Aihe

suosittele kasvattajaa!

nimetön

olen hankimassa rotikkaa varmaankin tossa ensi vuoden kuluessa.vaikeus on vaan valita, miltä kasvattajalta hauvan ottaisi. suositelkaa etelä-suomen alueelta mukavaa ja asiantuntevaa rottiskasvattajaa, jolta saisi tervepäisen ja -kroppaisen koiran. olen ajatellut koiraa ensisijaisesti lenkkiseuraksi ja jonkinlaiseen harrastustoimintaan. esim jälkeä tai mistä koira itse sitten tykkäisi.

kiitos jos jelppaatte!

26

2688

  Vastaukset

  • kuule, sinun kannattaa luultavsti ottaa ihan vaan puhelin käteen ja ruveta soittelemaan lasvattajille. Kasvattajat kyllä kertovat millaisia koiraia pyrkivät kasvattamaan, ja sopisiko heidän kasvattamansa pentu sinulle. Suomessakin on paljon kasvattajia, ja jpkainen varmasti pyrkii tuomaan pennuissaan esille hieman erilaisia piirteitä. Suosittelen siis ihan vaan henk. koht ottamaan yhteyttä kasvattajiin. Käy myös suomen rottweileryhdistyksen sivuilla.

   • tarkoituksena oli varmaankin kysellä kokemuksia rotikoiden omistajilta.. kaikki kasvattajathan tuottavat ainakin omasta mielestään parhaita koiria..


  • Finnweilers, Kai Merimaa
   Rottismies henkeen ja vereen, ollut myös jalostusneuvojana.

   • Takana on ne Merimaan kunnian päivät, nykyään enään pentutehdas. Sieltä on kyllä aiakannaa tullut hyviä ja terveitä koiria, mutta mikä on on tilanne ja tarkoitus nykyään kun pentuetita syntyy 2-3 vuodessa?


   • tehdas kirjoitti:

    Takana on ne Merimaan kunnian päivät, nykyään enään pentutehdas. Sieltä on kyllä aiakannaa tullut hyviä ja terveitä koiria, mutta mikä on on tilanne ja tarkoitus nykyään kun pentuetita syntyy 2-3 vuodessa?

    Aikamoista potaskaa puhuu pentutehdas!

    Kun jalostustietokantaa katsoo on Merimaa, Finnweilers kasvattanut vuosina 2003 ja 2004 1 pentueen/vuosi ja 2004 2 pentuetta.Siis ihan normaalin kasvattajan tavoin.

    Tämä on kaikkien nähtävillä kennelliiton sivuilla.

    Mieti pentutehdas minkälaista valhetta suustasi päästät!

    Merimaa on niitä vastuuntuntoiseimpia kasvattajia suomenmaalla!

    Taas jonkun kateellisen katkeraa mustamaalausyritystä...


   • moke kirjoitti:

    Aikamoista potaskaa puhuu pentutehdas!

    Kun jalostustietokantaa katsoo on Merimaa, Finnweilers kasvattanut vuosina 2003 ja 2004 1 pentueen/vuosi ja 2004 2 pentuetta.Siis ihan normaalin kasvattajan tavoin.

    Tämä on kaikkien nähtävillä kennelliiton sivuilla.

    Mieti pentutehdas minkälaista valhetta suustasi päästät!

    Merimaa on niitä vastuuntuntoiseimpia kasvattajia suomenmaalla!

    Taas jonkun kateellisen katkeraa mustamaalausyritystä...

    On kyllä huippu kasvattaja <3 , minulla ollut sieltä maailman ihanin rotikka !


  • Meillä on urosrottis Weiferiltä. Kaikin puolin muuten ihannekoira myös luonteeltaan, mutta takajalat on "pihtikintut" pentuna arveltiin, että ne siitä vielä oikenee ja levittyy, mutta eipä käynytkään niin. Koski Tl. On paikka mistä Weifer löytyy ja tie onpi Rottweilerintie;)

   • koiraa ottako!!! laskekaapa kuinka monta pentuetta siellä vuodessa tulee... 7-13 PENTUETTA!!! siellä ei ainakaan koiran terveys/rodun parantaminen ole enään peruste...


   • weiferiltä kirjoitti:

    koiraa ottako!!! laskekaapa kuinka monta pentuetta siellä vuodessa tulee... 7-13 PENTUETTA!!! siellä ei ainakaan koiran terveys/rodun parantaminen ole enään peruste...

    ei weiferiltä ainakaan! meillä ollut 2 koiraa sieltä ja molemmat kuollu nuorina (7vuotias sydänrappeutumaan,alle 4v munuaissyöpään)...ja ukko on ihan m*lkku.


   • Meillä meni kuoppaan kyseisestä paikasta ostettu pentu.
    Repi autostakin katon sisukset irti, kusi joka kerta alusta lähtien auton hattuhyllylle. Tappoi kissan. Lähtö tuli.


  • Mites papittaren kennel?

   • Suosittelen❤️


   • Heille harvakseltaan syntyy rotikan pentuja, sillä keskittyvät kouluttamaan, kilpailemaan sekä katsomaan koirista läpi myös terveyden osalta jatkajia. Huhtikuussa heille syntyi pentue, mutta en tiedä mikä on varaustilanne tällä hetkellä. Suositan jäämään jonoon kuitenkin mikäli käyttö rotku on haaveissa: http://www.cz-pes.cz/ballotada/kontakt.html

    Aika ajoin täälläkin vilahtelee hyviltä kasvattajilla pentueita http://eurobreeder.com/breeds/rottweiler.html . Rotikassa pääpainona on nimenomaan käyttö sekä terveys mihin se on alunperin jalostettukin. Äärilaitoja näkee: liian kevyttä tai raskasta, vaikka luuston pitäisi olla jykevä, ja molossimainen. Luonteen rautainen ja toimintavalmis.
    Käytä aikaa omasi löytämiseen :)


  • Kannattaa kysyä asiaa rotikoiden naapureita,ja ihmisiltä jotka ulkoiluttaa koiraansa samoilla alueilla.Että olisko rotikka hyvökin vaihtoehto.Eipä montaakaan rotikkaa ole näkynyt,jotka osais ohittaa normisti, tai olis kunnolla omistajans hallinnassa.

   Rotikanomistajat ei muita ihmisiä lenkeillään moikkaile, ei juttele, koirallaan ei ole yhtään koirakaveria.Totinen ilme kasvoillaan raahaavat petojaan pois, ennekun karkkaavat käsistä, ja purevat jotakuta.Jos haluaa elämään haastetta, yksinäisyyttä, pelkoa koiransa tekemisistä, ja mahdolistaa sen,että koira käy kiinni naapuristossa koiriin, kissoihin, lapsiin ja hevosiin, niin miettiä silti kannattaa, jättääkö moisen ottamatta.
   Täälläpäin on noita ollut, ja valitettavasti mitään hyvää sanottavaa ei ole.Yllnsä häviävät sitten, kun muutaman kerran on käsistä lähteneet, ja vahikoja käynyt.
   On lapsien koiraa retuutettu, lapsi hysteerisenä vieressä parkuen.On hevosia käyty puremassa, on ollut paljon uhkaaaaa, ja vaarallisia tilanteita.Kun ei omistaja kykenekkään, ei voimat tai äly riitä hallitsemaan hyökkäävää koiraansa.En suosittele, ei alueille joilla liikkuu paljon lapsia, muita koiria, jne.Täällä villakoiria ja puudeleit joita lapsukaiset itse ulkoiluttaa, ja leikkii niiden kanssa takapihoillaan.On kurjaa, kun siihen väliin ilmestyy vapaana rotikka, tai muu suuri hyökkääjä.Jolle sen lapsen pörröinen leikkikaveri koira, on hyökkäyksen kohde.Rahalla ei voi korvata kaikkea, ikuiset traumat jää.

  • "Täällä villakoiria ja puudeleit joita lapsukaiset itse ulkoiluttaa, ja leikkii niiden kanssa takapihoillaan.On kurjaa, kun siihen väliin ilmestyy vapaana rotikka, tai muu suuri hyökkääjä.Jolle sen lapsen pörröinen leikkikaveri koira, on hyökkäyksen kohde."
   Joo, koirien tapa on tuo . Ensin pikkupuudeli räksyttää ja sitten iso koira vastaa. Ainoa huono puoli on se, ettei koirat ole saman kokoisia. Kissat, sudet, karhut ovat paremmassa asemassa, kun ovat lajikäyttäytymisen lisäksi saman kokoisia. Siitä syystä mielestäni "leikkikoirat", eli kissan kokoiset pitäisi jättää lisääntymättä.

   • Pikkukoirat haukkuu, koska ne näkee sen uhkan, kuoleman vaaran rotikasta.Pelkoaan haukkuvat,ja oikeassahan ne ovat, monet pienet on rotikan ja vastaavien vuoksi menehtyneet.

    Jos koirat olis saman kokoisia, haukkuahan koirat toksi saa, mutta kenenkään koiraan ei kiinni mennä, sen estää omistaja, jonka vastuulla koira on.
    Jos koira ei ole hallinnassa, kuten monilla isojen omistajilla, kannattaa tosiaan luopua siitä yhteiskunnalle vaarallisesta elikosta.Jo ennen kun se hyökkää.Kyllä omistaja huomaa kun koiransa kuumenee, ja yrittää pienempiensä kimppuun.Leikkiähän nuo ei ymmärrä, ei ihmisten, eikä muiden koirien.
    Hevosen kimppuun kävi, ei hevonen haastanut, söi vain rauhassa laitumellaan apettaan.
    Vika on siis aina hyökkääjässä,ja omistajassa joka ei asialle mitään osaa tehdä, jos olisivat ihmisiä, sujettu selli kutsuisi jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa.Mokomat luonnehäiriöiset yhteiskunnalle vaaralliset otukset, jolla aina enempi vähempi nupissa wiiraa.


   • Vastaaminen olisi ymmärrettävää, jos se jäisi haukkumiseen.Eikä hyökkäysintoa edes olisi.


   • Kannatan rotukieltoja, vaaralliset rodut kieltoon.Loppuu raatelut, koirien kuolemat , ja muut veriteot tykkänään.Jos koira puree vierasta , tai vieraan koiraa, esim,irtiollessaan,lopetus vaatimus.


  • Osta kuule ulkomailta! Pääset huomattavasti helpommalla kuin suomen "kasvattajien kanssa".....Ei ole mitään ihme vaatimuksia pennun suhteen...on koettu tuokin.

   • Ole sinä pentutehtailijan kaveri hiljaa.
    Kaltaisellesi sopiva lemmikki on lapamato!


  • Miksi kaikkien koirien pitäisi tykkätä lapsista ??? EIhän kaikki ihmisetkää tykkää koirista, tai lapsista. Sellai kuin on koira, pitää omistajan käyttäytyä sielä hihnan toisessa päässä sellaisella tavalla ettei vahinkoja satu, Ja niin että kaikilla on hyvä olla. Nimim jo toinen koira itsellä mikä ei tykkää lapsista.

   • Juu eipä tarvii tykätä mistään, varmaan mielestäsi.
    Mutta, kun ja jos, sulle käy vahinko.Hihna lipeää, kompastut, tai koira rykii itsensä käsistäsi.Karkaa ovesta, tai autosta.Tai pidät vapaana, kuvitellen ettei kukaan ole lähimaillakaan.
    Miten käy sitten naapurin pikku Irmelille joka on taluttamassa perheensä villakoiraa?

    Minun mielestä, yhteiskunnassa ei tarvita vaarallisia koiria.Ei tarvita koiria, jotka ei muita koiria siedä, eikä tarvita koiria jotka karkumatkallaan voivat olla vaaraksi muille ihmisille, lapsille tai koirille.


   • Vahinkoja, käy jatkuvasti.Rotikoita, jotka ei siedä muita koiria, pidetään irti alueilla joilla liikkuu muita koiria.Omistajat ottaa tietoisia riskejä.Miksi, onko tarkoitus et koira puree jotakuta, ja päätyy lopetukseen?
    Vastuullinen omistaja ei pidä koiraansa irti , eikä vaaranna muita.Kuonokoppa, ja tukevat hihnat ei riitä.Pitää olla järkeä päässä, ja tajuta pitää koira kiinni.


   • Oli koira pieni tai iso...rotu ko rotu ON OMISTAJAN velvollisuus kasvattaa siitä yhteiskuntakelpoinen.
    Nyt hiukan on pakko sbräädätä...Isommilla roduilla on yhteiskunnallista hyötyä huomattavasti enemmän kuin puudeleilla
    Poliisikoirat, tullikoirat, opaskoirat, etsijäkoirat ym...


  • Ulkkomailla sitä pentutehtailua vasta tapahtuuu. Se on siellä niin helppoa kun papereita sirutuksia tuloksia kaikesta saa rahalla. Suurin osa ns. löytökoiristakin on pelkkää pentutehtailua, johon keksitään hienot tarinat.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21638
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14499
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14177
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10036
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5818