mamaian hotelleista

miuku 2

Kaipaisin kommentteja Mamaian hotelleista Dorna ja Riu Fantasy Beach, eli kaikki te jotka k.o. hotelleissa olette käyneet, kertokaa mitä piditte, mikä oli hyvää, mikä huonoa jne.

Matkaa suunnitellaan ensi kesälle, meitä on lähdössä kaksi aikuista ja kaksi lasta (10 ja 11 vee) ja näiden kahden hotellin välillä olemme sumplineet kumman puoleen kallistuisi.

Fantasy Beach hotellissa on tjäreborgin esitteen mukaan maksullinen ilmastointi, onko tietoa kuinka paljon maksaa? Luulisin ettei kuitenkaan ilman ilmastointia pärjää kun on lapsiakin mukana, toisaalta siitä ei viitsisi maltaitakaan maksaa jos on tarjolla hotelli missä ilmastointi kuuluu huoneen hintaa. Ja onko hinta kiinteä vai muuttuuko sen mukaan millä päällä henkilökunta on respassa?

Tallelokerokin näytti tuossa hotellissa olevan maksullinen, myös tästä kaipailen hintatietoa.

Eli laittakaa te jotka olette ko. hotelleissa vierailleet, kokemuksianne ja myöskin matkakokemuksia yleensä sekä hyviä vinkkejä mitä kannattaa teidän mielestä ottaa huomioon kun tuonne matkustaa.

kiitos kaunis jo etukäteen! :)

3

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janni

      Olimme heinäkuussa 2005 viikon reissulla Mamaiassa hotel Dornassa. Seurueessa 2-vuotias lapsi ja 4 aikuista. Dorna oli ihan kiva hotelli, jos lähtisimme Mamaiaan voisi saman hotellin valita uudestaankin. Siistit huoneet, laatoitetut ihan siistikuntoiset kylppärit, kovat patjat (auts, mutta kyllä selkä tottui parissa yössä), pieni jääkaappi missä sai eväät kylmään, ilmastointi toimi huonekohtaisella kortilla, parvekkeen viihtyisyys riippuu suunnasta mutta kyllä siinä muovituolissa istui ja luki ja pyykit kuivatti. Siivous päivittäin, lakanat vaihtoivat kerran viikon aikana. Kaapelitv:stä pysyi kärryillä maailman tapahtumista ja näki lasten piirretyt silloin kun huoneessa tarvitsi olla. Palvelu ihan ystävällistä (tekivät ilmeisesti hyvin pitkiä työvuoroja), rahanvaihto hotellissa tiettyinä aikoina toimi (joustava palvelu), respassa tallelokero josta sai ottaa omiaan rajattuna aikana pari kertaa päivässä. Sievä minipuutarha keskellä, pienehkö, viihtyisä, suojaisa allasalue missä pingispöytiä, keinut ja hierontaa, riittävä lastenallas ja rantahan on ihan kivenheiton päässä (50m). Dornan edessä oleva rantakaistale oli ihan hyvä ja rantatuolit edullisempia kuin keskustammassa (jos haluaa säästää 50 senttiä tai euron...? Halpaa oli joka paikassa!). Hotellin ravintolassa syötiin aamupalat ja parina iltanakin, ihan hyvää ruokaa mutta rantakatu vieressä joten siellä kannattaa suorittaa isommat ruokailut, hyviä paikkoja vieri vieressä. Aamiaisella ruokailuvälineet välillä loppuivat (yleistä muissakin hotelleissa kuulemma) mutta ei haitannut, aamiaisella kyllä sai mahan täyteen - nakkeja, leikkeleitä, munakasta, sämpylää ja jogurttia, kahvi oli suomalaiseen suuhun hyvää ja mehu makeaa. Hotellin edessä on pieni ja kulunut lasten leikkikenttä mutta pikkuihmiset viihtyivät mainiosti, taksit lähtevät oven edestä ja bussi (halpa ja kätevä tapa liikkua) suoraan tien toiselta puolelta (pysähtelevät missä vain). Kaupat (pari markettia) ja pankkiautomaatit, postikin kävelymatkan päässä jne. eli sijainti ok. Vaatimaton minigolf-rata hotellin vieressä. Rantakadun äänet eivät häiritse kun sijaitsee sen verran "syrjässä", muutenkin rauhallista. Aulassa istuskelupaikkoja. Kannattaa käydä gondolihissiajelulla ja ostoksilla ja joku kerta syömässä siellä "toisessa päässä" Mamaiaa eli siellä ostarilla mistä hissit lähtevät, on isompi "keskusta" kuin se missä Dorna ym. sijaitsevat. Ja Constantahan on vain lyhyen matkan päässä myös. Eli lopputulemana - kyllä Dornaa voi suositella majapaikaksi - ei mitään luksusta mutta ihan ok keskitasoa.

      Mamaia kokonaisuutena oli hyvin edullinen lomapaikka (koko 5 hengen porukan matkabudjetti yht. n. 1000e/viikko riitti ylenpalttisesti ja mistään ei säästelty, syötiin ulkona ja ajettiin taksilla, osteltiin jne.) ja voitais käydä joskus uudestaankin rantalomalla. Vaatimaton ympäristönä tietysti yhteiskuntahistoriasta johtuen mutta positiivinen yllätys (varauduttiin enemmän "itäblokki"-meininkiin). Meidän loma meni rannalla (ihanaa, hienoa hiekkaa) ja ruokapaikkojen metsästyksessä, mönkijäajelulla rannalla tuli käytyä yhtenä iltana (kivaa!) ja hissiretkellä Mamaian yllä (kannattaa mennä heti alkulomasta niin syntyy käsitys lomarantakaistaleen kokonaisuudesta) - eikä muuta kaivattukaan. Vatsataudeista ei kärsitty vaikka jäätelöä ja salaattia syötiinkin, pullovettä juotiin ja käsiä desinfioitiin usein ja käytettiin maalaisjärkeä ruokapaikan valinnassa. Uimalelut, patjat ym. "ilmaisia" ostaa sieltä joten niitä on turhaa Suomesta raahata, vaatteita löytyy jos on kokoa XS, muuten perinteistä matkamuistorihkamaa. Constantasta ostettiin torilta hedelmiä ja kaupoista leluja, muuta ei jaksettu katsella. Paikallinen olut hyvää ja edullista (tuontioluet tuplahinnassa), muutenkin paikalliset tuotteet edullisia. Käsitöitä ostettiin tuliaisiksi (virkattuja liinoja, puisia pelejä ym.) mutta mikään ostosparatiisi paikka ei siis ole. Eläintarha on jossain päin Mamaiaa mutta itse ei käyty, kävi sääliksi jo se leijonanpentu jota esiteltiin iltaisin rantakadulla lyhyessä hihnassa joten eläinystävälle olisi voinut tulla itku siellä tarhassa. Siellä käyneiden mukaan oli kuulemma pieni ja likainen... :(. Isomman muksun kanssa vesipuisto olisi varmaan loistava päiväretkikohde, oli suuri ja näytti kovin hauskalta! Mamaian siellä "toisessa päässä" eli Constantan päässä oli myös pieni huvipuisto/tivoli - siellä viihdyttiin parina iltana. Banaaniveneajelua, surffausta, ratsastusta kentällä ym. oli myös tarjolla, meitä ei kiinnostanut mutta niitä etsivälle varmaan aktiviteettiakin löytyy. Jos vaan maksaa niin paikalliset varmaan järjestävät vaikka mitä. Muutaman sanan kun opettelee romaniaa niin hymyt saa joka paikassa, Constantassa jotkut myyjät olivat vähän töykeitä mutta Mamaiassa ovat luonnollisesti enemmän asiakaspalveluasenteella liikkeellä. Paikassa oli turvallinen yleisilmapiiri (yöllä ei tosin liikuttu juurikaan ja vältimme mustalaisia ja rahanvaihtajia kaduilla). Kokonaisuutena siis positiivinen fiilis jäi (hinta-laatusuhde hyvä). Oikein hyvää matkaa teille!

      • No joo

        Edelliseen Dornasta. Vaikka asuin lähellä olevassa
        Majestic'issa, pidin jo Dornan aulaa rauhallisen
        viihtyisänä ja ilmastoinniltaan hyvänä. Siisti
        ja juuri remontoitu. Melkein kaduin hotellivalin-
        taa, mutta 9. krs korvaa paljon...

        Mamaian pääkadulla -
        Dornaa vastapäätä on kovasti nousemassa meluisia
        Diskoja, mutta huonon suosion vuoksi voi niiden
        toiminta olla vaakalaudalla. Muuten Dorna sijainti
        on hyvä.

        Vesi onkin se elementti, johon lapset hakeutuvat.
        Rannan palveluista kannattaa melkein mennä sellai-
        seen, jossa on väljyyttä. Se kaislakattoisilla
        varjoilla varustettu rantakaistale oli melko kal-
        lis ja palvelu rahan perässä juoksemista. Dornan
        puoleinen ranta oli siisti ja siinä on kioskeja
        ja se "valkoinen" terassiravintola, jonka nimeä en
        enää muista, lienee parhaasta päästä.

        Jos jostain syystä haluatte hyvälle rantakaista-
        leelle ja hyvän palvelun perään, By Tony's'in ran-
        takaistale oli minun suosikkini ja kaveri nokka-
        miehenä siellä - Mihai nimeltään - oli sangen
        asiallinen. Ajoissa aamulla. Rantapaikat menevät
        heti.

        Se "huumattu" intian Leijona ja sen pentu oli kyl-
        lä pohjanoteeraus, joka olisi pitänyt poistaa ko-
        konaan. Panin kuitenkin merkille, että kaikki poh-
        joismaalaiset karsastivat tympein elkein koko näy-
        telmää.

        Perheet voivat vuokrata poljettavan monen istutta-
        van polkuauton, mutta ennen käyttöönottoa kannat-
        taa tarkistaa sen kunto. Mitä uudempi, sen parem-
        pi. Nuorilla on taipumus hurjastella niillä...

        Ilmakondolilla on jalkoja siunaava vaikutus ja
        sillä pääsee nopeasti vaikka vesipuistoon. Se
        traktoriajelu oli vähän kenkku. Huvipuisto on heti
        päätepysäkistä hieman eteenpäin tien toisella puo-
        lella. Rihkamaa ei kannata ostaa, sillä aivan sa-
        maa saa Mamaian puoleltakin.

        Jos menee huvipuistoon, kannattaa ottaa paljon kä-
        sidesiä mukaan. Iltapäivällä siellä on enemmän
        toimintaa. Constantaan kannattaa mennä vain päi-
        vällä ei-toivottujen seuralaisten välttämiseksi.

        Ei luksus tarjoa aina viihtyvyyttä. Dorna voi olla
        jopa parempikin vaihtoehto.


    • Cockroach

      Olimme Dornassa viime kesäkuussa. Kun tuosta ilmastoinnista kyselit, niin ainakaan me ei sitä kertaakaan tarvittu, vaikka se dornassa ilmainen onkin. Yöt on tarpeeksi viileitä. Olimme matkassa 2v. tyttömme kanssa ja hän viihtyi myös hyvin, ja kyselee vieläkin milloin taas mennään Mamaiaan. Itse en kyllä mitään discoja Dornan lähellä huomannut, mutta hotellin ravintolassa oli ekana iltana kovaääniset hääjuhlat. Lähimmät kaupat on noin sadan metrin päässä pohjoiseen päin. Pari ruokakauppaa ja useita rantalelu, vaate yms. kauppoja. Constantassa kannattaa käydä ostoksilla tai muuten vaan pyörimässä. On yllättävän iso ja vilkas kaupunki. Liikkuminen käy kätevästi minibusseilla, jotka on myös tosi edullisia. Hyvää matkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe