Paljonko basenjit maksavat keskimäärin Suomessa.

Jansu

Minulla on hieman ongelmia, haluaisin perheeseemme koiran mutta osa ei halua, löysin tämän rodun koira kirjastani ja tämä olisi meille oivallinen, mutta hintaa kyselisin ja paikkoja mistä saada basenjin pentuja mielellään. Vastaa ihmeessä jos tiedät edes jotain hinnoista tai paikoista joista heitä saa , jos haluat voit antaa kennelin tietoja tai muuta. KIITOS!

21

13743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no mutta....
      • Jansu

        Kiitos oikein paljon osoitteesta ja hinta tiedoista.


    • Miksi olisi basenji teille oivallinen? Itselläni kun on niitä kolme kappaletta, niin saattaisin ehkä pystyä vastaamaan johonkin mahdolliseen kysymykseesi.

      Basenjit maksanevat tänä vuonna noin 800-1000 euroa. En ole tarkistanut tämän vuoden hintatietoja. Kaksi vuotta sitten maksoivat keskimäärin 750€, vaan todennäköisesti on hinta noussut, kuten muutkin hinnat. Ja sitäpaitsi, nykyään kun teettävät kaikki mahdolliset testit ja kuvaukset tulevilla vanhemmilla, niin sekin nostaa hintaa. Vaan hyvä tietysti sinänsä, että teettävät. Vaikka ei basenji mikään sairas rotu olekaan...

    • Bazenzi

      Jos osa perheestäsi (vanhemmat kenties..?) eivät halua koiraa, kehoitan sinua odottamaan. Koiran hankkiminen pitää olla koko perheen päätös.

      Olet katsellut rotua kirjasta ja päätynyt siihen, että se on teille sopiva..? Miksi se on sopiva? Kerro hieman taustaa, niin on helpompi valottaa niitä rodun hyviä ja huonoja puolia. Vaatteita voi ostaa kuvaston perusteella, mutta ei eläviä elämiä.

    • Bazenji

      Mitä huonoja ja hyviä puolia tässä söpössä basenjissa on? Tiedän jo lunteesta jonkun verran, mutta haluaisin lisää tietoa. Huonotkin puolet ovat tervetulleita!

    • basbas

      Nosto. kiinnostaa!

    • Huonoja puolia:
      -hankala tapaus pitää aikuisena irti, ja muutenkin karkailee luvatta ovenraosta omille teilleen ja saattaa siksi jäädä auton yms. alle. Tarkasti on vahdittava ovia, tuulikaappi yms. ulospääsyn välijarru asunnossa on lähes välttämätön.
      -ei välttämättä / todennäköisesti tee kuten isäntä/emäntä käskee, vaikka se hyvin olisikin 'opetettu'. Ajattelee liian itsenäisesti.
      -saattaa pahimmassa tapauksessa syödä huvikseen (?) rikki lähes mitä vaan. Varastaa tilaisuuden tullen ruokaa (hyvin ruokittunakin siis) ja vieläpä kelmien keinoilla.
      -tarvitsee mahdollisuuden juosta lujaa ja pitkälle ainakin ajoittain. Pelkät remmilenkit ihmisen vauhdilla kävellen eivät riitä.

      Hyviä puolia:
      -sataprosenttinen sisäkoira, haukkumaton ja hajuton, aluskarvaton ja peitinkarvaltaan lyhytkarvainen. Super-ihana sängynlämmittäjä. (Tarkennus hajuttomuuteen: siis turkkinsa ei tuoksu juuri miltään märkänäkään, toki siltä saattaa päästä hajullinen 'rumpsu' vaikkapa luunsyönnin jälkeen:-))
      -seurustelee mielellään ihmisten kanssa, eli haukkumattomuudestaan huolimatta päästelee paljon erilaisia ääniä (jodlaa) kun puhutat sitä. Sen voi totuttaa vastaamaan vaikkapa tervehdykseen. Veikistelee, keikistelee...
      -On vahvasti yksilöllinen ja lumoavan persoonallinen. Jopa siinä määrin, että vakava varoituksen sana lienee paikallaan: tilastot nimittäin osoittavat, että mikäli otat kotiisi ja kaveriksesi sen ensimmäisen basenjisi, muutaman vuoden kuluttua sinua ympäröi useampi ruttuotsainen omapäinen kissamainen viidakkokoira.

      Meillä basenji on uusin koirarotu ja satavarmasti mieluisin. Kokemusta basenjeista on nyt kymmeneltä vuodelta, ja kotona asustelee neljä aikuista koiraa. Kaksi (synnyinpaikkansa vuoksi ainutlaatuista) basenjipentuetta on syntynyt meillä, eli täällä Napapiirillä aikaisemmin 2000-luvulla, ja tällä hetkellä pentulaatikossamme kömpii kuusi uutta upeaa pikkupentua!

      Mikäli sinua basbas edelleen kiinnostaa tietää enemmän, otapa yhteyttä vaikkapa tähän kristina.sand@Suomi24 -postiini.

      • Täydennyksenä alkuperäiseen otsikon kysymykseen: basenjin pentu maksaa noin 1000€.


    • furahan

      Meillä on -95 syntynyt vanha basenji herra. Aikoinaan maksoimme siitä 4000 markkaa. Koira on ensi koiramme, onhan sitä vähän koulutettu ja näyttelyissä käytetty, mutta emme ole aktiivi harrastajia tai himo kouluttajia. Sen kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Se on aina ollut todella terve ja sillä on ollut pää kunnossa eli luonteen kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa. Koira on todella kiltti (antaa vieraidenkin vääntää itsensä vaikka solmuun), tottelevainen (tulee käskystä luokse jne., voi pitää irti), lapsiystävällinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, pysyy pihassa vaikka olisi irti. Ei pelkää pakkasta, kovia ääniä tai vettä, rakastaa pitkiä lenkkejä vieläkin. Koira on erittäin sosiaalinen, vaikkakin sillä on myös hyvin tietoinen omatahto. Nappi valinta koiraksi, sopii meille todella hyvin. Otimme koiran Furahan- kennelistä ja kasvatimme sen rakkaudella.

    • Bazzu

      Haluaisin kovasti basenjia ja Tiinamuorin kirjoitus vahvisti sitä. Huonoja puoliakin basenjissakin on, mutta enemmän niitä hyviä! Onko basenjista tokokoiraksi? (kysyn vaikka en aio ehkä harrastaa sitä) Entä agility? Se kiinnostaa minua paljon. Sain myönteisen käsityksen monilta nettisivuilta. Sopiihan basenji kaupunkiin? Toivoisin basenjista, että se olisi sopeutuvainen, innokas, luotettava ja hyvä ystävä, mutta minua ei haittaa jos se on vähän omapäinenkin. Vaikka basenji on itsenäinen, onhan siinä kuitenkin sitä seurallisuutta ja tuleehan se totutettua lasten kanssa edes jotenkin toimeen? Innostus tähän rotuun oli upea elegantti ulkonäkö saparohäntineen ja pystykorvineen. Toisena oli vähäiset perinnölliset sairaudet ja kolmantena ihana luonne. Kiitän valmiiksi jos joku viitsisi vastata minulle tärkeisiin kysymyksiin!!!

    • -Agilityä harrastetaan jonkin verran basenjeilla, varmaan tokoakin. Mutta jos haluat harrastaa agilityä ja tokoa, niin löytyy monia helpommin koulutettavia rotuja näihin tarkoituksiin.

      -Basenji sopii kaupunkiasuntoon ihan yhtä hyvin kuin mihin tahansa muuhun asuntoon, edellyttäen että se saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä joka päivä.

      -Kyllä, basenji on sopeutuvainen, innokas, luotettava ja hyvä ystävä, mutta myös vähän (?) omapäinenkin. Itsenäinen mutta silti seurallinen, kyllä on, kyllä.

      -Miksi ihmeessä se ei tulisi lasten kanssa toimeen? Siinä suhteessa ei satavarmasti ole mitään ongelmia. Ihmisiähän lapsetkin ymmärtääkseni ovat. Vaan ethän tällä kysymyksellä tarkoita, että lasten pitää saada käyttäytyä miten vain, ja basenjin pitäisi hyväksyä jatkuva häirintä, korvista ja hännästä kiskominen yms? Semmoista kun ei tarvitse minkään eläimen sietää. Jokaisen vanhemman velvollisuus on opettaa lapset käyttäytymään oikein eläimiä kohtaan, eikä todellakaan niin, että etsitään lasten terrorismille sopivia nöyrästi rääkkiin alistuvia lemmikkieläimiä. Pöh. Nythän minä taas tästä lapsiaiheesta vähän himmastuin. Sorry.

      Toivotan menestystä Bazzulle lemmikin etsintään.

    • Aksu :)

      Eli niiku meille on tulossa basenji, uros. Nimenkin jo tiedän :)
      Aksu siitä tulee. Niin minua kiinnostas tuleeko basenji hyvin toimeen toise uroksen kanssa jos se toinen leikataan, ku ei me narttuu oteta.
      Ja käykö basenjille niiku 30-45 minuuttia lenkkiä 2-3 keertaa päivässä?
      Sekä onko basenjin pennulle hyvä 5-7 minuutin lenkki moinesti päivässä?

    • Onnittelut Aksusta! Kaikkea hyvää toivottelen teille ihmisille uuden koiranne kanssa. Toki basenji tulee toimeen minkä vaan koiran tai eläimen kanssa, kunhan se asuinkaveriinsa nuoresta asti tottuu ja oppii. Monilla on samassa talossa useampiakin basenjiuroksia, mutta narttuja ei todellakaan siihen samaan laumaan sitten kannata ottaa. Juoksuaikakin saattaa olla hankala: siis jos perheen lähipiirissä tai jossakin naapurissa on juoksunarttu. Urosten tunteet voivat kuumeta. Lisäksi tietysti pitää aina ottaa huomioon henkilökemiat. Joskus vain on niin, että joku yksilö ei kertakaikkiaan opi sietämään toista, rodusta tai lajista riippumatta. Kahden uroksen yhteiselo samassa taloudessa onnistuu parhaiten, mikäli koirilla on kohtalaisen iso ikäero. Vähintäänkin kolme vuotta olisi hyvä.

      Lenkityssuunnitelma kuulostaa ihan hyvältä, tosin ajoittain noiden lenkkien on hyvä olla pidempiä ja liikkumisen pitää olla ihmisen kävely- tai juoksuvauhtia nopeampi. Vapaana juokseminen on hyvä juttu, kunhan se tapahtuu etäällä isoista teistä ja autoista, polkupyörälenkit hihnassa / vetovaljaissa hyviä myös.

      Pentukoiraa ei tietenkään saa liikaa rasittaa, joten polkupyörä käyttöön vasta syksyllä 2013, jos tulevana talvena pentu tulee taloon.

      Toivottavasti Aksusta tulee ihana uusi kaveri teille!

    • Aksu :)

      Kiitos avusta tiinamuori, kertomasi auttoi paljon :) Aion yös käyttää aksua sitte monesti takapihalla ja harjottelen remmissä kävelyä ennen lenkkejä :)

      Mutta uittaminen, pitävätkö basenjit uimisesta?

      • zzz44

        no ei todellakaan pidä basenji uimisesta, vettä saa olla vain juomakupissa :)


    • Aksu :)

      Nii, vielä siitä basenjin hinnasta. Paljon nykyään maksaisi sellanen basenjin pentu?

    • Basenjin hinta

      1.200€

      • B Prise

        1200-1400 e


    • Voi hyvinkin olla totta B Prisen esittämä nykyhinta. Huippuhyvä yhdistelmä, jonka jalostukseen on panostettu ihan tosissaan, 1400€ ei todellakaan ole yläkanttinen. Kasvattajan taustoja kannattaa tietysti aina tutkailla, etenkin jos kyseessä on ulkomainen kasvattaja.

    • basenski
    • Villakoirat

      50 euroa ja muonat pääle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe