afrikassa omatoimisesti matkalla

kat_ya

Kukaan ollut afrikassa ilman valmismatkaa? Kertokaa kokemuksia, yms! Tarkotus olisi lähteä Keniaan ja Ugandaan vuoden sisällä, joten vinkit ja muut tiedot tervetulleita! Uskaltaako kaksi muijaa lähteä omin päin??

12

1829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joja

      Kyllä Keniassa voi itsekseen matkustella. Olin siellä 07-08.2002. Jos on kysyttävää, kysele pois.

      • kat_ya

        Olisi kiva jos kertoisit mitä kaikkea nähtävää keniassa nairobin lähellä on, eli missä kannattaa käydä. Laita vaikka sähköpostia!


      • joja
        kat_ya kirjoitti:

        Olisi kiva jos kertoisit mitä kaikkea nähtävää keniassa nairobin lähellä on, eli missä kannattaa käydä. Laita vaikka sähköpostia!

        Voisinhan laittaa jos saisin osoitteesi...
        Käytiin Keniassa päätarkoituksena Mount Kenian valloitus. mutta myös pikkukaupunkeja/kyliä, Nairobia ja Mombasaakin tuli koettua jne...


      • kat_ya
        joja kirjoitti:

        Voisinhan laittaa jos saisin osoitteesi...
        Käytiin Keniassa päätarkoituksena Mount Kenian valloitus. mutta myös pikkukaupunkeja/kyliä, Nairobia ja Mombasaakin tuli koettua jne...

        ai hups tuo sähkis ei näy tässä.. eli siis [email protected] !


    • Ripa

      Länsi-Afrikassa on tullut käytyä muutama kerta. Ghana ja Norsunluurannikko piece of cake. Jos on järki päässä niin hyvin pärjää. Guineaa en suosittele aivan ensimmäiskeksi kehitysmaakohteeksi, mutta oli ainakin mielenkiintoista, tiesulkuja, pyssymiehiä, sähköttömyyttä, helkutin alkeellista, siis jopa afrikkalaisittain.

    • mikko65

      Niin, riippuu minne menette. Ugandassa on edelleen muutamia rosvojoukkioita, jotka pysäyttävät heti kun tulet järveltä maihin. Sinne menee myö silmälasit!

      Muuten kyllä siellä luonteella pärjää, siis joka suomessa pärjää, pärjää sielläkin. Ainoa on naisena oleminen sinänsä, eräissä paikoissa mies katsoo voivansa naida kaikkia vapaita naisia, varsinkin jos menet kenian pohjois-osiin, kannattaa olla varuillaan.

      Muuten ei kai ole suurta vaaraa, varkaat ne suurimman uhan aiheuttaa, nainen voi houkutella, eihän sillä ole voimaa... Mutta kyllä ainakin Nairobin katuja kannattaa miestenkin öisin varoa, siellä ryöstävät poliisitkin.

      Tsemppiä, terve maalaisjärki auttaa

      • makeB

        Afrikka on ollut kaiken kaikkiaan erinomainen kokemus. Avuliaita ihmisiä, joskus jopa liiankin avuliaita. Järkevä hintataso. Mutta aina on muistetava elää maassa maan tavalla. Ongelmia en ole kohdannut.
        Olen käynyt omatoimimatkoilla Keniassa, Etelä-Afrikassa, Zimbabwessa, Senegalissa ja Gambiassa.


    • Jambo

      Suomalaisilla naisilla on näitä hassuja ideoita...
      Jos nyt kuitenkin menette niin...
      -menkää porukalla, lukumäärä antaa turvaa.
      -riistaeläimistä nainen on helpoin saalis.
      -palkatkaa pari luotettavaa aseistettua turvahemmoa.
      -pimeän tultua EI liikuta missään.
      -leijonat yms kissaeläimet ovat petoja, eivät pehmoleluja.
      -menkää ihmessä. koti on matkan jälkeen parasta mitä on.

      • kat_ya

        Kiitos vinkeistä! Siis tarkotus olisi lentää keniaan jossa asuu myös yksi suomalainen tuttu, ja sieltä bussilla ugandaan, mutta sille matkalle tulisi ugandalainen kaverini meidän seuraksi, eli hänen seurassaan kimppuumme ei varmaan hyökätä..toivottavasti.


      • Teresa

        Habari? musunku...

        Kokemuksella, kaikki petoeläimet juoksevat karkuun, jopa musta mamba.

        Simpassit ovat ihanimpia lemmikkejä mitä on olemassa.

        Ja kommentti vastaukseen: Suomalaisten naisten on kai kaikki koettava tällä pallolla kun miehistä ei ole enää muuhun kuin kotona istumaan ja pelkäämään ;))

        Kasi kuvu


    • Teresa

      Joop, ei tosin Ugandasta, mutta kuulemma tosi huippu mikäli ei puhkea ebola (viimeisin tapaus puolitoista vuotta sitten). Olen ollut 7 kertaa kongossa ja ruandassa ja taas sunnuntaina lähden pariks viikkoo. Voin jo sanoa etukäteen että paluuta ei ole, mieluiten muuttaisin jo asumaan... Vuoristogorillat kannattaa käydä katsomassa maksaa 50-100 USD Ugandan puolella ja on rahan arvoinen elämys!!! Reissu kestää päivän ja patikointi ei ole heikkokuntoisille umpeen kasvaneessa sademetsässä vuoren rinnettä ylös. Gorillat telmivät vapaana noin 3 metrin päässä... Matkalle lähtee normaalisti kolme opasta ja armeijaa turvaamaan. Soltut jokapuolella taustalla on normaalia, joskin harmittomia jopa symppiksiä. Keltakuume ja hepatitis combi rokotteet ovat tarpeelliset ja malaria lääkkeet ja tarpeeksi viskiä tms. joka polttaa pöpöt mahasta. Oleskelu sinänsä ei ole halpaa, huoneet jotka ovat suomen tasoon romuja maksavat noin 25-50 USD (ainakin ugandassa) ja voi olla ettei tule vettä aina hanasta tms. mutta asia yleensä hoidetaan pikimmiten(pitkä pinna mukaan, afrikkalaiset eivät ole nopeinta kansaa =) ) Kokemuksia on tullut paljon kartutettua enkä luule että Uganda kovin eroaa rundasta tai kongosta jossa olen normaalisti (noin 120km Gomasta pusikkoon länteen) Mikäli kysymyksiä herää tai haluat jakaa kokemuksia matkan jälkeen laita postia !

      Lykkyä pyttyyn! T.

      PS:Kannattaa tehdä paikallisia tuttavuuksia, sillä ystävät afrikassa pysyvät rinnalla tilanteessa kuin tilanteessa - miehet!!! Afrikkalaisilla naisilla ei ole niin vaikutusvaltaa, ja pyrkivät vain pöllimään rahat monesti. Muuten varmaankin uskallatte. Älkää luottako ensimmäiseen tarjoukseen mitä rahaan tulee... ja suomalaisella sisulla pärjää ;)

      • kat_ya

        Kiitos vinkeistä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe