suosittele kasvattajaa!

nimetön

olen hankimassa rotikkaa varmaankin tossa ensi vuoden kuluessa.vaikeus on vaan valita, miltä kasvattajalta hauvan ottaisi. suositelkaa etelä-suomen alueelta mukavaa ja asiantuntevaa rottiskasvattajaa, jolta saisi tervepäisen ja -kroppaisen koiran. olen ajatellut koiraa ensisijaisesti lenkkiseuraksi ja jonkinlaiseen harrastustoimintaan. esim jälkeä tai mistä koira itse sitten tykkäisi.

kiitos jos jelppaatte!

28

6630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaan

      kuule, sinun kannattaa luultavsti ottaa ihan vaan puhelin käteen ja ruveta soittelemaan lasvattajille. Kasvattajat kyllä kertovat millaisia koiraia pyrkivät kasvattamaan, ja sopisiko heidän kasvattamansa pentu sinulle. Suomessakin on paljon kasvattajia, ja jpkainen varmasti pyrkii tuomaan pennuissaan esille hieman erilaisia piirteitä. Suosittelen siis ihan vaan henk. koht ottamaan yhteyttä kasvattajiin. Käy myös suomen rottweileryhdistyksen sivuilla.

      • ...

        tarkoituksena oli varmaankin kysellä kokemuksia rotikoiden omistajilta.. kaikki kasvattajathan tuottavat ainakin omasta mielestään parhaita koiria..


    • Rotikan emäntä

      Finnweilers, Kai Merimaa
      Rottismies henkeen ja vereen, ollut myös jalostusneuvojana.

      • tehdas

        Takana on ne Merimaan kunnian päivät, nykyään enään pentutehdas. Sieltä on kyllä aiakannaa tullut hyviä ja terveitä koiria, mutta mikä on on tilanne ja tarkoitus nykyään kun pentuetita syntyy 2-3 vuodessa?


      • moke
        tehdas kirjoitti:

        Takana on ne Merimaan kunnian päivät, nykyään enään pentutehdas. Sieltä on kyllä aiakannaa tullut hyviä ja terveitä koiria, mutta mikä on on tilanne ja tarkoitus nykyään kun pentuetita syntyy 2-3 vuodessa?

        Aikamoista potaskaa puhuu pentutehdas!

        Kun jalostustietokantaa katsoo on Merimaa, Finnweilers kasvattanut vuosina 2003 ja 2004 1 pentueen/vuosi ja 2004 2 pentuetta.Siis ihan normaalin kasvattajan tavoin.

        Tämä on kaikkien nähtävillä kennelliiton sivuilla.

        Mieti pentutehdas minkälaista valhetta suustasi päästät!

        Merimaa on niitä vastuuntuntoiseimpia kasvattajia suomenmaalla!

        Taas jonkun kateellisen katkeraa mustamaalausyritystä...


      • huippuhyvä
        moke kirjoitti:

        Aikamoista potaskaa puhuu pentutehdas!

        Kun jalostustietokantaa katsoo on Merimaa, Finnweilers kasvattanut vuosina 2003 ja 2004 1 pentueen/vuosi ja 2004 2 pentuetta.Siis ihan normaalin kasvattajan tavoin.

        Tämä on kaikkien nähtävillä kennelliiton sivuilla.

        Mieti pentutehdas minkälaista valhetta suustasi päästät!

        Merimaa on niitä vastuuntuntoiseimpia kasvattajia suomenmaalla!

        Taas jonkun kateellisen katkeraa mustamaalausyritystä...

        On kyllä huippu kasvattaja <3 , minulla ollut sieltä maailman ihanin rotikka !


    • Salla

      Meillä on urosrottis Weiferiltä. Kaikin puolin muuten ihannekoira myös luonteeltaan, mutta takajalat on "pihtikintut" pentuna arveltiin, että ne siitä vielä oikenee ja levittyy, mutta eipä käynytkään niin. Koski Tl. On paikka mistä Weifer löytyy ja tie onpi Rottweilerintie;)

      • weiferiltä

        koiraa ottako!!! laskekaapa kuinka monta pentuetta siellä vuodessa tulee... 7-13 PENTUETTA!!! siellä ei ainakaan koiran terveys/rodun parantaminen ole enään peruste...


      • elbatsu
        weiferiltä kirjoitti:

        koiraa ottako!!! laskekaapa kuinka monta pentuetta siellä vuodessa tulee... 7-13 PENTUETTA!!! siellä ei ainakaan koiran terveys/rodun parantaminen ole enään peruste...

        ei weiferiltä ainakaan! meillä ollut 2 koiraa sieltä ja molemmat kuollu nuorina (7vuotias sydänrappeutumaan,alle 4v munuaissyöpään)...ja ukko on ihan m*lkku.


      • Anonyymi

        Meillä meni kuoppaan kyseisestä paikasta ostettu pentu.
        Repi autostakin katon sisukset irti, kusi joka kerta alusta lähtien auton hattuhyllylle. Tappoi kissan. Lähtö tuli.


      • Anonyymi

        Weifferiltä tuli vain gurungulois sairaita koiria. Kamala paikka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Weifferiltä tuli vain gurungulois sairaita koiria. Kamala paikka

        Siis furunguloisis sairaita koiria. Äijä on täys paska raha-ahne. Koski tl


    • ujioiuo

      Mites papittaren kennel?

      • Anonyymi

        Suosittelen❤️


    • Rottbotti

      Reippaasti vaan jalostustietokanta auki ja sieltä katsomaan eri kasvattajien tuloksia terveyden/kokeiden/luonteen osalta. Itse uskaltaisin suosittaa myös Euroopan kasvattajia sillä ehdolla, että pyydät saada näkyville vanhempien tulokset sekä menet vierailemaan paikan päälle näkemään koirat-
      https://www.pets4homes.co.uk/search/?type_id=3&breed_id=201&advert_type=1&results=10&sort=pricehigh
      http://www.pedigreedatabase.com/rottweiler/classifieds.viewad?adid=256671

      • Rotkukotku

        Heille harvakseltaan syntyy rotikan pentuja, sillä keskittyvät kouluttamaan, kilpailemaan sekä katsomaan koirista läpi myös terveyden osalta jatkajia. Huhtikuussa heille syntyi pentue, mutta en tiedä mikä on varaustilanne tällä hetkellä. Suositan jäämään jonoon kuitenkin mikäli käyttö rotku on haaveissa: http://www.cz-pes.cz/ballotada/kontakt.html

        Aika ajoin täälläkin vilahtelee hyviltä kasvattajilla pentueita http://eurobreeder.com/breeds/rottweiler.html . Rotikassa pääpainona on nimenomaan käyttö sekä terveys mihin se on alunperin jalostettukin. Äärilaitoja näkee: liian kevyttä tai raskasta, vaikka luuston pitäisi olla jykevä, ja molossimainen. Luonteen rautainen ja toimintavalmis.
        Käytä aikaa omasi löytämiseen :)


    • säälittävätretuttajat

      Kannattaa kysyä asiaa rotikoiden naapureita,ja ihmisiltä jotka ulkoiluttaa koiraansa samoilla alueilla.Että olisko rotikka hyvökin vaihtoehto.Eipä montaakaan rotikkaa ole näkynyt,jotka osais ohittaa normisti, tai olis kunnolla omistajans hallinnassa.

      Rotikanomistajat ei muita ihmisiä lenkeillään moikkaile, ei juttele, koirallaan ei ole yhtään koirakaveria.Totinen ilme kasvoillaan raahaavat petojaan pois, ennekun karkkaavat käsistä, ja purevat jotakuta.Jos haluaa elämään haastetta, yksinäisyyttä, pelkoa koiransa tekemisistä, ja mahdolistaa sen,että koira käy kiinni naapuristossa koiriin, kissoihin, lapsiin ja hevosiin, niin miettiä silti kannattaa, jättääkö moisen ottamatta.
      Täälläpäin on noita ollut, ja valitettavasti mitään hyvää sanottavaa ei ole.Yllnsä häviävät sitten, kun muutaman kerran on käsistä lähteneet, ja vahikoja käynyt.
      On lapsien koiraa retuutettu, lapsi hysteerisenä vieressä parkuen.On hevosia käyty puremassa, on ollut paljon uhkaaaaa, ja vaarallisia tilanteita.Kun ei omistaja kykenekkään, ei voimat tai äly riitä hallitsemaan hyökkäävää koiraansa.En suosittele, ei alueille joilla liikkuu paljon lapsia, muita koiria, jne.Täällä villakoiria ja puudeleit joita lapsukaiset itse ulkoiluttaa, ja leikkii niiden kanssa takapihoillaan.On kurjaa, kun siihen väliin ilmestyy vapaana rotikka, tai muu suuri hyökkääjä.Jolle sen lapsen pörröinen leikkikaveri koira, on hyökkäyksen kohde.Rahalla ei voi korvata kaikkea, ikuiset traumat jää.

    • rottikset

      "Täällä villakoiria ja puudeleit joita lapsukaiset itse ulkoiluttaa, ja leikkii niiden kanssa takapihoillaan.On kurjaa, kun siihen väliin ilmestyy vapaana rotikka, tai muu suuri hyökkääjä.Jolle sen lapsen pörröinen leikkikaveri koira, on hyökkäyksen kohde."
      Joo, koirien tapa on tuo . Ensin pikkupuudeli räksyttää ja sitten iso koira vastaa. Ainoa huono puoli on se, ettei koirat ole saman kokoisia. Kissat, sudet, karhut ovat paremmassa asemassa, kun ovat lajikäyttäytymisen lisäksi saman kokoisia. Siitä syystä mielestäni "leikkikoirat", eli kissan kokoiset pitäisi jättää lisääntymättä.

      • wikaaonjapaljon

        Pikkukoirat haukkuu, koska ne näkee sen uhkan, kuoleman vaaran rotikasta.Pelkoaan haukkuvat,ja oikeassahan ne ovat, monet pienet on rotikan ja vastaavien vuoksi menehtyneet.

        Jos koirat olis saman kokoisia, haukkuahan koirat toksi saa, mutta kenenkään koiraan ei kiinni mennä, sen estää omistaja, jonka vastuulla koira on.
        Jos koira ei ole hallinnassa, kuten monilla isojen omistajilla, kannattaa tosiaan luopua siitä yhteiskunnalle vaarallisesta elikosta.Jo ennen kun se hyökkää.Kyllä omistaja huomaa kun koiransa kuumenee, ja yrittää pienempiensä kimppuun.Leikkiähän nuo ei ymmärrä, ei ihmisten, eikä muiden koirien.
        Hevosen kimppuun kävi, ei hevonen haastanut, söi vain rauhassa laitumellaan apettaan.
        Vika on siis aina hyökkääjässä,ja omistajassa joka ei asialle mitään osaa tehdä, jos olisivat ihmisiä, sujettu selli kutsuisi jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa.Mokomat luonnehäiriöiset yhteiskunnalle vaaralliset otukset, jolla aina enempi vähempi nupissa wiiraa.


      • miksnehaluutappaa

        Vastaaminen olisi ymmärrettävää, jos se jäisi haukkumiseen.Eikä hyökkäysintoa edes olisi.


      • parastakaikille

        Kannatan rotukieltoja, vaaralliset rodut kieltoon.Loppuu raatelut, koirien kuolemat , ja muut veriteot tykkänään.Jos koira puree vierasta , tai vieraan koiraa, esim,irtiollessaan,lopetus vaatimus.


    • ÄläOstaSuomesta

      Osta kuule ulkomailta! Pääset huomattavasti helpommalla kuin suomen "kasvattajien kanssa".....Ei ole mitään ihme vaatimuksia pennun suhteen...on koettu tuokin.

      • Rozweiler

        Ole sinä pentutehtailijan kaveri hiljaa.
        Kaltaisellesi sopiva lemmikki on lapamato!


    • hämmästelen

      Miksi kaikkien koirien pitäisi tykkätä lapsista ??? EIhän kaikki ihmisetkää tykkää koirista, tai lapsista. Sellai kuin on koira, pitää omistajan käyttäytyä sielä hihnan toisessa päässä sellaisella tavalla ettei vahinkoja satu, Ja niin että kaikilla on hyvä olla. Nimim jo toinen koira itsellä mikä ei tykkää lapsista.

      • yhteiskuntakelvottomat

        Juu eipä tarvii tykätä mistään, varmaan mielestäsi.
        Mutta, kun ja jos, sulle käy vahinko.Hihna lipeää, kompastut, tai koira rykii itsensä käsistäsi.Karkaa ovesta, tai autosta.Tai pidät vapaana, kuvitellen ettei kukaan ole lähimaillakaan.
        Miten käy sitten naapurin pikku Irmelille joka on taluttamassa perheensä villakoiraa?

        Minun mielestä, yhteiskunnassa ei tarvita vaarallisia koiria.Ei tarvita koiria, jotka ei muita koiria siedä, eikä tarvita koiria jotka karkumatkallaan voivat olla vaaraksi muille ihmisille, lapsille tai koirille.


      • hfjjkbcvklm

        Vahinkoja, käy jatkuvasti.Rotikoita, jotka ei siedä muita koiria, pidetään irti alueilla joilla liikkuu muita koiria.Omistajat ottaa tietoisia riskejä.Miksi, onko tarkoitus et koira puree jotakuta, ja päätyy lopetukseen?
        Vastuullinen omistaja ei pidä koiraansa irti , eikä vaaranna muita.Kuonokoppa, ja tukevat hihnat ei riitä.Pitää olla järkeä päässä, ja tajuta pitää koira kiinni.


      • Rotikkaonpro

        Oli koira pieni tai iso...rotu ko rotu ON OMISTAJAN velvollisuus kasvattaa siitä yhteiskuntakelpoinen.
        Nyt hiukan on pakko sbräädätä...Isommilla roduilla on yhteiskunnallista hyötyä huomattavasti enemmän kuin puudeleilla
        Poliisikoirat, tullikoirat, opaskoirat, etsijäkoirat ym...


    • hämmästelen

      Ulkkomailla sitä pentutehtailua vasta tapahtuuu. Se on siellä niin helppoa kun papereita sirutuksia tuloksia kaikesta saa rahalla. Suurin osa ns. löytökoiristakin on pelkkää pentutehtailua, johon keksitään hienot tarinat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe