena on toppatakit ja - housut. Tunnilla ovat verkkareissa, mutta välkillä pitävät toppiksia, mäkeä laskiessa muuten vilu yllättäisi. Jalassa on kuomat.

      Meidän lasten koulussa ei napapaitatypyköitä ole. Asumme maaseudulla ja täällä osataan pukeutua sään mukaan (=järkevästi). Ne kuomat ovat käytössä monella kutosluokkalaisellakin, erityisesti pojilla.

    • tuleva isä

      oon ihmetellyt monesti, miksi pitää käydä vääntöä kumisaappaiden käytöstä koulussa. jos on märkää ja loskaa, kuten nyt talvella, eikö ole selvää, että kouluun pannaan kumisaappaat villasukkineen ja pohjallisineen?
      ymmärrän kyllä, jos tappelu syntyy esimerkiksi kurahousujen käytöstä koulussa, mutta miksi perussuomalaisia jalkineita pitäisi hävetä kavereiden nähden.

      muistan, että meillä vielä yläasteella ja jopa lukiossa kaverit ajoivat kouluun mopolla saappaat jalassa, jos oli loskakeli tai vesisade. saappaita oli varmaan helppo käyttää, kun kaikista "kovimmat" jätkät käytti niitä.

      • sisiliskosisko

        mitä tappelua äidin kanssa käytiin saappaista, lakista, toppahousuista. se vaan on niin, että ei lapset tajua, että saapas on perisuomalaisnen jalkine, kuten sanottiin. Mokkakengät on nätimmät, ja kun ei ole lakkia, niin kampaus näkyy jne. Kuudennella sain laskettelu toppapuvun, ja se oli tyylikäs, sporttinen. Sitä käytin ihan vapaaehtoisesti. Lakkia en laittanut, mutta huppu ajoi sen asiaa. Hupun sai pois, jos oli ihan pakko näyttää hyvältä, mutta kun taivalsi yksin koluun, sen saattoi laitaa päähän. Osta tytölle nätit "tyttöjen housut" semmoiset laskettelujutut tai muut :) valitkaa yhdessä, niin saa semmoiset mitkä miellyttää. Mitä hyötyä ostaa housut, jotka on rumat? niitä ei käytetä kumminkaan. Meillä pikkuinen sijoitustyttö, ja hänen ulkovaatteisiinsa satsaan kunnolla. Mitään järkeä ostaa huonoja, kun niitä ei käytetä kumminkaan. Kuomille löytyy nättejä vaihtoehtoja kyllä, kun menee kenkäkauppaan. Tee nyt kerrankin niin, että lapsi ei joudu kärsimään. Ei ollut kivaa todellakaan kun kiusattiin vaatteiden takia. Vika EI ole sinun lapsessasi, vaan niissä kiusaajissa. Turha sanoa opelle. Se kiusaaminen jatkuu katseitna ja hihityksenä kumminkin. Ja jos tyttö riisuu toppikset, paleltuu. parempi ostaa nätit uudet toppikset.


    • Äiti Espoosta

      Ei meilläkään niin kovin lämmintä ole ja sadetta tulee jatkuvasti.

      On olemassa vuorillisia farkkuja yms. Tosin meidän kolmasluokkalainen ei juuri mäkiä laske: pärjää sukkahousuilla ja farkuilla siinä missä minäkin. Koulumatkaa on noin kilometri.

      On olemassa goretex-jalkineita. Ei tarvitse aamulla arpoa, sataako iltapäivällä vettä vai räntä vain lunta: popot ovat aina kohdallaan. Maksavat, mutta samoilla kengillä pärjää puoli vuotta.

      Minusta on mukava nähdä kauniisti vaatetettuja lapsia. Pulkkamäkeen laitetaan sitten ne toppahousut, koulussa istutaan suurin osa ajasta luokassa ja kouluvaatteeksi käyvät hyvin farkut.

      Oikein kovilla pakkasilla tyttö laittaa toppahousut kouluunkin.

    • :DD

      Jospa luovut toppiksista ja laitat tytön pukemaan "välihousut" paksumpien(mutta ei toppamaisten) housujen alle?

      • irmeli.1968

        Meidän koulu on todella kummallinen,
        Uusi rehtori on ollut pari vuotta koulussa ja sanelee mitä lapsillamme on päällä.
        Tänään aamulla oli lämmin ja poikani käyttää viellä kalsareita ja puki normi ulkohousut päälle.
        Talvellakin joskus soitteli pojan jalkineista,kun oli talvi skeittarit jalassa,pitäisi olla kunnon talvikengät.
        Opettaja määräsi jälkiistuntoon kun ei ollut suojahousuja ulkoiluhousujen päällä,
        Tätä sotaa vaatteista on nyt jatkunut eri vanhenpien ja opettajan kesken pari vuotta.
        Minullakin on jo kolme aikuista lasta eikä koulu ole ikinä puuttunut lapseni pukeutumiseen.Aina olen pitänyt että on siistit ja lämpimät ja nykyaikaiset vaatteet päällä. Eihän Suomessa opet määrää vaatetusta??


    • Koulunkäynninohjaaja

      No ne suojahousut on kyllä hyvät olla välitunnilla, kun lapset tuppaa leikkimään ja konttailemaan ihan maajalassakin.
      Se löyhkä on sitten aika etova luokassa, jos sisähousuilla möyritään kevätmurakossa.

      Eihän sitä muuten opet määrää vaatetusta, mutta kun kaikki vanhemmat eivät ole näkemässä/välittämässä, mitä vaatteita lapset laittavat kouluun.

      Joskus näyttää siltä, että kesät talvet kuletaan samoissa kamppeissa ja kaula paljaana. pelkät lapaset ei riitä yli 20 asteen pakkasella.

      Minä ruukasin ostaa talvikäyttöön villapohjaiset tennissukat pojille. Nykylapsilla on samat puuvillalirut koko vuoden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe