Guardalavaca, Playa costa verde

Yks vaan

Moikka,
selasin suunnilleen kaikki kirjoituksen ja nyt haluaisin kyvyä muutamaa luultavasti muille ihan selvää asiaa, mutta Kuubassa en ole koskaan käynyt siksi kysyn:
1: Olikso kellään mitään kokemuksi kyseisestä holellista ja alueesta (Guardalavaca, hotelli: Playa costa verde)? Miltä siellä näyttää ja onko mukava paikka? Meillä on ns all inclusive, joten onko siellä palvelut niin kohdallaan kuin olla voi kun se on neljän tähden hotelliksi luokiteltu?
Ja millaista maailma on siellä suunnalla saarta hotellialueen ulkopuolella?
2: Olenko ymmärtänyt että käytettävä turistipeso on se CUC? Mikä sillä on kurssi, eli paljon 10cuc on euroina? (suunnilleen)
3: Mulla on hassu tilanne kun mulla olis aikas paljon kotona usdollareita, ja ajattelin niitä matkavaluutaksi jotta pääsisin niistä näin näppärästi eroon, niin kelpaavatko ne siellä, siis tietty joudun ne sitten vaihtamaan siellä CUC:eiksi, mutta onnistuuko se vai kannattaako mun vaan vaihtaa ne euroiksi täällä ja ottaa euroina mukaan? Kun ajattelin ettei viitsis niitä vaihtaa ensin. Mutta kertokaa mikä olis parhain tapa.
4: Mitä sieltä kannattaa tuoda itselle muistoksi? Siis rommin ja muutaman sikarin lisäksi? Eli mikä muu on halpaa?
5: Miten siellä saa näppärästi kerjälaiset ja kaupustelijat kannoiltaan? Ja miten pystyy varmistamaan ettei tule kaupoilla huijatuksi? Onko ihan kaikessa et kannattaa sopia hinta ennenkun esim syö ja matkustaa taksilla?
Olen menossa matkalla tammikuun lopulla ja aurinkomatkojen valmismatka on, koska en tunnusta itseäni kovinkaan kokeneeksi tai hyväksi matkailijaksi, siksi olenkin tyytyväinen kaikkeen asialliseen kommenttiin. KIITOS.

14

12155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homesäkki

      älä ota dollareita messiin menee kohtuuton vaihtokomissio jos pelkäät kerjäläisiä niin jätä lompakko himaan rahaa siellä et tarvitse kuin sikareitten ostoon ja retkien maksuun tietysti varaat rahaa n.100e retkibussin kuljettajalle 100e siivoojalle baarimikoille vastaanottoon ja vaatteita sen mukaan että lähyiessä voit kipata kaiken huoneen lattialle 1e on n.1.05 turistipesoa ei muuta kuin juomaan cuba libreä

      • Zede

        tai cancháncharaa?


      • rkb

        Älä viitti, ei hullukaan heitä siivoojalle tai retkibussin kuskille 100e vaikka sotkisi ja retkeilisi kaks viikkoa yhtäsoittoa.


    • kivirta

      Olikso kellään mitään kokemuksi kyseisestä holellista ja alueesta (Guardalavaca, hotelli: Playa costa verde)?
      -Ei ikävä kyllä ole.

      Olenko ymmärtänyt että käytettävä turistipeso on se CUC? Mikä sillä on kurssi, eli paljon 10cuc on euroina? (suunnilleen)
      -kyllä se näin on. Voit vaihtaa Cadecassa paikallisia pesoja itsellesi, mutta oikeastaan ainoa mitä niillä voit ostaa on katukeittiöiden pizzoja(yök!) ja paikallista jäätelöä(näyttää oudolle). CUC on sidottu USD:n kurssiin, eli 1 Euro on hieman yli 1 USD. USD:tä vaihdettaessa CUC:ksi komissio on n.12%, Eurolla ei ollenkaan(näin kesällä 2005). Eli euroja mukaan rutkasti, ei dollareita. Myös Visalla maksaessa ne ottaa komissiot päältä.
      Paikallinen peso on arvoltaan n.1/26 osa CUC:sta.

      Mitä sieltä kannattaa tuoda itselle muistoksi? Siis rommin ja muutaman sikarin lisäksi? Eli mikä muu on halpaa?
      -jaa-a, eipä kai muuta kuin kaikki Che-tavara kannataa tuoda sieltä. Hinnat ovat tosin korkeita(T-paita n.10-15 Euroa). Eli kyllä se rommi ja sikke on tärkeimmät tuliaiset. CD-levyt on lähes Suomen hinnoissa, paitsi paikallisten itse polttamat levyt, joita myydään joka raflassa ja kaduilla.

      Miten siellä saa näppärästi kerjälaiset ja kaupustelijat kannoiltaan? Ja miten pystyy varmistamaan ettei tule kaupoilla huijatuksi? Onko ihan kaikessa et kannattaa sopia hinta ennenkun esim syö ja matkustaa taksilla?
      -Helpoin tapa taitaa olla, kun puhuu vain Suomea ja jatkaa matkaa. Mutta kannattaa muistaa, että jos sä nyt heität jollekin vanhalle patulle tai mamalle pari CUC:ta, se ei tunnu sulla missään mutta niille se voi olla monen päivän palkka(kuubalaisen duunarin keski liksa on noin 30-40 Euroa kuussa, eläke on paljon vähemmän). Eli kyllä me ite annettiin vanhuksille välillä hieman paalua ja annettiin myös tippiä joissain pikku paikoissa.
      Takseissa sovi hinta AINA etukäteen. Lisäksi varmista se, onko hinta per nuppi vai koko lasti(yleensä hinta on per nuppi).
      Rafloissa on yleensä aina menu hintoineen. Jos ei ole, kannattaa pyytää sellainen mutta jos ei löydy , vaihda paikkaa.
      Ruoka on yleensä aina sitten paistettua kanaa, riisiä ja papuja tai sitten pizzaa. Taso on välttävä.

      • chiquita

        Kommentti kuubalaiseen keskipalkkaan: on kyllä vähemmän kuin puolet tuosta 30-40 eurosta. Ei ole mitenkään harvinaista, että kuubalainen duunari tienaa vähemmän kuin 10 (usd) dollaria kuussa. Lääkärit yms. tienaavat kyllä perusduunareita enemmän, mutta usein hekin joutuvat tekemään toista duunia saadakseen lisäansioita. Eniten tienaavat mm. turistien kanssa tekemisiin pääsevät tai joilla yleensä on kosketuksia myös ulkomaihin kuten muusikot, huippu-urheilijat yms.


    • Juuri sieltä palannut

      Palasimme eilen 2 viikon matkalta Playa Costa Verde hotellista.
      1. Kokemuksia on. Kaikki 4 tähteä löytyvät ! Ohessa kuvia ja tietoja:
      http://www.dtcuba.com/HotelInfo.aspx?hc=271
      http://www.gaviota-grupo.com/alojamientos.asp?idalojamiento=21&ididioma=2
      http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g285732-d265931-Reviews-Hotel_Playa_Costa_Verde-Holguin_Cuba.html
      Tuo Trip Advisorin sivu on hyvä mikäli hanskaat englantia. Siellä on 250 kävijän kokemuksia ja kuvia ko. hotellista. Uusimmat tältä vuodelta.
      Mukava paikka? Henkilökohtainen kysymys, minä viihdyin. Palvelut ovat kohdalaan. Suomalaisilla tuntui olevan suuriakin ongelmia henkilökunnan kanssa, kun környttävät ja odottavat palvelua ahdistuneen näköisinä, tuppisuina.
      Kuubalaiset ovat ystävällisiä ja odottavat samaa asiakkailtakin. Kun heitä tervehtii reippaasti ja iloisesti, kaikki on mahdollista.
      Ota mukaan saippuoita, karkia ja muita pieniä luksusaartikkeleita lahjaksi henkilökunnalle niin kyllä palvelu pelaa. Esimerkiksi "meidän puutarhurimme" joka aamu toivotti hyvää huomenta ja antoi vaimolleni tuoreen kukan. Han sai eka aamuna pienen pussin jossa oli huulipunaa ja muuta pientä.
      Siivoojamme sai myös "tervetuliaispussin" ja oli kuin aurinko joka päivä ja huone oli todella kunnossa.
      Myöskin joka ravintolassa oli meillä "luottotarjoilija" joka aina järjesti kaiken nopeasti ja helposti.
      Hotellin ravintolat ovat OK, myöskin itsepalvelu sellainen.
      Maailma on tällä hetkellä ankean näköinen siellä suunnalla johtuen kuivasta kaudesta. Ruoho ja luonto on kuivanut keltaiseksi, paitsi hotellilla jossa kastellaan osittain.
      Hotellialueen ulkopuolella on tyypillisen näköistä kuivaa heinikkotasannetta. Lähin paikka missä tapahtuu mitään on Guardalavacan kylä 15 km:n päässä. Siellä on kauppakeskus jonka selvittää puolessa tunnissa. Holguiniin 70 km:n päähän pääsee joko järjestetylle retkelle tai itse taksilla. Ei sielläkään mitään ostosparatiiseja löydy.
      2. CUC on virallinen turistivaluutta. Kurssi oli noin 1:1. 10 CUC = 9,80 €. Hotellissa voi vaihtaa rahaa.
      3. USD:tä rangaistaan 10%:n ylimääräisellä vaihtomaksulla. Myöskin VISAlla nostettaessa tai maksettaessa peritään 11,24%:in maksu. Eli kannattaa ottaa riittävästi Euroja mukaan.
      Kuluja ovat retket, juomarahat sekä ostokset joita ei ole paljon mitä tehdä, rommin ja sikaarien lisäksi.
      Meillä meni 3-400 euroa maksimissaan kaiken kaikkeaan.
      Vaihda taalat viimeistään Seutulassa Euroiksi tai odota että dollari edelleen vahvistuu euroon nähden.
      4. Eipä juuri muuta ole tarjolla kuin Che Guevara paitoja :)
      5. Kaupustelijoita ja kerjäläisiä en tavannut missään.
      Taksi ym. matkat sovitaan aina etukäteen. Ravintoloita et tarvitse kun ruokaa on tarjolla lähes kellon ympäri hotellissa. Eipä niitä edes lähistöltä löydy kun kaikki seudun hotelit ovat All Inclusive hotelleja.

      Hyvää matkaa.

      • IceTea

        Oliko siellä vuokrattavana skoottereita tai vastaavia menopelejä, jos itse haluaa kierrellä lähialueita?
        Millaisia tarvikkeita olitte laittanut "tervetuliaispussiin"?
        Itse kohta lähdössä kanssa sinne, mutta tosin Club Amigo Atlanticoon.
        Pystyikö turistina käymään toisissa hotelleissa vai oliko vain oma hotelli sellainen paikka missä sai palvelua?


      • Juuri sieltä palannut
        IceTea kirjoitti:

        Oliko siellä vuokrattavana skoottereita tai vastaavia menopelejä, jos itse haluaa kierrellä lähialueita?
        Millaisia tarvikkeita olitte laittanut "tervetuliaispussiin"?
        Itse kohta lähdössä kanssa sinne, mutta tosin Club Amigo Atlanticoon.
        Pystyikö turistina käymään toisissa hotelleissa vai oliko vain oma hotelli sellainen paikka missä sai palvelua?

        vuokrattavana. Polkupyörät olivat ilmaisia ja kuulemma vähän sen mukaisessa kunnossakin.
        Autonkin saa vuokrattua, mutta se vaatii ajokortin mukaanottoa. Minä jätin kortin kotiin.
        Pusseihin pakkasimme saippuoita, shamppoota ja suklaapatukoita. Olipas paremmissa kynsilakkaa ja huulipunaakin ja parfyymejä. (vaimon varasto tyhjennettiin hänen ei suosikeistaan joita oli kertynyt)
        Koska kaikki hotellit ovat AI hotelleja, et voi vierailla niissä. Mikäli on tuttuja toisessa hotellissa täytyy tapaamiset hoitaa hotellien ulkopuolella.


      • Yks vaan
        Juuri sieltä palannut kirjoitti:

        vuokrattavana. Polkupyörät olivat ilmaisia ja kuulemma vähän sen mukaisessa kunnossakin.
        Autonkin saa vuokrattua, mutta se vaatii ajokortin mukaanottoa. Minä jätin kortin kotiin.
        Pusseihin pakkasimme saippuoita, shamppoota ja suklaapatukoita. Olipas paremmissa kynsilakkaa ja huulipunaakin ja parfyymejä. (vaimon varasto tyhjennettiin hänen ei suosikeistaan joita oli kertynyt)
        Koska kaikki hotellit ovat AI hotelleja, et voi vierailla niissä. Mikäli on tuttuja toisessa hotellissa täytyy tapaamiset hoitaa hotellien ulkopuolella.

        Kiitos paljon kommenteistasi ja tuntuu ettet ainakaan kovin ollut pettynyt matkaan. Kon välillä netissä tulee aikas negatiivista kommenttia koko Kuubasta.
        Jos jaksat vastaa vielä, toimiiko siellä puhelin, mulla ihan tavallinen kakstaajuus nokia ja elisa liittymä? Etten turhaan sitä raahaa mukana jollei edes toimi.
        Ja oliko siellä melkeen heti hotelli alueen ulkopuolella ns maaseutua?
        Pitikö siellä olla ranneke ranteessa vai oliko koko alue AI periaatteella eli ei ranneketta?
        Oliko siellä sellainen illallinen mihin piti pukeutua tosi hyvin? Kun olin Dom.Tasavallassa ja siellä piti olla iltapuvut jne...
        Miten siellä aukeaa baarit ja sulkeutuu illalla, kun kaikki kuuluu hintaan onko ajat kans kohdallaan että siitä ehtii nauttia?
        Olitteko joillakin retkillä, jos niin oliko jotain tosiaan suositeltavaa?
        Kiitos jo etukäteen.


      • Juuri sieltä palannut
        Yks vaan kirjoitti:

        Kiitos paljon kommenteistasi ja tuntuu ettet ainakaan kovin ollut pettynyt matkaan. Kon välillä netissä tulee aikas negatiivista kommenttia koko Kuubasta.
        Jos jaksat vastaa vielä, toimiiko siellä puhelin, mulla ihan tavallinen kakstaajuus nokia ja elisa liittymä? Etten turhaan sitä raahaa mukana jollei edes toimi.
        Ja oliko siellä melkeen heti hotelli alueen ulkopuolella ns maaseutua?
        Pitikö siellä olla ranneke ranteessa vai oliko koko alue AI periaatteella eli ei ranneketta?
        Oliko siellä sellainen illallinen mihin piti pukeutua tosi hyvin? Kun olin Dom.Tasavallassa ja siellä piti olla iltapuvut jne...
        Miten siellä aukeaa baarit ja sulkeutuu illalla, kun kaikki kuuluu hintaan onko ajat kans kohdallaan että siitä ehtii nauttia?
        Olitteko joillakin retkillä, jos niin oliko jotain tosiaan suositeltavaa?
        Kiitos jo etukäteen.

        En pettynyt matkaan. Olen ollut Kuubassa aikaisemminkin.
        Minulla ja vaimollani on molemmilla 3-taajuuspuhelin joka toimi hyvin hotellin alueella. Kuubalainen operaattori ei tue puheviestejä, että mikäli puhelimeesi soitetaan ja kun et satu vastaamaan menee homma vastaajaan. Vastaajan tekstiviesti tulee "Soita . . ." mutta esoitettaessa kuulet vain oman äänesi nauhalta, mikäli olet sen sinne puhunut. Tekstiviestit toimivat. Kuvia ei voi lähettää eikä operaattorilla ole myöskään GPRS-yhteyttä tarjolla. 2-taajuspuhelimesta en tiedä. Puhelut ovat sikakalliita ja täytyy muistaa että myöskin maksat kun sinulle soitetaan!
        On heti hotellin alueen ulkopuolelta alkaa tundra.
        Kuten kaikissa AI hotelleissa täälläkin tepastellaan 2 viikkoa ranneke kädessä.
        Hotellissa on 4 a la carte ravintolaa joihin tilataan paikka etukäteen (maks. 1 kerta/viikko/rafla). Sinne pukeudutaan asiallisesti, kuten myöskin itsepalveluravintolaan. Kengät, siistit vaatteet, ei avojaloin eikä tsimmreissa. Ei kuitenkaan mitään iltapukuja, vaikka kyllä niitäkin näki.
        Käy hotellin kotisivulla niin näet koska kuppilat ovat auki. Niitä on niin paljon että niitä on työläs alkaa luettelemaan. Aulabaari on auki 24h ja sieltä saa juomien lisäksi voileipiä. Muuten ruokaa on tarjolla 07:30 - 02.00 muistaakseni. Ei siinä nälkään kuole. Pikemminkin päinvastoin.
        Retkillä olimme, muttemme Aurinkomatkojen sellaisilla. Gaviotalla on myyntipiste aulassa.
        Viidakkosafari/pikaveneillä ajelu ei ole minkään arvoinen, en suosittele. Vanhoja rämiä veneitä joissa vanhat 25 hv perämoottorit. Ajelua ympäri ympäri lahdella.
        Katamaraani/snorklausmatka on suositeltava.
        Kun olen jo aiemmin uiniut delfiinien kanssa, otimme vaihtoehdon ilman tuota uintia. Oli paljon halvempi kuin AM:n vastaava.
        Muita retkiä sitten emme ehtineet harrastaa.
        Ota räpylät ja snorkkeli mukaan niin eitarvitse jonottaa poolilla.
        Aivan rannassa on paljon kalaa. Etenkin aikaisin aamupäivällä. Aremmat siirtyvät piiloon kun ihmisiä tulee uimaan.
        20 - 30 m rannasta oli Murena ja Mustekala, puhumattakaan niistä "tavallisista" kaloista.
        Korallit sukeltajien paikan ulkopuolellea, beachin itäpässä, ovat todella hienot. Pitää uida ulos aivan niemen kärkeen asti.
        Snorklasin useamman tunnin/päivä silloin kun olimme beachilla.


    • kale

      Hotelli alueet on ihan siistit ja ruoka
      on ainakin buffet ravintoloissa ihan syötävää.
      Olut on hyvää, paukut tehdään paikallisista juomista, pienoista kitkerää sivumakua havaittavissa.
      Hotelli alueet ovat tosi turvallisia, vartioitu niin hyvin ettei pääse edes viereiselle Hotellille.
      Rannat siistit ja kaikennäköistä ohjelmaa on tarjolla.
      Hobby katilla pääsee purjehtimaan ja on muitakin polkuveneistä alkaen. Rannalla on lentopalloa, ja
      muitakin pelejä
      Siihen se elämä Giardalavacassa loppuukin.
      40 km päässä on Holguin kaupunki joka on täyttä
      slummia aivan ydin keskustaa lukuun ottamatta.
      Kaupungissa on vaikea löytää edes yhtä kunnollista ruokapaikkaa. Paikallis oppaat (persekärpäset)ohjaavat yleensä johonkin yksityis
      asuntoon. joten tarjonta on aivan onnesta kiinni.
      Kaupoissa ei Suomalaisen näkökulmasta ole muuta
      ostettavaa kuin vessapaperi (sitä kun ei ole missään ravintolassa tai baarissa valmiina
      Dollarin käyttö on kielletty ja virallisessa
      rahan vaihdossa veloitetaan 10% dollarin vaihtamisesta. Euro on parempi valuutta.
      Yksi turisti peso oli kai 1,05 euroa.
      Turistipeso on käytännössä ainoa käypä valuutta
      takseissa ja niissä kaupoissa missä on pölyn lisäksi muutakin myytävää tavaraa. Ja onhan niin kallista.
      hinnat, kokis tölkki 1 peso, olut 1-1,50.
      Taksit noin 1 peso/ km.
      Kaupoissa ei juurikaan tule huijatuksi kun siellä ei ole mitään ostettavaa.
      Guardalavacan Hotelli alueet on tarkoitettu täysin sellaisille ihmisille, jotka haluaa levätä
      rannalla ja nauttia auringosta. Elämää hotellien ulkopuolella ei ole.
      Havanna on ainoa kaupunki kuubassa jossa on oikeasti jotain nähtävää ja elämää kaduilla .
      Matkamuistoiksi on vaikea keksiä mitään muuta kuin rommia ja sikareja,

      Kale

      • Fishermen

        Hieman toisenlaista näkökantaa olemme ottaneet ko. paikkaan. Olemme vastanneet sonera plazan- keskustelu sivuilla, joten ei tässä juuri enempää.
        Kalen näkökanta ei mitenkään ole väärä tai virheellinen, näkökanta on vain eri asetelmasta, kuin meillä.
        Käykää katsomassa myös soneran keskusteluja.

        Fishermen


      • carretera
        Fishermen kirjoitti:

        Hieman toisenlaista näkökantaa olemme ottaneet ko. paikkaan. Olemme vastanneet sonera plazan- keskustelu sivuilla, joten ei tässä juuri enempää.
        Kalen näkökanta ei mitenkään ole väärä tai virheellinen, näkökanta on vain eri asetelmasta, kuin meillä.
        Käykää katsomassa myös soneran keskusteluja.

        Fishermen

        uuslukuavuton pyytää: Pistä linkki tohon Sonera Plazan keskusteluun, ei pienellä kaivamisella löytynyt siitä suosta. Tänks etukäteen.


      • IceTea_

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe