Kokemuksia Kaliforniasta

Nina27

Hei!

Olemme menossa luultavasti ensi kesänä autoillen Kaliforniaan, alueet Las Vegas, San Fransisco, San Diego, Los Angeles jne. Haluisin kuulla siellä olleiden kokemuksia siellä olevista nähtävyyksistä ja suosituksia mihin kaikkiin kannattaa mennä. Matkalla pituutta 14 yötä paikan päällä.

21

17635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastata

      Alue on laaja ja nähtävyyksiä ja kokemisen arvoisia paikkoja on enemmän kuin tajuattekaan. En itse ainakaan uskalla suositella ja ehdottaa jotain tiettyä reittiä. Ajakaa fiiliksen mukaan. Katselkaa illalla karttaa ja miettikää, minne huomenna olisi kiva mennä. Nähtävyyksiä ja mukavia kokemuksia on joka tien varrella, eikä kaiken tarvitse olla tunnettuja turistipaikkoja. Suhtautukaa autoon kuten villin lännen mies aikoinaan hevoseen, se vie sinne, minne sen nokan kääntää. Jos teillä on pakollisia paikkoja, jotka täytyy nähdä, käytte tietysti niissä, mutta uskaltakaa poiketa isoilta teiltä ja nauttia näkemästänne. Yöpymiskustannukset puolittuvat, kunhan yövytte motelleissa hotellien sijaan. Mukavaa reissua!

    • sijaitsee

      käsittääkseni Nevadan osavaltiossa. Kylläkin Kalifornian rajanaapuri, joten helposi sinnekkin pistäytyy.

    • jani_s

      Yleensäkin - suositeltava kohde. Kannattaa ehkä jakaa loma kahteen osaan. Etelä CA vs. San Fran. Riippuen reissunne lähtöpaikasta kannatta vaikka aloittaa LA, San Diego, Las Vegas kolmiosta. Tukikohtana voisi pitää vaikka LA:ta ja siitä sukkuloida muutaman päivän reissut Vegasiin ja Diegoon. Ajomatkat muistaakseni siinä 6 tunnin kieppeillä...

      Vegasiin, muille kuin bailu tai peli fanaatikoille, riittänee loppujen lopuksi varmaan ihan (ehkä pitkä) viikonloppu. (2-3 yötä) Varsinkin kun aikaa on noinkin vähän. Kokemus on mielestäni samaa luokkaa kuin ruotsin laivalla, tietysti suuremmassa mittakaavassa. (siis onhan kaupungissa ihmeteltävää, upeita kasinoita ja ostareita, mutta loppujen lopuksi ohjelma pyörii ravintoloiden, baarien, esitysten ja pelaamisen ympärillä johon muutama ilta monelle riittää.) Tähän reissuun kannattaa lisätä päiväreissuina Grand Canyon ja Hoover-pato - samalla suunnalla kun ollaan...

      Yleensäkin suosittelen oman auton vuokraamista. Suht' edullista ja ehdottomasti paras vaihtoehto liikkumiseen. Las Vegas - LA väli varsinkin on upeaa nähtävää - liikutaanhan Death Valleyn reunoilla. Jenkeissä on myös äärettömän helppo ajaa.

      Olen tehnyt vain yhden nopean automatkan San Diegoon, joten en tarkemmin uskalla sanoa paikasta suuntaan tai toiseen. Itse en oikein kiinnostunut kaupungista, mutta ehkä etukäteen tarkemmin tutkimalla jotakin mielenkiintoista löytyy. Hyvä ystäväni kertoi, että täältä löytyy maan parhaat surffaus rannat, Hawain jälkeen. Ehkä ranta-ihmisille sitten. (Tosin melkein väittäisin, että Sea World on ainoa syy matkustaa kaupunkiin) Voisitte ehkä harkita jopa jatkamista matkaa etelään meksikon puolelle. Tosin kannattaa selvittää kaikki paperi/viisumi tms. -asiat etukäteen, myös jotta pääsette takaisin USA:n puolelle.

      Itse asuin LA:ssa kuutisen vuotta ja loppujen lopuksi jäi sellainen olo, että kaupunkiin ei kannata jäädä kuin tekemään töitä/rahaa, opiskelemaan tai lyhytaikaiseksi turistiksi. Mutta ekalla kerralla kannattaa varmaan käydä läpi ne pakolliset turistirysät (Disneyland, Universal Studios ja -walkway, Six Flags magic Mountain, Griffith Observatory jne...). Jos haluaa fiilistellä ja nähdä itse kaupunkiakin niin nähtävyyksiä voisivat olla piknik Griffith Parkissa, Santa Monican laituri, Santa Barbara, 3rd Street Promenade -kävelykatu ja ranta, ajella Hollywoodin vuorilla Mulloholland Drivella ja Laurel Canyon Boulevardilla (varsinkin mullhollandilla yhdeltä levähdyspakalta avautuu yksi elokuvista kuuluisa näkymä Losiin) tai ajella LA:ta ympäröiville vuorille pohjoiseen (405/5 freeway). Matkan varrella on Santa Clarita Valley jossa monet Hollywoodin studiot nykyjään sijaitsevat (Itse Hollywoodin kaupungissa kun ei toimintaa juuri enää ole...) Täällä on kuvattu niin Melrose Placet, Pienet talot Preerialla ja Charlie Chaplinin elokuvia. Laaksosta (Newhall-nimisestä kaupungista) löytyy myös mielenkiintoinen länkkäri-museo - alue kun joidenkin tahojen mukaan oli aikoinaan sitä "real wild wild westiä..."

      San Fran...jos löydätte sydämmeni...niin ilmoitelkaa. Löytöpalkkio.

      Loppujen lopuksi...tälle alueelle itse keskittäisin lomani, muut tulevat perässä. Jos haet paikkaa jossa olisi mukava vain ottaa rennosti kaupunki miljöössä, nauttia TÄSTÄ hetkestä, hyvästä ruoasta, kulttuurista, kirjakaupoista, kahviloista, baareista... Alkaa ehkä kuullostamaan hieman puolueelliselta, mutta SF on Californian sydän. Jos alkuloma menee reissatessa etelä kaliforniaa, niin täällä on hyvä hetki istua alas, imeä itseensä tunnelmaa, huokaista, nauttia hetkestä ja muistella reissua. SF:n pakolliset nähtävyydet löydätte itsekin (laituri 39, Alcatraz...) - muuten koko kaupunki on ISO sellainen.

      Kerro tarkemmin mitä haette, niin yritän auttaa...

      j.

      • mielestäni

        Kirjoitin tuon ensimmäisen "melko vaikeaa vastata", kun en jaksanut taas kerran seivitellä asioita tarkemmin. Oli mukavaa, kun viitsit nähdä enemmän vaivaa ja antaa vastauksen, joka viehätti vanhaa Amerikan kävijääkin ja näilläkin paikoilla kohtuullisesti liikkunutta. Toivottavasti kysyjä ystävineen uskaltautuu reissuun, ei se voi helposti epäonnistua!


      • Eetu
        mielestäni kirjoitti:

        Kirjoitin tuon ensimmäisen "melko vaikeaa vastata", kun en jaksanut taas kerran seivitellä asioita tarkemmin. Oli mukavaa, kun viitsit nähdä enemmän vaivaa ja antaa vastauksen, joka viehätti vanhaa Amerikan kävijääkin ja näilläkin paikoilla kohtuullisesti liikkunutta. Toivottavasti kysyjä ystävineen uskaltautuu reissuun, ei se voi helposti epäonnistua!

        Yks todella varteen otettava vaihtoehto olis ajaa rannikkoa pitkin, oliko se route 1 vai mikä,en muista. Jostain Friscon etelä puolelta kun aloittaa!


      • 2006

        Kiitos vinkeistä. Olen myös matkaamassa 3-4 viikoksi tourneelle mieheni kanssa ja tarkoitus olisi käydä nuo em manitut paikat läpi. Itse olen pari viikkoa jo samankaltaisen reissun tehnyt 5v sitten ja halu päästä uudelleen on kova. Tarkoitus olisi yhdistää myös viikon breikki hawaijille tai jonnekin muualle löhökohteeseen, kerro vinkkejä ja ns halpa lämmin breikki paikka, jos se on hawaii, niin mikä saari on näkemisen arvoinen? osaatko suositella kummasta on paremmat lento-yhteydet sinne, sf:sta vai losista, jotta voi alkaa etsimään jo varauksia?
        Jos auton vuokraa losista ja palauttaa sf:n niin tiedätkö tuleeko siitä suurempi maksu kun jättää eri paikkaan?
        Viimeksi jätin eri osavaltioon ja siitä sai maksaa kavaisen summan.
        Mitkä on parhaimmat linkit löytää vierailukohteita, esim hoover pato , grand canyon jne, jotta voi suunnitella matkaa ns. päiväjärjestyksen, monelta kannattaa mennä jne.
        Osaatko sanoa milloin olisi parasta matkata jotta välttää suurimmat ruuhkat mutta silti olisi vielä lämmintä, tarkoitus olisi tehdä matka heiä-joulukuussa ja yrittää päästä almyyntien aikoihin...
        vinkeistä kiitollinen


      • se on
        Eetu kirjoitti:

        Yks todella varteen otettava vaihtoehto olis ajaa rannikkoa pitkin, oliko se route 1 vai mikä,en muista. Jostain Friscon etelä puolelta kun aloittaa!

        ...tai sitten HWY 1A. Olen ajanut tien Seattlesta San Diegoon ja hienoa oli. Paikoinhan se on, varsinkin pohjoisessa, mutkaista ja erämaata ja hitaanpuoleista etenemistä, mutta jos aikaa on, niin kokemisen arvoista. Yllättävän paljon sitä erämaaseutua on tällä tiellä San Franciscon ja San Diegon välilläkin, mutta mielenkiintoista. Helposti kuvittelee, että California olisi ahtaasti asuttu osavaltio, mutta kun ajelee näitä hiljaisia rantateitä keskellä ei mitään, niin saattaa huomata, ettei sielläkään ruuhkia ole.


      • Linda27

        Moi!

        Eli tuossa on runko matkallemme, lisäpäivät San Fransicossa ja San Diegossa, josta myös paluulento. ELi kyseessä on ns. valmis matkaehdoitus josta voi muokata sellaisen kun haluaa. Mielipiteitä erillaisista nähtävyyksistä edelleen kaipaisin.

        GOLDEN KALIFORNIA - AUTOILLEN, 12 PV/11 YÖTÄ
        San Francisco – Monterey/Carmel – California Golden Coast – Solvang – Malibu – Los Angeles/Long Beach – Las Vegas – San Diego – Los Angeles/Long Beach

        1. pv Saapuminen San Franciscoon ja auton otto kentältä. Yöpyminen Holiday Inn Civic Center-hotellissa (www.holidayinn.com).

        2. pv Aamulla englanninkielinen opastus matkareitistä ja muista hyödyllisistä asioista. "Welcome Kit" sisältää ajo-ohjeet, hotelli-voucherit, kartat ja esitteitä matkan varrella olevista kohteista. Iltapäivällä voit aloittaa tutustumisen kauniiseen San Franciscoon; jonka "must -kohteita" mm. Market Street, Union Square, Chinatown, Russian Hill ja kuuluisat jyrkät, kiermurtelevat kadut, Golden Gate-silta ja Fisherman´s Wharf, jonka laitureista lähtevät myös San Francisco Bay-risteilyt sekä laivat Alcatrazin vankila-saarelle.

        3. pv Koko päivä aikaa tutustua San Franciscoon ja läheisiin Napa Valleyn tai Sonoma Valleyn viinialueisiin.

        4. pv San Francisco – Monterey/Carmel, 202 km. Kaksi pikkukaupunkia, joista Monterey tarjoaa kävijälleen historiallista ja kulttuurillista nähtävää. Carmel on pieni, ihastuttava rantakaupunki, joka oli tunnettu jo viime vuosisadan alussa taiteilijoiden tyyssijana. Nykyään Carmelissa käy tuhansia matkailijoita vuosittain, ei pelkästään kauniiden rantojen ja hyvien ostosten takia, vaan myös ihastelemassa joulu-huhtikuussa rannikolla näkyviä valaita. Yöpyminen Travelodge-hotellissa (www.travelodge.com).

        5. pv Monterey/Carmel – California Gold Coast – Solvang, 394 km. San Franciscosta etelään alkaa ehkä maailman kuvatuin ja kaunein rantatie. Matkalla kannattaa pysähtyä Big Surin luonnonpuistossa, joka sijaitsee n. 50 km Montereystä. Toinen tärkeä pysähdyspaikka on San Luis Obispo Countyssa, jossa on kuuluisa Hearst Castle. Sen kupeesta löytyy luontomatkailijan paratiisi, viehättävä San Simeon. Lyhyen piknikin jälkeen onkin aika suunnata kohti Solvangia, tanskalaisten maahanmuuttajien Santa Ynezin laaksoon perustamaa kaupunkia. Paikallisten viinitilojen ympäröimä Solvang on kuuluisa leipomoistaan ja erikoiskaupoistaan. Yöpyminen Royal Scandinavian Inn-hotellissa (www.solvangrsi.com).

        6. pv Solvang – Malibu - Los Angeles, 155 km. Matka ihanan Malibun ja Santa Monican kautta kohti Los Angelesia ja Long Beachin merenrantakaupunkia. Yöpyminen Long Beach Coast -hotellissa, joka sijaitsee hotelliksi muutetun historiallisen Queen Mary -laivan vieressä. (www.coasthotels. com).

        7. pv Vapaata aikaa tutustua Long Beachin nähtävyyksiin tai vierailla Los Angelesin alueella esim.Hollywoodissa, Universal Studioilla ja Beverly Hillsissä. Suosittelemme myös päiväretkeä Disneylandiin.

        8. pv Los Angeles - Las Vegas (Nevada), 450 km. Matka jatkuu itään päin Calicon kummituskaupungin kautta kohti ehkä maailman tunnetuinta viihde- ja uhkapelikaupunkia, Las Vegasia. Yöpyminen Circus Circus Hotel & Casino -hotellissa (www.circuscircus.com).

        9. pv Aikaa tutustua Las Vegasiin ja läheisiin Lake Meadiin ja Hoover Dam -patoon. Lake Meadin alue on uskomaton yhdistelmä vettä, vuoristoa, aavikkoa, ja kanjoneita. Mahdollisuus pien-koneella tehtävään lisämaksulliseen Grand Canyon-retkeen.

        10. pv Las Vegas – San Diego, 538 km. Matkalla kohti San Diegoa ohitat Lake Elsinoren ja Temeculan kaupun-gin ja nautit kauniista maisemista. Yöpyminen Four Points of Sheraton -hotellissa (www.sd4points.com).

        11. pv Tutustuminen San Diegoon, jossa tekemistä ja nähtävää löytyisi useammallekin päivälle, retkikohteita esim. Balbao Park, Vanhakaupunki, maailman suurin merieläinpuisto Sea World, Coronadon ranta, San Diegon eläintarha ja Seaport Village.

        12. pv Auton palautus Los Angelesin lentokentälle ja lento Suomeen (vaihtoehtona auton palautus San Diegon kentälle, josta paluulento Suomeen).


      • hanna

        olen lahdossa kaliforniaan helmikuun alussa ja haluisin tietaa vahan enemman missa kannattaa yopya ja minne menna. itse olen asunut nyt jenkeissa vuoden verraj joten kulttuurista ja kaytannon asioista tiedan jonkun verran. olen lahdossa kaverini kanssa reppureissulle kiertelemaan kaliforniaa ja ensimmainen pysakki on las vegas. sielta vuokraamme auton koko loman ajaksi. onko tama hyva idea?
        toinen tarkea kysymys olisi missa kannattaa yopya. jos varsinkin haluaa paasta halvemmalla..vai paaseko? onko hostellit/motellit hyva vaihtoehto?
        myos koska olen nuori ja pidan juhlimisesta niin missa on parhaimmat paikat kayda.yokerhot seka baarit ?
        reitti kaliforniassa tulisi olemaan las vegas-san diego-los angeles -san francisco .
        plajon on kysymyksia toivottavasti jollain on aikaa vastailla :)
        kiitos


    • Overkill

      Nimim. Jani antoikin jo kosolti hyviä vinkkejä.

      Lisäisin vielä, etten itse ajaisi San Diegoon ollenkaan. SF - LV - LA - SF reitistä saa ihan mielenkiintoisen jos ajaa SF - LV välin Yosemiten kautta (läpi), vuorten halki Nevadaan ja autiomaata alas Las Vegasiin. Matkan varrella voi poiketa Death Valleyyn. Tankkausväleihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä huolto-asemien väli voi olla hyvinkin pitkä.

      LA - SF väli pitää tietenkin ajaa tietenkin Highway 1:tä pitkin, eikä missään nimessä tappavan tylsää vitosta.

      • G.G.

        Tuohon on näköjään jotkut lisänneet myös Arizonan mukaan. Se on ehdottomasti vaikuttava osavaltio. Los Angeles - Las Vegas välinen autiomaa jää kakkoseksi kun ajelee Arizonan upeissa maisemissa.
        esim. Sedonassa ja sielläpäin. Grand Canyon on myös nähtävä kerran elämässä.


    • Matkalle kesällä-08

      Heippa! Täällä näytti olevan muutamalla olleen samanlaiset suunnitelmat kuin meillä, eli Golden California autoillen. Miten matkat ovat menneet? Hyviä ja huonoja puolia? Mitä olisitte tehneet toisin jne...
      Olisin kaikesta tiedosta kiitollinen!

    • hyvä meininki

      me lennetään losiin ja siitä mennään autolla ympäri, näytti kyllä olevan pelkässä losissa
      jo kaikki...mennään 2.6 ja takasin kotiin 20.6

    • Ämerikkäläinen junou

      Ehdottomasti kannattaa käydä huoltoasemalla jolla minäkin kävin, on oikein näkemisen arvoinen. Sitten kannattaa ajaa ensimmäisenä päivänä San Franciscosta Meksikoon ja takaisin, ja käydä siinä samassa Los Angelesin kaikki nähtävyydet läpi. San Diedossa kannattaa ehdottomasti käydä joka paikassa. Las Vegasissa kannattaa ehdottomasti käydä siinä Mäkkärissä missä minäkin kävin, se on ehdottomasti aivan ehdoton. Toisena päivänä kannattaa ehdottoman ehdottomasti ajaa Kanadaan ja sieltä New Yorkiin ja takaisin, ja jäädä yöksi Death Valleyn aavikolle ehdottomasti. Sitten kannattaa ehdottomasti ajaa Floridaan, sieltä Yellowstoneen, ja sieltä Chicagon kautta takaisin San Franciscoon, ja käydä kaikissa niissä pakkoissa joissa minäkin olen käynyt, koska ne ovat aivan ehdottomia paikkoja.

    • CA-asukki

      Juurikin noin. :)
      Paras vinkki on olla ahmimatta kauheasti kaikkea.
      Tuollainen SF Napa Valley päivässä kuulostaa aivan kamalalta. Itse SF:ssä on katseltavaa ja koettavaa päiviksi, keskeiset nähtävyydetkin vie ainakin 1-2 päivää. Alcatraziin jos haluaa, varaa liput etukäteen.

      Olisi aina helpompi antaa vinkkejä, jos tietäisi, että mikä kiinnostaa. Luontokohteet, vuoret, ranta, shoppailupaikat, kulttuurikohteet, nähtävyydet.

      Kannattaa myös katsella karttaa tarkkaan etukäteen, jotta koko aika ei mene autossa istumiseen. Highway 1 on aivan ihana (ja mutkainen), mutta kannattaa yöpyä jossain välillä, jotta ehdii pysähdellä. Toki voi ajaa suoraa reittiäkin SF-LA, sekin kestää - ilman ruuhkia - vähintään 5-6 tuntia. Ruuhkien kanssa voi lisätä 1-5 tuntia lisää siihen. Kannattaa siis ajoittaa ajomatkat eri aikaan kuin paikalliset. Ei siis pitkiä matkoja suosituilla teillä paikallisina pyhinä tai vkl:na.

      CA:ssa on paljon nähtävää ja koettavaa. En yhdistäisi enää mitään Las Vegasia ja Grand Canyonia, ainakaan ajaen 2 viikkoon. Vaikka Dead Valley onkin upea paikka. Ne oikeasti vaatisivat ainakin 5-7 päivää, jotta ei mene juostek----ksi ja pelkäksi autossa istumiseksi koko reissu.

      Jos on suunnitelmissa SF ja LA ja mahd. San Diego, niin kannattaa varata lennot esim. tulo SF ja lähtö LA tai toisin päin ja maksaa se satanen pari, että jättää auton eri paikkaan. Näin ei kuluta yhtä päivää pelkkään takaisin ajeluun.

    • Toinen kiinnostunut

      Hei!

      Kuinka paljon olette varanneet rahaa tuollaisen matkan tekemiseen? Ja kuinka paljon rahaa on loppupeleissä palanut?

    • Juuri oltiin kolmen viikon roadtripillä länsirannikolla. Sekin tuntui liian lyhyeltä ajalta, vaikka paljon nähtiinkin.

      Lisää kokemuksia reissublogissa:
      http://walleni.us/

    • RTW201409

      Olemme menossa mieheni kanssa ja 1vk aikaa Californiassa. Haluan antaa tämän vinkiksi niille, jotka haluavat nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa, sillä tuonne päin maailmaa ei tule ehkä toiste lähdettyä. Huomioitavaa on, että olemme toiminnantäyteinen pariskunta ja suunnittelemme kohteet etukäteen, joten paikan päällä ei tarvitse kuin suorittaa. Tämä ei siis sovi kaikille. Päätimme ottaa kaikki irti ja reitti on tällainen:

      pv1:lento saapuu Losiin klo13, vuokra-auto alle ja Vegasiin. Yötä Vegasin keskustassa.
      pv2:Aikaisin ajo Grand Canyoniin ja yöpyminen Flagstaffissa
      pv3:lento klo11 Flagstaffista Friscoon, yöpyminen Friscossa ja kaupungin kattelua
      pv4: Alcatraz klo10 varattuna kaupungin kattelua, yöpyminen Friscossa
      pv5: klo7 lähtö ajaen rantatietä pitkin alaspäin Piilaakson kautta, pysähtyminen Montereyssa muissa paikoissa, yöpymään jäädään Santa Barbaraan
      pv6: jatketaan kohti Losia, jossa varattuna Warner Bros studiokierros klo15, jonka jälkeen Hollywood hills ja Walk of Fame... Yöpyminen West Hollywoodissa.
      pv7: Venice beachin kautta kentälle, josta lento Suomeen klo17.

      Eli tämä vain esimerkiksi, että hyvin suunnittelemalla ja hiukan vähemmän fiilistelyä, niin ehtii nähdä jokseenkin paljon paikkoja. Ps. sisäiset lennot maksavat n.50e, joten niitä kannattaa hyödyntää pitkissä matkoissa.

    • SD, (San Diego) semi

      If you ain't native. Locals, including Herb, whose column I read religiously when I could, would ocasionally lapse. But for us others I recommend SF.

    • käyty ja käydään

      Riippuu paljolti siitä mitä haluaa reissulla painottaa huvituksia ja shoppailua, vai luontoa ja sen sellaista. SF on kiva kaupunki ja siellä on helppo kulkea julkisilla, mukavan boheemi sulatusuuni. Losissa käytiin vaan kääntymässä aikoinaan ja majoituttiin Anaheimissa (Losin ulkopuolella), joka oli sellainen rauhallinen lähiökaupunki, mutta siellä oli Disneyland, jossa hurahti aikuisparilla (siis ei lapsia) koko päivä. San Diego oli ihan kiva myös, mutta sieltä jäi parhaiten mieleen San Diego Zoo eli jos yhtään eläinpuisto kiinnostaa, niin toi on ihan must! Tijuanaa (Meksikon puolella) en suosittele kellekään, siinä tärväytyy koko päivä eikä kokemus ole sen arvoinen.

      Meiltä jäi viimeksi katsomatta SF:n liepeillä oleva Napa tai Sonoma Valley eli viinintuontantotilat, joka olisi varmasti ollut mielekäs päiväreissu myös. SF:n lähistöllä on myös Muir woods, joka on superhieno jättipunapuumetsä, suosittelen lämpimästi.

      Vegas ymmärtääkseni myös käymisen arvoinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe