Homous vs. esiaviolliset suhteet

Luterilainen homo

On muuten jännä huomata, että esiaviolliseen seksiin ei nyky(luterilaisessa)yhteiskunnassa enää kiinnitetä niin paljoa huomiota kuin homoseksuaalisuuteen, vaikka epäilen kyllä, että se on paljon ´suositumpi` synti kuin homous. Tunnen useita eri seurakunnissa työskenteleviä henkilöitä, papistoa myöten, jotka ovat aloittaneet seksuaalisen kanssakäymisen ennen avioliittoa. Tunnen myös henkilöitä, jotka ovat vakaasti päättäneet, että eivät harjoita seksiä ennen avioliittoa, mutta lähes jokainen heistä (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) on sortunut paneskeluun ennen papin aamenta. Mutta tästä huolimatta ainoastaan meitä homoja syrjitään. Ollaan vaatimassa lakeja, että homot eivät saisi työskennellä seurakunnan viroissa jne. Mutta esiaviollista seksiä harrastavat sitten ilmeisesti saisivat...

13

1665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jt-

      Tottahan tämä on. Ei Raamattu ylipäätään ole kovin monelle enää auktoriteetti, jota ei alisteta omian tunteiden alle. Maallistumista kai. Ei sillä, etteikö jokainen lankeaisi, mutta tietoinen Jumalan tahdon rikkominen on jo elämäntapa ja aivan eri asia. Homokeskusteluun usein sekoittunee paljon voimakkaammin myös omat tunteet kuin keskusteltaessa vaikkapa esiaviollisesta seksistä, tai aviollisesta haureudesta. Mutta vaikuttaa kirkon opetuskin seksuaalietiikan alueella olevan kelvotonta; moniko nuori tänään edes on kuullut puhuttavankaan, että omalle kumppanilleen voisi olla uskollinen jo etukäteen? Tai kuinka moni nuorista on edes tullut ajatelleeksi, että Luoja on rajannut seksuaalisuhteen vain avioliittoon? Ei sillä, itsellenikin tämä on iso kysymys. Eli kuinka elän elämäni seksuualisena henkilönä, kun ainakin tällä hetkellä katson, etten voisi kokonaisvaltaista parisuhdetta ehkä rakentaa?

    • huom. myös tämä

      Jossakin aiemmassa keskustelussa on käyty jo läpi tätä aihetta. Avioliitto on hyvin vanha instituutio, jonka tausta ei ole kristinuskossa (luterilaisuudesta nyt puhumattakaan). "Papin aamen" eli kirkollinen vihkimistoimitus tuli käyttöön vasta 800-luvulla, eikä silloin kukaan tietänyt mitään luterilaisuudesta. Avioliitossa on tärkeintä sitoutuminen kumppaniinsa, uskollisuus ja toisen kunnioittaminen. Moniavioisuuttakaan kirkko ei ole hyväksynyt koskaan. Huoraaminen eli satunnaiset suhteet tai parisuhteen ulkopuoliset suhteet eivät ole kristillisesti ajatellen hyväksyttäviä, olivatpa ne sitten homoa- tai heteroseksiä.
      On tietenkin luontevaa ja ymmärrettävää, että luterilaisuudessakin vaaditaan avioliittoon vihkimystä, jos henkilö on parisuhteessa ja seurakunnan tehtävässä. Mitä korkeammassa virassa, sitä esimerkillisempi pitäisi olla, mutta huorintekijöitä on paljastunut silti hyvinkin korkea-arvoisten saarnamiesten keskuudesta aivan viime aikoina.
      Toinen näkökohta on seuraava, eikä siitä opeteta ollenkaan luterilaisuudessa oikeaa kantaa seurakuntalaisille. Koska luterilaisuudessa ei toteudu kristinopin mukainen pappeus (apostolisen succession eli seurannon katkettua ns. uskonpuhdistuksessa), ei heidän avioliittoon vihkiminenkään ole pätevä. Tästä seuraa mm. se, että luterilaisen saarnamiehen vihkimä luterilaisen ja katolisen tai ortodoksisin avioliitto on epäpätevä, jos paria ei vihitä uudelleen katolisen tai ortodoksisen papin toimesta. Luterilanen vihkimys on tietenkin juridisesti pätevä aivan samalla tavalla kuin siviilivihkiminenkin, mutta kirkollista pätevyyttä sillä ei ole.

    • Tav.

      on huomata, että Kirkko vihkii surutta heteroita, jotka ovat eronneet entisestä puolisostaan muun kuin haureuden takia, ja jotka Jeesuksen sanojen mukaisesti tekevät uusissa liitoissaan aviorikoksen, sekä ajavat hylätyn puolisonsakin aviorikokseen.

      Silti homoista jaksetaan metelöidä.

    • juhis

      Vaikka kirkon työntekijöistä jotkut harrastavatkin esiaviollisia suhteita, ja kirkossa vihitään ihmisiä, joita ei ehkä saisi vihkiä, ei se silti tarkoita sitä, että se olisi oikein.

      Totta kait heteroseksi avioliiton ulkopuolella on synti siinä missä esiaviollinen seksikin. Ei homo ole sen huonompi tai vähempiarvoinen ihminen. Synti mun mielestä homous kuitenkin selvästi on. En itsekään ole monessa asiassa täydellinen ja rikon kyllä Jumalaa vastaan. Haluan kuitenkin tehdä parannuksen ja palata aina Jeesuksen luokse. Mun mielestä kirkossa on paljon ihmisiä, jotka tieten tahtoen rikkovat Jumalaa vastaan ja heidän tulisi tehdä parannus. Siinä sen näkee, kun luistetaan yhdestä asiasta, pian luistetaan seuraavasti.. ja kohta kaikki on sallittua. Ihmisen on kuitenkin tehtävä selvä valinta Jumalan ja maailman väliltä. Joko on valmis luopumaan muusta ja seuraamaan Jeesusta, tai sitten valitsee saatanan... Tosin, Jumalan antaa voimaa valita Hänet, ja kutsuu tykönsä, jos ihminen vain haluaa tulla..

      • Hellariboy86

        "Synti mun mielestä homous kuitenkin selvästi on." Tämän sanoit tuolla ylolä, Juhis. Päättelet siis, että homous on oma valinta. Miten olet tullut tuohon päätelmään?


    • Mona-Henrika

      Jumalan silmissä saman arvoisia. Oli kyse mistä synnistä tahansa. Me ihmiset olemme vaan kovin innokkaita laittamaan syntejä "pahuus" järjestykseen.

    • TUOSSA ON

      sehän on täysin normaalia että vastakkaiset sukupuolet eivät voi vastustaa toisiaan.se kuuluu luonnon lakiin.mitä taas tulee homouteen niin sehän on luonnonvastaista ,kuvottavaa ja sairasta jo pelkkänä ajatuksena.minusta homoilta pitäisi kieltää kaikki julkiset virat jossa ollaan normaalien ihmisten kanssa tekemisissä.homot pysykööt komeroissaan poissa silmistä ja sekoittamasta kasvavien lasten mieliä perversseillä seksitouhuillaan

    • kirkossa-

      Niin - kirkko ei halua siunata homoliittoja sen tähden, kun sanovat homojen elävän synnissä ja eivät halua parannusta synnistään tehdä.

      Sitten kirkko joka päivä vihkii avioliittoon heteroita, jota elää synnissä, eivätkä halua synneistään parannusta tehdä. Kirkko vihkii avioliittoon sellaisia heteroita, joita ei Raamattu kiinnosta ja joille Jumala on sekeidaa.

      ja, sitten sama kirkko ei halua siunata uskovaisia homoja....

      Kirkon perustelut sille, miksi he syrijivät homoja, ovat siis kaksinaamaisuutta vaan.

      Jos kirkossa ensin sovellettaisiin Raamatun vaatimuksia heteroihin, niin sitten olisi jotakin perustaa soveltaa niitä vähemmistöihinkin.

      Kyllä Raamatun vaatimuksia tulee alkaa soveltaa heteroihin, eikä vain homoihin. Ja niin kauan kun Raamatun vaatimuksia ei heteroihin sovelleta, niin ei niitä tule homoihinkaan soveltaa.

      • elfslayer

        Mutta heteroiden vihkiminen ei auta synnin tekemistä toisin kuin homojen.


      • jo vain
        elfslayer kirjoitti:

        Mutta heteroiden vihkiminen ei auta synnin tekemistä toisin kuin homojen.

        Homouden vastustaminen saa tämän mukamas "pahan asian" päivän valoon ja ihmiset huomaavat, että ME olemme olemassa ja meidät tulee ottaa huomioon tasavertaisina kansalaisina.

        Vastustettiinhan orjien vapautumistakin Amerikassa, ja mitä enemmän vastustettiin, niin sitä suuremman huomion orjat saivat ja lopulta orjuus lakkautettiin.

        Kehitys tulee olemaan väistämättä myönteinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohdalla myös kirkossa, ja sitä nopeammin nämä asiat ratkaistaan suotuisalla tavalla, mitä enemmän ilmenee vastustusta.


      • tuhka

        Mieti uudelleen. Raamattu kieltää homouden ja jos kirkko siunaisi homosuhteet niin se siunaisi synnin, joka on väärin. Ei kirkolla ole mitään homoja vastaan, niin kuin ei muitakaan ihmisiä, muttei se voi siunata syntiä. Sehän kumoiaisi koko Raamatun. Se tarkoittaisi sitä, että Raamattu todettaisiin erehtyväiseksi, mitä se ei ole. Raamattu sanoo, ettei homous ole oikein. Tässä se ei suinkaan syrji homoja. Sillä totuus on ettei se ole oikein. Ihmistä ei luotu homoksi ja homous itsessään aiheutuu siitä, ettei ihmisessä ole kaikki ehjää, jokin on haavoittanut vaikkei sitä itse ehkä tiedäkään. Heterous on kaikkien ihmisten ominaisuus, jotkut hakevat haavojensa ja pettymystensä takia rakkautta aivan vääriltä tahoilta. Jokainen ihminen on erilainen ja häntä vaivaavat eri synnit


    • pertsa2010

      Esiaviolliset suhteet
      Raamattu puhuu haureuden synnistä tarkastellessaan esiaviollisia suhteita.Tuo asia tulee selvästi
      esiin Korinttolaiskirjeessä 7:2
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Hebrealaiskirje13:4 näyttäisi myös pitävän haureellisuutta avioliiton ulkopuolisena tapahtumana.

      Allatuon hebrealaiskirjeen 13:4 selitys.

      1) 2)
      Avioliitto pidettäköön kunniassa | ja aviovuode saastuttamatonna
      sillä haureelliset | ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.

      1)Pidettäköön siis avioliitto kunniassa eikä ruveta harrastamaan esiaviollisia suhteita.
      2)Aviovuodetta ei saa saastuttaa sillä avionrikkojat Jumala tuomitsee.

      1.Kor. 7:8-9 kuvailee taas esiaviollista seksiä.
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      1.Korinttolaiskirje :
      7:2 mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä.
      7:8 Naimattomille ja leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin;
      7:9 mutta jos eivät voi itseään hillitä, niin menkööt naimisiin; sillä parempi on naida kuin palaa
      *********************************************************************************
      Hebrealaiskirje :
      13:4 Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee.
      ***************************************************************************************

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      137
      1380
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      163
      872
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      152
      746
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      604
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe