SOPIIKO LAPSIPERHEELLE

ULKOKOIRAKSI

oLEMME LAPSIPERHE JA MIETIMME KOIRAN OTTOA, MIELEEN TULI HETI LASSIE KOIRA ELI YMMÄRSINKÖ OIKEIN ETTÄ BELGIAN PAIMENKOIRA TOISELTA NIMELTÄÄN? VOIKO PITÄÄ HÄKISSÄ PÄIVÄT KUN ON TÖISSÄ JOS ON LÄMMIN KOPPI, VAI PITÄÄKÖ PITÄÄ SISÄLLÄ? Onko lapsiystävällinen?

13

5604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä ota koiraa noihin oloihin, EIkä AINAKAAN BELGIN TAI COLLIEN KALTAISTA PALVELUSKOIRAA!!!

      Tämä on kyllä tosi ilkee provo. Siis toivottavasti tämä on provo...

      Belgianpaimenkoira on isäntäväkeään kohtaan äärimmäisen seurallinen ja uskollinen koira, joka viihtyy parhaiten, kun se saa olla perheen touhuissa mukana. Eli se EI sovi yksin tarhaan räksyttämään. Sen lisäksi, että sen pitää saada asua ihmistensä kanssa, se tarvitsee paljon muutakin, kuin ruokaa ja kunnon lenkityksen (enemmä'n kuin kolme vartin pissikävelyä kioskille), se on palveluskoira, jonka elämään kuuluu joku sellainen harrastus kuin toko, agility, jäljestys tai muu vastaava. Todella moni belgi isäntineen harrastaa useampaa kuin yhtä lajia hyvällä menestyksellä.

      Kyllä belgi lapsista tykkää, ainakin oman perheen, jos se on niihin kunnolla nuorena totutettu ja lapsille on tehty äärimmäisen selväksi, että koiraa ei sörkitä, kun se nukkuu, syö tai tahtoo olla muuten rauhassa, tai muutoin kiusata. Lullakseni useimmat belgit eivät kuitenkaan ole erityisen tykästyneitä lapsiin, koska lapset ovat niiden mielestä kovin arvaamattomia. En suosittele belgiä lapsiperheeseen, jos omistaja ei tiedä mitä tekee.

      Kait se belgi tykkäis päivät olla tarhassa, jos se saa kaiken muun ajan olla perheensä kaa ja se on totutettu tarhaan. Pentua ei saa tarhaan jättää. Nää on nuorena kovan luokan tuholaisia.

      Kehottaisin vielä ottamaan selvää eri roduista ja harkitsemaan: palveluskoirassa on oma vaivansa (ne pitää peruskouluttaa ja sitten tarjota niille aivovoimistelua, esim. jäljestystä), nuorina ne ovat vilkkaita ja turhautuvat, jos niillä ei ole tekemistä, tai joskus harvoin niillä on liikaa tai vääränlaista tekemistä.

      Eli pisteenä iin päälle sanon:

      Belgianpaimenkoira vaatii kokemusta, tai vastaavasti rutkasti perehtymistä, aikaa ja vaivaa sekä valtavasti vastuuta ja intoa.


      PS. "lassie" = collie, erityisesti soopelivärinen, vaikka alkuperäinen kirjan koira oli mustaruskeavalkoinen.

    • Katja

      .. eikä suinkaan belgianpaimenkoira.

      • . . . . .

        ....Saanut päähäsi jostain Lassie leffasta ottaa
        sellasen koiran kun nyt SE Lassie on niin huhhuh
        Ja luulet vielä että se on Belgi kyllä siinä
        koiran hankinnassa on väärä syy ja teillä tuskin on tarpeeksi tietoa ainakin mitä nyt tuosta sinun viestistä päättelee.... (kaikki koirat eivät ole samanlaisia kuin LASSIE)


      • Pelena
        . . . . . kirjoitti:

        ....Saanut päähäsi jostain Lassie leffasta ottaa
        sellasen koiran kun nyt SE Lassie on niin huhhuh
        Ja luulet vielä että se on Belgi kyllä siinä
        koiran hankinnassa on väärä syy ja teillä tuskin on tarpeeksi tietoa ainakin mitä nyt tuosta sinun viestistä päättelee.... (kaikki koirat eivät ole samanlaisia kuin LASSIE)

        Minä kuulin aikoinaan jutun,kun perhe oli tullut collien pentua kyselemään.Siksi,kun lapsi menee syksyllä kouluun sitä saattamaan tarttesivat!


      • tarkkapää
        Pelena kirjoitti:

        Minä kuulin aikoinaan jutun,kun perhe oli tullut collien pentua kyselemään.Siksi,kun lapsi menee syksyllä kouluun sitä saattamaan tarttesivat!

        Niimpä. Suomessa on jo liian paljon rutsattua porukkaa. Sukurutsattujen päät täynnä paskaa.


    • voi ulkohäkissä

      pitää jos se on todellakin riittävän iso ja siinä on kunnollinen iso lämmin tila; ei kuitenkaan koppi vaan tee kunnollinen tila sille.
      Kysele koiratarhoilta lisää tietoa miten tehdä hyvä tarha koiralle/koirille(koira on laumaeläin ja sille on hyvä olla kaveri jos aikaa on hiukan rajoitetummin sille....
      Koira/koirat viihtyy varmaan mieluummin ulkona töissä ollessasi mutta sen jälkeen on se kuitenkin lenkitettävä ja otettava iltapäiväksi ja yöksi sisälle..sillain varmaan ajattelitkin??
      parhaimpia pelkästään pihalla viihtyviä on varmaankin lähinnä rekikoirat(sisällä saattaa tulla liian kuumakin, mutta ulkokoira tarttee sitten kaverin) ja vahtivat komean turkin omaavat tiibetinmastiffit..mutta toki näidenkin rotujen kanssa täytyy touhuta kuten kaikkienkin :) Collien turkki ei ole kylmää ajatellen kaikkein paras..ja koira on hyvin seurallinen..

    • ex-belgarin ja collien omis...

      Lassie ei ole belgianpaimenkoira. Lassie on collie eli skotlanninpaimenkoira, pitkäkarvainen ja variltään soopeli. Molemmat rodut sopivat lapsiperheille, mutta kumpikin rotu vaatii runsaasti toimintaa ja perustottelevaisuuskoulutuksen, belgianpaimenkoira on huomattavasti vaativampi rotu. Collie sopii seurakoiraksi ja on huomattavasti helpompi kuin belgianpaimenkoira. Belgianpaimenkoiraa ei pitäisi koskaan ottaa pelkästään seurakoiraksi, se sopii parhaiten aktiivisiin koiratoimintaa harrastaviin perheisiin. Molemmat ovat kookkaita koiria ja pitkäkarvaisia, molemmat tarkenevat tarhassa hyvin, ympäri vuodenkin jos on lämmitetty koppi. Collien pitäsin kuitenkin sisällä kovimmilla pakkasilla. Molemmat ovat haukkuvaisia koiria, mutta belgari saattaa helpommin ulista tarhassa naapurit hulluuden partaalle. Collie on suht helppo perhekoira, suosittelisin unohtamaan belgarin. Belgari ei juurikaan sovi ensimmäiseksi koiraksi, vaikka harrastajalle onkin rotu vertaansa vaille. Kannattaa tutustua kunnolla rotuun, tv-sarjat antavat vääristyneen ihannoivan kuvan rodusta.

    • goldenringg

      belgi viihtyy sisällä mieluummin kuinh ulkona. muistathan, että koiralla on oltava jotaln virikkeitä ettei se kyllästy. olethan selvittänyt rodun ominaispiitrteet, vaatimukset jne?

    • .lk.lö

      kannattaisi ottaa teidan vaikka joku karjalankarhukoira.Mun naapurissa on niitä (pentuja)ne on hyviä perhekoiria ja osaa olla haukkumatta tarhassa.

      • örppi

        Karjalankarhukoira tarttee rodunomaista toimintaa metsässä, ja aktiiviset omistajat. Ei sovi pelkästään häkinkoristeeksi! mrrr


    • halleluja

      belgi on niin vaativa koira, että jos et edes ton enempää koirista tiedä, älä ota! Ja kannattas harkita koko koirajuttua muutenkin, ne ei oo lastenleluja. Surullisia koirakohtaloita niin paljon..

    • Veeti

      ... ennen kuin olet tutustunut rotuun. Minun mielestäni ei kannata ottaa mitään koiraa, ennen kuin on tutustunut KUNNOLLA rotuun.
      "Lassie" on pitkäkarvainen Collie. Belgiä ei ihan heti kannata ottaa ensimmäiseksi koiraksi, varsinkaan lapsiperheeseen. Belgit tarvitsevat paljon virikkeitä ja liikuntaa, muuten niistä saattaa tulla varsinaisia häirikköjä. Eikä koiraa pitäisi ottaa sen takia, että on nähnyt sen mainoksessa, elokuvassa jne. Belgit suhtautuvat lapsiin epäilevästi, mutta tottuvat niihin, jos koulutetaan oikein.
      PS. Pliis, älä pidä capsii päällä.

    • Matthew Kane

      Meillä oli belgianpaimenkoira ja kun sai lapsesta tarpeeks otti hampailla päähän kiinni.....
      onneksi ei käynyt pahasti. ja kun on kiimas niin murisee haukkuu ja saattaa vähän näykkiä.
      ja jos yksin jää roskat ym. niin koira ne kyllä levittää takapihallekkin kaivo metrin kuopan kun jäi yksin
      ja on tosikova haukkumaan ja kun emäntä vei lenkille niin meinas tulla ovi mukaan kun koira veti niin lujaa
      ettei sitä kerinnyt kiinni laittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2246
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      168
      1854
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      168
      1679
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      19
      1305
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe