Viikinkien julma rituaali

sister r'n'b

FST:llä 18.8.lähetetystä ruotsalaisesta dokumentista 'Viikinkiretket itään'...

ViikinkiMiehen kuoleman jälkeen hänet laitettiin laivaansa,ja orjattariensa joukosta valittiin sekopäisin "vapaaehtoinen" vietäväksi kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

Kuusi miestä meni naisen jälkeen laivaan ja raiskasi hänet.Naisen huudot yritettiin peittää,etteivät muut orjattaret olisi pelästyneet niistä.

Joukkoraiskauksen jälkeen nainen sidottiin tiukasti,lyötiin miekalla kaulaan ja lopuksi vielä kuristettiin.

Sen jälkeen laiva tuikattiin tuleen - ja näin mahtava viikinkiMies pääsi nuoren orjattarensa kanssa viimeiselle purjehdukselleen viikinkien tuonelaan.

22

3976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiirastuli

      Juu.. on tuo dokkari tullut aiemminkin.. tuo hautajaisseremonia kuvaillaan arabialaisen tutkimusmatkailija Ahmed Ibn Fadlanin matkakertomuksessa. Tässä suomennettu ote, jos jotakuta kiinnostaa:

      "Minulle kerrottiin, että rusit suorittavat monenlaisia seremonioita päällikön kuollessa, joista polttaminen on vain yksi. Halusin mielelläni osallistua näihin seremonioihin. Lopulta sainkin tietää että eräs korkea-arvoinen heimon jäsen oli kuollut.

      Vainaja pantiin hautaan, joka peitettiin kymmeneksi päiväksi, kunnes hänelle oli leikattu ja ommeltu vaatteet. Köyhälle valmistetaan pieni laiva, jossa hänet poltetaan. Jos kuollut on rikas, hänen omaisuutensa kootaan ja jaetaan kolmeen osaan. Yksi kolmasosa menee hänen omaisilleen. Toisella kolmasosalla kuolleelle valmistetaan vaatteet ja lopulla ostetaan nabidia, jota juodaan sinä päivänä, jolloin hänen orjattarensa antaa henkensä ja hänet poltetaan herransa kanssa. Rusit käyttävät nabidia tolkuttomasti. Sitä juodaan päivin ja öin, ja joskus käy niin, että joku heistä kuolee malja kädessään.

      Kun joku heidän päälliköistään kuolee, hänen sukulaisensa kysyvät orjattarilta ja orjilta: "Kuka teistä tahtoo kuolla hänen kanssaan?" Silloin joku heistä vastaa "Minä." Kun hän on sanonut tämän, hänen on pysyttävä sanassaan. Hänellä ei ole oikeutta koskaan perua lupaustaan, ja vaikka hän haluaisi, sitä ei sallittaisi. Useimmat, jotka tekevät näin, ovat orjattaria.

      Kun siis edellä mainitsemani mies oli kuollut, hänen orjattariltaan kysyttiin. "Kuka tahtoo kuolla hänen kanssaan?" Eräs heistä vastasi: "Minä." Silloin kaksi muuta orjatarta sai tehtäväkseen vartioida häntä ja seurata häntä kaikkialle, minne hän menikin. He pesivät jopa hänen jalkansa omin käsin. Sitten ryhdyttiin hoitamaan kuolleeseen liittyviä asioita. Vainaalle valmistettiin vaatteita ja kaikki tarpeellinen pantiin järjestykseen. Orjatar joi ja lauloi kaiket päivät onnellisessa odotuksessaan.

      Kun tuli päivä, jolloin kuollut ja hänen orjattarensa oli määrä polttaa, menin joen rantaan paikalle, jossa vainajan laiva oli. Se oli vedetty maihin ja maahan oli isketty pystyyn neljä koivupaalua. Niiden ympäri oli lisäksi tehty ikään kuin suuret puusillat. Sitten laiva vedettiin näille puutelineille. Ihmiset alkoivat kulkea sinne tänne puhuen kieltä, jota en ymmärtänyt.

      Kuollut oli vielä haudassaan, sillä häntä ei ollut nostettu ylös. Rusit toivat paikalle makuulavitsan ja asettivat sen laivaan He panivat sen päälle bysanttilaisesta brokadikankaasta (dibag) tehtyjä peitteitä ja tyynyjä. sitten paikalle tuli eräs vanha nainen, jota he kutsuvat "Kuoleman enkeliksi", ja hän levitti mainitut peitteet lavitsalle. Juuri tämä nainen huolehtii vainajalle valmistettavista vaatteista ja tämän kuntoon panemisesta seremonioita varten. Juuri hänen tehtävänään on surmata orjattaret.

      Minä näin, että hän oli vanha noita-akka, vahva ja julmannäköinen. Kun rusit tulivat haudalle, he poistivat mullan puukehikon päältä, joka kannettiin pois. Vainaja nostettiin haudasta niissä vaatteissa, jotka olivat olleet hänen päällään hänen kuollessaan. Näin että ruumis oli mustunut pakkasessa. Hautaan oli pantu nabidia, hedelmiä ja 'harppu' (tanbur). Nyt kaikki ne otettiin pois.

      Ruumis ei haissut, eikä siinä ollut tapahtunut mitään muutosta, paitsi että sen väri oli muuttunut. Kuolleen päälle puettiin housut, säärystimet, kengät, qurtaq ja brokadikankainen kultaisilla napeilla varustettu kaftaani. Hänen päähänsä pantiin brokadikankaasta tehty soopelinnahkareunainen lakki. Sitten hänet kannettiin laivaan pystytettyyn majaan, pantiin istumaan lavitsan päällä oleville peitteille ja tuettiin tyynyillä.

      He toivat mukanaan nabidia, hedelmiä ja myrttejä. Ne asetettiin vainajan viereen. Sitten haettiin leipää, lihaa ja sipulia, jotka heitettiin hänen eteensä. Sen jälkeen paikalle tuotiin koira, joka halkaistiin kahtia ja pantiin laivaan. Kaikki hänen aseensa kannettiin hänen viereensä. Sitten tuotiin kaksi ratsua, jotka juoksutettiin hikisiksi. Ne hakattiin kahtia miekalla ja niiden lihat pantiin laivaan. Samoin tuotiin kaksi lehmää, jotka hakattiin kappaleiksi ja pantiin laivaan. Lopulta otettiin kukko ja kana, jotka tapettiin ja viskattiin laivaan.

      Orjatar, joka halusi kuolla, kuljeskeli ympäriinsä. Hän meni sisään majasta toiseen, ja kunkin majan isäntä makasi hänen kanssaan ja sanoi: "Sano herrallesi: 'Olen tehnyt tämän rakkaudesta sinuun.' "

      Kun tuli perjantai-ilta, orjatar vietiin jonkin rakennelman luo, joka muistutti ovenkarmia. Hänet asetettiin seisomaan miesten kämmenten päälle, jotta hän ylettyisi tähän karmiin. Hän puhui jotakin itsekseen. Hänet laskettiin alas ja nostettiin ylös uudelleen, ja hän teki samoin kuin ensimmäisellä kerralla. Hänet laskettiin taas alas ja nostettiin ylös kolmannen kerran, ja hän teki samoin kuin kahdella aikaisemmallakin kerralla.

      Sitten hänelle tuotiin kana. Hän leikkasi siltä pään poikki ja viskasi sen pois. He ottivat kanan ja heittivät sen laivaan. Silloin kysyin tulkilta, mitä oikein oli tekeillä. Hän vastasi: "Ensimmäisellä kerralla, kun hänet nostettiin ylös, hän sanoi: 'Tuolla näen isäni ja äitini.' Toisella kerralla hän sanoi: 'Tuolla näen istumassa kaikki kuolleet sukulaiseni.' Kolmannella kerralla hän sanoi: 'Näen herrani istuvan paratiisissa. Paratiisi on vihreä ja kaunis. Herrani luona on miehiä ja orjia, ja hän kutsuu minua. Viekää minut hänen luokseen!'"

      Niin he lähtivät orjattaren kanssa kohti laivaa. Hän otti pois molemmat rannerenkaansa ja antoi ne vanhalle naiselle, jota kutsuttiin "Kuoleman enkeliksi" ja joka tulisi hänet surmaamaan. Samoin hän otti pois molemmat nilkkarenkaansa ja ojensi ne niille kahdelle orjattarelle, jotka olivat häntä palvelleet. He olivat "Kuoleman enkelin" tyttäriä. Sen jälkeen hänet nostettiin laivaan, mutta hänen ei annettu vielä mennä sisään majaan.

      Paikalle tuli miehiä, joilla oli mukanaan kilvet ja puukeppejä. Orjattarelle ojennettiin malja nabl, ja hän lauloi ja joi sen tyhjäksi. Tulkki sanoi minulle: "Hän jättää näin jäähyväiset ystävättärilleen." Sitten hänelle annettiin vielä toinen malja, jonka hän otti, ja hän lauloi pitkän aikaa.

      Vanha nainen hoputti häntä saadakseen hänet juomaan maljan tyhjäksi ja menemään majaan, jossa hänen herransa ruumis makasi. Huomasin, kuinka orjatar alkoi epäröidä ja viivyttää majaan menoaan. Hän pisti ensin päänsä sisään majan oviaukosta. Silloin vanha nainen otti häntä niskasta ja vei hänet majaan. Miehet alkoivat lyödä kepeillä kilpiinsä, jottei hänen kirkumistaan kuuluisi ja muut orjattaret eivät pelästyisi ja kieltäytyisi seuraamasta kerran isäntiään kuolemaan. Tämän jälkeen majaan meni kuusi miestä, ja he kaikki makasivat orjattaren kanssa. Sitten he panivat hänet makaamaan kuolleen herransa viereen. Kaksi heistä otti kiinni hänen jaloistaan ja kaksi hänen käsistään. Vanha nainen, jota kutsuttiin "Kuoleman enkeliksi", kietoi hänen kaulansa ympäri köyden ja ojensi sen päät kahdelle jäljellä olevalle miehelle, jotta he vetäisivät niistä. Nainen otti leveäteräisen tikarin ja iski sen useita kertoja orjattaren kylkiluiden väliin samalla kun molemmat miehet kuristivat häntä köydellä, kunnes hän oli kuollut.

      Tämän jälkeen lähin sukulainen meni kuolleen luo, otti puunkappaleen ja sytytti sen tuleen. Sitten hän kulki takaperin niska laivaa ja kasvot kansaa kohti. Toisessa kädessään hänellä oli palava puunkappale, ja toista hän piti sukupuolielintensä edessä. Hän oli ilkosen alasti. Kun hän oli laskeutunut laivasta, hän sytytti laivan alla olevat puut, jotka oli tuotu sinne sen jälkeen, kun surmattu orjatar oli pantu herransa viereen. Sitten väki toi sytykkeitä ja lisää polttopuita. Kaikilla oli kädessään palava puusoihtu. He heittivät soihdut laivan alla olevien puiden päälle, niin että ne syttyivät ja tuli tarttui laivaan, siinä olevaan majaan, mieheen ja hänen orjattareensa ja kaikkeen mitä laivassa oli. Silloin alkoi puhaltaa tuima ja ankara tuuli, niin että tulenlieskat kohosivat yhä korkeammalle ja laiva alkoi roihuta ilmiliekeissä.

      Vieressäni seisoi eräs rusilaismies, ja kuulin hänen puhuvan mukanani olevan tulkin kanssa. Kysyin tulkilta, mitä mies oli hänelle puhunut. Hän kertoi miehen sanoneen: "Te arabialaiset olette tyhmiä..." Kysyin: "Kuinka niin?" Hän vastasi: "Te otatte kaikkein rakastetuimman ja arvostetuimman ihmisen ja heitätte hänet hautaan, jossa hyönteiset ja madot syövät hänet. Me sen sijaan poltamme vainajamme yhdessä silmänräpäyksessä, niin että hän pääsee hetkessä paratiisiin." Ja rusi päästi hillittömän naurun. Kun tiedustelin häneltä vielä tästä asiasta, hän sanoi: "Koska hänen Herransa rakasti häntä, hän lähetti tuulen, joka vei hänet hetkessä pois." - Eikä todella kulunut kuin hetki, kun laiva, puut ja orjatar ja hänen herransa olivat muuttuneet tuhkaksi ja tomuksi.

      Sen jälkeen he loivat joen rannalle, paikalle, jossa laiva oli ollut, pyöreän kummun. Sen keskelle pystytettiin suuri koivupaalu. Sitten he kaiversivat siihen sekä miehen että rusien kuninkaan nimet ja lähtivät pois."


      ----
      Kertomuksen luotettavuutta puolestaan on aika vaikea arvioida. Missään muissa lähteissä kun ei mainita ihmisuhreja, ja tässäkin tapauksessa silminnäkijä oli muslimi.

      • sister r'n'b

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".


      • Kiirastuli
        sister r'n'b kirjoitti:

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        >> Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä". >>

        Ota huomioon että tuossa kirjoituksessa riistämisen kohde oli orja, ei naisväestö kokonaisuudessaan (kuten kristinuskossa). Aasainusko oli kyllä patriarkaalinen uskonto, joka korvasi aikoinaan matriarkaalisen vaanakultin. Nainen nähtiin ehkä fyysisesti heikompana sukupuolena, mutta se taas ei välttämättä merkitse vähempiarvoisuutta, saati tylympää kohtaloa tuonpuoleisessa. Nainen ei ollut demoninen tai saastainen hahmo, kuten jotkut Lähi-Idän lahkolaissuuntaukset antavat ymmärtää..

        Mistä muuten Fadlan tietää mitä siellä veneessä tapahtui? Nainenhan aluksi kiersi vapaaehtoisesti "talosta taloon" makaamassa koko porukan kanssa, jolloin sukupuoliyhteys katsottiin kunnianosoitukseksi sille päällikölle. Se mitä veneessä tapahtui, perustuu kuulopuheisiin, ellei Fadlan ollut itse siellä ottamassa osinkoa..

        >> Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!! >>

        No en ole tutkinut sen kummemmin skandinaavista tuonpuoleisuskoa, mutta muistelisin että sinne "Odinin paratiisiin" eli Valhallaan pääsivät vain sodassa kuolleet, muitakin "paikkoja" oli. "Huonoille ihmisille" oli kohtalona ns. helvetti, eli Helheim/Nifelheim, ja voisin kuvitella että orjalle oli aika ylevä kohtalo seurata isäntäänsä jonnekin hieman loistokkaampaan paikkaan. ;)

        Jokatap. En lue itseäni pakanaksi, enkä ole edes kiinnostunut aasauskosta, joten ei ole tarvetta puolustautua tuota aika katkerankuuloista 'johtopäätöstäsi' vastaan.. siltikin, minun mielessäni kristinuskoon assosioituvat edelleen mm. adjektiivit tekopyhä, epäinhimillinen, orjuuttava ja taannuttava.. oikeastaan nämä kaikki pitäisi taivuttaa vielä superlatiiviin.


      • sister r'n'b
        Kiirastuli kirjoitti:

        >> Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä". >>

        Ota huomioon että tuossa kirjoituksessa riistämisen kohde oli orja, ei naisväestö kokonaisuudessaan (kuten kristinuskossa). Aasainusko oli kyllä patriarkaalinen uskonto, joka korvasi aikoinaan matriarkaalisen vaanakultin. Nainen nähtiin ehkä fyysisesti heikompana sukupuolena, mutta se taas ei välttämättä merkitse vähempiarvoisuutta, saati tylympää kohtaloa tuonpuoleisessa. Nainen ei ollut demoninen tai saastainen hahmo, kuten jotkut Lähi-Idän lahkolaissuuntaukset antavat ymmärtää..

        Mistä muuten Fadlan tietää mitä siellä veneessä tapahtui? Nainenhan aluksi kiersi vapaaehtoisesti "talosta taloon" makaamassa koko porukan kanssa, jolloin sukupuoliyhteys katsottiin kunnianosoitukseksi sille päällikölle. Se mitä veneessä tapahtui, perustuu kuulopuheisiin, ellei Fadlan ollut itse siellä ottamassa osinkoa..

        >> Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!! >>

        No en ole tutkinut sen kummemmin skandinaavista tuonpuoleisuskoa, mutta muistelisin että sinne "Odinin paratiisiin" eli Valhallaan pääsivät vain sodassa kuolleet, muitakin "paikkoja" oli. "Huonoille ihmisille" oli kohtalona ns. helvetti, eli Helheim/Nifelheim, ja voisin kuvitella että orjalle oli aika ylevä kohtalo seurata isäntäänsä jonnekin hieman loistokkaampaan paikkaan. ;)

        Jokatap. En lue itseäni pakanaksi, enkä ole edes kiinnostunut aasauskosta, joten ei ole tarvetta puolustautua tuota aika katkerankuuloista 'johtopäätöstäsi' vastaan.. siltikin, minun mielessäni kristinuskoon assosioituvat edelleen mm. adjektiivit tekopyhä, epäinhimillinen, orjuuttava ja taannuttava.. oikeastaan nämä kaikki pitäisi taivuttaa vielä superlatiiviin.

        >adjektiivit tekopyhä,epäinhimillinen,orjuuttava ja taannuttava>kristinuskosta,sitten kuulosta yhtään katkeralta 'johtopäätökseltä'?!

        Eivätkö esim.Pakana(M):n harrastamat lapselliset hyökkäykset kristinuskoa ja kristittyjä vastaan kuulosta ollenkaan katkerilta...


      • Pakana(M)
        sister r'n'b kirjoitti:

        >adjektiivit tekopyhä,epäinhimillinen,orjuuttava ja taannuttava>kristinuskosta,sitten kuulosta yhtään katkeralta 'johtopäätökseltä'?!

        Eivätkö esim.Pakana(M):n harrastamat lapselliset hyökkäykset kristinuskoa ja kristittyjä vastaan kuulosta ollenkaan katkerilta...

        "Eivätkö esim.Pakana(M):n harrastamat lapselliset hyökkäykset kristinuskoa ja kristittyjä vastaan kuulosta ollenkaan katkerilta... "

        Kristinusko on perverssi kultti, suorastaan sairas. Henkilö, joka uskoo että vastasyntynyt on syntinen, on vastenmielinen ja luonnonvastainen. Et sinä saa kristinuskosta yhtään terveempää sillä, että kerrot tuhannan vuoden takaisia juttuja viikingeistä.

        Siinä ei ole mitään ihmeellistä, jos arvostelet viikinkien tekosia, mutta on suorastaan lapsellisen typerää puolustella kristinuskon perversioita sillä mitä joku "pakanakansa" on tehnyt tuhat vuotta sitten. Taas näkee millä tasolla hihhuleiden logiikka liikkuu.


      • .
        sister r'n'b kirjoitti:

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        Miksi pakanuuden (ei kristillisyyden) pitäisi liittyä juuri Valhallan mukaiseen uskoon?

        Ja jos kristinuskosta puhutaan niin,
        1000 luvulta eteenpäin sen nimistä tehtiin ERITTÄIN verisiä ja julmia ristiretkiä islamia vastaan. Ja syinä lähinnä sotilaiden pitkästyminen, vallantarve ja uskonnon levittäminen sekä pakkokäännytykset.

        Sama tapahtui myös Suomessa joskaan ei niin verisenä kuin Ruotsi ja Venäjä levittivät katollisuutta ja Ortodoksiutta.

        Myöhemmin löytöretkien aikaan Etelä-Amerikassa ne perheet jotka eivät kääntyneet kristityiksi saatettiin polttaa elävältä majoihinsa.

        Kun orjuus oli suosiossa, katsottiin että pakanoilla ei ole oikeuksia, joten kristityt voivat orjutta heidät. Vedottiin myös Raamatun kohtiin, joissa tarinaa kantavilla henkilöillä oli orjia.

        Sitten on tietysti keskiajan 'noita' vainot jossa suvereenista poltettiin erilailla ajattelevia ihmisiä elävältä. Ja myös inkvisio jossa kiduttamalla saatiin esiin uskontunnustuksia.

        Nykyäänkin luterilaisuus on niin sisäsiittoista suomessakin, että se jarruttaa tunnustuksellisuuden poistamista kouluopetuksesta sekä elämänkatsomustiedon kehittymistä. Tämä on jo vastoin uskonnonvapautta ja ihmisoikeuksia. Jos koulu opettaa uskontoa tunnustuksellisesti, se on aivopesua. vrt. sitä myös lestadiolaisuuteen.


      • sister r'n'b
        Pakana(M) kirjoitti:

        "Eivätkö esim.Pakana(M):n harrastamat lapselliset hyökkäykset kristinuskoa ja kristittyjä vastaan kuulosta ollenkaan katkerilta... "

        Kristinusko on perverssi kultti, suorastaan sairas. Henkilö, joka uskoo että vastasyntynyt on syntinen, on vastenmielinen ja luonnonvastainen. Et sinä saa kristinuskosta yhtään terveempää sillä, että kerrot tuhannan vuoden takaisia juttuja viikingeistä.

        Siinä ei ole mitään ihmeellistä, jos arvostelet viikinkien tekosia, mutta on suorastaan lapsellisen typerää puolustella kristinuskon perversioita sillä mitä joku "pakanakansa" on tehnyt tuhat vuotta sitten. Taas näkee millä tasolla hihhuleiden logiikka liikkuu.

        kohteliaisuudesta:D

        Minua kun niin valitettavan harvoin kutsutaan 'hihhuliksi'...;)


      • Pakana(M)
        sister r'n'b kirjoitti:

        kohteliaisuudesta:D

        Minua kun niin valitettavan harvoin kutsutaan 'hihhuliksi'...;)

        Kerta se on ensimmäinenkin.


      • Vilja
        sister r'n'b kirjoitti:

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        >Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        Älä yleistä ja niputa. Pakanuus nimikkeen käyttäminen näin laajasti on sama kuin puhuisi "monoteistiset aavikkouskonnot" tarkoittaen kaikkia juutalaisuutta, islamilaisuutta, kristinuskoa, bahailaisuutta, jne.


      • Grimr
        sister r'n'b kirjoitti:

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        Nimittäin jos uskot ihan mitä tahansa muutakin, niin saattaisit ehkä uskoa, että omistan kyseisen häkkyrän ja voin myydä sen sinulle halpaan hintaan:)

        Tässä on jälleen loistava esimerkki siitä, miten johtopäätöksiä vieraan kulttuurin edustajien tavoista tehdään pienen marginaaliryhmän käyttäytymisen perusteella.

        Jos esim. minä menen vaikkapa Helsinginkadulle yöllä ja havainnoin, mitä ympärillä tapahtuu, voin tällä samalla päättelytyylillä vetää mm seuraavanlaisia johtopäätöksiä koko Suomen väestön käyttäytymisestä 300 vuoden ajalta (viikinkiaika kesti suunnilleen sen verran).

        - Kaikki suomalaiset ihmiset ovat köyhiä ja kulkevat nyhruisissa ja repaleisissa vaatteissa.
        -Kesät talvet heillä on päällään paksusta kankaasta tehtyjä kuoseja, joten ilmeisesti he ovat kylmänarkoja
        - Kaikki suomalaiset ovat alkoholisteja ja huumeiden väärinkäyttäjiä.
        -Kukaan suomalainen ei tee töitä vaan he elävät ryöstelemällä, kerjäämällä ja myymällä huumeita
        -Kaikki ovat älyttömän rumia ja saastaisia eivätkä erityisen sivistyneitä.
        - Tällainen kulttuuri on ilmeisesti ollut vallalla jo satojen vuosien ajan ja pukeutuminen on aina ollut samanlaista.

        Huomaatko miten naurettavalta se kuulostaa? Samalla tavalla IBn Fadlanin pienen marginaalitapauksen kuvauksen perusteella sinä sitten kategorisoit koko pohjoismaisen kulttuurin 300 vuoden ajanjaksolta.

        Otitko huomioon, että se ryhmä, joka tuli tuon miekkosen asuinsijoille oli ryöstöretkikunta/kaupparyhmä (mikä on käytännössä sama asia). Eli he käyttäytyivät tuolla alueella luultavimmin hiukan eri tavoin kuin omalla maallaan.

        Lisäksi se oli yksi joukko, jonka tavat poikkesivat huomattavasti muista samanlaisista joukoista.

        Mm. Brittein saarilla viikinkejä pidettiin omituisen siisteinä ja puhtaina, sillä he peseytyivät huomattavasti useammin kuin paikalliset asukkaat. Viikinkilöydöistä on säilynyt paljon kampoja ja korvavaikun poistoon käytettyjä lusikoita, joten kyllä he omalla tavallaan hygieniasta huolehtivat.

        Mikään kulttuuri ei säily vuosisatoja ja saa aikaan niin paljon, jos sen edustajat ovat "tyhmiä kuin aasit."

        Tämä rajoittunut kommentti johtuu luultavimmin siitä yksinkertaisesta syystä, että viikingit eivät hirveämmin puhuneet paikallista kieltä. Vai etkö ole sattunut huomaamaan joidenkin suomalaisten junttituristien suhtautumista heihin, jotka eivät puhu suomea kovin hyvin.

        Kannattaisi tutustua kulttuuriin laajemmin, ennen kuin rupeaa esittämään mitään naurettavia yleistyksiä.

        -Viikinkilaivat olivat tekniikaltaan paljon edellä aikaansa.
        -Yhteiskunta oli seksuaalisesti tasavertaisempi kuin mikään länsimainen yhteiskunta 1900-luvulle asti. Naisilla oli mm. avioerooikeus ja he hoitivat perhekunnan taloutta ja varallisuutta.
        - Taide oli äärimmäisen monipuolista ja sofistikoitunutta
        -Anteliaisuus katsottiin hyveeksi
        -Lakijärjestelmä oli sangen pitkälle kehittynyt
        Listaa voisi jatkaa, mutta jätetään nyt tähän.

        Eihän mikään kultturi ole täydellinen. Viikinkiretkille lähtijät olivat usein julmia, häikäilemättömiä ja ahneita. Orjuutta esiinty ja luokkajärjestelmä oli olemassa, mutta niin oli muuallakin, joten eivät he näissä suhteissa eronneet muistakaan valloittajista


      • sister r'n'b
        Grimr kirjoitti:

        Nimittäin jos uskot ihan mitä tahansa muutakin, niin saattaisit ehkä uskoa, että omistan kyseisen häkkyrän ja voin myydä sen sinulle halpaan hintaan:)

        Tässä on jälleen loistava esimerkki siitä, miten johtopäätöksiä vieraan kulttuurin edustajien tavoista tehdään pienen marginaaliryhmän käyttäytymisen perusteella.

        Jos esim. minä menen vaikkapa Helsinginkadulle yöllä ja havainnoin, mitä ympärillä tapahtuu, voin tällä samalla päättelytyylillä vetää mm seuraavanlaisia johtopäätöksiä koko Suomen väestön käyttäytymisestä 300 vuoden ajalta (viikinkiaika kesti suunnilleen sen verran).

        - Kaikki suomalaiset ihmiset ovat köyhiä ja kulkevat nyhruisissa ja repaleisissa vaatteissa.
        -Kesät talvet heillä on päällään paksusta kankaasta tehtyjä kuoseja, joten ilmeisesti he ovat kylmänarkoja
        - Kaikki suomalaiset ovat alkoholisteja ja huumeiden väärinkäyttäjiä.
        -Kukaan suomalainen ei tee töitä vaan he elävät ryöstelemällä, kerjäämällä ja myymällä huumeita
        -Kaikki ovat älyttömän rumia ja saastaisia eivätkä erityisen sivistyneitä.
        - Tällainen kulttuuri on ilmeisesti ollut vallalla jo satojen vuosien ajan ja pukeutuminen on aina ollut samanlaista.

        Huomaatko miten naurettavalta se kuulostaa? Samalla tavalla IBn Fadlanin pienen marginaalitapauksen kuvauksen perusteella sinä sitten kategorisoit koko pohjoismaisen kulttuurin 300 vuoden ajanjaksolta.

        Otitko huomioon, että se ryhmä, joka tuli tuon miekkosen asuinsijoille oli ryöstöretkikunta/kaupparyhmä (mikä on käytännössä sama asia). Eli he käyttäytyivät tuolla alueella luultavimmin hiukan eri tavoin kuin omalla maallaan.

        Lisäksi se oli yksi joukko, jonka tavat poikkesivat huomattavasti muista samanlaisista joukoista.

        Mm. Brittein saarilla viikinkejä pidettiin omituisen siisteinä ja puhtaina, sillä he peseytyivät huomattavasti useammin kuin paikalliset asukkaat. Viikinkilöydöistä on säilynyt paljon kampoja ja korvavaikun poistoon käytettyjä lusikoita, joten kyllä he omalla tavallaan hygieniasta huolehtivat.

        Mikään kulttuuri ei säily vuosisatoja ja saa aikaan niin paljon, jos sen edustajat ovat "tyhmiä kuin aasit."

        Tämä rajoittunut kommentti johtuu luultavimmin siitä yksinkertaisesta syystä, että viikingit eivät hirveämmin puhuneet paikallista kieltä. Vai etkö ole sattunut huomaamaan joidenkin suomalaisten junttituristien suhtautumista heihin, jotka eivät puhu suomea kovin hyvin.

        Kannattaisi tutustua kulttuuriin laajemmin, ennen kuin rupeaa esittämään mitään naurettavia yleistyksiä.

        -Viikinkilaivat olivat tekniikaltaan paljon edellä aikaansa.
        -Yhteiskunta oli seksuaalisesti tasavertaisempi kuin mikään länsimainen yhteiskunta 1900-luvulle asti. Naisilla oli mm. avioerooikeus ja he hoitivat perhekunnan taloutta ja varallisuutta.
        - Taide oli äärimmäisen monipuolista ja sofistikoitunutta
        -Anteliaisuus katsottiin hyveeksi
        -Lakijärjestelmä oli sangen pitkälle kehittynyt
        Listaa voisi jatkaa, mutta jätetään nyt tähän.

        Eihän mikään kultturi ole täydellinen. Viikinkiretkille lähtijät olivat usein julmia, häikäilemättömiä ja ahneita. Orjuutta esiinty ja luokkajärjestelmä oli olemassa, mutta niin oli muuallakin, joten eivät he näissä suhteissa eronneet muistakaan valloittajista

        hyvästä esitelmästä:)

        Monet tosin ovat sitä mieltä,että viikinkikulttuuria on romantisoitu liikaakin...

        Aloitukseni 'pointti' oli osoitettu lähinnä Pakana(M):lle,"vastahyökkäykseksi"(myönnän;)),mutta oli oikeastaan ihan kiva,että joku vaivautui valistamaan enemmän viikingeistä.


        Satutko muuten itse olemaan asatru-uskoinen?


      • Grimr
        sister r'n'b kirjoitti:

        hyvästä esitelmästä:)

        Monet tosin ovat sitä mieltä,että viikinkikulttuuria on romantisoitu liikaakin...

        Aloitukseni 'pointti' oli osoitettu lähinnä Pakana(M):lle,"vastahyökkäykseksi"(myönnän;)),mutta oli oikeastaan ihan kiva,että joku vaivautui valistamaan enemmän viikingeistä.


        Satutko muuten itse olemaan asatru-uskoinen?

        Enpä ole. Olen kiinnostunut aiheesta lähinnä esine- taide- ja kulttuurihistorialliselta pohjalta.

        Sitä paitsi aika suuri osa Asatru-ryhmistä rakentaa uskomuksensa fantasian, natsismin ja metallimusiikista tulleiden roolimallien pohjalle.

        Onhan tietysti olemassa asiaa oikeasti tutkineita ihmisiä mm. Islannissa, mutta esim. Yhdysvalloissa suurin osa ryhmittymistä on natsimielisiä vailla minkäänlaista sidettä viikinkiuskontoon ja Norjassa aika usein Saatanan tilalle on vaihdettu Odin, mutta muuten toiminta jatkuu samanlaisena kuin ennenkin.

        Jokaisen uskohan on tietysti uskon asia ja järjellä on siinä aika vähän tekemistä, mutta ennen kuin rupeaa ylistämään tai tuomitsemaan niin on yleensä hyvä omata jonkinlainen realistinen kuva asiasta.


      • Panu Nahka
        sister r'n'b kirjoitti:

        Lisää Ahmed Ibn Fadlan kuvausta(ruotsalaisista) viikingeistä:

        >>Rusit ovat likaisinta väkeä,mitä Allah on koskaan luonut.He eivät pyyhi itseään virtsaamisen ja ulostamisen jälkeen.He eivät peseydy sukupuoliyhteyden jälkeen,eivätkä pese käsiään noustuaan aterialta.
        He ovat tyhmiä kuin aasit.
        He tulevat kaukaisesta kotimaastaan ja ankkuroivat laivansa Itil-joelle(Volga),joka on suuri virta.Sen rantaan he rakentavat suuria puutaloja,ja kuhunkin majoittuu kymmenen-kaksikymmentä henkeä.Jokaisella on lavitsa,jolla hän istuu.
        Ruseilla on mukanaan kauniita orjattaria,joita he myyvät kauppamiehille.>>


        Minä kyllä uskon Ibn Fadlanin kertomusta.
        Olen myös lukenut jostain,että myös suomalaisilla pakanoilla oli samantapainen käytäntö,että orjatar joutui kuolemaan yhdessä isäntänsä kanssa.

        Mutta mitä virkaa oli sillä naisen joukkoväkisinmakuu-rituaalilla(?)!
        Eikö nainen ollut kelvollinen Odinin paratiisiin ilman sitä(?)!!

        Johtopäätös:Yhdenkään PakanaMiehen tai Pakananaisen /aasauskoisen on aivan turha enää mussuttaa kristinuskon "perverssiydestä" tai naisen "riistämisestä".

        Ibn Faldanin kertomukseen saataa vaikuttaa, varsinkin puhuessaan viikinkien puhtaudesta, se, että hän oli muslimi, joka puhdistautui useasti päivässä, johon verrattuna viikingit tuntuivat uskomattoman saastaislta, aivan luonnollisesti.

        Mietipä asiaa siltä kantilta, että nainen jota tuossa kertomuksessa kuvataan, oli orja, joka tällätavoin saattoi ainakin saada hyvät hautajaiset, ja jopa paikan kuolemanjälkeisessä elämässä.

        Ja todisteita siitä, miten viikinkien maailmassa sukupuoliroolit jakautuivat, kertoo esim. se, että naisilla oli oikeus erota puolisostaan, ei mikään kovin yleinen asia muiden kulttuurien parissa, ja se, että loisteliain viikinkihauta joka on löydetty, on naisen hauta.

        Lähes parasta tietoa viikingeistä saa Else Roesdahlin "Viikingit" kirjasta. Suosittelisin myös kirjaa "Muinainen Islanti", sekä Eddaa ja saagoja.


      • sister r'n'b
        Panu Nahka kirjoitti:

        Ibn Faldanin kertomukseen saataa vaikuttaa, varsinkin puhuessaan viikinkien puhtaudesta, se, että hän oli muslimi, joka puhdistautui useasti päivässä, johon verrattuna viikingit tuntuivat uskomattoman saastaislta, aivan luonnollisesti.

        Mietipä asiaa siltä kantilta, että nainen jota tuossa kertomuksessa kuvataan, oli orja, joka tällätavoin saattoi ainakin saada hyvät hautajaiset, ja jopa paikan kuolemanjälkeisessä elämässä.

        Ja todisteita siitä, miten viikinkien maailmassa sukupuoliroolit jakautuivat, kertoo esim. se, että naisilla oli oikeus erota puolisostaan, ei mikään kovin yleinen asia muiden kulttuurien parissa, ja se, että loisteliain viikinkihauta joka on löydetty, on naisen hauta.

        Lähes parasta tietoa viikingeistä saa Else Roesdahlin "Viikingit" kirjasta. Suosittelisin myös kirjaa "Muinainen Islanti", sekä Eddaa ja saagoja.

        Kirjastosta löysin viimeksi aiheeseen liittyen vain pienen kirjasen "From Snorri Sturluson's Edda;The Viking Gods".(En ole ehtinyt lukea vielä sitäkään,vaikka laina-aikakin on jo umpeutunut...;))


        >...nainen jota tuossa kertomuksessa kuvataan,oli orja,joka tällätavoin saattoi ainakin saada hyvät hautajaiset,ja jopa paikan kuolemanjälkeisessä elämässä.

        Hyvät hautajaiset?Vai niin.

        Näinkin voitaisiin spekuloida,että jos Suomi olisi vielä pakanauskoinen maa,niin meillä olisi yhä orjuutta keskuudessamme...Mutta kukapa tietää.

        Miten muuten;oliko viikinkiNaisilla myös oikeus pitää miesorjia (ja harrastaa seksiä heidän kanssaan) ja jos oli,niin "pääsivätkö" miesorjat emäntänsä mukana Valhallan-matkalle?

        Alan pikkuhiljaa olla sitä mieltä,että kaikki uskonnot ovat enemmän tai vähemmän miesten keksimiä vallankäytön ja alistamisen välineitä.
        Olen myös niin totaalisen vättyyntynyt kaiken sortin 'uskovaisiin'(miehiin),että olen melkein valmis heittämään kaikki dogmiuskonnot romukoppaan.


    • maagikko

      Joskus 1980-luvulla keski amerikassa sisällissodan kylkijäisiä tapettiin katolilaisia nunnia (6) MUTTA ENSIN HEIDÄT JOUKOLLA RAISKATTIIN.sILLÄ VAIN NEITSEET PÄÄSEVÄT TAIVAIVAASEEN
      Siitä oli TV ja lehdet kertomassa.
      Se se on kuolemaakin pahempi kohtalo.
      -uskon että tuossa viikinki jutussa nainen oli huumattu niin ettei tuntenut kipua,ainakin toivon näin.

      • sister r'n'b

        Olin silloin vielä niin nuori,etten muista tuollaista tapausta tiedoitusvälineistä.
        Mutta en yhtään epäile,etteikö Keski-Amerikan sodissa tapahtunut hirveitä vääryyksiä.Kuten kaikissa sodissa...:(

        Luin kerran kirjan(valitettavasti en muista nyt nimeä),joka kertoi Kongon sisällissodan ajasta,ja siinä kerrottiin muslimitaistelijoiden raiskanneen roomalaiskatolisia nunnia.
        Toisaalta taas lähimenneisyydessä on esimerkki Ruandasta,jossa kaksi(vai kolme?)nunnaa tuomittiin osallisuudesta kansanmurhaan.
        Ettei taida olla "puhtaat paperit" oikein kellään...:/


    • Svante

      Ruotsalaismies on herrasmies. Vaikka hautajaisissa.Kulttuuria fenniapinoille.

    • Antti Puuhaara

      Kyseessä saattaa olla yhdistetty hää- ja hautajaisseremonia. Nainen menee ensin naimisiin kuolleen päällikön kanssa ja sitten matkaa tuonelaan. Morsian liikkui saattajien keskellä kodasta kotaan "tunteakseen näin iloa tulevasta".Sulhasen tovereilla oli tietty etuoikeus morsiammeen sekä taloudellisesti että sosiaalisesti."Raiskauksen" ensisijainen tarkoitus oli perillisten takaaminen, elämän siemenen anto edelleen.
      Lennart Meri pohtii "Hopeanvalkea"- kirjassaan, että kuvaus saattaa olla vatjalaisista tai muusta itämeren-suomalaisista, eikä lainkaan "Ruseista", ruotsalaisista.
      Meri kertoo, että sata vuotta sitten Saarenmaalla oli vielä hääriitti, jossa morsian asettui hajareisin pöydälle helmat ylhäällä ja 5-6 sukulais- ja kylän ukkomiestä löi häntä sukuelimellään haaroväliin, lausuen: "Tätä sinun on saaminen". Kerrotaan jonkun vierailleen miehen käsittäneen väärin ja menneen morsiammeen liian pitkälle.Saarenmaan miehet häntä tästä kovasti höykyttivät. Tapa oli siinä vaiheessa enää vain symboolinen.

      Julmaahan tuo kaikki tietysti on ollut. Morsiammen kannalta etenkin.
      Muistettakoon, että rakkaus-avioliittoja on solmittu Euroopassa vasta hyvin lyhyen aikaa.
      Agraarioloissa ei vielä sataakaan vuotta

      • sister r'n'b

        kiitos kovasti sinullekin mielenkiintoisesta kirjoituksestasi.

        Olen toki tietoinen,että ns.rakkausavioliitot t.romanttinen rakkaus-käsite tuli laajemmin 'tunnetuksi'vasta teollistumisen aikakauden myötä.

        Tuosta samaisesta 'Viikinkiretket itään'-dokumentista mieleeni jäi myös rusinaisen(?)rakkauskirje mielitietylleen ja sen loppusanat:"...Sinut tuomitsee Jumala ja minun vähäinen persoonani."


    • Tarkennusta

      Jotkut kirjoittivat, että nainen sai ottaa eron aviomiehestään, siihen kyllä tarvittiin edellytyksiä. Miehen piti lyödä naista kolmesti, mies ei maannut vaimonsa kanssa kolmeen vuoteen, mies löi naista julkisesti, mies petti naista (pettämiseksi ei laskettu sitä, että mies makasi naimattoman naisen kanssa). Vaimon pilkkaaminen ja yletön vihamielisyys tai mustasukkaisuus olivat myös avioeron perusteita. Yhteisen omaisuuden jaossa avioeroa hakenutta osapuolta rangaistiin ja hän sai pienemmän osuuden. Naimisiinmenosta päättivät mies ja naisen isä yhdessä. Nainen sai ilmaista mielipiteensä mutta isä päätti avioliiton solmimisesta. Nainen, joka oli jäänyt leskeksi tai eronnut, sai valita uuden puolisonsa isänsä tai yli 16-vuotiaan poikansa suostumuksella vapaasti. Jos ensimmäinen avioliitto solmittiin velvollisuudesta sukua kohtaan, toisen avioliiton saattoi sopia rakkaudesta.

      Naisen maineen suhteen oltiin suojelevia, joten vapaata (ei orjaa) naista loukannut mies saattoi odottaa tämän miespuolisten sukulaisten kostoa. Jos mies luritteli naiselle rakkausrunoja ilman aietta avioliitosta, hän sai varmasti vähintään kunnon löylytyksen, jos jäi kiinni. Jos hänellä oli huono onni, hän saattoi menettää henkensä. Vapaan naisen kimppuun käyminen johti yleensä verikostoon ja raiskauksesta sai kuolemanrangaistuksen. Vallan merkkinä naisella oli vyöllään talon, aittojen ja hopeakirstun avaimet. Orjanaisilla sen sijaan ei ollut mitään oikeuksia. Heidät rinnastettiin omaisuuteen ja omistaja saattoi tehdä heille mitä halusi. Sama koski kuitenkin myös miespuolisia orjia, heilläkään ei ollut oikeuksia. Viikinkiaikainen orja saattoi ostaa itsensä vapaaksi työnteollaan tai isäntä voi vapauttaa hänet. Jos mies sai lapsen orjanaisen kanssa, lapsi oli vapaa mies, jos isä niin halusi. Jos vapaa nainen sai lapsen orjan kanssa, hänet myytiin orjaksi lapsensa kanssa ja orja tapettiin.

      Haluisin vielä lisätä, että avioero ei tahrannut naisen mainetta, toisin kuin tänä päivänä. Itse olen ainakin kokenut uuden miehen löytämisen miltei mahdottomaksi käytetyn naisen roolin takia.

    • johanna27283456

      Tuo joukkoraiskaus saattaa olla kristittyjen jälkikäteen mustamaalausta. Toisessa lähteessä orjatar vapaaehtoisesti otti tehtävän ja sai juoda ja syödä mitä mieli teki ja maata niiden miesten kanssa jotka halusi. Tehtävä oli haluttu ja arvostettu koska orjatar oli germaaneille kaikkein alhaisin olento (orjia ei pidetty paljoa koska germaaneille orjuus oli kauhistus ja ihminen joka vapaaehtoisesti alistui orjaksi ei ansainnut kuin ylenkatsetta) ja uhrautuminen ainut tapa saada tunnustusta ja arvostusta.

      • Ei ole kristittyjen mustamaalausta vaan muslimien faktaa Ahmad ibn Fadlan vieraili nyky venäjällä Rus viikinkien keskuudessa muslimit (ollaan nyt heistä mitä mieltä nykyään vaan) olivat äärimmäisen tarkkoja totuuden kirjoittamisesta ja kirjaamisesta. Mitä rus kansaan tulee heistä tutkijat ovat montaa mieltä olivatko he viikinkejä vai eivät tästä voi lukea wikipediasta kiinnostava yksityiskohta on että DNA todisteet puhuvat sen puolesta että rusien hallitsija suku olikin varjagien sijasta vepsäläis-karjalaista sukua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe